Találatok: 23 hír

XVIII. Színészek és Színházbarátok Bálja Celldömölkön

Január 18-án a nagykorúvá érő színészbál mindent bevetett, hogy felnőttkorba érkezve felejthetetlent nyújtson: zseniális zenész, frenetikus hangulat, nagyszerű előadások, limbóparti, léggitár-bemutató és rendhagyó "koreográfiájú" tombolasorsolás tudatta a nagyérdeművel, hogy ezen a szombat estén mindenki Thália kegyeltje. Az idén 40 éves…

Bereményi Géza író kapta a Kölcsey-emlékplakettet

Bereményi Géza Kossuth- és József Attila-díjas írónak, Balázs Béla-díjas filmrendezőnek ítélte oda idén a Kölcsey-emlékplakettet a Kölcsey Társaság kuratóriuma, az irodalmi elismerést a magyar kultúra napja alkalmából tartott vasárnapi szatmárcsekei ünnepségen vette át a díjazott.

Tizenketten kaptak Közösségi Kultúráért Díjat a Magyar Kultúra Napja alkalmából Celldömölkön

Január 18-án adták át a Közösségi Kultúráért Díjakat, melyet a Dr. Kiss Gyula Baráti Kör vezetősége idén 26. alkalommal ítélt oda az arra érdemes kulturális közösségek és kultúrában tevékenykedő személyek számára. A díjak átadására a Magyar Kultúra Napjához kötődően a Celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtárban került…

Indul a Szerda Esti Akusztik 2020 - Siklósi Örs koncertje nyitja az idei évet

Vaskarika
-
  Tegnap 00:10 Zene

Siklósi Örs koncertjével indul a 2020-as Szerda Esti Akusztik. Az első félévben fellép még a The Papayazz (Márk & Jason from Mörk), az Ivan and the Parazol, Szesztay Dávid és zenekara (Kiscsillag), valamint Barabás Lőrinc.

En garde, levyntgard - Bihari Puhl Levente festőművész tárlata a Móritz Sándor Galériában

Vaskarika
-
  20.01.18 16:00 Kultúra

A celldömölki Móritz Sándor Galériában nyílt meg Bihari Puhl Levente festőművész tárlata pénteken. Az alkotások közt találhatunk celldömölki, ság-hegyi vonatkozásúakat is. A kiállítást Joó Ágnes pedagógus nyitotta meg, Vasvári Zoltán művelődéstörténész ajánlásának felolvasásával.

Amerika-fíling autódudával és írógéppel - Bernstein és Gershwin zenei univerziumát idézte meg a Savaria Szimfonikus Z…

Vaskarika
-
  20.01.18 13:00 Zene

Frenetikus koncertet adott Bernstein és Gershwin műveiből pénteken este a Savaria Szimfonikus Zenekar. Zongorán közreműködött Kiss Márton, vezényelt Thomas Kornél.

Hangos látás, színes hallás Bernstein és Gershwin műveivel

A családi komolyzeneóra, a Hangos látás, színes hallás ezúttal Leonard Bernstein és George Gershwin műveiből villantott fel részleteket a pénteki hangverseny előzeteseként. A Savaria Szimfonikus Zenekart vezényelte és a művekről ismertetőt adott Thomas Kornél asszisztens karmester.

A világhír küszöbén - Országos turnéra indul Boros Misi zongoraművész

Vaskarika
-
  20.01.17 00:30 Kultúra

Egy előadóművész életében komoly fordulópontot jelent az első országos turné. Az évekkel ezelőtt a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutatón bemutatkozott és magának hírnevet szerzett Boros Misi tizenhét városban lép fel a Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében. A kultura.hu írása.

Önvédelem gyerekeknek – Mesekönyv jelent meg Kalandos hétköznapok címmel

Vaskarika
-
  20.01.17 00:10 Kultúra

Megjelent Magyarország első önvédelmi mesekönyve Kalandos hétköznapok címmel. A mesekönyv segít a gyerekeknek, a szülőknek és az óvodapedagógusoknak is a természetes, konfliktusos helyzetek megoldásában.

Felkészülési mérkőzésen kapott ki a Haladás Bükön

Január 16-án a Büki Sportcentrum műfüves pályáján játszott felkészülési mérkőzést szép számú érdeklődő előtt a Szombathelyi Haladás a szintén másodosztályú Duna Aszfalt-Tiszakécske ellen. A labdát többet birtokló, mezőnyben szemre tetszetősen játszó szombathelyiek egy jó iramú meccsen - számos helyzetet kihagyva - szenvedtek…

30. Művészetek Völgye - Jubilál az összművészeti fesztivál!

Idén 30. alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb összművészeti fesztiválját 2020. július 17. és 26. között. A könnyűzenei koncertek mellett még nagyobb hangsúlyt kapnak az irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programok, valamint az előző év sikerén felbuzdúlva még több biciklis és gyalogos túra indul.

Nemzetközi fődíjat nyert a Balaton Sound

Az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja kapta a fődíjat a European Festival Awards díjátadó gálán szerdán a hollandiai Groningenben.

A kultúra kőszegi /felleg/vára - Tóthárpád Ferenc könyvbemutatója a Magyar Kultúra Napján

Vaskarika
-
  20.01.16 10:30 Könyv

A Magyar Kultúra Napján mutatjuk be Tóthárpád Ferenc: A kultúra kőszegi /felleg/vára – Egy kisváros művelődéstörténetéből című könyvet. A könyvbemutató egyben találkozása is az egykor az intézményben dolgozó munkatársaknak, művészeti csoporttagoknak.

5 skandináv film a téli napokra

Vaskarika
-
  20.01.16 10:00 Film

Aligha van jobb program a mínuszokra, mint megnézni egy filmet, és ha már hideg van, jöjjenek a skandináv mozik.

Egy leendő világörökségi helyszínre szabadították rá a graffitist a helyiek (fotósorozattal)

Korunk egyik legrejtélyesebb művésze azért járja a világot, és helyezi el a „Space Invader” videojáték pixeleire emlékeztető csempékből felépülő alkotásait a köztereken, hogy megszabadítsa a művészetet a múzeumok béklyóitól.