Találatok: 64 hír

A klímaberendezések hatásai az egészségünkre

WebBeteg
-
  19.08.17 09:36 Egészség

A nyár és a kánikula beköszöntésével, aki teheti, kocsijában, lakásában, munkahelyén használja a klímaberendezés hűsítő hatását. Manapság már nem is tudjuk, akarjuk elkerülni, hogy találkozzunk a klíma hatásával, ami azonban nem feltétlen jelent csak mindig pozitív dolgokat.

A hemofília tünetei és kezelése

WebBeteg
-
  19.08.17 03:06 Egészség

A hemofília ritka, veleszületett, X kromoszómához kötött megbetegedés. Az esetek körülbelül 30 százalékában azonban nem mutatható ki családi előfordulás, ezek új mutáció következményei.

Anovulációt cukorbetegség is okozhat

WebBeteg
-
  19.08.16 20:16 Egészség

Akár teherbe szeretne valaki esni, akár nem, fontos, hogy ha a normálisnál eltérő a ciklusa, mindenképp vizsgáltassa ki magát, ugyanis akár súlyos betegséget is jelezhet! Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa elmondása szerint meglehet, hogy cukorbetegség áll a hátterében.

A kiégés szindróma

WebBeteg
-
  19.08.16 18:03 Egészség

A kiégés (burnout) szindróma sokat vizsgált jelenség, amely azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára van szükségük (orvosok, ápolónők, szociális munkások, pedagógusok stb.). A burnout syndrome kifejezést - még ha sokan magukra is ismernek…

A túlzott fluorbevitel veszélye: a dentális fluorózis

WebBeteg
-
  19.08.16 16:06 Egészség

Fluorózis akkor alakul ki, amikor a fogzománc az elégtelen mineralizáció (vagyis az ásványi anyagok hiányos beépülése) miatt porózusabbá, érdesebbé, törékenyebbé válik. Ezt a fogzománc érési, fejlődési szakában történő túlzott fluoridbevitel okozza, leginkább tehát az 1-8. életévben jellemző, mert ez idő alatt fejlődik ki a maradó fogaink zöme az á

Fitoösztrogének - Milyen táplálékban találhatók és milyen hatásuk van?

WebBeteg
-
  19.08.16 14:35 Egészség

A fitoösztrogének olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni és ott hatást kiváltani.

Hányás hányinger nélkül - Milyen betegségek velejárója lehet?

WebBeteg
-
  19.08.16 13:03 Egészség

Szinte minden hirtelen jelentkező vagy elhúzódó betegség esetén előfordulhat hányás. A hányást leggyakrabban hányinger előzi meg, de a két jelenség természetesen külön-külön is előfordulhat.

Szülői stressz és csecsemőkori hasfájás

WebBeteg
-
  19.08.16 11:06 Egészség

Bizonyos felmérések szerint akár minden harmadik csecsemőt is érinthet az úgynevezett csecsemőkori krónikus hasfájás.

A hosszú utak veszélyeit érdemes komolyan venni

WebBeteg
-
  19.08.16 09:36 Egészség

Az már régóta ismert, hogy a hosszabb utazás növeli a trombózis kialakulásának kockázatát. Elsősorban a repülőutakkal kapcsolatban halljuk ezt gyakran, ám a kockázat a jármű fajtájától függetlenül bármely hosszabb utazás során fokozott.

Meteoropátia

WebBeteg
-
  19.08.16 05:06 Egészség

Nagyon sok ember érzékeny az időjárás változásaira, szakkifejezéssel ezt a jelenséget meteoropátiának is nevezik.

Kurdish St0rm Was Here

WebBeteg
-
  19.08.16 03:06 Egészség

A vizelet és széklet inkontinencia bizonyos problémákkal szemben még érzékenyebbé teszi a bőrt. Hogyan kerülheti el ezeket?

A hemoglobinszintet befolyásoló tényezők

WebBeteg
-
  19.08.15 20:35 Egészség

A vérszegénység laboratóriumi kórjelzői a hemoglobinkoncentráció és a vörösvértestszám (legtöbbször ezen értékek együttes változása áll fenn). Vérszegénység következtében a sejtek oxigénnel való ellátottsága romlik, ami számos betegség és kórállapot előidézője lehet.

Nyolc dolog, ami árt a bélflórának

WebBeteg
-
  19.08.15 18:35 Egészség

A bélflóra az egészség forrása lehet, azonban ha egészséges egyensúlya megváltozik, betegséget és fáradtságot okozhat. Éppen ezért az egészséges bélflóra felépítése és fenntartása nagyon fontos. Cikkünkből megtudhatja, hogyan érheti el ezt, illetve melyik az a nyolc dolog, amit kerülnie kell, ha bélflóráját egészségesnek szeretné tudni.

Negyven év felett minden második férfi potenciazavarral küzd

WebBeteg
-
  19.08.15 17:05 Egészség

Dr. Varga Gyula urológus, szexuálpszichológus főorvossal a férfiak egyik legnagyobb rémálmáról, a merevedési zavarokról, s azoknak okairól, lehetséges korrekciójáról beszélgettünk.

Fájdalmas vérömleny külső behatás nélkül? - Az Achenbach-szindróma

WebBeteg
-
  19.08.15 16:05 Egészség

Az Achenbach-szindróma (a kéz paroxizmális haematomája) egy ritka kórkép, mely során a kéz vagy akár a láb ujjain külső behatás nélkül, fájdalmas vérömlenyek (haematomák (hematómák)) jelennek meg. Mindkét nemet érinti, de gyakrabban a nőket, előfordulási gyakorisága 50 év felett növekszik.