Találatok: 30 hír

Ünnepi készülődés feledékeny nagymamával

Vital
-
  Ma 12:35 Egészség

A karácsony közeledte egy speciális gondot is hoz azoknak, akik Alzheimer-kórban vagy más, demenciát okozó betegségben szenvedő hozzátartozót ápolnak: miképpen tudjuk a beteget bevonni az ünnepi előkészületekbe, és hogyan szerezhetünk neki örömet?

Kutyások karácsonya - miről álmodnak a gazdik?

Vital
-
  Ma 11:27 Egészség

Még sosem láttunk olyan pólóparádét, mint az Állati Jó oldalain. Ami különösen szuper: a gyermekméretektől a megdöbbentően nagy méretig lehet kapni.  Melyik csemete ne lenne lenyűgözve, ha apa egy ilyennel állítana haza? Melyik felnőtt ne feszítene büszkén egy olyan pólóban, ami biztosan nem sétál szembe vele az utcán?

Haslaposító gyógynövények koktélban

Vital
-
  Tegnap 11:04 Egészség

A legtöbb ember a hasára hízik és gyakran egy sikeres fogyókúrát követően sem tűnnek el a hasi zsírpárnák, úszógumik. Van itt valami, ami égeti a zsírt és laposítja a hasat!

Cukorbetegek ideális étrendje

Vital
-
  Tegnap 10:46 Egészség

A svéd Linköping Egyetem legfrissebb kutatása szerint a cukorbetegeknek a legjobban a mediterrán étrend felel meg.

Adventi készülődés a nagymamával - így lesz neki is öröm

Vital
-
  19.12.10 11:04 Egészség

A karácsony közeledte egy speciális gondot is hoz azoknak, akik Alzheimer-kórban vagy más, demenciát okozó betegségben szenvedő hozzátartozót ápolnak: miképpen tudjuk a beteget bevonni az ünnepi előkészületekbe, és hogyan szerezhetünk neki örömet?

Így kerüld el a téli slágerbetegségeket

Vital
-
  19.12.10 10:24 Egészség

Hagymaelvű öltözködés - Melegítő ételek, gyógynövények - Hűvös, friss hálószoba - Izzadás kúraszerűen

Így nyerhető vissza a haj természetes színe

Vital
-
  19.12.09 14:10 Egészség

Bizony, vissza! Mégpedig elég rövid idő alatt, elég hozzá 14-28 nap. Szinte hihetetlen, pedig ez a francia termék klinikai körülmények között is megállta a helyét.

Díjat nyertek magyar mikrobiológusok mikrobákból alkotott festményeikkel

Vital
-
  19.12.09 13:36 Egészség

Két magyar szakember is díjat kapott az Amerikai Mikrobiológusok Társaságának idei versenyén az Agar Art-on, mikrobákból alkotott festményeikért.

Mesterséges idegsejteket fejlesztettek ki brit kutatók

Vital
-
  19.12.09 13:06 EgészségAlzheimer-kór

Mesterséges idegsejteket fejlesztettek ki brit kutatók, az apró "agyi chipek" olyan betegségek gyógyításához jelenthetnek új utakat, mint az Alzheimer-kór.

Candida: Tényleg veszélyes?

Vital
-
  19.12.09 12:05 Egészség

A Candida albicans nevű gomba a normális bőr- és bélflóránk része, időnként azonban, ha valamilyen oknál fogva védekezőképességünk meggyengül, gondot okozhat.

Illóolajok az ájurvédikus gyógyításban

Vital
-
  19.12.09 11:44 Egészség

Az illóolajok egészségre gyakorolt hatása és a mindennapi életben történő felhasználásuk nagy jelentőséggel bírt az ősi Indiában. Az ájurvédikus gyógyítás szerint a szervezet három összetevője egyensúlyba hozható illóolajok segítségével.

Megfázás szezonja - így kerülje el, így gyógyítsa kellemesen

Vital
-
  19.12.08 14:35 Egészség

A megfázásos betegségeket a rég elfeledett, máig hatásos és hasznos házi praktikák oldaláról közelítjük meg.

Mikor kell csillapítani a köhögést?

Vital
-
  19.12.08 13:05 Egészség

A köhögés sok betegség kellemetlen, de hasznos tünete, aminek segítségével a szervezet tisztán tartja a légutakat. Ha csak a náthával, meghűléssel járó köhögésről van szó, mindig felmerül a kérdés, hogy csillapítsuk, vagy épp ellenkezőleg, fokozzuk a légutakat tisztító köhögést? 

Szárba szökkent energia: a sörélesztő

Vital
-
  19.12.07 14:08 Egészség

A sörélesztő gazdag tápanyagforrás, melyben fehérjék és aminosavak mellett vitaminok, és számos nyomelem is megtalálható. Érdemes tehát táplálkozásunk szerves részévé tenni.

A cukorbetegség érrendszeri szövődményei

Vital
-
  19.12.07 13:08 Egészség

Napjainkban a cukorbetegek halálozásáért 70-80%-ban a cukorbetegség érszövődményei felelősek. Rendszeres szűrővizsgálatokkal, megfelelő életmóddal és szakszerű kezeléssel a súlyos állapotok kialakulása megelőzhető.