Találatok: 29 hír

Ha nem eszed meg a levest, meghalsz! – A Borzas Peti a Weöres Sándor Színházban

Vaskarika
-
  Ma 00:55 Színpad

"Hullák számában megközelíti a Shakespeare-drámákat" - Bizarr operettet mutatott be a Nova Goricai Nemzeti Színház Szombathelyen. A Borzas Peti szürreális hangulatával, fekete humorával, meghökkentő fordulataival kápráztatta el a közönséget.

Valan, Élősködők, The Traitor - 9. Mozinet Filmnapok az AGORA-Savaria Filmszínházban

Csütörtökön kezdődnek a 9. Mozinet Filmnapok. A vasárnapig tartó mustrán kilenc filmet láthat a közönség a szombathelyi AGORA-Savaria Filmszínházban.

Mini koncert

Vaskarika
-
  Tegnap 20:59 Zene

s

Indul a Szerda Esti Akusztik! - A Platon Karataev Duó filozofikus popja nyitja az új évadot (okt. 16.)

Vaskarika
-
  Tegnap 18:30 Kultúra

A második nagylemezén dolgozó együttes két dalszerző énekese, Gergő és Sebő időnként duóban is fellép, egy-egy akusztikus gitár kíséretében. Ilyenkor dalaiknak halkabb, lassabb verzióit játsszák el, kiegészítve a szettet kedvenc előadóik feldolgozásaival.

Világszerte tarol Illés László filmje, a Pásztor

Vaskarika
-
  Tegnap 09:00 Film

A Pásztor sikere töretlen, ám a hazai premier még várat magára.

Szeretetburokba csomagolt koncert - A Cello Molto hangversenye a Hospice hangja jótékonysági eseményen

Vaskarika
-
  Tegnap 00:25 Zene

Lélekemelő hangversenyen vehettünk részt október 12-én a Bartók Teremben. A Hospice és Palliatív ellátás világnapján a világ rengeteg pontján rendeznek ilyen jótékonysági hangversenyeket, melynek elsődleges célja, hogy a társadalom figyelmét felhívják a végstádiumú betegek ellátására, munkájuk sokrétűségére.

Különleges remekművek hirdették a zene szabadságát a Bartók Teremben

Vaskarika
-
  Tegnap 00:15 Zene

Október 11-én Liszt, Glazunov és Szentpáli Roland művei csendültek fel a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában Thomas Herzog vezényletével. Közreműködött Szentpáli Roland tubán.

Több mint 1,4 milliárd forintból újul meg a Szombathelyi Képtár

Vaskarika
-
  19.10.13 19:00 Kultúra

A felújítás során megvalósul az épület tető- és homlokzati szigetelése, nyílászárók cseréje, közvetlen környezetének rendezése. Megújul a második emeleti kiállítóterem és kialakításra kerül egy múzeum shop.

Játék és vallomás Müller Péter új regénye

Vaskarika
-
  19.10.13 14:30 Könyv

A nevetés Isten anyanyelve – tartja Müller Péter, Szókratésszel szólva. Ennek szellemében írta meg Világvége!!! című új regényét, amely játék és vallomás egyben, ihletője a bennünk élő bohóc.

Ez mind-mind Japán - Japán Nap 2019 a Sportházban

Vaskarika
-
  19.10.13 01:15 Kultúra

Taiko dob és küzdősport bemutatók, kokeshi baba készítés, valamint a "mi az, ami Japánról eszedbe jut TOP5 dolog", azaz anime, bonsai, origami, sushi és gésa (smink) is várta október 12-én az érdeklődőket a Japán Napon. A nap hagyományosan az Ataru Taiko dobszínházával ért véget.

A Z-generáció kezében a zöldebb jövő - Őket célozza az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) pályázata

Magyarországon az italos kartondobozok mindössze 23%-a jut el a szelektív gyűjtőkbe, míg néhány európai országban ez az adat már 80%. Immár harmadik alkalommal indít kreatív reklámfilm pályázatot az IKSZ, „ZöldenJobb.mp4” elnevezéssel, ahol horror, tragédia és komédia műfajokban nevezhetnek a diákok. A pályázat szeretné ösztönözni a…

Ez mind-mind Japán - Japán Nap a Sportházban (okt. 12.)

Vaskarika
-
  19.10.12 12:00 Kultúra

Taiko dob és küzdősport bemutatók, kokeshi készítés, valamint a "mi az, ami Japánról eszedbe jut TOP5 dolog", azaz anime, bonsai, origami, sushi és gésa (smink) is várja október 12-én az érdeklődőket a Japán Napon.

Kirándulástippek: a romjaiban is szépséges Tátika vára

Vaskarika
-
  19.10.12 01:30 Életmód

Az ősz fotósbarát fényeit kihasználva tettünk egy túrát a Zalaszántó közelében levő Tátika várromhoz. Tátika maradványaihoz felkaptatni nem éppen sétagalopp - 2 km-es, folyamatosan emelkedő erdei túrával érhető el - de a hegytetőről elénk táruló panoráma miatt megéri a fáradozás.

Őszi hangulatok a Bükfürdői Termelői Piacon

Vaskarika
-
  19.10.12 00:40 Életmód

Október 11-én sokakat kicsalt a csodálatos őszi napsütés a Bükfürdői Termelői Piacra. Akik rendszeres látogatói a piacnak, tudják: a helyi termékek sokszínűsége és szokásosan magas minősége, a vevők felé áradó termelői gondoskodás és figyelem jelenti mindazt, amit Bükfürdő Esszenciának hívunk. Október 18-án - idén utoljára - még…

Dívák és bonvivánok – Feiszt György előadása a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Vas megye nem szűkölködik a híres emberekben. Feiszt György levéltáros Dívák és bonvivánok Vas megyében című előadásában olyan színészekről és színésznőkről hallhattunk, akik valamilyen módon megyénkhez kapcsolódnak.