Vezető hírek

„Megtalálni a gyerekeket ebben a káoszban is” - interjú

Már két hete zárva vannak az iskolák. A tanároknak, a diákoknak és a szülőknek rekordidő alatt kellett alkalmazkodniuk a kialakult helyzethez. Az első tapasztalatokat foglalta össze lapunknak Koren Balázs matematika tanár, a…

Jól vizsgázott a korlátozott bevásárlónap

A vevők döntő többsége tisztában volt a kijárási korlátozás során megosztott vásárlási időt bevezető új bolti működéssel – mondta Vámos György az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Menetrendszerűen landolt az állami pénz a hévízi reptéren

Lassan kérni sem kell, automatikusan érkezik az évi 200-300 milliós állami támogatás a sármelléki reptérre. Az utasok viszont egyre kevesebben vannak.

Grósz elvtárs Mickey egérrel áll egy képen

24
-
17:05 Színes

Manek Attila fotográfus mesélt nekünk a laza Aczél elvtársról, a paprikás Thatcherről és a dupla kalaposra retusált Hruscsovról.

Kezd több mint kellemetlenné válni a koronavírus a hadseregek számára

HVG
-
17:00 Külföld

Kevés olyan hely van, ahol gyorsabban terjedhetnek a járványok, mint a hadseregekben: a katonák a laktanyákban és a támaszpontokon összezárva élnek, egymás mellett ülnek a harckocsikban és a repülőkben, s nem tarthatják…

Kacsák vették birtokba a Lukács fürdő üres medencéit

A leleplező felvételeken látszik, hogy még a másfél méteres távolságot sem tartották be.

Veszélyességi pótlékot az egészségügyi dolgozóknak, ingyenes parkolást mindenkinek

G7
-
16:33 Gazdaság

A járvány idejére érdemes díjmentessé tenni a parkolást, a betegség leküzdéséért dolgozók pedig megérdemelnek egy legalább 40 százalékos pótlékot.

Dupla telt ház

A Bu­da­pest Bár zenekar ve­ze­tő­je és ala­pí­tó­ja­ a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

„Hiányoznak a tanulóknak az emberi kapcsolatok”

A kialakulóban levő új távoktatási rendszer első visszajelzései.

Tisztifőorvos: sok új fertőzött várható Magyarországon

Várhatóan egyre több embert fertőz meg Magyarországon az új koronavírus, sok új esetet fognak diagnosztizálni - jelentette ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs vasárnapi online…

Amerika kapitány elsüllyeszti a hajót

Donald Trump amerikai elnök ambivalens hozzáállása a koronavírus-járványhoz nem csupán belpolitikai zűrzavart okoz, hanem árt az Egyesült Államok vezető szerepének a világon. Amit az elnök elkövet az nem bűn, hanem rosszabb…

Online tüntetést szerveznek vasárnap estére a felhatalmazási törvény ellen

444
-
15:20 Belföld

Az elmúlt egy hétben 100 ezer magyar állampolgár nyomta meg a vészcsengőt - írják a szervezők a petíciójukra utalva. Pardavi Márta és Fullajtár Andrea is „felszólal”.

Őszinte megszólalás egy kötelező karanténban élő magyartól

Először még csak a szájmaszkos kiszolgálók, majd a kijárási tilalom bevezetése és egy nem várt telefonhívás - egy olasz kisvárosban élő Olvasónk beszámolója következik a kötelező karanténos időszakról, a rendőri jelenlétről, és egyáltalán a…

Magyar égtájak

A párizsi béketárgyalások idején hazánk területének döntő része idegen katonai megszállás alá került – még az ország fővárosa, Budapest is.

800 új halott van Spanyolországban

Spanyolországban a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma egy nap alatt ismét több mint nyolcszázzal emelkedett.

"Természetes, ha rosszul érezzünk magunkat"

HVG
-
14:00 Belföld

A hosszú ideig tartó karanténban hullámokban jöhet a szorongás, depresszió, ingerlékenység, de meg lehet velük küzdeni. Segít, ha másokon segítünk, de óvakodjunk a rossz megküzdési módoktól. Szondy Máté klinikai…

Súlyos stressz éri most a pszichés betegeket

24
-
13:54 Belföld

A koronavírus terjedésétől való félelem, a veszélyhelyzet, a karantén komoly pszichés terhet jelent mindenki számára. A már eleve súlyosabb pszichés zavarokkal küzdőket viszont az átlagosnál is jobban megviselheti ez az állapot.

Telefonos tájékoztatást indít a kormány

A kijárási korlátozásról lesz szó.

"Egyáltalán nem volt félelemérzetem"

Két hete kaphatta el a koronavírust az egyik fertőzött újbudai háziorvos, aki a tünetek jelentkezése után egyből elkülönítette magát.

Félrement a német mentőcsomag, káosz a bérleti piacon

Széles körben felháborodást okozott Németországban több óriásvállalat - például az Adidas, a Deichmann, a H&M és a Media Markt - azon döntése, hogy a korornavírus-járvány miatt egyelőre nem fizetik ki bezárt üzleteik bérleti díját. A…

Világgazdasági „aki bújt, aki nem”

Érdekes listát közölt egy elemzőszervezet: rangsorolták a világ államait, milyen mértékben segítik elő azt, hogy egy másik ország állampolgárai náluk rejtsék el a vagyonukat.

„Tűrőképességünk határán vagyunk” – üzenik a karanténban levő olaszok

A türelem elkeseredésbe csapott át Olaszországban, ahol a lassan egy hónapja tartó karantén miatt sokan állítják, kifogytak a pénzből és az élelmiszerből.  

Szír embercsempészt állíthatnak bíróság elé

A Bács-Kiskun megyei rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsítottal szemben.

Tizennégy koronavírusos beteg van intenzíven

Egyes munkakörökben - mint a szemétszállítás - a foglalkoztatónak kell gondoskodnia a védőfelszerelésekről.

Nyolc koronavírusos esetet jelentettek a szentesi kórházból

444
-
11:56 Belföld

A hírt Müller Cecília tisztifőrovos is megerősítette.

Mi újság a piacokon? Mennyivel drágult a krumpli? Mennyivel az alma?

Napi
-
11:52 Belföld

Egy hét alatt több zöldség ára jelentősen emelkedett, bár a különböző piacok között jelentősek az eltérések. A hagymáért is többet kell adni, ellenben az alma ára az nem változott. Árkörkép.

Operatív törzs: Éjjel-nappal dolgoznak a laborokban

Egy 86 és egy 90 éves beteg hunyt el az elmúlt 24 órában – hangzott el az operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus: Pozitív a tesztje egy idősotthon több lakójának is Csongrád megyében

Szombaton egy, vasárnap reggel pedig újabb hét teszt eredménye lett pozitív a szentesi kórházban. Egy környékbeli idősotthon lakói fertőződtek meg.

A fa barakkok sorától az óriási szuperkórházakig

24
-
11:06 Kultúra

A krími háborúból hazatért brit nővér, Florence Nightingale által életre hívott változások néhány évtized alatt minimálisra csökkentették a fertőzések kórházokon belüli terjedését, és lassan a mai óriáskórházak megszületéséhez vezettek.

Élőben kövesse velünk az operatív törzs tájékoztatóját!

Az operatív törzs vasárnap délelőtt 11 órakor tartja szokásos tájékoztatóját. Kövessen nálunk élőben!

Megvan az olimpia új időpontja

Az amerikai napilap és az NHK japán állami műsorszolgáltató egyaránt állítja, biztos az értesülése.

Németországban rendkívül alacsony a vírus halálozási rátája, de vajon miért?

444
-
10:37 Külföld

A rejtély megoldása az lehet, hogy Németországban hetente több mint százezer tesztet végeznek, így sokkal több esetet tárnak fel, mint máshol.

Hókuszpókusz

Az orosz polgárok többsége nem híve a szétforgácsolódott, gyenge hatalomnak, nekik határozott vezető kell, mint amilyen Putyin volt az elmúlt húsz évben.

Állítsuk meg a gyűlöletvírus terjedését!

Rév István, a Soros-birodalom egyik legbefolyásosabb szürke eminenciása a házi lapjukat, a Magyar Narancsot felhasználva indítja el útjára a rágalmat, miszerint az országos tisztifőorvos „nem szakember”.

A világjárványok története – a korábbi esetekből is lehet tanulni

Azóta vannak velünk a járványok, mióta az emberiség felhagyott az önellátó gazdálkodással, városokba költözött és elkezdett kereskedni. Elkerülni már nem tudjuk a világjárványokat, de a korábbi történelmi tapasztalatokból talán…

Közveszéllyel fenyegetés miatt nyomoznak Mohács polgármestere ellen

Csorbai Ferenc csütörtökön adott ki közleményt arról, hogy mivel egy mohácsi betegnél beigazolódott a fertőzés gyanúja, egy másikat pedig fertőzésgyanúval szállítottak kórházba, a város járványgóccá válhat.

Újabb amerikai csapás a Huawei-re

Az Egyesült Államok a lapkabeszállítói láncokat is el akarja vágni.

Cseh László: Megpróbálok menni tovább

Cseh László idén az ötödik olimpiájára készült, és eddig mindegyiken sikerült érmet nyernie. A DIGI Sport híradójának azt mondta, a tokiói játékok halasztása átírja a terveit, de amíg nem vagyunk túl a járványon, addig nem gondolkozik…

Rövid időn belül felállhat az izraeli egységkormány

Benjamin Netanjahu és Beni Ganz egész szombat éjjel tárgyaltak és várhatóan hamarosan megegyeznek egységkormány végleges névsoráról. 

Fogyókúrára fogták a vidéki nagyvárosokat

Budapesten kicsit nagyobb lett a kassza, de Debrecenben, Miskolcon, Szegeden és Nyíregyházán is milliárdokkal lett szerényebb a helyi költségvetés. A polgármesterek megvédenék a helyi iparűzési adót a kormány terveitől.

Koronavírus: aduász lehet a Mol újdonsága

Napi
-
09:07 Belföld

Az egészségügyi intézményekben, valamint a boltok többségében is hiánycikké váltak a fertőtlenítő szerek a járványhelyzet miatt Magyarországon és a világpiacon egyaránt. A Mol Nyrt. extrém sebességgel váltott, szélvédőmosó helyett jön az…

Pár lényegi dolog, amit még mindig nem tudunk a koronavírusról

444
-
09:04 Tudomány

Már legalább harmincezer halottja van a világjárványnak, de még mindig csak tippelni lehet, hogy összesen hány fertőzött lehet.

A kilövés, ami megpecsételte a Szovjetunió sorsát

Az űrversenyben az ipari kémkedés, a másolás általános volt, amelynek egy leglátványosabb eleme a Burán űrsikló. Csak egyszer repült, de az végzetes volt az egész Szovjetunió számára.

Városiak lepték el a Balaton partját

Ugyan még odébb van az üdülési szezon, a nyaraló- és apartmantulajdonos családok és nyugdíjas hozzátartozóik egy része már most visszatért a Balatonra.

A 92 éves Gabi néni válasza a járványra lenyűgöző

24
-
08:23 Sport

Dr. Kotsis Attiláné Kincsesy Gabriella fittyet hányva a korára gyakorlati bemutatót tartott csak azért, hogy az utánpótláskorú röplabdázó gyerekek otthon, a kijárási korlátozás alatt se maradjanak megfelelő technikai képzés nélkül.

Ők a legsúlyosabb betegek mellett vannak

Dr. Bobek Ilona, az Aneszteziológia és Intenzív Betegellátó Osztály osztályvezető főorvosa és kollégái minden szakmai tudásukkal és erejükkel igyekeznek megmenteni és meggyógyítani a betegeket.

Tízmilliárdos bukás fenyegeti a járvány miatt a budapesti közlekedést

G7
-
08:13 Gazdaság

Érdemi fővárosi közlekedésfejlesztés nem lesz a kormány támogatása nélkül, miközben a turisták eltűnése is jelentős érvágás – mondja a BKK vezérigazgatója.

Két újabb halálos áldozata van Magyarországon a koronavírusnak

444
-
07:47 Belföld

A fertőzöttek száma is 408-ra nőtt a hivatalos statisztika szerint.

A koronavírus-járvány vámszedői: csalók tömegei jelentek meg az interneten

Sokan figyelmeztetnek, hogy a távmunkára tömegesen átálló cégek komoly biztonsági kockázatot vállalhatnak, ha nem védekeznek megfelelően. Legtöbb útmutató viszont csak a „békeidőben” szokásos figyelmeztetéseket…

Hasznosak szeretnének lenni a munkájukból kiesett dolgozók

444
-
07:02 Gazdaság

A futárkodás a legnépszerűbb ideiglenes munkahely és van, aki azt is el tudja képzelni, hogy részmunkaidőben tovább fog dolgozni, ha minden visszaáll a régi kerékvágásba.

Párok, akiket elszakított a koronavírus

24
-
06:59 Belföld

Közös vacsorák és társasjátékozás a laptop előtt, vasárnapi tévézés telefonnal a kézben, mesemondás Viberen, és az őrjítő bizonytalanság, hogy meddig maradnak zárva a határok. Négy kényszerű távkapcsolat rövid története.

Két ábrán mutatjuk, hogy tarolta le a koronavírus Európát

A Kínából indult koronavírus-járvány márciusban sokkolta Európát Olaszországgal kezdve.

Bezárási hullám és 100 ezres munkanélküliség jöhet

Egy rövid mondat a kormányrendeletben: vendéglátó üzletben tartózkodni tilos. A falusi kiskocsmától a luxusétteremig mindennek be kell zárnia szombattól.

Mit tanulhatunk Izraeltől a vírus elleni védekezés terén?

„A mai világban minden ország tanulhat egymás jó szokásaiból. Érdemes feljegyezni, mit csinál Izrael, és tanulni belőle".

Kétségbeesetten figyelmeztetnek a katasztrófára: romba dől Európa egyik legerősebb országának autógyártása…

Egyszerűen nem tud talpra állni a brit autóipar, a legfrissebb statisztikák szerint tovább csökkent a legyártott autók száma a szigetországban februárban. Az iparági szereplők már régóta kongatják a vészharangot, a koronavírus-járvány miatt…

Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról

Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.

Amikor a magyar politika még tényleg szórakoztató volt

Az 1990 tavaszán rendezett első szabad országgyűlési választások előtt úgy tűnhetett, boldog-boldogtalan pártot alapított Magyarországon, ráadásul a tévében és a rádióban is valamennyien bemutatkozhattak.

Egy 14. századi olasz mű segíthet ép ésszel túlélni a járványt

HVG
-
20:00 Kultúra

Giovanni Bocaccio már az 1300-as években tudta, hogy a mentális jólétnek milyen fontos szerepe van járvány idején. A Dekameron receptjét ma is érdemes megfontolni.

CT-vel is kimutatható a koronavírus, de ahhoz Magyarországon több CT kellene

Mobil CT-vel lehetne a kapacitást növelni, de abból csak egy van Magyarországon, magánkézben - írja az Emmi kézikönyve, amit a koronavírusról adtak ki. Ebből kiderül az is: nagyon sok védőeszközre van szükség ahhoz, hogy a kórházakban…

Megállíthatatlanul terjed a koronavírus a világban

Izraelben és Magyarországon is tovább nőtt szombaton az ismert fertőzöttek száma, miközben világszerte terjed a vírus.

A belügy rendeli ki a kórházparancsnokokat

Akik majd az egészségügyi készletek felhasználását ellenőrzik.

Zavarja a kijárási korlátozás? Akkor ehhez mit szól?

A rendkívül sűrűn lakott Szingapúrban drákói szigorúságú szabályokat vezettek be a koronavírus-járvány miatt, például aki nem tart egy méter távolságot másoktól nyilvános helyen, az gigantikus büntetést kaphat. Az iskolákat azonban nem…

Nagyon jó hatással van az egészségre a szoptatás!

Ehhez képest viszont elég kevesen szoptatják babájukat.

Hatvanhoz közel épített milliárdos üzletet a mákra egy magyar vállalkozó

G7
-
18:28 Cégvilág

Sotkó Gyula korábban a koronavírus elleni hatóanyaggal a hírekbe került Alkaloidánál dolgozott, majd egy drámai bejelentés után három év alatt felépítette az ország legnagyobb mákfeldolgozóját.

Sokakat érintő bejelentés a Google-tól

A keresőóriás közzétette a Chrome-frissítések módosított menetrendjét.

Toplista