Találatok: 59 hír

Szív- és cukorbetegség fogkőtől?

WebBeteg
-
  Tegnap 20:35 Egészség

A tudomány már régóta ismeri a rossz szájhigiénia és a különböző egészségi problémák közti összefüggéseket. Fogaink és ínyünk egészségének, épségének egyik alapköve a fogkő szakszerű eltávolítása, amelyről dr. Benkő Krisztina, fogszakorvos beszélt.

A csontritkulás kezelési lehetőségei

WebBeteg
-
  Tegnap 18:35 Egészség

Korábban a csontritkulás (oszteoporózis) kezelésének alapvető készítményei a hormonok voltak, azonban a hormonkezelés biztonságossága miatti aggályok miatt egyéb gyógymódok vették át a vezető szerepet.

Sokat tehetünk a magas vérnyomás ellen - Íme a rizikófaktorok

WebBeteg
-
  Tegnap 17:05 Egészség

Az emelkedett vérnyomás ritkán okoz tüneteket, lappangva, alattomosan károsítja az érfalat és okoz súlyos szövődményeket. Érdemes emiatt rendszeresen, minden háziorvosi vizit alkalmával ellenőriztetni a vérnyomást, 40 éves életkor felett pedig legalább évente javasolt szűrőjellegű mérés.

A férfibetegségek kezelésének holisztikus megközelítése

WebBeteg
-
  Tegnap 16:05 Egészség

A férfiak nem szeretnek orvoshoz menni, ha valamiért muszáj, akkor is inkább szabadulnának, pedig számtalan egészségügyi probléma érinti őket, amire a holisztikus szemléletű orvoslás hosszú távú megoldást adhat.

Mit tudunk eddig az új koronavírusról?

A 2019-nCoV névre keresztelt új típusú koronavírust első alkalommal a kínai Wuhan városban, Hubei tartományban detektálták, és ezidáig több, mint 1000 esetet jelentettek, és egyre növekszik a nemzetközi esetek száma is. A WEBBeteg infektológus szakértője összefoglalta, mit tudunk eddig az új típusú vírusról.

A sclerosis multiplex tárbetegségei és kezelésük

WebBeteg
-
  Tegnap 14:35 Egészség

Milyen betegségek kísérhetik a sclerosis multiplexet (szklerózis multiplex, SM), és hogyan kezelhetőek ezek?

A magnéziumhiány és a túladagolás tünetei

WebBeteg
-
  Tegnap 13:03 Egészség

A magnézium nélkülözhetetlen ásványi anyag a szervezet számára, ugyanis több mint 300 enzim működéséhez szükséges, melyek - többek között - a sejt energiatermelő folyamatait katalizálják.

Mire utalhat a reggeli hányás?

WebBeteg
-
  Tegnap 09:33 Egészség

Férjem szinte minden reggel felkelés után elkezd köhögni, és ezt követően nyálszerű folyadékot hányni. Mi lehet ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.

Milyen betegségre utalhat az égő fájdalom?

WebBeteg
-
  Tegnap 05:21 Egészség

A fájdalomnak számos formája ismert, egyik jellegzetes, gyakori típusa az égő fájdalom, melynek hátterében több betegség állhat. Ezek felderítésében sokat segít az égő fájdalom helyének, rendszerességének és súlyosságának pontos meghatározása.

Tejtermelést fokozó praktikák

WebBeteg
-
  Tegnap 03:06 Egészség

Az anyák több mint 95 százaléka képes arra, hogy szoptassa gyermekét. De sokszor sajnos hiányzik a kellő ismeret, önbizalom és motiváció a kismamák részéről. Az egészségügyi szakemberek sem nyújtanak minden esetben és minden szülészeti osztályon elegendő segítséget ahhoz, hogy az anyuka elsajátítsa a lehetséges szoptatási…

Stressz, betegségek, stresszkezelés

WebBeteg
-
  20.01.26 20:36 Egészség

Stressz alatt a hétköznapi szóhasználatban általában az úgynevezett distresszt értjük, azaz mikor olyan helyzettel kerülünk szembe, amikor azt megoldhatatlannak érezzük, tehetetlenséget élünk át, nem látjuk a kiutat. A tudomány úgynevezett eustresszről is beszél, melyre a szervezet kezdetben mint stresszhelyzetre reagál, de rövid időn belül…

Izomdiszbalansz - Mozgás, de hogyan?

WebBeteg
-
  20.01.26 19:03 Egészség

A helyes testtartás fontosságáról rengeteget hallhatunk, mégis egyre több embernél figyelhetőek meg azok a tartáshibák, amelyek célzott mozgásterápiával elkerülhetőek lennének. Melyek ezek? Hogyan ismerjük fel és milyen mozgásformát válasszunk, ha keresztezett szindrómával van dolgunk?

5+1 dolog, ami irritálja a bőrünket

WebBeteg
-
  20.01.26 17:36 Egészség

Bőrirritációt a hétköznapokban gyakran használt, a legtöbb háztartásban megtalálható készítmények is okozhatnak. Kiütések, bőrpír, bőrszárazság kialakulhat krémektől, szappantól, tisztítószerektől, sőt bizonyos ruhaneműktől is.

A cukorbetegség kontrollálása műtét után

WebBeteg
-
  20.01.26 15:06 Egészség

A műtéten átesett cukorbetegek számára a mielőbbi felépüléshez a vércukorszint kordában tartása kiemelten fontos teendő. Egyes betegek számára ehhez elegendő a beavatkozás után megemelni a gyógyszeradagot, míg mások számára a korábbi rutin már nem elegendő a vércukor szinten tartásához, így a műtét utáni napokban vagy…

Mire utal az orrváladék színe?

WebBeteg
-
  20.01.26 13:33 Egészség

Különböző betegségek kapcsán az orrváladék színe más és más lehet. Ennek jellege segítséget nyújt az orvosnak a diagnózis felállításában, illetve a szülő számára is tájékozódást jelent.