Találatok: 64 hír

Ha már nehezen menthető egy fog - Mi az az inlay?

WebBeteg
-
  Ma 03:06 Egészség

A tömés az egyik leggyakoribb fogászati beavatkozás, amely jobb esetben nem érinti a fogak mélyebb rétegeit. Néha azonban olyan nagy lyukat kellene betömni, ami a hagyományos anyagokkal és eljárásokkal már nem megy. A megoldásokról dr. Benkő Krisztina, az Oxygen Medical fogorvosa beszélt.

Milyen esetben fontos foniáterhez fordulni, még az iskolakezdés előtt?

WebBeteg
-
  Tegnap 20:35 Egészség

A fiatal életkorban jelentkező halláscsökkenés jelentősen nehezíti a gyermek beszédértési és nyelvhasználati képességeinek megfelelő fejlődését, így ha korábban nem tettük, az iskolakezdés előtt mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, ha azt gyanítjuk, hogy gond lehet a gyermek hallásával.

Herevisszér-tágulat - Okok, tünetek és kezelés

WebBeteg
-
  Tegnap 19:05 Egészség

Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat a herevisszér-tágulattal (varicocele) kapcsolatban.

A halszag szindróma okai, tünetei és kezelése

WebBeteg
-
  Tegnap 17:05 Egészség

A halszag szindróma, más néven trimetilaminuria egy olyan genetikai, anyagcserét érintő öröklődő megbetegedés, melyben a világon dokumentáltan csak pár száz ember szenved.

A 3 voltos gyermekgyilkos

WebBeteg
-
  Tegnap 15:05 Egészség

Ki ne ismerné, kicsi kerek, fényes, sikamlós és már minden háztartásban megtalálható - ez a gombelem. A távirányító, a kislámpa, a gyermekjáték, na és a számítógép alaplapja is ezzel működik. Elemcserénél gyorsan eltűnik, leejtjük, nem találjuk, majd csak meglesz. De mi van, ha a gyerek találja meg? Baj, nagyon nagy baj! Mert pont…

Szív- és érrendszeri betegségek és a nyár

WebBeteg
-
  Tegnap 13:33 Egészség

A nyári meleg az egészségeseket is gyakran próbára teszi. A nagyobb mértékű párolgás és az izzadás okozta folyadékvesztést pótolni kell. A melegben a bőr erei kitágulnak, ennek hatására csökken a vérnyomás.

A nyár hűsítő kedvencei - Fagylaltok és jégkrémek

WebBeteg
-
  Tegnap 11:35 Egészség

Perzselő napsütés - szinte vibrál a levegő a hőségben, mégis hosszú sor kígyózik az egyik cukrászda előtt... A nyár egyik legkedveltebb édes hűsítőjére várnak: mindenki fagylaltozással szeretné biztosítani magának a felfrissülést.

A klímaberendezések hatásai az egészségünkre

WebBeteg
-
  Tegnap 09:36 Egészség

A nyár és a kánikula beköszöntésével, aki teheti, kocsijában, lakásában, munkahelyén használja a klímaberendezés hűsítő hatását. Manapság már nem is tudjuk, akarjuk elkerülni, hogy találkozzunk a klíma hatásával, ami azonban nem feltétlen jelent csak mindig pozitív dolgokat.

A hemofília tünetei és kezelése

WebBeteg
-
  Tegnap 03:06 Egészség

A hemofília ritka, veleszületett, X kromoszómához kötött megbetegedés. Az esetek körülbelül 30 százalékában azonban nem mutatható ki családi előfordulás, ezek új mutáció következményei.

Anovulációt cukorbetegség is okozhat

WebBeteg
-
  19.08.16 20:16 Egészség

Akár teherbe szeretne valaki esni, akár nem, fontos, hogy ha a normálisnál eltérő a ciklusa, mindenképp vizsgáltassa ki magát, ugyanis akár súlyos betegséget is jelezhet! Dr. Porochnavecz Marietta, a Cukorbetegközpont diabetológusa elmondása szerint meglehet, hogy cukorbetegség áll a hátterében.

A kiégés szindróma

WebBeteg
-
  19.08.16 18:03 Egészség

A kiégés (burnout) szindróma sokat vizsgált jelenség, amely azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára van szükségük (orvosok, ápolónők, szociális munkások, pedagógusok stb.). A burnout syndrome kifejezést - még ha sokan magukra is ismernek…

A túlzott fluorbevitel veszélye: a dentális fluorózis

WebBeteg
-
  19.08.16 16:06 Egészség

Fluorózis akkor alakul ki, amikor a fogzománc az elégtelen mineralizáció (vagyis az ásványi anyagok hiányos beépülése) miatt porózusabbá, érdesebbé, törékenyebbé válik. Ezt a fogzománc érési, fejlődési szakában történő túlzott fluoridbevitel okozza, leginkább tehát az 1-8. életévben jellemző, mert ez idő alatt fejlődik ki a maradó fogaink zöme az á

Fitoösztrogének - Milyen táplálékban találhatók és milyen hatásuk van?

WebBeteg
-
  19.08.16 14:35 Egészség

A fitoösztrogének olyan növényi eredetű vegyületek gyűjtőneve, amelyek képesek a női nemi hormonhoz hasonlóan a szervezet ösztrogén receptoraihoz kötődni és ott hatást kiváltani.

Hányás hányinger nélkül - Milyen betegségek velejárója lehet?

WebBeteg
-
  19.08.16 13:03 Egészség

Szinte minden hirtelen jelentkező vagy elhúzódó betegség esetén előfordulhat hányás. A hányást leggyakrabban hányinger előzi meg, de a két jelenség természetesen külön-külön is előfordulhat.

Szülői stressz és csecsemőkori hasfájás

WebBeteg
-
  19.08.16 11:06 Egészség

Bizonyos felmérések szerint akár minden harmadik csecsemőt is érinthet az úgynevezett csecsemőkori krónikus hasfájás.