Vezető hírek

Az egész magyar közélet benne van Németh Szilárd csepeli fotójában

444
-
18:28 Belföld

Műkritikus legyen a talpán, aki mindent észrevesz az Alkotáson az aranymetszéstől a tanítványok által csodált központi figura krisztusi szandáljáig.

Géniusz vagy gátlástalan ördögi elme a brexitkatasztrófa fő felelőse?

Ismerjék meg az embert, aki három évvel az általa sikerre vezetett brexitnépszavazás után újabb kihívás előtt áll: végre kellene hajtania a brexitet, és hivatalban kellene tartania az egyfős parlamenti többséggel gazdálkodó…

Gerxit? Németország elindult a brexit nyomában

Úgy szidják az eurózónát és az Európai Központi Bankot Németországban, ahogy az EU-t ütötték-verték 30 éven át Nagy-Britanniában. A két ország között sok a hasonlóság és a sorsuk is hasonlóan alakulhat, ha az unió hívei nem tanulnak…

Még több részlet az új iPhone-okról

Csodákat ne várjunk tőlük, de azért nem hoznak szégyent az Apple-re.

„Egyedül az IDF akadályozza meg, hogy a Hamasz elfoglalja Júdea-Szamáriát”

Az izraeli külügyminiszter kemény szavakkal illette Mahmúd Abbász palesztin vezetőt.

Évtizedekig kinevettük, pedig végig ő határozta meg a világunkat

444
-
17:57 Külföld

Ma már egyértelmű, hogy Silvio Berlusconi, a bukott olasz oligarcha-miniszterelnök a mai újpopulistákat évtizedekkel megelőzve mindenben meghatározta, milyen legyen a 21. századi politika.

Szent Imre-szobrot avattak Szentimrefalván

Szent Imre emléke máig összeköti a nevét viselő települések lakosait - hangoztatta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke a Veszprém megyei Szentimrefalván vasárnap, a Szent Imre-szobor avatása alkalmából tartott…

Magyar népmese, amelyben a kis Angela mélyen meghajol Viktor király előtt

HVG
-
17:30 Belföld

Egyre nagyobb problémát okoz Magyarországon, ha egy állítást nem lehet három egyszerű karakterben házfalakra felfesteni. Ki a szemét, ha Angela Merkel az európai pénzelosztást dicséri Orbán Viktor oldalán? És ki jön ki abból jobban,…

„Kitörni a hazai véleményburokból” — A Sóletfesztiválon beszélgettek a Neokohn munkatársai

Mitől más a Neokohn.hu, mint a többi zsidó hírportál? Mik a céljai és miért tartja fontosnak az eltérő vélemények bemutatását?

Befogod a szádat, nem beszélsz róla

24
-
17:04 Külföld

Békefenntartók voltak, de azzal vádolják őket, hogy asszisztáltak egy népirtáshoz. A boszniai háború után sokan nem tudták újrakezdeni az életüket.

Az autók számának csökkentése nélkül nehéz lesz elérni a klímavédelmi célokat

G7
-
17:02 Életmód

Nem elég, ha mindenki elektromosra cseréli a benzines vagy dízelautóját. A tömegközlekedés, valamint a gyalogos és biciklis infrastruktúra fejlesztésére van szükség a brit parlament bizottsága szerint.

Parragh László: Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

Magyarország minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére – nyilatkozta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Trump megint óriásit keménykedett Kínával szemben

Donald Trump amerikai elnök kész rá, hogy az eddiginél is magasabbra emelje a kínai importvámokat - közölte a Fehér Ház. Az elnök korábban arról beszélt a G7-találkozóján, hogy a kereskedelmi háború nem okoz feszültséget más…

Bizonytalan, hogy lesz-e kilépési megállapodás

Bizonytalannak nevezte a brit kormányfő, hogy lesz-e megállapodás az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnéséről.

Már csak a kenyér miatt is megéri Szegeden halászlevet enni

Ha nem is minden bokorban, de megyeszékhelyen könnyű halászcsárdát találni. Mit bír el a műfaj, lehet valaki különutas? Teszteltük!

A mezítlábas polgármester: Csináljunk egy helyet, ahol lehet szabadon levegőt venni

HVG
-
15:00 Gazdaság

Kübekháza mindössze egy pályázatot nyert ebben a ciklusban, mégis van helyi piacuk, igaz töredékéből, mint amennyit uniós forrásokból költöttek a kormányközeli települések. Boldogulnak a Magyar Falu Program nélkül is, ha…

Izer Norbert: Már több mint 29 ezer automatát regisztráltak az adóhivatalnál

Bár az eredeti határidő június 30-a volt, a Pénzügyminisztérium további egy hónap szankciómentes időszakot hagyott az üzemeltetőknek a regisztrációra – emlékeztetett az államtitkár.

Remekül fogy a sólet a nagy hőség ellenére is a Sóletfesztiválon

Rengeteg emberről, tikkasztó hőségről, a Sabbathsong remek dalairól és a sólet lelkes fogyasztásáról számolt be helyszíni tudósítónk.

Sorozatgyilkosok és időutazók miatt izgultunk

24
-
14:10 Film

A Mindhunter újra lebilincselt, a Dark úgy összezavart, hogy alig várjuk a folytatást, a kormánypropaganda eredetéről sokat mesélő A legharsányabb hang és a Boys pedig hozták az elvárható minimumot.

Hatalmas eredmény! Aranyérmes a női kajaknégyes a szegedi világbajnokságon

A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Bodonyi Dóra összeállítású magyar női 500 méteres kajaknégyes aranyérmet és ezzel négy tokiói kvótát szerzett vasárnap a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Világbajnok a női kajak négyes a szegedi vébén

Két ezüstöt és két bronzot is nyertek a magyarok.

A fél Los Angeles-i rendőrség a zsarut vállon lövő orvlövészt kereste, míg az áldozat be nem vallotta, hog…

Senki sem érti, hogy miért talált ki és játszott el egy gyilkossági kísérletet a próbaidős rendőr.

Újra felfedezte a nyúlhúst a magyar fogyasztó

Az elmúlt években sikerült elérni, hogy a legtöbb hazai áruházlánc kínálatában megjelent a nyúlhús, a boltok polcain napi fogyasztási cikként elérhető a termék.

Vége a nyárnak – zsúfolt hét jön Magyarországon

Lassan vége a nyári szünetnek, nemcsak az iskolákban, hanem a mindennapokban is – ezt mi sem mutatja jobban, minthogy több fontos makroadat várható a jövő héten, és hatással lehet a pénzpiacokra a jegybank…

Egy nap alatt 15 ezer tüzet észleltek, továbbra is lángol az Amazonas-medence

A nagy nemzetközi nyomás miatt bevetették a brazil hadsereget és Bolsonaro elnök is változtatott a retorikán.

Melyik a legjobb hűtőszekrény? Érdemes a drágát venni?

Napi
-
12:15 Belföld

Több mint 60 fagyasztóval kombinált hűtőgépet vizsgáltak meg a fogyasztóvédők. Kiderül, hogy elég 150 ezer forintot adni egy jó hűtőért, a 300 ezerbe vagy félmillióba kerülő társai nem jobbak.

Libanoni hadsereg: izraeli drónok zuhantak le Bejrútban

Az egyik drón komoly károkat okozott a Hezbollah terrorszerv médairodájában, három emberük megsérült az akció során.

Nem lehetett tudni, mi történt, de mindenki sejtette, hogy velük volt valami

Decemberben kigyulladt a lakás annál a Zöldlomb utcai családnál, ahol a családfő megölte az élettársát és a gyerekét. A szomszédok szerint azóta lehetett tudni, hogy valami nincs rendben.

A kínaiak nélkül ma egész más lenne Amerika

24
-
10:59 Külföld

A 19. század közepétől kezdve rengeteg kínai vándorolt be az USA-ba a jobb élet reményében, de nem mindenkinek sikerült megcsinálnia a szerencséjét.

Destabilizálási kísérlet az ellenzéki kampány

Az ellenzék kampánytémája igazából nem maga a város, az azzal kapcsolatos javaslatok pedig eléggé hiteltelenek – mondta a főpolgármester a Kossuth Rádióban.

Hatalmas átverés a Facebook új adattörlő eszköze

Csak "lecsatlakoztatja" a böngészési adatokat a felhasználói fiókról, de nem törli ki őket.

Hivatalosan is kikelt a francia techadó ellen az Amazon, a Google és a Facebook

A nagyvállalatok egyoldalúnak és diszkriminatívnak bélyegezték a digitális sarcot, és a visszavonására szólították fel Párizst. Donald Trumpnak sem tetszik az újítás, ő máris válaszcsapásokkal fenyegetőzik, bár a techcégek erről azért…

Politikai háború bontakozik ki

Az idei európai parlamenti választásokon erősödtek a szuverenisták: a Nemzet és Szabadság Európája frakció duplájára növelte képviselőinek számát, a frakció új neve: Identitás és Demokrácia.

Atombombát dobhatnak a brexitre

Még a nyár vége előtt elkezdődnek a brit parlament Európa-párti politikusainak tárgyalásai arról, hogyan akadályozhatnák meg a kemény brexitet. A kérdés az, milyen lépést támogatnának elegen ahhoz, hogy elfogadják, enélkül az…

Arculatot és modellt vált a Volkswagen

A német autógyártó kínálatában várhatóan a 2030-as évek elején jelenik meg a társaság utolsó, új fejlesztésű belső égésű motorja.

Van egy ország, ami egyszer már leszokott az olajról, mégsem omlott össze

Miközben az egész világ azon töri a fejét, hogyan váltsa ki a fosszilis üzemanyagokat, Kuba ezt már 30 évvel ezelőtt megcsinálta. A Szovjetunió összeomlása után kényszerből kellett átalakítani a gazdaságot, de a kutatások…

Palkovics Lászlót nem lehet megállítani

444
-
08:26 Belföld

Orbán Viktor legalábbis egyelőre nem tervezi. Az MTA bedarálása után az innovációs miniszter megkapta a felsőoktatást.

Ha megvan a bizalom, mindegy, honnan nyomjuk a melót

2020-tól a finn munkavállalók többsége megválaszthatja, milyen munkaidő-beosztásban kíván dolgozni – vagy akár azt is, hogy a munkahelyén, vagy máshonnan.

Lakástakarék: labdába rúghat még a régi nagy kedvenc?

Nem tűnik el, csak átalakul - nagyjából így jellemezhetjük az októberi “hirtelen halál” után feltámadó lakástakarék-piacot, amely jelentős kihívásokkal küszködik a megtakarítások új sztárja, a MÁP+ mellett. A Bank360 segítségével megnéztük,…

Egyre látványosabban törnek be Magyarországra a cseh szupergazdagok

G7
-
07:50 Gazdaság

Vezető szerepük van a magyar mezőgazdaságban, a budapesti lakások fűtésében és a távközlésben a Telenor révén. Melyek a legnagyobb cseh cégek Magyarországon?

Magyar eset: elszegényíthet egy használt autó

Majdnem 40 ezer forint teletankolni, drága dolog a Tiptronic-váltó felújítása és a futóműve is viszi a pénzt, de jó állapotban egy nyolchengeres Audi A8 4D2 máig büszke luxusautó. Még 373 000 kilométerrel is, amit ez a megható történetű 4,2…

Ha Kenderesi Tamás Budapesten fogná meg egy lány fenekét, nem történne semmi

Hiába reagál érzékenyen a média a hírességeket érintő szexuális visszaélésekre, az átlagemberek környezetében előforduló erőszakra továbbra sem fogékonyabb, mint évekkel ezelőtt – állítja Kováts Eszter politológus. Interjú.

„Könyörgök istennek, Kristóf ne csábuljon el”

24
-
07:05 Sport

A keze alatt lett ifjúsági Európa-bajnok Kovács Ágiból, később azonban tornatanárként is csak szerencsével tudott elhelyezkedni. Interjú Selmeci Attilával, az új úszócsoda, Milák Kristóf edzőjével.

Tetőztek a bérleti díjak a nyár végére

Budapesten augusztus végén a kiadó lakások átlagos bérleti díja 160 ezer forint volt, ez az összeg ugyanannyi, mint a szezon elején volt.

„Végét járja az amerikai zsidó diaszpóra”

„Valami eltört ezen a héten" — így kezdi publicisztikáját Ari Hoffman amerikai irodalomtudós és publicista a Forward progresszív zsidó portál oldalán.

Kenterbe verték a szuperállampapírt fél év alatt a nyugdíjpénztárak: már most megvan az 5%

A friss adatok szerint az önkéntes- és magánpénztárak már az első félévben közel vagy több mint 5%-ot hoztak tagjainak, ezzel meghaladva a MÁP+ által ígért évesített 4,95%-ot. Érdekes módon a második negyedévben az önkéntes…

Csodás Mercedes kisbusz a BMW-től

Hét személyt nagy, hat személyt még annál is nagyobb kényelemben képes hosszú, pihentető utazásokra vinni az új X7-es, útviszonyoktól függetlenül. Az M50d felirat pedig sem sportosságot, sem extra hengerszámot nem tesz hozzá az…

Kétszáz éve is készítettek látványtervet az ingatlanfejlesztők, de vajon mi valósult meg belőlük? - …

Burgenlandban van egy olyan magyar kastély, ami királyi palotának is beillett volna, ha befejezik. A grandiózus tervhez azonban még az Esterházy-vagyon is kevés volt. Kismartonban jártunk.

Kinevették a kis György herceget balett-órái miatt

Amiből persze szép kis botrány keveredett.

Még mindig nem tudjuk, ki ölt meg 28 gyereket

A Mindhunter a második évadban újabb szörnyeket mutatott be az atlantai gyerekgyilkostól a houstoni kínzóig.

A siker titka, hogy sikerült lejönni az izmus alapú politizálásról

Azért sikeresek a mai napig a rendszerváltó politikusok Magyarországon, mert nem absztrakt elvek mentén, hanem az ország érdekében politizálnak - mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szombaton…

Már a Marson is helyet kapott a Rolling Stones

Nem vicc, tényleg kaptak egy kőzetdarabot, amit róluk neveztek el. Mármint nem hazavitel céljából, csupán jelképesen, de a zenekar így is rettentően örült az ajándéknak.

Több száz új tüzet észleltek az Amazonas-medencében

444
-
19:36 Külföld

Bolsonaro már hazugsággal vádolja a brazil űrkutatási hivatal vezetőjét.

Trudeau maga volt a liberális álom, de ébresztőt fújt a valóság

444
-
19:34 Külföld

Világszerte ismertté tette a Trudeau márkát, mégis odalett a nagy népszerűség. Akár bukhatja is az októberi választásokat.

Szent István-napi gondolatok

Ennek a vitának egy másik része a Szent Istvánt követő Nyugathoz közeledés és a nemzeti önállóság ma is időszerű és gyakran félreértett vagy félremagyarázott ellentéte.

Háború törhet ki Oroszország és Kína között a 2020-as években?

Oroszország és Kína kapcsolatának továbbra is alapvető elemei a kölcsönös gyanú és bizalmatlanság – állítja egy szakértő.

Jöhet a bolond szezon a Forma-1-ben

Index
-
18:21 Forma1

Még csak a versenyzői helyek felére szerződtetek pilótát a csapatok a 2020-as idényre. A Mercedes a saját jövőjét bebiztosítva oldotta meg mások helyzetét is, a Red Bull nagy döntés előtt áll. Úgy fest, Kubica mellett maximum Grosjean lehet…

Szuperképességet kapott a mobilos Google Fotók

Már a fotókon lévő szövegeket is felismeri: rákereshetünk vele a szövegekre, sőt, ki is másolhatjuk őket a képekről.

Egyre gyakrabban pusztítják a keresztény sírokat

Aggasztó adatok kerültek nyilvánosságra, egyre több keresztény sírt gyaláznak meg világszerte, melyek mögött a fokozódó keresztényellenesség áll.

„Úgy bámulnak, hogy majd’ beleesnek a kukába”

24
-
17:13 Sport

Koselák Renáta születése óta kerekesszékben él. Testépítő párja segítségével, hobbiból kezdett edzeni, ma már parafekvenyomásban versenyez.

Nem építi le dolgozóit a járműipar hazánkban

Itthon egyelőre nincs jele a német gazdaság lassulásának, így a munkavállalók rémisztgetésének sincs alapja.

Charles Manson csak lábjegyzet a Netflix legjobb sorozatában

A Mindhunter második évada nem okozott csalódást, bár már lehet látni a fáradás jeleit. A sorozatgyilkosok nem tudnak unalmasak lenni.

Drágábbá válhat az otthoni szórakozás, cserébe még nagyobb lesz a kínálat

G7
-
16:28 Infotech

A streaming már most is komoly tényező, de az új és új konkurensek megjelenésével szinte már áttekinthetetlen piac jön létre, ahol csak kapkodjuk a fejünket.

Publik Ligája: Fodor-Horváth vs. Bayer

Publik Ligája második forduló: Fodor-Horváth Zsófia vs. Bayer Zsolt versenyez a „foci” témájában. Olvassátok el a publikat és véleményezzétek, hogy ki jusson tovább. A szavazásra 24 óra áll a rendelkezésetekre.

Putyin ravasz húzásokkal teszi próbára Európát

Vlagyimir Putyin orosz államfőt nem igazán érdekli, hogy a világ legfejlettebb országainak (G7) vezetői beveszik-e maguk közé elitklubjukba. Valójában azt teszteli a viselkedésükön, hogy mennyit kell engednie Ukrajna ügyében azért,…

Előkerült a könnygáz Hongkongban

Könnygázzal oszlatta szét a hongkongi rendőrség a kormányellenes tüntetőket, akik egy rendőrőrs közelében emeltek barikádot szombaton. Sokan attól tartanak, hogy a hongkongi kormány - Kínához hasonlóan - a lakosság megfigyelésére…

Főleg a szuperkötvényt választja a lakosság

Megközelítőleg 8500 milliárd forintra rúgott a forintalapú lakossági állampapírok állománya július végén.

Az egész román nemzet szégyellheti magát

Hiába hívta a 112-t a 15 éves Alexandra, a rendőrök elkéstek. Hetek óta téma Romániában a caracali gyilkosság, és egyre több jel utal arra, hogy további áldozatok lehettek. Az is kiderült, hogy a városban évekkel ezelőtt egy egész…

Csernobil karma még ma is halálos

24
-
13:54 Színes

Nem véletlen, hogy csak néhány ember tudja, merre van, a zónán belül. Kérdés, hogy a turistahadak érkezésével, meddig maradhat titokban a helye.

Toplista