Találatok: 34 hír

„FOTÓszintézis” - Fotópályázat a Föld Napja alkalmából

A Föld Napja alkalmából fotópályázatot hirdet az AGORA Szombathelyen lakó vagy a városban látogatóként, vendégként megforduló, fotózni szerető alkotók részére "FOTÓszintézis" címmel. Beadási határidő: április 19.

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a ’2020’ című, tizenötödik stúdiólemezéről ’Story of Love’ címmel. A videóban a rocksztár nappalijában több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is láthatunk.

Hét évvel ezelőtt hunyt el a mágikus realizmus nagy alakja

Gabriel García Márquezt sokszor saját élete inspirálta, így volt ez leghíresebb művei, a Száz év magány és a Szerelem a kolera idején esetében is.

Megjelent Szokolay Dongó Balázs és Fábri Géza saját népzenéje

Vaskarika
-
 Tegnap 10:00Kultúra

Megjelent Szokolay Dongó Balázs és Fábri Géza közös lemeze, közel harminc éves közös munkájuk egyik lenyomata, amelyet Tótkomlóson Szokolay Dongó Balázs tájházában rögzítettek.

Valóban drága a festmény? - Gondolatok az értékekről

Vaskarika
-
 Tegnap 00:15Kultúra

Közfelfogás, hogy a festészetből nem lehet megélni. Mégis, amikor az emberek megszorulnak anyagilag, mindenki előveszi a falon, padláson, s ki tudja, hol rejtegetett festményt, vagy annak vélt nyomatot, és pénzzé akarja tenni.

Legendás filmekkel, archív felvétekkel emlékezik a közmédia Törőcsik Marira

Nyolcvanöt éves korában elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A közmédia csatornái – a filmek és archív felvételek mellett – több műsorukban is…

Ők lettek a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjai

Kihirdették a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait; a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázat legjobb munkáiból a tervek szerint szabadtéri kiállítás nyílik és évkönyv is megjelenik majd.

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze

Elhunyt Törőcsik Mari, a nemzet színésze és a nemzet művésze, a magyar színjátszás felejthetetlen alakja – közölte a Nemzeti Színház pénteken.

Plácido Domingo zongorát ajándékozott Balázs-Piri Somának

A közmédia Virtuózok című műsorának 2018-as korcsoportnyertese és egyik nagy közönségkedvence, Balázs-Piri Soma egy mesterzongora büszke tulajdonosa lett. A komolyzenei tehetségkutató győztese a hangszert Plácido Domingo nagylelkű támogatásának, valamint a gondosan félretett nyereményének köszönheti. A fiatal zongorista a…

5 kihagyhatatatlan látnivaló, ha a Balaton-felvidéken jársz - II. rész

Vaskarika
-
 21.04.16 07:15Életmód

A Balaton-felvidék az ország azon tájegysége, ami önmagában kitesz egy hosszú bakancslistát! Mi ebből öt olyan látnivalót ajánlunk, ami akár családi programként, akár egyéni barangolásra is kiváló. Kalandra fel!

Nagyszabású aktív turisztikai fejlesztések indulnak a Pilisi Parkerdő területén

Számos turisztikai szolgáltatással bővül a Pilis és a Visegrádi-hegység aktív turisztikai kínálata. Közel 75 kilométer biciklizésre alkalmas erdei út újul meg, e-kerékpárbérlő-rendszer épül ki, illetve fejlesztik a visegrádi Nagyvillám sípálya szolgáltatásait. Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával indított…

A rendezvények újraindulását segítené a frissen alakult Magyar Turisztikai Program Alapítvány

Megalakult a Magyar Turisztikai Program Alapítvány a rendezvényszakma elismert szereplőinek támogatásával. Célja a rendezvények fejlődését segítő ökoszisztéma létrehozása, legyen szó hazai kulturális és turisztikai rendezvényekről, fesztiválokról, konferenciákról, vagy nemzetközi sporteseményekről.

A Márk Rosarium felajánlásaként 40 rózsatövet ültetett a karitász

Vaskarika
-
 21.04.15 20:00Kultúra

Vas megye botanikai értéke lesz! - Az acsádi Márk Rosarium adományaként összesen 40 szabadgyökerű rózsatövet ültetett ma a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a Püspöki Palota, a Fairplay Kávézó és a központi karitász udvarára.

Mesés kirándulás a természetben Kányádi Sándorral

Új életmű feldolgozásába kezd a Móra Kiadó a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas erdélyi magyar költő, Kányádi Sándor: Világgá ment a nyár című meséket és verseket tartalmazó, elsősorban 6–8 éves korosztálynak készült friss kötetével.

60 fotó 60 festmény a Balatonról - Levy 60. születésnapjára

Vaskarika
-
 21.04.15 07:30Kultúra

Vajon összeáll-e a teljes összművészeti elképzelés? Elkészül-e a kötet? Elindul-e Balaton-parti körútjára a NAGY MŰ?