Találatok: 79 hír

A látásromlásról - Korral jár?

WebBeteg
-
  Tegnap 05:03 Egészség

A szem szöveteinek rugalmassága, a sejtek regenerálódási képessége az élet folyamán folytonosan csökken. A változást senki sem kerülheti el, ám mindenkinél másképp jelentkezik.

Priapizmus - Amikor nem akar elmúlni a merevedés

WebBeteg
-
  Tegnap 03:06 Egészség

A kismedencei vénák elzáródásának kellemetlen következménye az állandósuló merevedés, amely nagyon gyakran fájdalommal is jár. A betegség kialakulásában számos külső tényező játszhat közre, de ha időben fordul a beteg szakemberhez, a probléma gyorsan kezelhető.

Almaecet - Hogyan hat az egészségünkre?

WebBeteg
-
  20.05.26 22:05 Egészség

Étkezési ecettel szinte minden háztartásban találkozunk, de érdemes szert tenni jó minőségű almaecetre is, hiszen finom íze mellett számos egészségre gyakorolt jótékony hatással is rendelkezik. Az almaecet használata régi korokra nyúlik vissza, már őseink is előszeretettel alkalmazták nem csupán az orvoslásban, hanem az ételek készítése,…

Nem tudok hízni - Mi okozhatja a soványságot?

WebBeteg
-
  20.05.26 20:35 Egészség

Amikor a média, a fitneszvilág s a mindennapok reklámjai szinte egyfolytában a fogyást, a testsúlycsökkentést szajkózzák, talán kevesen gondolnak bele abba, hogy léteznek köztünk olyanok, akik számára éppen alacsony testsúlyuk okozza a legnagyobb problémát. Ők azok, akik sokszor bármit megadnának egy-egy felszedett kilóért cserébe, akik…

Amit rosszul tudunk a magas vérnyomásról

WebBeteg
-
  20.05.26 18:35 Egészség

Mind a mai napig számos tévhit kering a köztudatban a magas vérnyomással kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket a félreértéseket oszlatjuk el.

A terhesség alatti vizesedés komoly gondokra is utalhat

WebBeteg
-
  20.05.26 17:03 Egészség

A terhesség alatt számos kellemetlen tünet jelentkezhet, melyek közül az egyik leggyakoribb a lábak bedagadása. A vizesedés során a végtagok felpuffadnak, a bőr feszül, és fájdalom is jelentkezhet. Miért alakulhat ki lábdagadás?

Az egyedülálló szülőket segítenünk kell a koronavírus-járvány idején is

WebBeteg
-
  20.05.26 16:03 Egészség

Az egyszülős családokat érintő kérdésekkel, életvitelük javításával, megsegítésével nemcsak a veszélyhelyzettől mentes hétköznapokban foglalkoznak méltatlanul keveset hazánkban, hanem sajnos a veszélyhelyzet idején is kevesebb figyelmet kaptak. Méltatlan, hogy az egyszülős jelenség a lekezelő csonka család kifejezéssel megnevezve,…

A porckorongsérv bénuláshoz is vezethet - Ezekre a tünetekre figyeljen

WebBeteg
-
  20.05.26 14:35 Egészség

A porckorongsérv komoly fájdalmakkal járhat. A sérvet megelőző állapot, vagyis a porckorong kiboltosulása még visszafordítható folyamat, ezért, mint minden betegségnél, itt is fontos az időben megkezdett kezelés. Ellenkező esetben a porckorongsérv akár bénuláshoz is vezethet.

A bipoláris zavar kezelési lehetőségei

WebBeteg
-
  20.05.26 13:03 Egészség

Ma már korszerű gyógyszeres és pszichoterápiás lehetőségek állnak rendelkezésre, melyek akár teljes értékű életvezetést is lehetővé tehetnek, nélkülözhetetlen azonban a beteg együttműködésének megnyerése, valamint fontos szerep jut a hozzátartozóknak is.

Aktív élet inkontinenciával - Milyen típusú termék a megfelelő számomra?

WebBeteg
-
  20.05.26 11:05 Egészség

Számos olyan beteget érint a vizelet inkontinencia problémája, aki fizikai állapota, életmódja miatt továbbra is aktívan éli az életét. Panaszával fontos orvoshoz fordulni, hiszen megfelelő kezeléssel a tünetek jelentős enyhülése, az életminőség nagymértékű javulása várható. Az orvosi kezelések kiegészítéseként számos olyan terméktípus áll az…

Hogyan erősíthetik a cukorbetegek az immunrendszerüket?

WebBeteg
-
  20.05.26 09:36 Egészség

A cukorbetegek sokkal hajlamosabbak a test bármely területén kialakuló fertőzésekre, mint a diabéteszben nem szenvedők. Ráadásul a fertőzések nemcsak gyakoribbak, de általában komplikáltabbak és nehezebben kezelhetők náluk. Ez azért van, mert a cukorbetegség befolyásolja az immunrendszert.

3771 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb 15 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3771 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 idős krónikus beteg.

Vándorló fájdalom sportolóknál - vajon mi állhat a háttérben és hogyan érdemes kezelni a problémát?

WebBeteg
-
  20.05.26 05:06 Egészség

Az utóbbi időben számos sportoló keresett fel bennünket hónapok, esetenként évek óta fennálló különös, vándorló fájdalomra panaszkodva.

Alvási apnoe - Miért fontos a szűrés?

WebBeteg
-
  20.05.26 03:03 Egészség

Az alvási apnoet napjainkban súlyos betegségnek tartják, amely a mindennapokra és a párkapcsolatra gyakorolt káros hatása mellett számos szövődményt idézhet elő, illetve megnöveli más betegségek kockázatát.

Sclerosis multiplex - progresszió vagy fellángolások?

WebBeteg
-
  20.05.25 22:03 Egészség

Milyen gyakorlati nehézségekre kell felkészülnie a betegnek a betegség progresszív típusaiban, és milyenekre a betegség relapszáló-remittáló formájában?