Találatok: 57 hír

A zöld hályog (glaucoma) és tünetei

WebBeteg
-
  Tegnap 17:35 Egészség

A zöld hályog (glaucoma, glaukóma) nem gyógyítható, de kezelhető betegség, így ma már az általa okozott látásromlás, vakság is megelőzhető. A legfontosabb a probléma korai felismerése, amelyre a számítógépes látásvizsgálatnak köszönhetően igen kis elváltozások esetén is fény derülhet.

Miért nélkülözhetetlen a kálium?

A kálium a makroelemek közé tartozik, vagyis olyan ásványi anyag, amelyre a szervezetnek naponta több száz milligrammos vagy grammos mennyiségben van szüksége. Milyen szerepe van a káliumnak szervezetünk működésében?

A gerincferdülés (scoliosis) tünetei és kezelése

WebBeteg
-
  Tegnap 13:35 Egészség

A gerincferdülés (scoliosis) a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése, melyet a csigolyák egymáson való elmozdulása, elcsavarodása okoz.

Nem szabad a fehér köpeny szindrómára legyinteni

WebBeteg
-
  Tegnap 11:35 Egészség

Gyakran hallani az úgynevezett fehér köpeny szindrómáról, amikor az illető az orvosi rendelőben magas vérnyomást produkál, míg otthon minden visszaáll a normál értékekre. Bár a legtöbben ekkor megnyugodnak, miszerint a túlzott stressz okozza az emelkedést, azonban a kutatók óvatosságra intenek. Dr. Kapocsi Judit tanárnő,…

Veszélyes lehet a hirtelen kezdett testedzés

WebBeteg
-
  Tegnap 09:36 Egészség

Azoknak az embereknek, akik csupán egyféle mozgásformához - például a televízió távirányítójának felemeléséhez - szoktak hozzá, kellően elővigyázatosnak kell lenniük, ha aktívan edzeni kezdenek.

Felfekvés megelőzése, kezelése

WebBeteg
-
  Tegnap 03:06 Egészség

A felfekvés (latinul decubitus) igen nagy fájdalommal járó szövetkárosodás, amely jellemzően hosszasan ágyban fekvő, keveset vagy alig mozgó betegeknél alakul ki. Hogyan előzhető meg és mit tehetünk, ha már kialakult?

Merjünk kontaktlencsét váltani!

WebBeteg
-
  19.12.13 20:36 Egészség

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lágy kontaktlencsét viselők táborában nagy számban fordulnak elő olyanok, akik évek óta ugyanazt a lencsetípust viselik.

A fáradékonyság lehetséges okai

WebBeteg
-
  19.12.13 17:03 Egészség

A fáradékonyság az egyik leggyakoribb ok, amivel a betegek az orvoshoz fordulnak. Minden ötödik ember szokatlan mértékben érzi magát fáradtnak, és minden tizedik ember szenved krónikus fáradtságban. Bármelyik korosztályt érintheti, bár gyermek- és időskorban kevésbé gyakori.

Percentilis görbék - Mit érdemes tudni róluk?

WebBeteg
-
  19.12.13 16:05 Egészség

A gyermekek súly- és hosszfejlődését a percentilis görbék segítségével követhetjük nyomon.

Miért lehet kívánós a kismama?

WebBeteg
-
  19.12.13 14:33 Egészség

A fogantatás pillanatától kezdődően az anyai szervezet egy közel 40 hétig tartó csoda része, letéteményese és kivitelezője is egyben, melynek eredménye egy új élet születése.

Veszélyes lehet az orrdugulás, ha nem megfelelően kezeljük!

WebBeteg
-
  19.12.13 13:03 Egészség

A vírusfertőzés következtében kialakuló akut megbetegedés, a nátha, más néven megfázás leggyakoribb tünete az orrdugulás. Mindenki számára ismerős a kellemetlen érzéssel járó állapot, melynek biológiai magyarázata, hogy a kezdődő fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében az orrnyálkahártya megduzzad. Miért fontos, hogy…

Az epekő tünetei, kezelése

WebBeteg
-
  19.12.13 09:36 Egészség

Az epekő gyakori jelenség, az európai népesség 15 százalékát érinti. Az esetek háromnegyed részében az epekövek évekig nem okoznak panaszokat (néma epekövek), ám komplikáció esetén gyorsan kialakulhat epegörcs.

Karácsonyi készülődés

WebBeteg
-
  19.12.13 05:06 Egészség

A karácsony az egyik legszebb ünnep. Az ünnepre való készülődés során és ünneplés során is legyen figyelmes, elővigyázatos és körültekintő!

Hogyan történik az orrsövény műtéti kezelése?

WebBeteg
-
  19.12.13 03:06 Egészség

Mikor van szükség az orrsövény műtéti kezelésére? Hogyan történik az operáció?

Dupuytren-kontraktúra

WebBeteg
-
  19.12.12 20:35 Egészség

A betegségben szenvedőknél azok az inak, melyek a tenyér bőrét az alatta fekvő kötőszövetes hártyához rögzítik, megvastagodnak és megrövidülnek. Mivel ezek kapcsolódnak az ujjak hajlításában részt vevő inakhoz, a rövidülés az ujjak helyzetére is hatással van.