Találatok: 15 hír

Fagylalt csodák és egri vitézek várnak a turisztikai seregszemlén

VJM
-
  Tegnap 20:41 Kultúra

Lezárult az Utazás kiállítás Szakmai Napja. Péntektől már az utazni vágyó nagyközönségé a terep Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléjén. Levadásztuk a legjobb hétvégi programokat és színpadi előadásokat.

Friss tavasz az öregerdőben – Megjelent a februári Világjáró Magazin!

VJM
-
  Tegnap 11:07 Színes

Már megtaláljátok az újságárusok polcain a friss és ropogós Világjáró Magazin 2020-as februári számát, aminek a címlapján a csábító Szardíniával találkozhattok. A 160. lapszámot a Világjáró WebShop-ból is megrendelhetitek, alább pedig elolvashatjátok a főszerkesztői ajánlást.

Nincs olyan ok, amiért ne tarthatnák meg az Utazás kiállítást!

Már elkezdődött az Utazás kiállítás szakmai napja, de a nagyközönség előtt még nem állnak nyitva az ország legátfogóbb turisztikai kiállításának a kapui. A rendezvény közleménye szerint nincs vírusveszély a Hungexpo területén és minden óvintézkedést megtettek, ami szükséges lehet.

Európa karibi szigete, SZARDÍNIA

VJM
-
  20.02.26 18:31 Utazás

Akár sok időnk van rá, akár kevés, a tengerpartot választjuk vagy a vidéki városkákat, Szardínia így is, úgy is Európa egyik utolsó nagy szigeti kalandját nyújtja. Álomba illő strandokkal, vadregényes belső területekkel, izgalmas panoráma utakkal és őskori rejtélyekkel vonzza az olyan utazókat, akik a kalandokat keresik. És az utakat uraló négymill

Barlangoljunk! A legkalandosabb hazai barlangokba is lejuthatunk

VJM
-
  20.02.26 12:45 Utazás

Idén ismét megrendezik a Barlangoljunk! programsorozatot, ami márciusban különleges programokkal és kedvezményes belépőkkel invitálja a látogatókat arra, hogy megismerjék hazán legszebb, érdekesebb, járt és járatlan barlangjait. 

Mi lenne ha megnyílna előttünk Róma alapítójának szentélye?

VJM
-
  20.02.26 11:32 Színes

A tervek szerint két éven belül megnyílhat a látogatók előtt az az i. e. 6 századból való föld alatti szentélyt, ami Róma első királyának, Romulus-nak a síremléke lehetett.

Aktív hétvégénk lesz az Utazás kiállításon!

Négy napon keresztül zajló színes forgataggal, 20 ország önálló bemutatkozásával és 250 kiállító részvételével rendezik meg az idei Utazás kiállítást február 27. és március 1. között. Ismét lesz bel-és külföldi díszvendég, rengeteg gyerekprogram és kísérő fesztiválok is.

Mostantól másként gondolhatunk a pincelátogatásokra

VJM
-
  20.02.25 12:45 Utazás

Egy új, innovatív webalkalmazás debütált az idegenvezetők világnapján nemrég. A Pincenavigátor segítségével sokkal szabadabban fedezhetjük fel a zalai és muravidéki pincészetek kínálatát.

Még mindig özönlenek a látogatók a riói karneválra

VJM
-
  20.02.25 11:44 Színes

A hatalmas színes, hangos, díszes és boldog parádé még mindig javában tart. A Rio de Janeiróban évente megrendezett karneváli forgatagon idén a helyi lakosságot is beleszámítva hétmillióan ünnepelnek. Az esemény 2020. február 26-ig még várja a látogatókat.

Még április végéig nyitva tart a leglátogatottabb budapesti kiállítás

VJM
-
  20.02.24 12:23 Kultúra

A Tutanhamon – Rejtélye és Kincsei kiállítást olyan sokan keresték fel a megnyitása óta, hogy a tulajdonosok úgy döntöttek, a hobbirégészek és az ókori Egyiptom rajnongók örömére, hogy április 26-ig meghosszabbítják a tárlatot.

Túlélt két világháborút – Újra hazatért a Kossuth Múzeumhajó

VJM
-
  20.02.24 11:36 Utazás

Visszatért szokásos helyére, a Vigadótérre hazánk első számú múzeumhajója, miután Komáromban átesett a tízévenkénti szükséges műszaki átvizsgáláson. A Kossuth Múzeumhajó nem csak kiállításokkal, de egy étteremmel is várja a látogatókat.

Egy felejthetetlen hosszú hétvége a vár tövében – Eger és környéke

VJM
-
  20.02.23 08:37 Utazás

Eger magában hordozza az 1552-es diadalt, a bor csodáját, a gyógyító fürdőket, az épített, kulturális örökséget és a festői tájakat egyaránt. A 21. századi, folyamatosan megújuló, vendégcsalogató Egerben az a jó, hogy itt egy hosszú hétvégés programot épp oly könnyű összerakni, mint egy egész hetes kikapcsolódást.

Megmutatjuk Itália másik arcát – Ősi hagyományok és misztikum

VJM
-
  20.02.22 09:13 Színes

Olaszország a magyar utazók egyik kedvenc úti célja. Főleg, hogy a fapados légitársaságokkal és az olasz ItaloTrain vasúthálózattal olyan városok érhetők el közvetlenül, mint Milánó, Nápoly, Palermo, Pisa, Róma, Velence, Bari vagy a toszkánai Lucca és a híres zarándokhely Padova is. Ezeken a helyeken pedig megpillanthatjuk az olasz…

Télűzéssel és új mesetér-látványtárral vár a Szennai Skanzen

VJM
-
  20.02.21 12:59 Utazás

Mesetér-látványtárral és kenyérsütő színnel gazdagodott a Szennai Skanzen, amiket csütörtökön, február 20-án adtak át a látogatóközönségnek. Így még több érdeklődőt fogadhat mostantól a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kedvelt tagintézménye.

Ahol szárnyalhat a fantáziánk – Konyhakiállítás 2020

VJM
-
  20.02.21 10:18 Kultúra

Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: a 11. Konyhakiállításon olyan világszínvonalú újdonságokkal, ötletekkel, termékekkel és megoldásokkal találkozhatunk, melyekkel korábban még soha!