Találatok: 218 hír

Bútorokat adományoztak az egerszegi kórház onkológiai osztályának

Zaol
-
  Ma 07:00 Megyei

Szerdán az adományozási folyamat résztvevőinek jelenlétében adták át a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztálya betegvárójába szánt bútorokat, melyekkel a ZÁÉV Építőipari Zrt. támogatta az osztályt.

Street Food Weekend Zalaegerszegen: utcakaja kultúrával körítve

Zaol
-
  Ma 07:00 Megyei

A jövő hétvégén, május 31-e péntektől június 2-a vasárnap estig tart a harmadik Street Food Weekend, ami ezúttal nemcsak gasztronómiai, hanem művészeti élvezeteket is kínál majd az érdeklődőknek.

Tározó védi meg az árvíztől Murarátkát

Zaol
-
  Ma 07:00 Megyei

A dél-zalai település árvízi veszélyeztetettségének csökkentése érdekében építteti ki az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság azt a záportározót, amelynek műszaki paramétereit kedden, lakossági bejárás keretében mutatták be az érdeklődő lakosoknak.

Példaértékű kapcsolat alakult ki Letenye és több horvát település közt

Zaol
-
  Ma 07:00 Megyei

Horvát településekkel és partnerszervezetekkel együttműködve folytatná a Szapáry-Andrássy kastély felújítását az önkormányzat. Ezenkívül több, más jellegű projektben is gondolkodnak a horvát partnerekkel, olyannyira bejáratódtak az elmúlt időszakban a határon átnyúló kapcsolatok.

A zalacsébi fatemplom történetét ismertették az érdeklődőknek

Zaol
-
  Ma 07:00 Megyei

A Falumúzeumi esték sorozat második programjaként szerdán Marx Mária etnográfus, főmuzeológus és dr. Ribiczey Pál főorvos, az EZE volt elnöke tárta az érdeklődők elé a zalacsébi fatemplom ezredforduló előtti és utáni történetét.

Felújított átkötő, parkolóbővítés Zalaegerszegen: bejáráson tekintették meg őket

Zaol
-
  Ma 07:00 Megyei

A város északi részén több útszakaszon valósult meg, illetve zajlik felújítás, melyeket szerdán bejáráson tekintett meg Balaicz Zoltán polgármester és Sümegi László, a terület önkormányzati képviselője.

Fontos a zöld szemlélet a megyeszékhelyen élőknek

Zaol
-
  Ma 07:00 Megyei

A város általános környezeti állapota megfelelő, akárcsak a felszíni vizek minősége, és a mérőállomások adatai alapján a légszennyezettség minden esetben a határérték alatt volt az elmúlt esztendőben. Egyebek mellett erről szólt Gecse Péter alpolgármester, aki szerdán a városházán tartott tájékoztatót a megyeszékhely környezetvédelmi…

Utakat újítana fel Zalalövő

Zaol
-
  Ma 07:00 Megyei

Pályázatok benyújtásáról döntött kedd esti testületi ülésén a város önkormányzata. Az igényelt összegek egy része a közlekedési infrastruktúra javítását célozza, mellette pedig eszközfejlesztésben is gondolkodik az önkormányzat.

Zenei fesztiváljukra hívnak a reformátusok

A templomi énekek mellett a legkülönfélébb zenei műfajoknak adnak teret a koncertek.

Kiállítás a Tűtáncoltatók Foltműhely munkáiból

Zaol
-
  Tegnap 20:06 Megyei

A csácsbozsoki Tűtáncoltatók Foltműhely munkáiból látható kiállítás az iskola Dús László Galériájában.

Az Alsópáhok kilencedik tavaszi mérkőzését is megnyerte keleten

Zaol
-
  Tegnap 19:59 SportHétvége

A hétvégén újabb fordulót rendeztek a megyei labdarúgó III. osztály Keleti-, Nyugati- és Közép-csoportjaiban. Keleten az Alsópáhok legyőzte a listavezető Óhíd együttesét, de nem csak erről marad emlékezetes a találkozó, ugyanis az alsópáhoki Márton István a mérkőzés kezdete előtt kérte meg barátnője kezét.

Keszthelyi atléták egyéni csúcsai

Zaol
-
  Tegnap 19:56 Sport

A Debrecenben rendezett atlétikai Kelet Kupán a Keszthelyi VDSE atlétái is ott voltak, és érdemes volt elutazniuk az ország másik felébe, hiszen valamennyien az egyéni legjobbjaikat érték el.

Sikeres volt a teke osztályozó

Zaol
-
  Tegnap 19:49 Sport

A férfi tekézők NB I-es bajnokságában osztályozókat rendeztek a bent maradásért, és ebben a Nyugati-csoportban szereplő egerszegi Lauf-B TK is érdekelt volt, amely magabiztosan őrizte meg NB I-es tagságát.

A bronzérmes ZTE NKK-t köszöntötték

Zaol
-
  Tegnap 19:41 Sport

Szerdán az egerszegi városházán egy újabb zalai sikercsapatok köszöntöttek, hiszen a ZTE NKK női kosárlabda-együttese kiváló szezont zárt. A lányok bronzérmesek lettek az élvonalban, megjárt nekik, hogy külön is ünnepeljék őket – többek között ezt emelte ki Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is.

A Hévíz kézisei is befejezték

Zaol
-
  Tegnap 19:21 SportZalaKézilabda

A női kézilabda NB II-ben is zárult a 2018-2019 évi bajnokság sorozata. Az utolsó fordulóban a zalai együttesek közül már csak a Hévíz SK volt a pályán, ugyanis az Észak-nyugati csoportban az Egerszegi KK egy héttel korábban már lejátszotta utolsó mérkőzését.