Találatok: 30 hír

Ilyen lett a megújult kaposvári Csiky Gergely Színház

Átadták a mintegy 9,5 milliárd forintból felújított és kibővített kaposvári Csiky Gergely Színházat hétfőn.

11. Alterába Fesztivál: Ők lesznek jövőre a nagyszínpadon!

Vaskarika
-
  Tegnap 19:00 Kultúra

2020-ban, újra vár mindenkit a 11. Alterába Fesztivál, ugyanis ismét remek fellépőket rakott össze Vas megye meghatározó fesztiválja! Mutatjuk!

Arany Medál-díj 2019 – Újra szavazhatunk a legjobb művészekre

Vaskarika
-
  Tegnap 18:37 FilmMoziUSA

Idén decemberben hat kategóriában, tizenkettedszer hirdetik ki az Arany Medál-díj nyerteseit. A kizárólag a közönség szavazatai alapján odaítélt kulturális elismerést olyan színművészek, rendezők és írók vehetik át, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak. Lapunk egyik…

Szent Márton lampionos felvonulás Sárváron

A Szombathelyi Egyházmegye védőszentjének napját megünnepelve november 11-én este 22. alkalommal indult Szent Márton lampionos felvonulás a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskola főbejáratától a Szent László plébánia templomba. Az iskola közösségéhez közel száz óvodás gyermek csatlakozott, akiknek ajándék lampiont…

Nehéz szó - Fergeteges Depresszió lemezbemutató koncert a Végállomásban

Vaskarika
-
  Tegnap 07:20 Zene

November 9-én a Depresszió mutatta be legújabb, Nehéz szó című nagylemezét a Végállomás Klubban. Vendég a Burnout volt. Két fotósunk kapta el a legjobb pillanatokat az energiákat robbantó koncerten.

A Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes műsora a Szent Márton-napi Országos Nagyvásáron

Vasárnap délután a gencsi hagyományőrök léptek a Vasi Skanzen színpadára és szórakoztatták a közönséget a magyar folklórkincs míves darabjaival a Szent Márton-napi Országos Nagyvásáron.

Három díjat hozott a Szökős a Vértes Agorájából

Vaskarika
-
  19.11.11 12:00 Színpad

Hetedik alkalommal rendeztek koreográfusversenyt Tatabányán az elmúlt hétvégén. A Vértes Agorájában zajló eseményen tizenhárom táncegyüttes között két szombathelyi csoport is színpadra lépett.

A Pavane zászlóforgatók műsora a Szent Márton-napi Országos Nagyvásáron

Vaskarika
-
  19.11.11 11:00 Kultúra

Vasárnap kétszer is pörögtek és szálltak a piros-kék-fehér zászlók a Pavane zászlóforgatók jóvoltából a Vasi Skanzenben. Mutatjuk!

Égigérő jókedv a Szent Márton-napi Országos Nagyvásár vasárnapján

Vaskarika
-
  19.11.11 00:45 Életmód

Vasárnap délután sokan választották a Vasi Skanzen Márton-napi kirakodóvásárát programként. Akár akadt "horogra" vásárfia, akár nem, a kilátogatók biztosan jól szórakoztak a Perenyei dalkör, a Mesebolt Bábszínház, a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes és a Pavane zászlóforgatók műsorán. Utóbbi két produkcióról külön képes…

Szombathelyi diákok a Robotolimpián

Vaskarika
-
  19.11.11 00:25 Kultúra

A World Robot Olympiad (WRO) 2019. évi világdöntőjét 74 ország részvételével Magyarország rendezte Győrben november 8. és 10. között. A WRO egy nemzetközi informatikai, műszaki és természettudományos oktatási program és tanulmányi verseny, amely azzal a céllal jött létre, hogy vonzóvá tegye az elsősorban általános és középiskolás fiatalok…

Tudósok megfejtették a jó dalok írásának titkát

Tudósok megfejtették a jó dalok írásának titkát. Egy kutatócsoport az amerikai Billboard slágerlistán szereplő klasszikus popsikerek több tízezernyi akkordhangzását elemezték ki statisztikailag.

Jordán Tamás díszpolgár lett! - Ők a Szent Márton Napi Díjátadó Gála idei díjazottjai

Közel három évtizedes hagyomány immár, hogy Márton napján városi gálaműsorral köszöntik mindazokat, akik saját szakterületükön sokat tettek közösségükért, városukért. November 9-én tizenkilenc kategóriában huszonkét díjat adtak át a Sportházban rendezett ünnepi gálán, amin közreműködött az Isis Big Band, a Szent Márton Kórus, Falusi…

A Szent Márton-napi Országos Nagyvásár szombati programjai

Vaskarika
-
  19.11.10 01:00 Életmód

Ha az időjárás nem is, a programok pozitív görbét varázsoltak a vásárlátogatók arcára, főként Boka Gábor, aki János vitéz hiteles történetét mesélte el képekben. Szombat délutáni képes vásárfia.

A szülőföld kincsei - Vasi Néptáncpanoráma 2019 Körmenden (nov. 16.)

Vaskarika
-
  19.11.09 16:15 Színpad

November 16-án a körmendi Batthyány Örökségközpont színháztermében adnak egymásnak kézfogót a megyei néptáncmozgalom művészeti műhelyei.

Továbbjutott a Vasi Kislegényczéh a Fölszállott a páva első adásában

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tizenkét versenyzőt láthatott a közönség, amiből hat produkció jutott tovább a Fölszállott a páva első adásában.