Tudományos hírek

Tudja, hogy melyik a leggyorsabb állat a világon? – A gepárd labdába sem rúghat mellette

hirado.hu
-
19:43

A kutatók csak néhány éve képesek megmagyarázni, mi kell ahhoz, hogy egy állatfaj igazán gyors legyen. Az izmok felépítése és a testtömeg is szerepet játszik.

Szex a járvány idején: a nemi betegségek szűrése hátrányt szenved

Infostart
-
19:07

A megszámlálhatatlan mennyiségben elvégzett PCR-teszt mellett a szexuális úton terjedő betegségek szűrésére egyszerűen nem jutott megfelelő mennyiségű energia az Egyesült Államokban: enélkül is évek óta emelkedett az esetek…

Elolvadt a legnagyobb jéghegy

24.hu
-
18:42

Az A68 2017-ben szakadt le az Antarktisztól, azóta követték az útját. Mostanáig.

Crew-2: Túl a főpróbán

Csütörtökön indul a második operatív SpaceX küldetés az ISS-re.

Elon Musk űrhajója viszi el a NASA-t a Holdra

vg.hu
-
18:31

A közös projekt lesz a Mars-misszió főpróbája.

Saját űrállomást épít Oroszország

Moszkva 2025-ben tervez kilépni a Nemzetközi Űrállomás-projektből, és önállú, újgenerációs szolgálati űrállomás létrehozásába fog.

Kiszállnak az oroszok a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Infostart
-
16:16

2025-ben. És új űrállomás létrehozását tervezi.

Ásatások Abasáron

A Heves megyei Abasáron folytatódik a Magyarságkutató Intézet régészeti feltárása. A szakemberek feltételezik, hogy ezen a területen található Aba Sámuel király sírhelye.

Látványos fotók, ahogy három űrhajós visszatér a Nemzetközi Űrállomásról

Promotions
-
14:34

Sikeresen leszállt pénteken a Szojuz MS-17 Kazahsztánban, amelyben három űrhajós tért vissza a Nemzetközi Űrállomásról (ISS).

Így őrizzük meg a vizet a kerti talajban

Köpönyeg
-
14:00

Lassan elérkezik a kerti szezon, a sok gazolással és

Tényellenőrzés: Az oltások meddőséget okoznak?

Egy tudományos alapot nélkülöző levélből néhány hónap alatt széles körben elterjedt tévhit lett. Szakértők szerint nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírus elleni oltás meddőséget okozna.

Hibernál az InSight, bizonytalan a sorsa

Sajnos nem kegyelmeztek a marsi körülmények a leszállóegységnek, súlyos problémát okoz a szonda napelemtábláira lerakódott porréteg.

Macska méretű sztegoszaurusz-féle élt 100 millió éve

Egy nemzetközi kutatócsoport Kínában bukkant rá a kréta időszaki állat lábnyomára.

A SpaceX készítheti el a NASA következő holdrakétáját

Liner
-
11:51

Az amerikai űrhivatal bejelentette, hogy az elkövetkező hetekben dönthetnek arról, végül melyik vállalatot választják ki arra a nemes célra, hogy rakétájukkal ismét embert küldjenek a Hold felszínére.

Hajjal védik a napelemeket!

Köpönyeg
-
11:00

A napelemek fejlesztésében nincs megállás, hiszen jelenleg még magas az áruk, és a hatékonyságuk is hagy bőven kivetni valót maga

A gyermekek horkolása egy jelentős agyi változáshoz köthető

Ezzel a friss tanulmánnyal magyarázatot kaphatunk arra, hogy a horkolás és az alvási zavarok miért társulnak viselkedési problémákkal, beleértve a figyelmetlenséget, a hiperaktivitást és az agressziót.

Ürgék mozgolódnak a nászidőszakban

Felébredtek téli álmukból, előjöttek földalatti járataikból az ürgék a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta részterületén. Hamarosan elkezdődik a nászidőszakuk.

Tengerifű lassíthatja az óceánok savasodását

A tengerifű nálunk leginkább csak lakberendezési- vagy dísztárgyak alapanyagaként ismert, ám egy új kutatás szerint segíthet lassítani az óceán savasodását is.

Autó nagyságú aszteroida hasított végig az éjjeli égen

BorsOnline
-
19:30

A szakértők szerint körülbelül 4 méter átmérőjű aszteroida hatalmas fényrobbanással hasadt miszlikre.

Különös problémát okozott a brutálisan hideg időjárás Amerikában

A február közepi extrém hideg jócskán beütött az ország olajkitermelésének.

Környezettudatos befektetők – egyre vonzóbb a fenntarthatóság?

Világszerte vonzóvá váltak a fenntartható fejlődést elősegítő befektetések – mutat rá az EY 127 magántőke-társaság és 72 intézményi-befektető bevonásával készült globális kutatása.

Tényellenőrzés: Most épp lárvákat vélnek felfedezni az FFP2-maszkokban

A morgellonokkal és férgekkel való riogatás után most lárvákat szednek ki egy vadonatúj FFP2-es maszkból. Tényellenőrzők szerint a videó jó eséllyel csalás, a benne látható dolgok pedig több szempontból is valószínűtlenek.

Megjöttek a fotók: látszanak a nyomai, ahol kimarkolt az űrszonda az aszteroidából

Jól látható nyomokat hagyott a Bennu kisbolygó felszínén az amerikai űrkutatási hivatal Osiris-Rex űrszondájának mintagyűjtése múlt év októberében – derült ki az űrszonda által a földi irányítóközpontba küldött felvételekből, amelyeket április…

Koronavírusnak neveztek el egy új légyfajt

A koronavírusról neveztek el egy újonnan felfedezett légyfajt koszovói kutatók.

Az eddigi legfehérebb festék segítheti az épületek és a Föld hűtését

Az új festék a napfény 98 százalékát veri vissza és a világűrbe sugározza ki az infravörös hőt. A teszteken a környező levegő hőmérsékletnél 4,5 Celsius-fokkal hidegebbre hűtötte le a felületeket még közvetlen, erős napsugárzás esetén is.

Először kereszteztek majmot emberrel laboratóriumi körülmények között

20 napig éltek Petri-csészében a kimérák, majd elpusztították a kísérleti organizmusokat a tudósok.

Növényi keményítőből készül a "zöld" műanyag

NLC
-
16:39

Itt a megoldás a mindent elborító műanyag-hulladék problémájára

Hosszabb nyarak, rövidebb telek várnak ránk

Az elmúlt öt évtized hőmérsékleti adatainak elemzése alapján az ősz jelentősen, a tavasz mérsékelten rövidült Magyarországon, a nyár viszont ötven nappal hosszabb lett, mint a hetvenes években volt.

Ajaj! Harmadik oltásra is szükségük lesz a Pfizereseknek?

A Pfizer vezetője, Albert Bourla szerint valószínűleg kell majd egy harmadik oltás is a Pfizer koronavírus-vakcinájából a teljes védettség kialakulásához. 

A WHO ismét állást foglalt az AstraZeneca vakcinája mellett

Az Egészségügyi Világszervezet védelmébe vette a vakcinát, melynek használatát több országban felfüggesztették a tromboembóliás esetek miatt.

Kiszolgáltatott ipari vezérlőrendszerek

Amint egyre több ipari vezérlőrendszer kapcsolódik az intelligens eszközökhöz, a vállalati informatikai rendszerekhez és az internethez, a gyártási műveletek egyre inkább kitetté válnak a kibertámadásokkal szemben.

Hat hét helyett hat hónap után adnák a második dózis Pfizer vakcinát

A francia orvostudományi akadémia olyan brit és amerikai tanulmányokra alapozza ajánlását, melyek kimutatták, az mRNS alapú vakcinák első dózisa az oltás után 15-20 nappal már kifejezetten magas szintű védettséget ad.

Magyar Kémiaoktatás Díj

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma – idén 23. alkalommal – annak érdekében, hogy…

A csapathatékonyság hét összetevője – Könyvajánló

A csapatmunkát célzó vizsgálatok egyre inkább előtérbe kerülnek, fejlődésük pedig egyre gyorsabb ütemre vált. Scott Tannenbaum és Eduardo Salas szervezeti pszichológusok könyve azt mutatja meg számunkra, hogy ezt az elméleti tudást…

Palkovics: összefogással megelőzhetők a klímaváltozás káros következményei

A Kárpát-medence jövőjét jelentősen befolyásolja az éghajlatváltozás, de összefogással meg lehet előzni a káros következményeket - mondta az 1. Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia…

Ezek a hangyák képesek változtatni az agyuk méretét

Egy Indiában honos hangyafaj egyes dolgozói képesek összezsugorítani az agyukat és felduzzasztani a petefészküket, hogy királynőjük halála esetén biztosítsák a kolónia túlélését, és ha valamilyen okból ez az “álkirálynői”…

Szélviharok, tavaszi fagykárok, aszály – Mi áll megváltozott időjárásunk hátterében?

Az elmúlt években egyre jellemzőbb, hogy hatalmas szélviharok tombolnak hazánkban, a gazdáknak pedig most már gyakorlatilag minden évben meg kell küzdeniük a tavaszi fagyokkal és a nyári aszállyal. A Magyar Honvédség…

Magyar egyetemi tanulmány a rangos tudományos folyóirat címlapján

Egy hegyes tűvel tapogatták le a vírus felületét, amelyen 61 tüskefehérjét számoltak meg.

Így mutálódhat a brazil variáns

A variáns, amely hamar dominánssá vált Brazíliában, valószínűleg jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a járvány második hulláma ennyire súlyossá vált.

Vírusdetektáló szenzor hordozható készülékekhez

Mobiltelefonokhoz és egyéb hordozható készülékekhez fejlesztenek a megtermett laboratóriumi apparátusokkal hasonló precizitással működő, vírusfelismerő érzékelőket a General Electric szakemberei.

A “szennyező elit” életmódváltása is szükséges a klímaváltozás megfékezéséhez

A dúsgazdag emberek radikális életmódváltására is szükség van a klímaváltozás megfékezéséhez - figyelmeztetnek brit szakemberek egy friss jelentésben, amely szerint a legvagyonosabb 1 százalék kétszer annyi szén-dioxidot termel, mint a…

Magyar diákok nyerték a nemzetközi versenyt

NLC
-
10:06

A tizedikes diákok egy patinás brit magániskola csapatát is „leérvelték”.

Csodálatos tudomány: A spermidin javítja az emlékezőképességet

168.hu
-
19:02Eger

Kimutatták, hogy a szájon át adott spermidin eljutott az egerek agyába, majd azok jobban teljesítettek az emlékezetet vizsgáló tesztekben, mint társaik, akik nem kaptak ilyen anyagot.

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetése erdő esetében

Agrofórum
-
15:53

Régi, megoldatlan probléma a közös tulajdonú termőföldek tulajdoni viszonyainak rendezése. Amíg korábban voltak törekvések a mezőgazdasági földterületek esetében a közös tulajdon felszámolására – ahogy a köznyelv emlegeti az…

Az időzónák több tragédia okozói, mint gondolnánk

Rakéta
-
23:51

Az időzónák szerepével leginkább nagyobb utazások közben találkozhatunk, vagy épp tőzsdézés közben, esetleg szilveszterkor, amikor a Földön mindenhol máskor köszönt be az újév. Mókás dolognak is tűnhetnek, de több kárt okoznak, mint…

A magyar nők 3 százaléka egyáltalán nem reggelizik

Index
-
21:33

Hiába fontos az egészség, ha az élet közbeszól.

Hét éve csapódott be a NASA holdszondája, ami a titokzatos ragyogást vizsgálta

Androgeek
-
21:00

Napra pontosan hét évvel ezelőtt a NASA Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer (LADEE) űrszonda a Holdba csapódásával fejezte be küldetését, miután hét hónapot töltött a Hold körül, hogy tanulmányozza annak…

A Johnson & Johnson reagált a vakcinájuk felfüggesztésére

Androgeek
-
20:01

A koronavírus elleni vakcina gyártó Johnson & Johnson pénteken közleményt adott ki a New England Journal of Medicine-ben, azzal érvelve, hogy kevés bizonyíték áll fenn a vakcina és a vérrögök közötti okozati összefüggésről néhány olyan…

Az út vége - Elolvadt a gigászi jéghegy, az A68

Valódi sztárrá vált a közösségi médiában az A68 jelű gigajéghegy, amely még az Antarktiszról tört le 2017-ben. A kutatók folyamatosan követték a jégsziget útját, és megfigyelték a rajta és közelében élő állatokat.

Kísérletek a hidegháború CIA-s macskáival, az ügynökök nem sokat cicáztak

Rakéta
-
19:13

Ahol ember van, ott előbb utóbb macska is lesz, fogalmazhatnánk meg az élet egyik nagy igazságát. Erre juthattak a CIA stratégái is a hidegháború idején, amikor úgy érezték, hogy a macskáknak most már igazán ki kell venni a részüket…

Szalma Elemér hidrobiológus: A Duna ipari folyó, amin állandó az uszályforgalom

A Szegedi Tudományegyetem Hidroökológiai Kutatócsoportjának vezetője szerint a folyó kotrása olyan, mint az útfenntartás. E folyamathoz hozzá lehet szokni.

Abortusz a vakcináért, Hitler népszavazása és a brit mutáns – ezeket az állításokat ellenőriztük a héten

Telex
-
17:44

Nem minden igaz, ami a neten terjed, ebben a cikkben összegyűjtöttük, milyen állításoknak jártunk utána.

Halálra tapostak egy vadorzót az elefántok Dél-Afrikában

Origo
-
16:38

A tilalom ellenére minden évben állatok tízezreit gyilkolják le.

Vadorzót tapostak halála elefántok

24.hu
-
16:15

A három vadorzó közül egy életét vesztette, egyet elfogtak a vadőrök, a harmadikat még keresik.

Otthonápolás koronavírus-fertőzéskor: így készülhet fel

Infostart
-
15:55

Felsoroljuk, milyen intő jelekre figyeljen és milyen készüléket szerezzen be, ha esetleg egy szerette megbetegedne a vírussal.

Lenyűgöző videón a Föld elmúlt 37 éve

Origo
-
15:41

Láthatjuk, hogyan változtatta meg a klímaváltozás.

Amikor egy szibériai kormányzó a jetivel pörgette fel a turizmust

Rakéta
-
15:20

A szibériai Kemerovo városa nem csak egy síparadicsom, hanem a jeti-fanatikusok Mekkája.

Látványos csillaghullás kezdődik

24.hu
-
15:15

Megérkeztek a Lyridák, ez az idei év legjelentősebb meteorraja.

Szeretné, ha friss és egészséges maradna az elméje? – Ezeket kell megtennie érte

hirado.hu
-
14:52

Az agyunk jó állapotban tartása nemcsak a mentális hanyatlást akadályozza meg, de javíthatja az emberi kapcsolatainkat és a jólétünket is.

Kénsav képződött a légkörben

24.hu
-
14:48

A század egyik legnagyobb vulkánkitörése zajlik a Karib-térségben. A sztatoszférába jutó kén-dioxidból kénsav keletkezik, ami nagy mennyiségben a globális klímára is hatással van.

Klímavédelmi ügyekben nagy az összhang Washington és Peking között

A két hatalom közösen tett klímavédelmi kötelezettségvállalást.

Hipnotikus táncot lejt két szupermasszív fekete lyuk

Rakéta
-
14:30

A mozgóképen az látható, hogy a fekete lyukak megtörik, és újrairányítják az őket körbevevő forró gázból – az akkréciós korongból érkező fény útját. A két fekete lyuk egy olyan bináris rendszert képez, mely a feltételezések szerint akár évmilliókon…

Elolvadt a hatezer négyzetkilométeres gigajéghegy

Origo
-
14:16

Lenyűgöző, milyen sokáig kitartott.

Izom helyett bőrbe adva az injekciót sokkal több embert lehetne beoltani

Infostart
-
14:08

Jelenleg minden elérhető koronavírus elleni védőoltást az izomszövetbe kell beadni, de kutatók szerint az is hatékony lehet, ha csak a bőrbe injektálnák a vakcinát: ezzel ráadásul ötször annyi ember válna beolthatóvá azonos…

A legfehérebb fehér festékkel csökkentenék a kibocsájtást

Rakéta
-
13:30

A Purdue Egyetem kutatói olyan fehér festéket alkottak, ami mellett akár a klímát is kikapcsolhatjuk.

Elképesztő mennyiségű mikroműanyag kerül a levegőbe a gumiabroncsokról

Ecolounge
-
12:15

Hatalmas gondot okoz a mikroműanyag-szennyezés, mely már a világ legeldugottabb részeire is eljut, és kimutatható az élőlények (állatok, emberek) szervezetében is. És nem csak a vízben, földben, hanem a levegőben is jelen…

Így élték túl a szürke farkasok az utolsó jégkorszakot

Origo
-
12:12

Kegyetlen időszak volt a vadon élő állatok számára.

Az esőerdők is átalakultak a dinoszauruszokkal végző aszteroida hatására

Innoportal
-
12:03

A 66 millió éve a Földbe csapódó aszteroida hatására haltak ki a dinoszauruszok, de a trópusi esőerdők is teljesen átalakultak egy új tanulmány szerint. “Több mint ötvenezer pollen- és több mint hatezer levélkövületet vizsgált meg…

Bizarr nyakcsontok segítették a repülő pteroszauruszokat

Origo
-
11:05

Ezek tartották zsiráfhoz hasonló nyakukat és hatalmas fejüket.

Egykori űrhajós lehet a NASA helyettes vezetője

Pamela Melroy háromszor járt a világűrben.

Emberi sejtet ültettek makákó majmok embriójába!

Emberi sejteket tartalmazó majomembriókat hoztak létre amerikai és kínai szakemberek, akiknek eredményei segíthetik a beültethető emberi szervek növesztésére irányuló kutatásokat.

Elhunyt a pdf és a Photoshop atyja

Charles Geschke, az amerikai Adobe szoftvergyártó cég társalapítója 81 éves volt.

Létezik egyáltalán tavaszi fáradtság, vagy ez csak egy mítosz?

Telex
-
10:01

Mind érezzük a saját bőrünkön, mind megtanultuk gyerekkorunkban, hogy emiatt vagyunk kimerültek, de a tudomány elég tanácstalan az ügyben. Tényleg csak képzelt betegség lenne?

Azt hitték, hogy Leonardo da Vinci szobra, pedig csak másolat

A szénizotópos kormeghatározás szerint a 19. században készítették.

Felrobbant a Twitter Elon Musk legújabb bejegyzése után

Liner
-
09:40

A techguru egy újabb bombát dobott le az internet népére legújabb tweetjével, melyben az utópisztikus marsi életről osztotta meg gondolatait.

Hétfőn most már tényleg megtörténhet az Ingenuity marsi drónhelikopter első repülése

Androgeek
-
09:30

Az első drónhelikopter a Marson ismét készen áll arra, hogy történelmi repülést kíséreljen meg egy másik planétán, ugyanis eddig többször is el kellett tolni az Ingenuity első repülését ilyen-olyan okokból - h

Az űrhajó leszállóegysége ejtőernyővel fékezve ért földet

A három űrhajós fél évet töltött a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson.

Több mint négy évig folytathatja a jupiteri rendszer felfedezését a Juno űrszonda

Küldetésének második fázisában a teljes jupiteri rendszer felfedezésére indul a Juno űrszonda. A NASA 2016 júliusa óta működő keringőegysége 2025 szeptemberéig, vagy a szonda működésének végéig folytathatja kutatását,…

Miért bántja a fület az a szó, hogy oltakozik?

Qubit
-
08:53

Az olyan kifejezések, mint az oltakozik, réges-régi magyar részekből állnak, és szabályosan vannak megalkotva, egyesek szerint viszont nem léteznek, sőt „nincsenek magyarul”. Milyen határt súrolnak vagy akár lépnek át? Milyen titok…

Minden hetedik denevérfaj fenyegetettnek számít

Origo
-
08:10

A denevérek kiemelkedően fontos szerepet töltenek be a természet háztartásában.

Azt vártuk javulni fog, de csak rosszabb lett a co2 kibocsátás

Köpönyeg
-
08:00

A pandémia kapcsán kevés jó dolgot lehet

Gondolkodásunkat sem kíméli a koronavírus, de közel a megoldás

Infostart
-
07:47

A kognitív funkciók hanyatlása teljesen természetes olyan traumatikus események következtében, mint egy több mint egy éven át húzódó világjárvány: a jó hír az, hogy amint kicsit szabadabban élhetünk, gondolkodásunk is újra közelíteni kezd a…

Koronavírus: nagyobb veszélyben az elhízottak

Infostart
-
07:20

A túlsúlyos vagy elhízott Covid-19-páciensek esetében annak is nagyobb a valószínűsége, hogy oxigénpótlásra vagy lélegeztetésre szorulnak, szemben az egészséges súlyú betegekkel.

HLS: a SpaceX az egyedüli befutó

A NASA döntése értelmében talán az ő űrhajójukkal térhetnek először vissza az emberek a Holdra.

Hetven éve nem tudja senki, hogyan tudott 1000 tonnányi kőből látványosságot építeni a magányos férfi

Telex
-
07:04

Az egyiptomi piramisokhoz, a Stonehenge-hez és a Tádzs Mahalhoz is szokták hasonlítani a Coral Castle nevű furcsa, kőbútorokkal teli kertet Miamitól úgy fél óra autózásra délre. Ismerje meg Ed Leedskalnin történetét, ami a Sweet Sixteent…

Atombombával térítenék el a Földet megközelítő aszteroidákat

Rakéta
-
07:00

Ha tegyük fel egy olyan meteorit csapódna bolygónkba, mint ami kipusztította a dinoszauruszokat, az katasztrofális következményekkel járna. Noha az emberiség szerencsére még nem élt át ahhoz hasonló…

Megtalálhatták az ábécé hiányzó láncszemét

A kutatókat régóta foglalkoztatja a kérdés, hogy az ábécés írás miként jutott el Egyiptomból a közel-keleti Levante területére.

Vulkánok és a global dimming

Szerző: Kovács Gergő 2021. április 9-én kitört a Karibi-térséghez, azon belül a Szél felőli szigetekhez tartozó Saint Vincent sziget La Soufrière nevű vulkánja, mely kitörés a XXI. század egyik legnagyobb vulkáni erupcióját okozta. A kitörés…

Egy mesterséges intelligencia nulláról létrehozza a fizikát, és bizonyíthatja, hogy szimulációban élünk

Rakéta
-
22:48

Zavarba ejtő algoritmussal állt elő Hong Qin fizikus. Az általa betanított gépi intelligencia paradigmaváltó felfedezésekhez vezethet az energiaiparban, sőt, puszta létezése bizonyíthatja, hogy az általunk érzékelt valóság valójában egy…

Fülzúgást okozhat a koronavírus

Telex
-
19:27

Egy brit kutatás szerint a fülzúgással küzdők 46 százalékánál súlyosbodott a hallásprobléma a járvány kezdete óta.

Orrspray előzheti meg a koronavírust: magyar származású tudós is dolgozik a szeren

Infostart
-
18:40

Egy brit biotechnikai cég dolgozik a szeren, amely megakadályozhatja, hogy a vírus bejusson sejtjeinkbe: most kezdődik a klinikai tesztek második fázisa.

A 2021-es év holdkutatása

Szerző: Balogh Gábor Az ötvenes-hatvanas évek űrhajózását, az űrszondás próbálkozásokat a két nagyhatalom, az Egyesült Államok és a Szovjetunió között zajló űrverseny határozta meg. A Hold kutatása szintén főleg politikai célú volt. A…

A SpaceX még idén teljesen mozgóvá akarja tenni a Starlink műholdas internetszolgáltatását

Androgeek
-
18:07

A SpaceX új Starlink műholdas internetszolgáltatása jelenleg nagyon korlátozott béta tesztelési időszakban van, de a vállalat már előre gondolkodik, lévén ahogy az kiderült, a SpaceX egy olyan kérelmet nyújtott be az FCC-hez a Starlink…

Fontos megbízást kapott Elon Musk

A szerződés 2,9 milliárd dollárt ér, Jeff Bezos elől szerezte meg az üzletember.

Vajon hány T. rex élt valaha?

A Tyrannosaurus rex kora legfélelmetesebb csúcsragadozója volt, de vajon összesen hány ilyen állat rótta Észak-Amerika földjét a kréta időszakban?

Stella McCartney bemutatja a világ első gombabőrből készült ruházatát

Stella McCartney bemutatta első, új műbőr ruhadarabját; A Mylo’s Unleather-t. A ruha, egy kétrészes, mellényes felső és nadrág, újrahasznosított nejlon paneleket használ, amelyek a Mylo paneljeihez vannak rögzítve. Az elkészített szett egy…

Szegedi találmánnyal védenék az orvvadászoktól az afrikai elefántokat

A lövésdetektorokat már korábban is Innovációs Díjjal tüntették ki.

Oroszország év végéig űrszondát küldhet a Holdra

Liner
-
16:55

Az orosz űrügynökség pontosan ott folytatná a kutatásokat, ahol 1976-ban befejezték a méréseket Földünk hűséges követőjének felszínén.

Bizonyos ráktípusok esetén előfordulhat, hogy nem hat az oltás

Egy friss kutatás szerint a vérrákokban, csontvelőrákban vagy nyirokcsomórákban szenvedők testében nem biztos, hogy antitestek jelennek meg az oltást követően.

Ezt teszi a szélsőséges időjárás az algákkal

Origo
-
15:17

Az ELKH Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetének kutatói egy alföldi kisvízfolyást vizsgáltak.

Egyetlen pixelért négyszázmillió forintnak megfelelő összeget fizetett valaki

Rakéta
-
15:07

Könnyen mondhatjuk, hogy az NFT vonaton nincsen fék.

Szeressük a denevéreket! – szólít fel az állatkert

Nincs manapság túl jó sajtójuk, hiszen valószínűleg egyikükben alakult ki a SARS-CoV-2 vírus.

Végrehajtották a nagy sebességű rotortesztet - hétfőn repülhet az Ingenuity

Ez volt az utolsó fontos teszt a repülés előtt, melyre április 16-án, Wilbur Wright születésének 154. évfordulóján került sor. A repülésre április 19-én kerülhet sor.

Toplista