Találatok: 32 hír

Nem jó ötlet így kezdeni a leszokást

Vital
-
  Tegnap 13:05 Egészség

A fokozatos leszokás nem működik a dohányzás esetében, úgy legalábbis biztosan nem, hogy először gyengébb cigarettára váltunk – állítja egy tanulmány.

Hogyan neveljen türelmes és szófogadó gyermeket?

Vital
-
  Tegnap 12:10 Egészség

Egy nemrég végzett felmérés szerint türelmesebbek, megfontoltabbak, és érettebbek azok a gyerekek, akik már első éveikben is szoros kapcsolatot ápolnak szüleikkel.

Náthás gyerekek panaszainak kezelése

Vital
-
  Tegnap 11:05 Egészség

Az alábbiakban Dr. Pataki Zsolt fül orr gégész szakorvos cikkét olvashatják.

Hajszálak a mikoszkóp alatt - hogyan viselkedik a hajunk?

Vital
-
  Tegnap 10:43 Egészség

Samponok, hajápolók, balzsamok tucatszám ígérik, hogy hajunk gyönyörű, puha, selymes lesz, ha ezeket használjuk. Német kutatók most valóban mikroszkóppal néztek a hajszálak mélyére, hogy megállapítsák, hogyan "viselkedik" a hajunk.

A fejfájás hatása a libidóra

Vital
-
  20.01.18 14:10 Egészség

Számtalan vicc alapszik azon a közismert jeleneten, amikor a nő fejfájásra hivatkozva hárítja el párja közeledését. Egy amerikai kutatás szerint azonban nem minden típusú fejfájás bír vágycsökkentő hatással.

Terítéken a gyomorfekély: fekélybetegek diétája

Vital
-
  20.01.18 13:35 Egészség

A betegség gyakoriságát a túlfinomított élelmiszerek és a bennük található adalékanyagok is növelik. Milyen élelmiszerekkel előzhetjük meg a bajt, és melyek segítenek a gyógyulásban?

Ezért lépnek félre a magyarok - kutatás

Vital
-
  20.01.18 13:03 Egészség

Vajon mi motiválja a félrelépőket, hogy szeretői viszonyba kezdjenek? Mennyi ideig tart egy ilyen titkos kapcsolat? Többek közt ez is kiderül egy hazai szerető kereső weboldal saját kutatásából, aminek során 1600 hűtlenkedni vágyó társkeresőt kérdeztek meg.

Meglepő zsírégető élelmiszerek

Vital
-
  20.01.18 12:26 Egészség

A fogyás főbb étrendi alapszabályaival a legtöbben tisztában vagyunk, de vajon tudjuk, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek étrendünkbe való iktatásával még több fölös kilót faraghatunk le magunkról?

Kis lépésekkel a nagy életmódbeli változásokért

Vital
-
  20.01.17 15:10 Egészség

Az apróbb étrendi vagy életmódbeli változtatásokra könnyebben szánjuk el magunkat, amelyeket betartani sem olyan nehéz. Mégis hatásos eredményre vezethetnek az egészséges testsúly megtartásában, mert amint a mindennapi életünk részévé válnak, hatni kezdenek.

Öt okos tipp a házi gyerekbalesetek elekrülésére

Vital
-
  20.01.17 10:05 Egészség

A kisgyerekek természetüknél fogva mozgékonyak. Ezért érdemes arról elgondolkodnunk, hogyan tudjuk megvédeni az otthon leselkedő veszélyektől.

A tejfogyasztás és a biológiai életkor meglepő összefügése

Vital
-
  20.01.17 09:33 EgészségTej

A sovány vagy 1 százalékos zsírtartalmú tejet fogyasztó felnőttek szervezetének biológiai életkora lassabban nő, mint a 2 százalékos, illetve teljes tejet fogyasztó társaiké.

A mozgó fogak jó része ma már megmenthető

Vital
-
  20.01.16 15:10 Egészség

Tévhit, hogy az életkor előrehaladtával törvényszerűen mozogni kezdenek, majd kiesnek a fogaink – mondja Dr. Molnár Bálint. A Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának egyetemi adjunktusa szerint többnyire évek, évtizedek alatt kialakuló krónikus fogágybetegség miatt lazulnak ki a fogak. Vagyis rendszeres, az íny és a csont…

A globális felmelegedés miatt nőhet az erőszakos bűncselekmények száma Amerikában

A klímaváltozás miatt évente akár több tízezerrel is nőhet az erőszakos bűncselekmények száma az Egyesült Államokban - erre figyelmeztettek új tanulmányukban amerikai kutatók.

Intim higiénia gyermekkorban is

Vital
-
  20.01.16 10:40 Egészség

Az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme a megfelelő személyes higiénia, ami az intim területek tisztán tartását is magába foglalja. Sok szülő azonban még mindig tabuként kezeli a témát, pedig megfelelő kommunikációval számos probléma megelőzhető lenne. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is…

Táplálkozáskutatók az elhízás okairól

Vital
-
  20.01.16 09:49 Egészség

Táplálkozáskutatók szerint a felnőttkori elhízás az esetek közel harmadában az első 1000 nap magas fehérjebevitelére vezethető vissza.