Találatok: 273 hír

Február 1-jétől kedvezőbben csatlakozó buszjáratok biztosítják Kanizsán a vasútállomás elérését

Zaol
-
 Ma 15:20Megyei

A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányításának köszönhetően a decemberi menetrendváltás után a helyi közlekedésben folytatódik a vasúti és autóbuszos menetrendek összehangolása. 2021. február 1-jétől Nagykanizsán új, a vonatokhoz kedvezőbben csatlakozó helyi autóbuszjáratokkal érhető el a vasútállomás – tájékoztat…

Számoljunk baglyokat! A lakosság segítségét kérik a madarászok

Zaol
-
 Ma 15:00Megyei

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a lakosság bevonásával hirdet ismét országos felmérést: az erdei fülesbaglyok telelőhelyeit segíthetünk feltérképezni.

Független Oscar-díjra jelölték Horvát Lili filmjét (videó)

Március 15-én derül ki, hogy a magyar filmet beválogatják-e a legjobb nemzetközi filmnek járó Oscar-díjért versenyző alkotások szűkített listájára.

A kibicnek semmi sem drága?

Zaol
-
 Ma 14:00Vélemény

Világos, hogy a 2022-es országgyűlési választások előtti kampány megkezdődött. Sok mindent szabad és kell is ilyenkor górcső alá venni: vitatéma lehet az államháztartási hiány, a GDP, a munkanélküliség.

Vasárnap lejárnak a matricák! Mutatjuk a tudnivalókat!

Tavaly 2,6 millió járműre váltottak idehaza éves országos vagy megyei autópálya-matricát, és ezek január 31-i érvényesek – figyelmezteti a közlekedőket közleményében a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

Méltó körülmények közé kerül az Árpád-ház kutatása Székesfehérváron

Jövő év végére készül el az Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont Székesfehérváron.

Páratlanul értékes kard került elő Kollátszegen

Még december közepén egy Magyarországon páratlan Karoling-, vagy más néven viking kard került elő a Mura árterében végzett gépi földmunka során.

Több orvosi eszközt kapott Rédics

Zaol
-
 Ma 12:37Megyei

A Magyar Falu Programban elnyert mintegy 3 millió forint támogatásból szereztek be orvosi eszközöket a településen.

Bokrokat gyújtogatott két fiatal Keszthelyen

A két elkövetőt a keszthelyi rendőrök elfogták.

Idén sem marad el a kosaras díjátadó

Zaol
-
 Ma 12:16Sport

Az idén éppen harminc éve annak, hogy a Zala Megyei Kosárlabda Szövetség elindított egy azóta is élő hagyományt, melynek keretében évről évre díjazza a sportág legjobbjait a megyében. Az idei díjátadó mégis más lesz a sorban, például mert nem a szokásoknak megfelelően, január végén rendezik meg.

Felújítják a ravatalozót, turisztikai fejlesztésekre költenek Nagygörbőn

Zaol
-
 Ma 12:00Megyei

A korona­vírus-járvány nem akadálya három sikeres pályázati cél megvalósításának Nagygörbőn.

Milyen a közbiztonság Keszthelyen? A polgármester és a rendőrkapitány tájékoztatott

A város közbiztonságáról tartott sajtótájékoztatót a polgármester és a rendőrkapitány. A Vásártéren történt késeléssel kapcsolatos ellenzéki véleményre reagálva statisztikai adatokkal mutatták be: jelentősen csökken a bűncselekmények száma. Az ismerté vált bűneseteké 2019- ről 2020-ra például 16 százalékkal, 300 alá.

Visszanyeri valaha volt fényét a Budavári Palotanegyed

A Nemzeti Hauszmann-program keretén belül 2021-ben évek óta zajló építkezéseket átadnak, több nagyszabású fejlesztés is a megvalósítási szakaszba lép.

Vince nap a Rónási birtokon

Vince-napi programra gyűltek össze nemrég a lentihegyi Csondor-sarokban Rónási Gyula és Rónási Marika szőlősgazdák, a lenti kertbarátkör tagjainak birtokán a helyi gazdák, barátok szűk körben.

A kiskanizsai „Mákos” Feri fából faragott címert ajándékozott az épülő református ovinak (videó)

Zaol
-
 Ma 10:00Megyei

Horváth Ferenc „Mákos”, kiskanizsai fagyizó-tulajdonos és fafaragó saját készítésű címert ajándékozott a helyi Kiscsillag Református Óvodának.