Tudományos hírek

A sivatag futóbajnoka az ezüsthangya

A Szaharában élő hangya saját testhosszának több mint százszorosát teszi meg másodpercenként.

Ellenőrzi a NASA, füveznek-e a SpaceX-nél

24
-
06:30

Biztosra akartak menni Elon Musk fiaskója után.

Zseniális berendezéssel védekeznek az emelkedő tenger ellen a Hollandok

Infostart
-
06:21

Hollandia egy ideje viharsorompóval védekezik a tengerszint emelkedése és annak következményei ellen. A világ legnagyobb viharsorompója déli területeiken, Maeslantkeringnél épült - számol be az Euronews.

Mit keresett Maradona Békéscsabán?

Leginkább semmit, egy helyi lap azonban nemcsak meghirdette a látogatását, hanem egy komplett eredetmítoszt kreált az argentin zseni köré. Egy április elsejei átverés története.

A vízhiány és a tömeges migráció megelőzéséről tanácskoztak

A vízhiány és a tömeges migráció megelőzéséről és kezeléséről tárgyaltak szakértők a Víz Világtalálkozó második napján szerdán Budapesten.

Korai rákdiagnosztikát szolgáló kutatásokban vesz részt a Szegedi Tudományegyetem

Korai rákdiagnosztikát szolgáló kutatásokban vesz részt a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), az erről szóló megállapodást kedden írták alá a felsőoktatási intézmény és a Molekuláris-Ujjlenyomat Kutató Közhasznú…

A nyers tény önmagában nem ellenszere az álhírnek

Az alternatív tények világában a statisztikai adatok nem sokat segítenek az álhírek elleni küzdelemben, ezért új módszereket kell keresni - írja a Conversation szerzője.

Kocsival együtt temettek el két lovat

Egyedülálló, harmadik századi, római kori kocsisírra bukkantak régészek a kelet-horvátország Ójánkovác (Stari Jankovci) településen – adta hírül a Vecernji List című horvát napilap szerdán. A sírdomb alatt – amely egy méter magasan…

Elhagyta a tárcáját, nagyon furcsa módon kapta vissza

Nuus
-
07:45

Kreatív megoldást talált a megtaláló.

Túl kéne jussunk azon, hogy totális katasztrófaként tekintsünk Mohácsra

444
-
19:12

A mohácsi vereség évszázadok óta nem hagyja nyugodni az országot, és rengeteg álhír és híresztelés is kíséri az 1526-ban történteket. Interjú Varga Szabolcs történésszel.

Adókedvezményekkel tenné klímabaráttá az embereket a német kormány

Németország úgy próbálja teljesíteni a klímavédelemben tett ígéreteit, hogy azzal anyagilag ne terhelje a lakosságot. Első körben adókedvezményeket tervez.

Először tehet űrsétát csak nőkből álló űrhajós csapat a NASA-nál

A márciusban elmaradt küldetés után október 21-én valósulhat meg ez a történelmi alkalom.

Világszerte súlyosbodik az édesvízi tavakat érintő nyári algavirágzás

Az elmúlt három évtizedben világszerte súlyosbodott az édesvízi nagy tavakat érintő nyári algavirágzás – állapították meg a washingtoni Carnegie Tudományos Intézet és az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) munkatársai a témában készített eddigi…

Egy pók hódíthatja meg a Holdat 2021-ben

Vezess
-
06:07

Egy négylábú pókot küldene a Holdra két éven belül egy brit startup. Az ízeltlábú robot még ugrani is tud majd az alacsony gravitációs térben.

Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogol…

Az Orosz-Magyar Levéltári Vegyesbizottság megállapodása értelmében Magyarország megkapja hatszázezer, a második világháborúban szovjet táborokba került magyar fogoly azonosító kartonját - jelentette be Juraszov…

Toplista