Találatok: 6 hír

Benne van egy nagy évjárat ígérete – 5 borász a 2019-es balatoni szüretről

WeLoveBalaton
-
  Ma 13:09 Recept

A szüret nem csak a borászok életében izgalmas időszak, ilyenkor a borkedvelők pulzusa is megemelkedik, ha mustfokról, savról vagy töppedésről esik szó. Nem bírtunk a kíváncsiságunkkal, ezért megkértünk öt Balaton körüli borászt, hogy meséljen az idei évjáratról, szüretről és a várható borokról.

Színes utcabútorok tették fel a desingtérképre Veszprém gigalakótelepét

WeLoveBalaton
-
  Tegnap 17:39 Kultúra

Mit lehet kezdeni egy 20 ezres lakóteleppel? Hogy lehet élhetőbbé tenni azt utcabútorokkal? Közösséget kovácsolhat a design? Ezekre is választ ad a Haszkovó-lakótelep szokatlan kültéri kiállítása, ami egy kéthetes tesztidőszak egyben.

Hova megy ez a sok hátizsákos ember? – Ilyen egy szakasz a Balaton Caminón

WeLoveBalaton
-
  19.10.14 15:51 Utazás

Ködös reggel, napsütéses délután, egész napos gyaloglás sok találkozással és egy nagyméretű kutya cipelésével az ősz egyik legszebb napján. A 8. napon, a Badacsonyörstől Zánkáig tartó szakaszon csatlakoztunk az október 5-én elstartolt, harmadik Balaton Caminóhoz.

Heti híradó: Renoválják a Sió-zsilipet, megújul a tihanyi apátság

WeLoveBalaton
-
  19.10.13 15:21 Utazás

Újabb őszi hét ment le, újabb felújítások zárultak le vagy kezdődnek el, Csopak és Veszprém pedig elismeréseket kaptak. Heti hírösszefoglalónk következik.

Kilátóra fel! Innen nézd a Balatont: a fonyódi Szaplonczay sétány

Századfordulós villák előtt, fák árnyékában tekinthetünk le a fonyódi löszfal tetejéről a kékeszöld vízre és a látképet uraló Badacsonyra.

A déli part legszebb kilátásától a vonyarci halászok legendájáig – 8 balatoni kápolna, amelyeket egyszer látni kell

WeLoveBalaton
-
  19.10.10 16:54 Kultúra

Szőlők között, panorámás magaslatokon vagy eldugott tisztásokon találjuk a Balaton legszebb kápolnáit, amelyek legtöbbjéhez valamilyen legenda vagy érdekes igaz történet kapcsolódik. Összegyűjtüttünk néhány különleges kápolnát a szőlőtermés védelméért emelt kegyhelyektől a lázadó művészek törzshelyén át a Balaton leghátborzongatóbb…