Vezető hírek

Átverés az egységes minimálbér

A minden tagországra egységes minimálbér bevezetése elképzelhetetlen, mivel jelentősen eltérnek a gazdasági mutatók, ráadásul a kötelező legkisebb keresetért dolgozók aránya sem egységes.

Lemondott Theresa May

Június 7-én távozik a kormány éléről.

„Az iskolában nem tanítanak a klímaváltozásról” – Budapesten is iskola helyett tüntetnek a diákok

444
-
11:04 Belföld

Kisebb tömeg gyűlt össze a Deák téren, ahol a globális klímatüntetés budapesti eseménye indul majd el.

Kivéreztetnék Oroszországot – az új amerikai jelentés nem kertel

A RAND friss jelentésében ajánlásokat fogalmaz meg Oroszország destabilizációjára, figyelembe véve annak sérülékenységeit. Ennek egyik eszköze a szakemberek kivándorlásának serkentése, különös tekintettel a magasan…

Nagy László: Gyakorlatilag begyalultuk a Szegedet

A Telekom Veszprém és a magyar válogatott kézilabdázója mellett Bánhidi Bence, és a két spanyol edző értékelte a férfi kézilabda döntő első mérkőzését.

Mentőövet dobtak a Vapianónak, egyelőre megmenekült az étteremlánc

Több bank és nagyrészvényes összesen 30 millió euró hitelt nyújt az évek óta pénzügyi problémákkal küzdő német étteremláncnak, a Vapianónak. Évek óta szenved a Vapiano, amit a cég részvényesei is alaposan megérezhettek,...

Az EP-választás ezúttal a zsidóság biztonságáról is szól

Ezúttal valóban sorskérdésekről szavazunk. A zsidóságnak is meg kell fontolnia, milyen Európában látja a jövőjet — ha egyáltalán még látja azt. Veszprémy László Bernát írása.

Fél éve átadták a baracskai tornatermet, mégsem használhatják a gyerekek

Kaptak pénzt, emelkedtek az árak, visszavettek a tervekből, aztán kiderült, hogy nincs engedély. A gyerekek most is az udvaron és a folyosókon tornáznak.

Trump egy kiskaput kihasználva adna el fegyvert a szaúdiaknak

444
-
09:45 Külföld

A Kongresszust megkerülve hagyna jóvá a kormány fegyvereladásokat.

Stabil a hazai bankrendszer

Mostanra lényegében az összes új lakossági jelzáloghitelt fix kamatozással veszik fel, miközben egészséges szerkezetben, a kitűzött ütemnek megfelelően bővül a vállalati hitelezés.

Lajcsi összeesett a bíróságon, kórházba szállították

Valószínű az állandó feszültséggel járó évek óta húzódó ügye miatt lehetett rosszul a bíróság mellékhelyiségében Lagzi Lajcsi szerdán - írja a Ripost.

Juncker szerint ha mindenki annyira önző lenne, mint Orbán, szétesne az EU

A Bizottság elnöke szerint nevetséges, hogy Orbán számára mindenki ortodox szocialista, aki nem jobbra áll tőle.

Amivel még lehetett két számjegyű hozamot elérni

A Raiffeisen Ingatlan Alap két számjegyű hozamával tűnt ki az utóbbi években. Kezelője szerint egy pár évig még fennmaradhat a kedvező piaci környezet. A hozam nagy része fenntartható, bérleti díjból származik, csak kisebb része…

Arcátlan román autószállítót videóztak Szolnokon

Amikor már azt hittük, hogy ezzel semmi gond nincs, akkor megfeszült egy kötél és érkezett a tűzijáték.

Kézi: Nagy Laci búcsúbeszédét látni, hallani kell

24
-
08:30 Sport

A magyar, de nyugodtan leírhatjuk, a világ férfi kézilabdázásának egyik legnagyobb ikonja utoljára játszott tétmeccset hazai pályán. Beszédet mondott.

Már 18 vádpontot hozott fel Assange ellen az amerikai kormány

Ha elítélik, a Wikileaks alapítója évtizedekre börtönbe kerülhet.

Orbán: Ha valami egy németnek már göröngyös, az egy magyarnak még mindig tükörsima

A miniszterelnök a német Bildnek adott interjúban már elfogadhatatlannak nevezte azt, amit Heinz-Christian Strache az ibizai videón mondott.

Egyre több a lakossági napelem

Folytatódott a növekedés 2018 negyedik negyedévében is a háztartási méretű kiserőművek (hmke) piacán, vagyis a korábbi negyedéveket jellemző trend nem szakadt meg.

Dávid Ferenc: szégyellem, hogy nem tiltakoztam hangosabban

A jelenlegi munkaerő-piaci helyzet felébresztette a cégeket, az érdek-képviseleteket, de a gazdaságpolitikai irányítókat is. Ugyanakkor a mostani munkaerő-hiánynak az elmúlt évek-évtizedek elhibázott döntései, elszalasztott…

Frans Timmermans pártja nyerte az EP-választást Hollandiában, a szélsőjobb csak a negyedik lett

A hivatalos végeredményt csak vasárnap este teszik közzé, de az exit poll tanúsága szerint Hollandiában Frans Timmermans volt külügyminiszter pártja, a Munkáspárt (PvDA) nyerte az európai parlamenti (EP-) választást, az új holland…

Csak az a kérdés, mennyivel nyer a Fidesz

Orbán állítólag 60 százalékos Fidesz-arányt tűzött ki célként, amely nem is elérhetetlen vasárnap. Az ellenzéki kampányt megint beárnyékolta a versengés. Milyen magyarázkodási verseny következik a választás után? Kampányelemzés.

A győztesekhez tartozni jó, akkor is, ha politikai táborokról van szó

G7
-
06:40 Gazdaság

Az MSZP-sek jóval boldogabbak voltak a fideszeseknél, amíg az ő pártjuk volt kormányon. 2010 óta viszont a szocialisták bizonyulnak a szomorúbb csoportnak az egyre derűsebb Fidesz-szimpatizánsokkal szemben.

Már túlértékeltek a budapesti lakások

A lakásárak mintegy 15 százalékkal nagyobb mértékben emelkedtek a fővárosban, mint amit keresleti oldalról a háztartások jövedelmének javulása és a munkaerőpiac helyzetének változása együttesen indokolt volna – állapította…

Büszke rá az érdi polgármester, hogy a város pénzén kampányolt a Fidesznek

T. Mészáros András az első szavazóknak küldött levelet, amiben a Fidesz-KDNP támogatását kérte.

Az elektromos autók Mercédesze

Az EQC nemcsak egy újabb elektromos prémiumautó a piacon, hanem a bizonyíték arra, hogy a márka, amelynek neve egyet jelent az autózás történetével, a Szép Új Elektromos Világban is képes lesz megőrizni státuszát.

Frank Füredi: „Pozitív zsidó identitást kell kialakítani, és nem arra fókuszálni, hogy mennyit szenvedtünk”

A kenti egyetem világhírű szociológiaprofesszorát, neves angolszász lapok rendszeres szerzőjét az európai és az amerikai zsidóság előtt álló kihívásokról kérdeztük. Interjú.

Szánkóval a tengerpartra! – Hét romantikus program Madeirán

Madeirán adják meg a módját a közlekedésnek! Üljenek egy kosárszerű fotelbe, és kanyarogjanak le a városközpont felé!

Kocsis Máté: most vasárnap le kell győznünk a bevándorláspártiakat!

Vasárnap, az európai parlamenti választáson le kell győznünk a bevándorláspártiakat, mert a jövőnk a tét - hangsúlyozta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtökön Makón, utcafórumon.

A Fidesz egyszerre két választást akar nyerni

A Fidesz olyan vereséget mérne az ellenzékre, amelyet az őszig nem hever ki. A kormányoldal akár az összes EP-mandátum kétharmadát is megnyerheti, de rosszabb eredményt is elérhet, mint öt éve. Mutatjuk, min múlik ez.

A magyarok többsége elkötelezett az Európai Unió iránt

A Századvég legfrissebb kutatása szerint a magyarok továbbra is az unión belül képzelik el Magyarország helyét, többségük azonban elutasítja a jelenlegi uniós vezetést.

Adóhatósági italrazzia a fővárosi bulinegyedben

A NAV kiemelt figyelmet fordít – egyebek mellett – a kiskereskedelemben forgalmazott alkoholtartalmú termékek minőségének ellenőrzésére, valamint a hamis, hamisított italok kiszűrésére.

10,5 milliárdot költött az Orbán-kormány külföldi egyetemistákra tavaly

Miközben a magyar felsőoktatásban több évtizedes mélyponton van a hallgatók száma, és miközben erőn felül harcol a kormány a bevándorlással, főként a gazdasági bevándorlók ellen, egyre több külföldi diák tanulmányait finanszírozza…

A város szégyene lett a világ legnagyobb Jézus-szobra

Egyre szaporodnak a gigászi Krisztusok a világban, de az Arc című filmben feltűnő rekorder lengyel szobor a legkevésbé sem sikersztori.

Orbán Viktor: Vasárnap mutassuk meg Brüsszelnek, hogy milyen sokan vagyunk!

Vasárnap tartják Magyarországon az európai parlamenti választást, amelynek tétje, hogy bevándorlókontinens lesz-e Európa, vagy megőrzi keresztény gyökereit. Orbán Viktor miniszterelnök 7 pontos tervet hirdetett a bevándorlás…

Semjén: a szövetség tevékenysége semmivel nem pótolható

A keresztény civilizációhoz, a nemzeti elkötelezettséghez és az autonómiához való ragaszkodást említette a 30. évfordulóját ünneplő Rákóczi Szövetség jellemzőjeként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Budapesten,…

Frans Timmermans pártja nyerte az EP-választást Hollandiában

Legalábbis az Ipsos exit pollja szerint. Az új, győztesnek jósolt szélsőjobboldal csak a negyedik lett.

Túl sok energiaitalt ivott - belehalt

Napi négyet ivott meg a férfi

Az emlékek kialakulásában alapvető szerepet játszó idegpályát találtak az MTA agykutatói

A felfedezés – amiről a Science számolt be – új utakat nyithat a memóriaproblémák és a szorongásos betegségek kezelésében is.

Európa jövőjéről döntenek a nemzetek

Elkezdődött a 2019-es európai parlamenti választás. Huszonnyolc tagállamban több mint 400 millióan fejezhetik ki véleményüket szavazatukkal, hogy mit gondolnak Európa jelenlegi állapotáról és jövőjéről.

A klímaváltozás hat az állatok genetikai sokszínűségére is

A havasi mormotát vizsgálták, és kiderült: a genetikai sokszínűségét a jégkorszakhoz köthető klímaesemények során veszítette el, és azóta képtelen volt visszaállítani azt.

Szavazok, de irtó nagy szarban vagyunk

Monty Python-os párhuzam is előjött a britekkel beszélgetve a mai EP-választásról. May összehozta a brexit és az EU híveit. Az egyik attól fél, hogy deal nélkül elbotorkál a kilépésig, a másik attól, hogy az EU-ban ragad.

Tényleg elrontották a Trónok harcát a végére?

24
-
20:36 Film

Tényleg elrontották a Trónok harcát a végére, vagy óriásit tévednek, akik szidják és újraíratnák a sorozat végét?

A Veszprém KO-verést mért a Szegedre

24
-
20:22 Sport

Könnyen lehet, hogy már az első meccsen eldőlt, hogy nem lesz idén címvédés.

Orbánra itta magát az osztrák politikus Ibizán, egy nap alatt bele is bukott

Amilyen mocskos a Strache-ügy, olyan tiszta tükre a magyarországi viszonyoknak. Az osztrák szélsőjobbos politikus legvadabb éjszakájáról készült botrányfelvétel egy átlag hétköznap lehetne Magyarországon.

A spoilerezés a legújabb járvány

A világ legjelentősebb filmfesztiválján is meg kell esketni a kritikusokat, hogy nem árulják el az új Tarantino-film cselekményét, pedig a Volt egyszer egy… Hollywood nem csak a történet fordulatai miatt lett különleges élmény. Cannes…

Kuna Tibor a túl sok megbízással magyarázta, hogy fiktív számlákat kellett vennie

Beismerő vallomást tett a bíróságon az ember, aki tavaly még a kormány kedvenc PR-osa volt.

Nem az a kérdés, emelkednek-e még a tőzsdék, hanem az, eshetnek-e egyáltalán?

Jöhet-e a medve, a tartós tőzsdei árfolyamesés? Ahogy a Fed közbelépett decemberben, úgy lehet, hogy legközelebb is gátat szabnának a nagyobb zuhanásnak. A Mol és a Magyar Telekom az eredményét befolyásoló tényezőkről…

Máris bosszút állnak a kínaiak a Huaweiért

Egyre több egykori Apple-rajongót nyer meg magának a Huawei, ahogy az elmúlt napok eseményei, a kereskedelmi háború és a Huawei tiltólistára helyezése felkorbácsolták a nemzeti érzelmeket - írja a CNBC a South China Morning Post…

Először figyeltek meg teknősöket fához csapdosó csimpánzokat

A viselkedés magyarázata az lehet, hogy a gaboni nemzeti parkban bőven vannak keményhéjú gyümölcsök, amiket fákhoz kell csapni, hogy feltáruljon a gyümölcshús, és ez arra indíthatott pár csimpánzt, hogy ezt kipróbálják az arra…

Igazi bérrobbanás volt a Honvédelmi Minisztériumban!

Az országos átlagnál háromszor gyorsabban nőtt a Honvédelmi Minisztériumnál dolgozó állami vezetők fizetése.

Ki fizet rá leginkább a Huawei-ügyre?

Ballépést követ el Donald Trump, az USA elnöke, ha nem egyszerűen korlátozza a Huawei technológiai cég tevékenységét az USA-ban, hanem mindjárt ki is üti a nagy rivális Kína egyik koronaékszerének számító cégét. Érdemesebb lenne…

Anyám rángatott be az udvarról, amikor jöttek a bombázók

Dan Shechtman Nobel-díjas tudós olyan kristályokat fedezett fel, amelyekről korábban senki sem hitte, hogy létezhetnek. Ez annyira feldühítette a kétszeres Nobel-díjas Linus Paulingot, hogy hadjáratot indított ellene - és veszített.

Százezrek ünnepeltek Izraelben a legendás rabbi sírjánál

Lag Baómer, vagyis az ómerszámlálás 33. napján idén is hatalmas tömeg gyűlt össze a Meron-hegyen, a híres Simon Bár Jocháj rabbi sírjánál meggyújtott örömtüzeknél.

F1: a Toro Rosso thaiföldije odavert az edzésen

Alexander Albon Verstappent is maga mögé utasította.

Sorsfordító az EP-választás: orbanizáció a tét

Kelet-Közép-Európában és a Balkánon is éles párviadalok várhatók az EP-választáson. Az „Európa vagy nem Európa?” mellett némelyik országban az orbanizáció is napi politikai kérdés.

Egy német lap szerint a náci időket idézi a magyar családpolitika

A cikk szerzője úgy véli, a magyar családpolitika a múltba réved és ellentétes a nyitott társadalom eszmeiségével, melynek alapja a bevándorlás elősegítése.

Csányi és Mészáros két átlagos dollármilliárdos: középkorú férfi, aki szereti a focit

HVG
-
17:30 Gazdaság

A gazdasági világválság óta 2018 volt a második év, amikor csökkent a dollármilliárdosok száma és összvagyona. A legtöbb szupergazdag az USA-ban él, a városok közül New York-ban, bár a népsűrűséget nézve, San Franciscóban…

Választási vereségek esetén Merkelnek vagy Kramp-Karrenbauernek távoznia kell

Európai parlamenti és brémai tartományi választások is lesznek vasárnap Németországban.

Orbán: A magyar gazdáknak vasárnap nemet kell mondaniuk a bevándorlásra

Brüsszel a gazdák pénzének egy részét el akarja venni és oda akarja adni a migránsok támogatására, amit meg kell akadályozni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Fejér megyei Mezőfalván, a III. NAK szántóföldi…

Az EU-ban már betiltott, mérgező vegyszerekkel vannak teletömve az amerikai kozmetikumok

Több ezer potenciálisan ártalmas anyag kerül hétköznapi fogyasztási cikkekbe az USA-ban. A tengerentúlon gyártott fogkrémek, gyümölcslevek, csokik és sajtok is veszélyesek lehetnek az egészségre a puhább amerikai szabályozások miatt,…

Erdogannak szüksége van a kurdokra, ha nyerni akar Isztambulban

Amennyiben a második isztambuli polgármester-választáson Erdogan biztosítani akarja jelöltjének, Binali Yildrimnek a győzelmét június végén, ajánlatos lesz meggyőznie a tartózkodókat, köztük akár a konzervatív kurdokat is, Isztambul 15…

Tényleg gazdaságosabb a LED? Ennyibe kerül, ha sokat égeted a villanyt

2018-ban Európában jelentősen megdrágult a villamos energia, amely a magyar piacra vonatkozó hosszabb távú árvárakozásokban is megjelent. Az EU az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a környezetvédelem és az…

Ukrajna nagy békülésre készül Magyarországgal

Kedden Budapesten tárgyalt Jegor Bozsok ukrán külügyminiszter-helyettes, a polgári hírszerző szolgálat előző főnöke. Szerinte a Kremlből gerjesztik az ukrán-magyar konfliktusokat, de úgy érzi, hogy nagyon közel a kibékülés.

Nemzeti Kötvény helyett a Magyar Állampapír Plusz jön június 3-ától

Mert, hogy a kibocsátás előtt nem sokkal a Pénzügyminisztérium megváltoztatta a többi sorozattól jobban megkülönböztethető új, kizárólag a lakosság által vásárolható állampapír nevét, amelynek részletes feltételeit pénteken kapják…

Mesterséges intelligencia nélkül összeomlana a Facebook

A gépek egyre többet tanulnak maguktól, de az új-zélandi terror rajtuk is kifogott. Mi lesz az MI-kutatás jövője? Tényleg nem hallgat le a Facebook? A cég párizsi központjában jártunk.

Mindnyájunknak el kell menni

A távolmaradásunk azonban gyengíti a Fidesz-KDNP lista politikai erejét. Nem mindegy ugyanis, hogy egy kicsinyke választói létszám áll a győztes mögött, avagy az ország polgárainak meghatározó része.

Egymás után függesztik fel kapcsolataikat a világ legnagyobb cégei a Huaweijel

Egymás után függesztik fel kapcsolatukat a világ vezető technológiai és távközlési cégei, miután az Egyesült Államok tiltólistára tette a kínai vállalatot. A cégek közötti kapcsolatok sokrétűek, kezdve a mobilszolgáltatóktól...

Provokatív koponyák fesztiválja

Van egy fesztivál Budapesten, ahol a jövő legizgalmasabb kérdései kerülnek terítékre. Ahol hazánk és a világ élvonalából érkező tudósok, üzletemberek, paleontológusok, kiberszakemberek vitatkoznak.

Júniusban ismét feljebb beszélik majd a forintot?

Trump ideje lassan elfogy, ha nem állapodik meg időben a kínaiakkal, akkor pont a következő választásra eshet az amerikai recesszió. Ha a forint tovább gyengül, júniusban ismét jöhet jelzésértékű lépés az MNB részéről, amely a szigorítás…

Egymillióért is van jó használt autó

Elsőre könnyűnek tűnő, de cseppet sem egyszerű feladatot kapott Varga Tibor. Használtautó-vásárlási szakértőnknek egymillió forintból kellett 2005 utáni, benzines Suzuki Swiftet találnia, jó váltóval.

Tartósan kiüthetik a forintot - nagyon megjárják a nyugdíjasok

Bár a kommunikáció szintjén az MNB folyamatosan jelzi, hogy elsődlegesnek tekinti az infláció elleni küzdelmet, a tettekben ez nem igazán érvényesül és várhatóan nem is fog a közeli jövőben. A jegybank a legtöbb jel szerint nem fog…

F1: Mindkét Ferrari-pilótát megbüntették

A Ferrari mindkét versenyzője, Sebastian Vettel és Charles Leclerc is pénzbírságot kapott a Forma-1-es Monacói Nagydíj első szabadedzése után.

Az Apple Pay-láz, avagy mitől őrült meg két nap alatt több tízezer magyar iPhone-os?

HVG
-
14:15 Gazdaság

Az Apple Pay magyarországi megjelenése a vártnál is nagyobbat szólt: két nap után már tízezrek használják, a jövőben pedig könnyen meghaladhatja a több százezret is az ügyfelek száma. Pedig a mobilfizetés nem újdonság itthon sem,…

Toplista