Találatok: 60 hír

Amit rosszul tudunk a magas vérnyomásról

WebBeteg
-
  Tegnap 20:35 Egészség

Mind a mai napig számos tévhit kering a köztudatban a magas vérnyomással kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket a félreértéseket oszlatjuk el.

A vizsgadrukk leküzdése

WebBeteg
-
  Tegnap 18:33 Egészség

A vizsgadrukk az az érzés, amivel előbb-utóbb mindenki találkozik az élete során. Legyen az egy KRESZ-vizsga vagy egy matematika érettségi. Különbözőek vagyunk abban, hogy mennyire izgulunk a vizsgák során. A vizsgadrukk azonban leküzdhető.

A cukorbetegség nőgyógyászati szövődményei

WebBeteg
-
  Tegnap 17:03 Egészség

A cukorbetegség bakteriális és gombás nőgyógyászati fertőzésekre egyaránt hajlamosít. Az egyik leggyakoribb és legismertebb nőgyógyászati gyulladásos kórkép, mely a cukorbetegséggel társul, a vulvovaginalis candidiasis.

Hogyan kezelhető a szájnyálkahártya gyulladása, ha onkológiai kezelés mellékhatásaként jelentkezik?

WebBeteg
-
  Tegnap 16:03 Egészség

A kezelések okozta mellékhatások enyhítésével is foglalkozni kell.

Nem tudok hízni - Mi okozhatja a soványságot?

WebBeteg
-
  Tegnap 14:35 Egészség

Amikor a média, a fitneszvilág s a mindennapok reklámjai szinte egyfolytában a fogyást, a testsúlycsökkentést szajkózzák, talán kevesen gondolnak bele abba, hogy léteznek köztünk olyanok, akik számára éppen alacsony testsúlyuk okozza a legnagyobb problémát. Ők azok, akik sokszor bármit megadnának egy-egy felszedett kilóért cserébe, akik…

Sclerosis multiplex - progresszió vagy fellángolások?

WebBeteg
-
  Tegnap 13:03 Egészség

Milyen gyakorlati nehézségekre kell felkészülnie a betegnek a betegség progresszív típusaiban, és milyenekre a betegség relapszáló-remittáló formájában?

Kisgyermekkel az orvosnál - Praktikus tanácsok szülőknek

WebBeteg
-
  Tegnap 09:36 Egészség

Nem egy felnőtt rémálma az orvosnál tett látogatás. A kiszolgáltatottság érzése és a bizonytalanság a közeljövő beavatkozásaival szemben, az idegen környezet jelenléte még az idősebb korosztály képviselőiben is szorongást szül.

Magas a vérnyomása? Így tervezze meg a nyaralását

WebBeteg
-
  Tegnap 04:06 Egészség

A nyaralás nemcsak a láblógatás, hanem az utazás, az új ízek és az ezzel járó stressz időszaka is. Dr. Kapocsi Judit PhD, a Budai Kardioközpont magasvérnyomás- és érkockázat-specialistája szerint a magasvérnyomás-betegeknek külön is érdemes felkészülniük ezekre a hetekre.

Állandóan alszik, fáradt a gyerekem: Valami baja van?

WebBeteg
-
  19.05.22 20:33 Egészség

A gyerekek alapból sokat alszanak, de ha a szülő azt veszi észre, hogy gyermeke napközben is álmos, mert nem tudja megfelelően kipihenni magát, akkor felmerülhet, hogy valami betegsége van. Dr. Tar Attila, gyermekendokrinológus elmondja, mikor gyanakodjunk betegségre.

Onkológiai kezelésben részesül? Hogyan előzheti meg a szájnyálkahártya gyulladását?

WebBeteg
-
  19.05.22 18:33 Egészség

Szájnyálkahártya-gyulladás (mucositis) bármely daganat kezelésénél felléphet, de gyakrabban fordul elő fej-nyak területi tumorszövetek kemoterápiával vagy sugárkezeléssel történő gyógyítása esetében. Hogyan lehet megelőzni a mucositist?

Pszichés problémák stroke után

WebBeteg
-
  19.05.22 17:03 Egészség

Az agyi érkatasztrófa hirtelen kialakuló állapot, ami az esetek jelentős hányadában teljes életminőség-változást von maga után. Mindez nem csupán a betegek fizikai problémáit (pl. bénulás, önellátási nehézségek, beszédzavar) foglalja magába, hanem az agykárosodásnak, illetve a megváltozott életmódnak lelki vonatkozásai is vannak.

A porckorongsérv bénuláshoz is vezethet - Ezekre a tünetekre figyeljen

WebBeteg
-
  19.05.22 16:03 Egészség

A porckorongsérv komoly fájdalmakkal járhat. A sérvet megelőző állapot, vagyis a porckorong kiboltosulása még visszafordítható folyamat, ezért, mint minden betegségnél, itt is fontos az időben megkezdett kezelés. Ellenkező esetben a porckorongsérv akár bénuláshoz is vezethet.

Normális jelenség a hüvelyi folyás? - Az orvos válaszol

WebBeteg
-
  19.05.22 14:35 Egészség

Mióta menstruálok, folyással küszködöm. Két menstruáció között átlátszós-fehér a váladék, a havibaj elmúlta után pár nappal kezdődik és a következő vérzés előtt pár nappal múlik el. Középidőben általában kicsit erősebb. Ez normális jelenségnek számít? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

A méregtelenítés technikái

WebBeteg
-
  19.05.22 13:03 Egészség

A szervezetünk méregtelenítésére számtalan tippet találunk az interneten, reklámokban és különféle magazinokban, de legyünk körültekintőek, mielőtt bármelyik tisztítókúrát elkezdjük. Van közöttük valóban hasznos diétás tanács, de a drasztikus és szigorú étrendi megszorítások akár még veszélyesek is lehetnek számunkra.

Felkészülés a szülésre

WebBeteg
-
  19.05.22 11:06 Egészség

Benézhettek a szülőszobába, a műtőkbe, illetve hasznos tanácsokat kaphattak a szoptatáshoz és a csecsemőápoláshoz az érdeklődő kismamák a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház szülészetén.