Találatok: 232 hír

Így még nem láttad Zalaegerszeget! Képeken a kiürült város

Zaol
-
  Ma 18:10 Megyei

Sosem látott üresség volt észlelhető a megyeszékhelyen vasárnap délután.

Digitális felhőkép az olai templomról

Zaol
-
  Ma 15:30 Megyei

Lézeres szkenneléssel mérték fel a zalaegerszegi Jézus Szíve-templomot a városvédő egyesület kezdeményezésére, a páratlan lehetőségeket kínáló technológiáról a helyszínen számoltak be a szakemberek.

Körözött személyt fogtak el Zalaegerszegen

Zaol
-
  Ma 14:15 Baleset-bűnügy

A járőrök Zalaegerszegen, a Széchenyi téren igazoltattak egy 23 éves alibánfai lakost 2020. március 28-án este.

Bojkottálnák az Adidast és a Deichmannt

Széles körben felháborodást okozott Németországban két óriásvállalat döntése, hogy zárva tartó üzleteik után nem fizetnek bérleti díjat.

Árokba csapódott Nagykanizsánál – Vádemelést javasolnak a zalai rendőrök

A nagykanizsai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát, vádemelést javasolnak egy 28 éves férfivel szemben.

Kalandok Aphrodité szigetén, Cipruson

Zaol
-
  Ma 14:00 Utazás

Aphrodité fogta magát, egy szál semmiben kisétált a tenger habjaiból, majd megbabonázott néhány istent. Ám nem összetört szíveket hagyott maga mögött, hanem egy őrülten szerelmes és szenvedélyes szigetet.

Kilátás a zalaegerszegi Mária Magdolna templom tornyából

Zaol
-
  Ma 12:00 Megyei

Nem mindennapi az élmény, talán csak a templomtornyot legutóbb felújító szakemberek láthatták a megyeszékhelyi városközpontot ebből a perspektívából.

Keresztút hívek nélkül Hévízen

Hívek nélkül ugyan, de nagyböjt lévén pénteken megtartották a keresztúti ájtatosságot a Szentlélek-templomban. Tóth Tamás káplán egyedül járta végig imával kísérve Krisztus szenvedésének útját.

A magyar király, Szent László volt a zágrábi templomalapító

Zaol
-
  Ma 11:00 Utazás

Horvátország hangulatos fővárosában a vasárnap reggeli földrengések súlyos károkat okoztak. Sok öreg épület közt megsérült a város jelképének számító székesegyház egyik tornya is. Talán kevesen tudják, hogy ennek az épületnek mennyi magyar vonatkozása van.

Hetvenöt évvel ezelőtt hunyt el Csik Ferenc

Az 1936-os berlini olimpia 100 méteres gyorsúszó bajnokára, Csik Ferencre öt évvel ezelőtt még nagy számban emlékezhettünk a Balaton-parti bronzszobránál. Sajnos az akkor ott lévők közül már Katalin leánya sem lehetett velünk az idén és a megváltozott körülmények miatt csak szűk körben idézhettük fel a bajnok emlékét. Az egykori keszthelyi diák…

Itt az ideje, hogy másként éljünk és gondolkodjunk

Zaol
-
  Ma 10:10 Vélemény

Most annak van itt az ideje, hogy másként éljünk. Most annak is itt van az ideje, hogy elgondolkodjunk.

A vulkáni katasztrófa által konzerválódott világ maradványait őrzi Ipolytarnóc

Vajon milyen lehetett a Föld 20 millió évvel ezelőtt? Felnőttet és gyereket egyaránt izgat a kérdés. Pontos választ még a tudósok sem igazán tudnak adni, bár elég gazdag fantáziával a világ különböző részein felbukkanó leletekből ma már fel lehet építeni az ősvilág képét. Ipolytarnócon az idén 120 éve fedezték fel kontinensünk egyik…

Hímes tojások virtuális tárlata Dobronakon

Zaol
-
  Ma 08:55 Megyei

A koronavírus-járvány miatt idén elmarad a muravidéki településen minden évben nagy sikerrel megrendezett hímestojás-kiállítás, ezért a helyi Kézművességek Háza, valamint a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület virtuális tárlat megszervezését kezdeményezte.