Találatok: 45 hír

Mit mond el rólunk egy pszichológusnak az otthonunk? – Interjú az otthon érzelmi alaprajza program megalkotóival

WMN
-
 Ma 07:00Életmód

„Az egyik legfontosabb dolog, hogy az ember az otthonával biztonságot hoz létre magának, és megerősíti a saját értékességét. Az otthon visszajelzi számára, hogy ki ő, és hogy értékes személy, vagy tagja egy értékes családnak a világban – ily módon az otthon visszajelzi az identitásunkat.” Ezt jelenti az otthonunk röviden egy pszichológus szemével,

Marossy Kriszta: „Hogy vagy, édes gyönyörűségem?”

WMN
-
 Tegnap 19:00Életmód

„A világ legjobb állatorvosa egy ideje már készített minket lelkileg erre, mégis órákat feküdtünk még vele mindannyian a fekhelye körül, és reménykedtünk, hogy ez megint csak az átmeneti kicsekkolása. Sajnos nem az volt.” Marishka kolléganőnk búcsúja saját Yoda mesterétől, a kutyájától.

„Az esélytelenek nyugtalanságával indulni” – Férfiak, akiket akaratuk ellenére tettek apává

WMN
-
 Tegnap 18:00Életmód

Régi „módszer” úgy tartani meg egy férfit, hogy a nő „véletlenül” teherbe esik tőle. De lehet-e erre alapozni egy kapcsolatot, illetve milyen hatással lesz rá később?

Akié a felület, azé a hatalom – Mi van, ha a nagy techcégek összefognak, és felelősséget vállalnak a demokráciáért?

WMN
-
 Tegnap 17:00Életmód

Az USA exelnökét néhány napja az összes közösségi médiaplatformon letiltották, elsősorban a Capitolium elleni támadásra hivatkozva. Ez jogos következmény vagy a szólásszabadság korlátozása? És miért pont most történt meg, amikor évek óta ugyanúgy kommunikál? Médiatörténeti pillanat, ami médiaetikai kérdéseket vet fel – ezeket…

Pont, pont, vesszőcske – Így állíthatjátok szolgálatba az otthon árválkodó tustollakat

WMN
-
 Tegnap 12:00Életmód

Ezekben a vészterhes időkben egyre nehezebb kikapcsolódni. Lillának a rajzolás segített. És nektek?

„Súlyos tragédiák sora vezet a hajléktalanságig” – A Van Esély Alapítvány fedél nélkül maradt embereken segít

A hajléktalanság még mindig tabu Magyarországon. Rengeteg a hozzá kapcsolódó sztereotípia, holott számtalan ok vezethet ahhoz, hogy valaki elveszti az otthonát, és fedél nélkülivé válik – a Van Esély Alapítvány ezekben az esetekben segít.

És te? Beoltatod magad? – Kérdések és válaszok a vakcináról és az „oltakozásról”

Mit tudunk? Honnan tudjuk, amit tudunk? Mi alapján döntünk? Mi lenne, ha másképp döntenénk? Mit okoz az országok „önzősége” világszinten? Minek oltatni, ha úgysem tűnik el a vírus teljesen? Mit jelent az, hogy az önkéntesek dilemmája? Egyetlen cikkben lehetetlen minden kínzó kérdést megválaszolni, de Dudics Emese azért sok mindent körüljárt.…

Hat perc alatt lett világsztár ez a fiatal nő a Capitoliumnál! – Az Amanda Gorman-sztori

WMN
-
 21.01.22 19:00Kultúra

„Egy kis híján polgárháborúig fajuló konfliktust követően hirdetett összetartozást és kollektív felelősségvállalást egy olyan országban, aminek talán még soha nem volt akkora szüksége egy nemzeti költőre, mint most.” És ez a nemzeti költő máris jelképpé vált: fiatal nő sárga kabátban a Capitoliumnál. Nyáry Luca méltatja Amanda Gormant, aki azt…

„Már az arcán szétterülő mosolyért abszolút megérte” – 10 őrületes pénzherdálás, ami végül a legjobb ötletnek bizony…

WMN
-
 21.01.22 18:00Életmód

Esküvői tortacsata, ami örökre bevésődött, utazás a Déli-sarkra, ami segített felszabadulni, vagy a helyi művész portréja – olvasd el, másoknak milyen értelmetlen(nek tűnő) luxuskiadás változtatta meg az életét, aztán, ha van neked is ilyen történeted, mindenképp meséld el kommentben.

A kilencgyerekes anya, aki viszolygott a terhességtől – Ezt rejtette Viktória királynő erkölcsös otthona

WMN
-
 21.01.22 17:00Kultúra

„A házasság nem szórakozás, hanem komoly cselekedet, ami rendszerint szomorú” – mondta Viktória brit királynő, aki pontosan 120 évvel ezelőtt halt meg.

Így neveld a hagymáidat! – Téli tavasz a lakásban, kezdőknek

WMN
-
 21.01.22 12:00Életmód

Tulipán, nárcisz, jácint, krókusz Azért gyűltünk ma itt össze, hogy segítsünk eligazodni a lakásban hajtatásra alkalmas növények között. Szóval következzék egy kis gyorstalpaló!

Lefordíthatók-e az álmok, avagy kukába az álmoskönyvekkel?

WMN
-
 21.01.22 08:00Életmód

Az álom az elme színháza, a való élet jelmezes próbája, állítja Antonio Zadra, a neves pszichológus-álomkutató. Ha szeretnél erről bővebben olvasni, és megtudni egy csomó érdekes információt például arról, hogy mik a leggyakoribb álomforgatókönyvek, mit üzennek az éjszakai történeteink, és mi az agyunk célja velük, valamint, hogy van-e…

Szerelem VAGY gyerek – Mi van, ha az ember már nem hisz abban, hogy a kettő egyszerre is létezik?

Lehet-e a gyerekvállalás projekt, ha az ember lassan kifut az időből? Lehet-e baráti alapon családot alapítani? Van, ahol erre külön társkereső appok jöttek létre, de mi a helyzet nálunk?

Molnár Lamos Krisztina: Áthelyezve a COVID-intenzívre – A harmadik hullám a nővérpultból

WMN
-
 21.01.21 19:00Egészség

„Egy pillanatra mozdulatlanná válnak a kezemben a papírlapok, és eltűnődöm azon, mekkora lehet az aggódás, a rémület mértéke, ha az ember szülei egyszerre kerülnek kórházba, és pár nap alatt mindketten lélegeztetőgépre”

Arcunkba tolva a béke (szükség is van rá) – A beiktatási ceremónián nem voltak véletlenek

WMN
-
 21.01.21 18:00Kultúra

Jill Biden, Kamala Harris, Michelle Obama, Lady Gaga és J.Lo is üzentek a ruháikkal a tegnapi beiktatási ceremónián. Elmondjuk, mit.