Vezető hírek

Még mindig nem tudni, miért jó panelban lakni

Csúnyák, szűkek, egyformák. És mégis, aki lakott panelházban, azt elönti néha a nosztalgia. A panelok múltjáról, jelenéről és jövőjéről rendeztek kiállítást Debrecenben.

Kalapáccsal verték félholtra a hongkongiak hősét

24
-
20:00 Külföld

Jimmy Sham egy volt a hongkongi tüntetések szervezői közül, de megverése óta ő vált az elszenvedett erőszak szimbólumává. Kína nemrég összezúzott testekkel fenyegetőzött.

Szól az Úr, és azt szeretné, ha az áldozatok is szólnának

444
-
19:35 Életmód

Példátlan találkozó Pannonhalmán: állami, egyházi és civil szervezetek beszéltek a gyerekbántalmazásról. Volt közös tanulság és néhány feszült pillanat.

A Sony új fülese pótolja az AirPods egyik nagy hiányosságát

HVG
-
19:00 Infotech

Az utóbbi hónapok hírei közt többször feltűnt egy aktív zajszűréssel is rendelkező AirPods érkezésének ígérete. Bár az Apple fejlettebb kiegészítője továbbra sem mutatta meg magát, van olyan alternatíva, amely ezt kínálja, sőt rá is tesz egy…

Legyőzheti-e Budapest a kormányt? - Külföldi visszhang

Napi
-
18:59 Belföld

Milyen eséllyel szállhatnak szembe a szabadelvű nagyvárosok nacionalista, illiberális kormányaikkal szemben - egy immáron Magyarországon is az egyik legfontosabb politikai-gazdasági kérdés. Nem sok jóval biztatnak a példák,…

A kurdok mellett tüntettek Budapesten

Nagyjából százan vonulhattak a belvárosban. Karácsony Gergely dolgozószobájából is egy kurd zászló lengett szombaton.

Annyi tervezés, és aztán jön a vihar

Index
-
18:42 Színes

Ahmed és Hanin Szíriából menekült Törökországba, ennek köszönhették, hogy összeházasodtak. A megpróbáltatásaik azonban messze nem értek véget a határ átlépésével. Küzdelem a felszínen maradásért az embercsempészek hálójában…

Faültetéssel, koncerttel és táncházzal értek véget a magyar napok Izraelben

Benkő Levente magyar nagykövet nyilatkozata szerint az évadot több mint százezren látogatták, a magyar napokat pedig tízezernél többen.

Karácsony Gergely új kabinetfőnöke 2016-ban nyolc hónapig dolgozott a magyar olimpiai pályázat szervező…

444
-
18:38 Belföld

Tanulmányt írt a Budapest 2024 Zrt megbízásából másokkal együtt, de nem az olimpiai rendezésről, hanem arról, hogy milyen irányba kellene fejleszteni a fővárost.

Új eszköz védi a Windows 10-et

A rosszindulatú kódok nem tudják többé kikapcsolni a számítógép védelmi rendszerét.

Nyugdíjaskodni egy tengerjáró hajón? Azt meg hogyan?

Az amerikai nyugdíjasok élete annyira drága, hogy azzal az erővel már egy óceánjáró sétahajón is tudnak kabint bérelni hosszú távra. Legalábbis a statisztikák és a hajótársaságok ezt sugallják. Van, ahol pedig alkudni lehet az…

Végre nyerni tudott a Ferencváros a kézi BL-ben

Megtört a jég, végre nyert egy meccset a Ferencváros a Bajnokok Ligájában.

A szlovák elnök esete mutathatja meg a kiutat a populizmus mocsarából

A populista trollpolitika nagy korszakában Zuzana Caputova úgy nyerte meg a szlovák elnökválasztást még tavasszal, hogy a bevált recepthez képest mindent máshogy csinált. Uszítás helyett békíteni próbált, nyugodt maradt, és egoista…

Száz éve is tudott mulatni a magyar elit

24
-
16:59 Kultúra

Most, hogy a mai elit mulatozási szokásai már hetek óta beszédtéma az országban, ideje feleleveníteni, mi volt a jacht és az Add ide a didit! előtt. Hét eszelős mulatozós, pohártörős filmjelenet a mulatozás aranykorából.

Fradi-ultrákkal is találkoztunk Rómában, Salvini tüntetésén

„A hangulatra nincs panasz. Teli van a Lateráni Szent János tér. Több magyar csoporttal is találkoztam. Voltak köztük Fradi-ultrák is. Nincsenek ellentüntetők, se feketék. Tűz a nap, és mindenki kurva jól néz ki”– ezt jelenti Rómából, Matteo…

A Brexit elhalasztására kényszerítette Boris Johnsont a brit parlament

A miniszterelnök viszont úgy véli, hogy a jövő héten még megszavaztathatja az alkuját, és lesz Brexit október 31-én.

Új alapokra helyeződhet Magyarország és az IMF kapcsolata

Varga Mihály elmondta, az IMF új vezetője jól ismeri a közép-európai országok helyzetét, emiatt szorosabb lehet az együttműködés a szervezettel.

A szuperkötvény lett a favorit a piacon

Az Államadósság-kezelő Központ harmadik negyedéves, friss adatai szerint mára egyértelműen a Magyar Állampapír Plusz lett a legkeresettebb konstrukció a piacon.

340 forintra drágult a metrójegy, a tüntetők fölgyújtották fél Santiagót

444
-
16:05 Külföld

Az elnök rendkívüli állapotot vezetett be Latin-Amerika leggazdagabb és legnyugodtabb országában. Santiago metróhálózata egyébként 140 kilométer hosszú.

Egy törvénymódosítás miatt megint bizonytalan, mikor lesz Brexit

Boris Johnson közölte: nem hajlandó halasztást kérni, pedig egy másik törvény erre kényszeríti. Kérdés, ki nyer: a parlament vagy a kormány.

Nem lesz szombaton döntés a brexitmegállapodásáról

Boris Johnson ellen szavazott az alsóház, a kormányfőnek mindenképpen halasztást kellene kérnie az EU-tól.

Átgázolt a szentendrei HÉV a Fideszen

A HÉV vonalán nemcsak a budai kerületek, de Budakalász, Pomáz és Szentendre is váltott, előretörtek a helyi civllek. Különösen érdekes a budakalászi sztori.

A Tescóból is elhozhatóak a magyar milliárdos ételei

A Fornettit megalapító Palásti József ételautomatáiból 350 forintért bablevest, 840 forintért sztrapacskát lehet vásárolni.

Karácsony első napjai

Nyílik a száj, mozog a nyelv, a botrány pedig garantált. Az új főpolgármesternek pozícióba kerülése óta még nem volt olyan megnyilvánulása, amellyel ne bántott volna meg valakit, vagy ne mondott volna ellent önmagának. Ha direkt csinálja,…

A kínaiak megvették a játékvilágot, és egyre jobban éreztetik hatalmukat

G7
-
15:02 Infotech

Kína csápjai most már a World of Warcraft Azerothjáig vagy a League of Legends Runeterra nevű világáig is elérnek.

Sokan hagyják el a belső pesti kerületeket

Mintegy hatezerrel többen mentek el tavaly a fővárosból, mint amennyien állandó lakosként odaköltöztek, Pest megyében viszont az állandó lakosok száma 15 ezer fővel nőtt.

Nincs bajom a VSCO-lányokkal, szimplán csak öregnek érzem magam miattuk

24
-
14:01 Bulvár

Hiába vagyok csak 35 éves, van egy generáció, aminek a tevékenységéből szinte semmit se értek. És elmondom, ez miért nem baj.

Most akkor tényleg ne együnk müzlit meg teljes kiőrlésű kenyeret a fuzárium miatt?

HVG
-
14:00 Gazdaság

Az idei gabonatermés ötöde fertőzött lehet, a megengedett többszörösét is mérték az egészségkárosító anyagoknak. Szakértőket kérdeztünk, ők nyugtatnak: pánikolni azért nem kell.

OJD: Paraziták, ízeltlábúak, Gyurcsány!

Az orbánizmus koszorús költője a tömeggyilkos bolsevizmus előretöréseként értékeli az önkormányzati választásokat.

Verstappen: Idén már nem nyerünk futamot

Vezess
-
13:30 Forma1

Az elmúlt két évben ugyan ő nyerte a Mexikói Nagydíjat, de a Red Bull-os Max Verstappen szerint a 2019-es idén hátralévő négy versenyén már nem lesz esélyük a győzelemre.

Aki fegyverrel védte a magyar zsidókat a pogromok ellen

140 éve született Beregi Ármin, aki fegyveres cionista karhatalommal védte meg a vidéki zsidóságot a Károlyi-forradalom alatt.

Gyurcsány: Előbb-utóbb az ország is mozdulni fog

Aki közpénzt lop, az a hazát lopja meg, az nem politikus, hanem bűnöző – mondta a DK elnöke a párt frissen megválasztott önkörmányzati képviselőinek szombaton.

A Dal 2019 elérte a mélypontját – mi lesz 2020-ban?

A Dal 2020-t illetően úgy tűnik, hogy a 2019-es versenyhez nagyon hasonló műsorsorozatra számíthatunk, de nagyon meghökkentő határidőkkel és feltételekkel – írja az ESC Hungary

Ismét tendereztetnek az oroszok Paks II miatt

Ezúttal a magyarországi iroda működéséhez szükséges eszközök biztosítására lehetett pályázni. Az első kör már lezárult.

Három saját telepítésű napelemparkkal indul meg a MOL

Átadták a MOL 6,71 megawattos napelemparkját Százhalombattán, a Dunai Finomító területén, és elkészült a napelempark Tiszaújvárosban és Füzesgyarmaton is. A MOL három naperőművének összteljesítménye 18,4…

A Budapesten iskolát nyitó erdoganista alapítványnak tényleg van köze a radikális iszlámhoz, de ez Orbánéka…

A boldog-boldogtalant terrorizmussal vagy muszlimbarátsággal vádló kormány most simán nyittat egy iskolát, amelynek tényleg van köze a radikális iszlámhoz.

Lelassult a bővülés Kínában

Kialakult az a vélekedés, hogy Kína a világgazdaság motorja: ha gyorsabban növekszik, húzza az egész világot, ha lassabban, akkor viszont baj van. A helyzet ennél azért összetettebb.

Lottómilliárdjaikról vallottak magyar nyertesek: egy fillért se adnak a családnak

Csúcsnyeremények várják a 42. héten a magyar szerencsevadászokat. Az Ötöslottón a várható főnyeremény 1,85 milliárd, a Hatoslottón pedig 1,3 milliárd forint lesz. Így egyből két új milliárdosa is lehet az országnak. De biztosan jól...

Forradalmi változás a fizetéseknél - több tízezren már hozzáfértek

Az iPhone-osok imádják az Apple Payt, de eddig csak kevés magyarországi bank vezette be a szolgáltatást. Ahol van, ott sem mindig fér hozzá az összes ügyfél.

Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál - közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális…

Karácsony a kanyarban sem volt, igazából a papundekli Schmuck Andor nyerte meg tizenharmadikát

444
-
11:45 Kultúra

A belváros örökifjú lovagja a kartonpapír és a művészet erejével varázsol nekünk egy szórakoztatóbb hazát.

Baljós árnyak a városházán

A Gyurcsány-Demszky-korszak bizalmi emberei köszönhetnek vissza Karácsony Gergely főpolgármester hivatali stábjában. A fogadott és fogadatlan tanácsadók, főtanácsadók, hivatalvezetők lehetséges sorában többek között olyan nevek…

Mindenki találhat kedvére való őszi sorozatot

24
-
11:09 Kultúra

Nagy Katalin szerelmei, harlemi gengszterek, közel-keleti konfliktus és időbevándorlók is találhatók a palettán.

Betiltatnák a két órán belüli maraton mágikus cipőjét

Index
-
11:03 Sport

Sporttudósok is betiltatnák azt a Nike cipőmodellt, amiben Kipchoge áttörte az álomhatárt. Tényleg olyan előnyt ad a bizarr megjelenésű cipő, ami már nem fair? Ma már szinte minden elitfutó ezt választja.

Százezren képzettség nélkül

A technológiai beruházásokkal és a digitalizációval ki kellene váltani az élőmunka egy részét, és szükséges lenne csökkenteni az alvállalkozói láncok áttételeit az építőiparban.

Fülke: Orbánnak most a saját terveit kell lesöpörnie az asztalról

Az ellenzék újra a pályán, a Fidesznek pedig talán inget is cserélnie kell – ez az önkormányzati választás összefoglalása a Fülkében, a hvg.hu közéleti podcastjában.

Leégett a Samsung Galaxy ujjlenyomat-olvasója

Kiderült, hogy elég egy olcsó kijelzővédő, és a Galaxy S10 felhasználó-azonosító rendszere bárkit beenged.

Kovács Zoltán: „Európa nincs felkészülve arra, hogy megvédje határait”

888
-
09:55 Belföld

Lehet védekezni a demagógia ellen, még akkor is, ha a bevándorláspártiak kommunikációja nagyjából csak ebből áll. Az illegális határátlépés nem jog, a polkorrekt világban csak egyenesen lehet kommunikálni, harc és ütközések…

Megtörtént az első női űrséta!

Először hajtott végre űrsétát kizárólag női űrhajóscsapat pénteken. Jessica Meir és Christina Koch, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két amerikai űrhajósa a csaknem hét órásra nyúlt pénteki űrsétán az állomás akkumulátorait cserélte ki.

Márhívó és Repatarurgyán: ennek az oldalnak nem lesz rajongója az Ossian

A 444.hu szúrta ki hogy létrehoztak egy weboldalt, amelyet teljes egészében Paksi Endre munkásságának szenteltek. Közelebbről: a pálya ívének a kevésbé egyenletes részeit gyűjtötték össze.

A szezon első derbije következik – de létezik még egyáltalán derbi az NB I-ben?

Az NB I. kilencedik fordulója minden bizonnyal egy meccsről fog szólni, a magyar bajnokság legnagyobb rangadójáról, a Fradi és az Újpest összecsapásáról.

Az általános káoszra hivatkozva akarta megfúrni a Fidesz az I. kerületi eredményeket

A kormánypárti delegáltak szerint túl nagy volt a kavalkád a többféle színű szavazólap és boríték között.

Jól fogynak itthon a külföldi utazások, töretlen a bizalom

A bőséges nyári idény után is kedvező utószezoni forgalomra számítanak az utazási irodák. Egyes mediterrán térségekben a nyárhoz képest kellemesebb időjárásban telhet a nyaralás.

Verseny nélkül kaphatnak nagy munkákat Paks II telkén Mészáros Lőrinc cégei

Mészáros Lőrinc megszerzett egy céget, ami megnyert egy négy nappal később kiírt paksi közbeszerzést, majd még egyet, most pedig jöhet a harmadik és negyedik is.

Kutasson a kincses sziget után Bristolban, vagy három igazi szigeten!

A sétán kalózok vezetnek a regény állomásaira, amelyeket a térképen hordók jelölnek, rajtuk a nevezetes fekete folttal.

Pár száz forintból is összejöhet a luxusnyaralás: ezzel a módszerrel sikerül!

Bár messze még a 2020-as nyár, érdemes már most nekiállni mgtervezni a nyaralást, és elkezdeni összegyűjteni a rávalót. A Pénzcentrum kiszámolta neked, mennyit kell félretenned naponta, sőt, spórolási tippeket is adunk! Egyre...

Mindenki utálja, mégis megállíthatatlan – az Amazon-sztori

Az Amazon az Egyesült Államok második legnagyobb munkaadója. Az óriásvállalat hatszázezer embert foglalkoztat, rá jut az online kiskereskedelmi forgalom több mint harmada. Üzleti praktikái, adókerülése miatt azonban egyre súlyosabb…

Erdoganék pesti iskolája mögött az iszlám van

Beszámoltunk róla, hogy Budapesten nyit iskolát a török Maarif Alapítvány. Megmutatjuk, mit képvisel a szervezet, személyi szálakon hogyan kapcsolódik terrorszervezetekhez.

"Mit számít, szép vagy-e, ha nincs mit enni?"

HVG
-
07:00 Életmód

Egyetlen napra különleges szépségszalonná alakult egy rászorulók számára fenntartott, bentlakásos otthon és népkonyha: önkéntes fodrászok, kozmetikusok, manikűrösök és pedikűrösök vállalták, hogy közel 50 nő és férfi máshogy fog…

Nem vált rabszolgává a munkavállaló

A munkáltatók elenyésző része élt a januártól megemelt túlórakeret bevezetésével – tudta meg a Magyar Nemzet a munkaadói és munkavállalói képviseletektől.

Vida Józsefék beszálltak a Mészáros Lőrinc alapította játékosügynöki cégbe

Vidáék be-, Mészárosék pedig kiszálltak az idén februárban felcsúti akadémistával közösen alapított játékosügynöki cégből.

Heti Grün — 2019. október 19.

Politikai turbulencia a török-kurd viszály körül, Orbán Erdogánnal fotózkodik, Pat Robertson Trumpért aggódik, nyakunkon a brexit szappanopera fináléja, és sok más érdekesség.

Pillanatok alatt lángba borított egy komplett várost a drogkartell véres bosszúja

Megpróbálták a mexikói hatóságok letartóztatni El Chapo fiát, Ovidio Guzman Lopezt, akire állítólag véletlenül akadtak rá egy rutinőrjárat alatt. A Sinaloa kartell bosszúból pár óra alatt valóságos csatatérré változtatta Culiacan városát, a…

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak

A Városliget megújítását jelentő Liget Budapest projekt mellett várhatóan a nagy sportvilágversenyekhez kapcsolódó létesítményfejlesztéseket sem fogja tudni leállítani Karácsony Gergely, mert nincs rá jogi lehetőség. A megválasztott új…

A Halálbüntetést is túl lehet élni, csak 30 év kell hozzá

Index
-
21:55 Sport

Az amerikai sporttörténelem egyik leghírhedtebb és legsúlyosabb büntetését kapta a nyolcvanas években az SMU amerikaifutball-csapat. A botrányban volt politika, kihasználás, mocskos háttérügyletek és harmincévnyi gyötrődés.

Az itt élő afrikaiak alapvetően zárkózott emberek

24
-
20:30 Belföld

Az Afrogarden nevű eseményen jártunk: az itt élő afrikaiak saját zenéikre bulizhatnak, a magyarok pedig megtanulhatják tőlük jellegzetes táncaikat.

Hat év alatt meg kell váltanunk a világot, vagy végünk lesz

Világszerte emelt blokádokat a klímaharcot hirdető Extinction Rebellion, Londonban be is tiltották a szervezet tüntetéseit. Londonban elszabadult a művértömlő, volt, aki a tőzsde bejáratához pillanatragasztózta magát. Fiatalok,…

Legyen már ez egy olyan világ, ahol nem kell letagadni, hogyan élünk

HVG
-
20:00 Életmód

Ismét kényes témákat boncolgat a Spektrum saját gyártású sorozata, a Tabukról tabuk nélkül. Miért fontos szembesülni olyan kérdésekkel, amelyekre még csak nem is gondolunk szívesen? És hogyan lehet szóra bírni azokat, akik életük…

Politikai földrengés rázta meg Budapestet – A hét videója

Az ellenzéki összefogás nem - vagy csak kevesek által - várt sikert ért el a múlt heti önkormányzati választáson. Karácsony Gergely lett a főpolgármester, a közgyűlésben is az ellenzéki erők vannak többségben, és több nagyvárosban is…

Újabb bank bünteti az ügyfeleket

A Credit Suisse bejelentése szerint mostantól extra díjat számol fel a nála elhelyezett svájci frank betétekre. Van aki szerint a többi európai banknak is ezt kellene tennie.

A nyílt utcán győzte le a drogkartell a mexikói vezetést

444
-
19:29 Külföld

Csütörtökön elfogták El Chapo fiát Culiacánban, mire a drogkartell lángba borította a várost. Erre a hadsereg inkább szabadon engedte. A mexikói bűnbandák egyelőre nyerésre állnak a kormány ellen.

Erőszak, kínzás, emberkísérletek – szökött rab beszél a kínai Gulágról

A kínai átnevelő táborok kegyetlen világáról mesél egy muszlim nő, aki sikeresen megszökött és Svédországban kapott menedéket.

Börtönbe is kerülhet a reptéri drónozó

24
-
18:16 Belföld

Légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított nyomozást a rendőrség a ferihegyi reptéren történt sorozatos drónozás miatt. A bűncselekmény szabadságvesztéssel büntethető, de egyáltalán hogyan tudják megtalálni a drón működtetőjét?

Toplista