Találatok: 61 hír

A vizelet inkontinencia kivizsgálása

WebBeteg
-
  Tegnap 20:35 Egészség

Mivel az inkontinencia számos formában jelentkezhet és számos tényező okozhatja, rendszerint alapos kivizsgálás szükséges a diagnózis felállításához. Amennyiben úgy dönt, hogy felkeresi orvosát, célszerű felkészülni már az első találkozásra is.

Házi módszerekkel a fáradtság ellen

WebBeteg
-
  Tegnap 18:35 Egészség

Bizonyára Ön is észrevette, hogy az őszi-téli időszakban hamarabb érzi magát fáradtnak. Néhány kisebb életmódbeli változtatással könnyen úrrá lehet a fáradtságon. Összeszedtük a legjobb praktikákat, amikkel leküzdhetjük a kellemetlen tüneteket.

A rendszeres edzés jelentősége huszonéves korban

WebBeteg
-
  Tegnap 17:05 Egészség

A huszonévesek leginkább a kinézetük miatt kezdik el az edzést, és az esztétikát tartják szem előtt, bele sem gondolva abba, hogy a fiatalkori edzéssel megalapozhatják izomzatukat, hiszen nem mindegy, hogy még 50 éves korukban is képesek lesznek-e sétálni egyet fájdalmak nélkül, és erőlködés nélkül haza tudják-e vinni a szatyrokat a…

Önálló fejfájások

WebBeteg
-
  Tegnap 14:35 Egészség

Élete során a lakosság több mint 90 százalékának van hosszabb-rövidebb ideig vissza-visszatérő fejfájása. Bár a fejfájás szervi betegség (ritkán akár súlyos betegség) hírnöke is lehet, a visszatérő fejfájások túlnyomó többsége az úgynevezett önálló fejfájások közé sorolható (1,2).

Mi történik a belgyógyászati vizsgálaton férfiak esetében?

WebBeteg
-
  Tegnap 13:03 Egészség

Még a mai napig sokakat feszélyez, ha orvoshoz kell menniük. Nem tudni, mire számíthatnak, milyen kérdések és vizsgálatok történnek. Nézzük, mi történik konkrétan akkor, ha férfiként látogat belgyógyászati rendelésre.

Lisztérzékenyek táplálkozása: a gluténmentes diéta

WebBeteg
-
  Tegnap 09:36 Egészség

A lisztérzékenység sajnos egy életre szól, melynek terápiája kizárólag szigorú diétával oldható meg. A cél elsősorban a klinikai tünetek (hasmenés, hányás) megszüntetése, a felszívó funkciók helyreállítása, valamint a daganatos elváltozások kialakulásának megelőzése.

Hogyan előzzük meg a gerincbetegségek kialakulását?

WebBeteg
-
  Tegnap 05:06 Egészség

Gyakran hallhatjuk, hogy a mozgásszervi betegségek megelőzésében és kezelésében kiemelten fontos szerepe van az egészséges életmód kialakításának, azaz a megfelelő testmozgásnak és a helyes táplálkozásnak. Egy átlagember számára ugyanakkor ez az információ önmagában vajmi kevés. Az alábbiakban praktikus tanácsokat olvashat egy…

Milyen hatással van a testmozgás a koleszterinszintre?

WebBeteg
-
  Tegnap 03:06 Egészség

A koleszterin-anyagcsere 40 éves kor felett sajnos gyakran felborul. Ennek a kockázati tényezőnek a megszelídítésére a koleszterinszintet csökkentő készítmények mellett a testmozgás is alkalmas. Németh Vivien mozgásterapeuta azokról a módszerekről beszélt, amelyek hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez.

Miért veszélyes az erős horkolás?

WebBeteg
-
  19.10.13 19:35 Egészség

Normális esetben az orrunkon keresztül szívjuk be a levegőt, amely tisztítja, szűri és felmelegíti azt. Ha azonban ezt a rendszert, vagyis az orrlégzést valami gátolja, kénytelenek vagyunk szájon át lélegezni.

A szénanátha megelőzését most kell elkezdeni!

WebBeteg
-
  19.10.13 17:05 Egészség

Aki a következő tavasszal nem akar szenvedni a pollenallergia kellemetlen tüneteitől, a tüsszögőrohamoktól és a könnyezéstől, most kell elkezdenie a hosszú távú megelőzést.

Mikor tudatosul a fájdalom?

WebBeteg
-
  19.10.13 15:05 Egészség

A testünket behálózó érzőidegek az ezekből származó elektromos impulzusokat továbbítják.

A gyomorsavhiány

WebBeteg
-
  19.10.13 13:35 Egészség

A gyomorban termelődő gyomorsav alapvetően vizet, lúgos vegyhatású nyákot és sósavat tartalmaz. Ebbe választódnak ki az emésztőenzimek. Mindkettő jelenléte szükséges a táplálék emésztéséhez és felszívódásához, illetve természetesen a bekerülő kórokozók elleni védelemhez (elsősorban a sósav végzi ezt).

Sütőtök, a narancsszínű vitaminbomba

WebBeteg
-
  19.10.13 11:35 Egészség

A tökfélék családjába (Cucurbitaceae) tartozó növény változatos formájú: lehet hosszúkás, ovális vagy kerek, kicsi vagy nagy a sárga különböző árnyalataiban. Az őszi hónapok csemegéje nemcsak finom, hanem kiváló vitaminforrás is.

A vesekövesség tünetei és típusai

WebBeteg
-
  19.10.13 09:36 Egészség

A vesekőbetegség a környezeti hatások és örökletes tényezők kölcsönhatásának eredményeként alakul ki. A kőképződést elősegítő és gátló tényezők egyensúlyának felborulása kőképződéshez vezet.

Az orrnyálkahártya gombás fertőzése

WebBeteg
-
  19.10.13 03:06 Egészség

Az orrüreg és melléküregeinek nyálkahártyája közvetlenül ki van téve a környezeti hatásoknak, így ezek a hatások és a mikrobák különféle elváltozásokat okozhatnak, akár gombák is megtelepedhetnek rajta. Cikkünkben az orrnyálkahártya gombás fertőzéséről (FRS (Fungal RhinoSinusitis) olvashat.