Találatok: 45 hír

Életveszélyes színek, fazonok, ruhadarabok – Betiltott viseletek nyomában

WMN
-
 Ma 12:00Kultúra

Mikor és hol volt tilos a férfiaknak nadrágot viselniük? Milyen rendeletet játszott ki a vörös rózsa a fehér ruhán? Mi köze a vörös bársonynak meg a fekete csipkének a csatornákhoz? Cikkünkből kiderül!

„Legyen a romák közül is valaki, aki ilyen hosszúkat fut!” – A „kenyai kobra”, alias Orsós Feri útja Szászvárról Spártái…

WMN
-
 Ma 09:00Életmód

Orsós Feri azért kezdett gyerekkorában sportolni, hogy meg tudja védeni magát. Első versenyén futócipője sem volt. Ma már igazi példakép: ultrafutó, a maratoni táv többszörösét is lefutja. A sporttársak közt pedig nem számít a származása, befogadták, igaz barátokra lelt.

„Hiba volt egy rászorulót megfosztani egy gyerek zsebpénzétől?” – Gyerekek és kéregetők

Amikor egy koldus a téren álldogáló gyereketől kéreget, akkor vajon ki van kiszolgáltatottabb helyzetben? Mi a helyzet a gyerekkel koldulással? Hát azzal, ha gyerekek kéregetnek? Létezik helyes viselkedés, hozzáállás ezekben a helyzetekben?

Lehet-e kiegyensúlyozott valaki, akinek nincs szexuális partnere? – Pszichológussal beszélgettünk a kényszerű önmeg…

WMN
-
 Tegnap 19:00Szex

Találós kérdés: melyik az a meglehetősen durva szó, amellyel leggyakrabban illetik azokat a nőket, akik ingerültnek, feszültnek tűnnek vagy ugráltatják a környezetüket? Van alapja a beszólásnak, minősítésnek vagy puszta rágalom? Mit gondol erről a pszichológus?

Nem mondod?! – Szentesi Szandra vlogja 5. rész: Humor? Alap!

WMN
-
 Tegnap 18:00Színes

Nem mondod?! Ez már az évad utolsó előtti része? Bizony ám, úgyhogy élvezzétek ki minden percét!

Gábli vs. brunch: az étkezés, ami elhozza a világbékét, de megtöri a házasságokat (recepttel!)

Tippek végtelen villásreggelire, amely garantáltan sztárt csinál az alkotóból:

„A karúszó, úszógumi és más felfújható eszközök hamis biztonságérzetet kelthetnek!” – A vízimentő tanácsai a tragédi…

Illés Zoltán, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársa elmondja, mit kell tennünk, hogy biztonságban legyenek a gyerekeink (és mi magunk is) a strandon:

„Együtt örültünk, hogy megrepedt az orrcsontja, mert akkor az már más büntetőjogi kategória” – Képriport és interjú …

WMN
-
 Tegnap 06:00Életmód

„Amúgy azt a jelenséget kevés szakember veszi észre, hogy egy narcisztikus, erőszakos típusú bántalmazó mennyire igyekszik a hatalmát kiterjeszteni a hivatalosan eljáró rendszerre is. Rafinált módszereik közül megemlíthető például a gyengének ítélt hivatalos személy megfélemlítése, személyeskedés, túlzott barátságosság.” Chripkó Lili…

Mi mind a rendszer kísérleti egerei vagyunk – Hátast dobtunk a DAU. Natasa című filmtől

WMN
-
 21.07.29 19:00Film

Egy őrült filmrendező kitalálta, hogy újra létrehozza a sztálini diktatúrát egy falunyi területen, és önként jelentkezőkkel benépesítette. Két évig figyelte kamerákkal, hogyan viselkednek benne a mai emberek, és összesen 15 filmet vágott össze belőle. Az egyiket most te is megnézheted – és ha akarsz látni valami hátborzongatót, akkor ne is…

A változás a nőkön múlik? – Komposzt: Ökoanyu podcastja a WMN-en

WMN
-
 21.07.29 18:00Életmód

Miért van az, hogy a fenntarthatóság inkább a nőket érdekli? Miért sértheti egyes férfiak identitását a vegánság? És egyáltalán, mit jelent, ha arról beszélünk, hogy a fenntarthatóság nőnemű? Ez mind, és még sok más érdekesség kiderül a legújabb Komposztból, kattintsatok, és hallgassátok!

Deli Csenge: Fú, de hiányzott már ez az érzés!

WMN
-
 21.07.29 17:00Életmód

Csengénk kirúgott a hámból. És megírta:

WMN-kvíz: Milyen strandkaja vagy?

WMN
-
 21.07.29 12:00Színes

Nem telhet el a nyár anélkül, hogy ki ne derítsd, mi lennél, ha mind strandkajává változnánk: két napja meleg vízben aszalódó kukorica, csalamádés hambi, vagy otthonról hozott, rántott húsos szendó?

Nem bírom elviselni a gyerekedet, de lehetünk attól még barátok?

Milyen tanácsot adnátok a kétségbeesett szerzőnek?

Kell-e, lehet-e kezelni a gyermekkori (és felnőttkori) tikeket? – Interjú dr. Tárnok Zsanett neuropszichológussal

WMN
-
 21.07.29 06:00Egészség

Fura grimaszolás, sűrű pislogás, vállrángatás, mások mozdulatainak, szavainak akaratlan utánzása, ideges köhécselés, torokköszörülés, szipogás, hümmögés és mormogás Sokféle tikkel élnek együtt gyerekek és olykor felnőttek is, ám kezelni csak akkor kell ezeket az automatizmusokat, ha: