Találatok: 31 hír

Új turisztikai célú pihenőhellyel bővült Bük - Átadták a felújított templomparkot

Vaskarika
-
  Ma 00:15 Kultúra

Pályázati forrásból újult meg a Szent Kelemen plébániatemplom parkja. A fürdőváros ezzel egy új, virágszigetekben és padokban gazdag, jól bejárható, turisztikai célú pihenőhellyel gazdagodott. A közeljövőben templomkerti túrák és Szent Kelemen köré épülő tematikus utak (vallástörténeti, helytörténeti és földtörténeti) várják a turistákat, a…

15 hazai fesztivál, amelyekkel csillapíthatjuk koncertéhségünket

Ugyan a fesztiválszezon egy részében a koronavírus ellopta a show-t és jelen helyzetben a nyár végi események jövője sincs bebetonozva, de a legoptimistább forgatókönyv alapján idén nyáron sem kell teljesen lemondanunk ezekről a kulturális oázisokról. A kultúra.hu írása.

Esőben is büntetett a Road a víz áztatta Rába parton

Vaskarika
-
  Tegnap 14:30 Zene

Július 11-én a Road 2020-as első nyári koncertjét Körmenden tartotta. A világot jelentő deszkákat a soproni érdekeltségű Pair o’ Dice zenekar fűtötte fel.

Megnyílik a Fonó szabadtéri koncerthelyszíne - Fellép a Muzsikás együttes, a Dresch Vonós Quartet és a Zuboly is

A kényszerű koncertszünetben elkészült a Fonó új, szabadtéri színpada! A Pajta falát megnyitották, így nagy méretű szabad levegős helyszín alakult ki két használható színpaddal: a régi, Pajta-béli nagyszínpad mellett épült egy új kisszínpad a grillteraszon, ahol növények zöld ölelésében asztaloknál foglalhatnak helyet a vendégek.

Hangszirmok: a Camerata Pro Musica hangversenye a Bartók Teremben

Vaskarika
-
  Tegnap 01:35 Zene

Két fiatal zenekari tag - Pálkövi Dániel (kürt) és Gyenge András (cselló) - is szólistája volt a Camerata Pro Musica együttes július 11-i hangversenyének a Bartók Teremben. A Hangszirmok sorozat részeként egy Mozart és két Haydn mű hangzott el a koncerten. A zenekar művészeti vezetője Gyenge Tibor.

Vadonatúj fesztivál debütál Budapesten - Jön a Bikers’ Weekend

Magyar motor-, és hot rod építő bajnokság (EMAT), Miss Pin Up Hungary szépségverseny és hamisítatlan rock koncertek. Fellép az OMEGA, az EDDA Művek, a MOBILMÁNIA és még korántsem teljes a névsor. Szeptember 17. és 19. között kerül megrendezésre a főváros legújabb fesztiválja, a Bikers’ Weekend Budapest a Vasúttörténeti Parkban.

2020-ban is megválasztják Magyarország Szépét

Vaskarika
-
  Tegnap 00:20 Kultúra

Idén sem hiányzik majd Magyarország küldötte a Miss World világversenyről! A legrangosabb szépségverseny 2020-ban ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, ám az idei megmérettetés nem csak ettől különleges.

Szeptemberben újra Szerda esti akusztik!

Vaskarika
-
  20.07.11 14:15 Zene

Ismét minőségi muzsikától lesz hangos az AGORA-MSH aulája! A Szerda Esti Akusztik elmaradt tavaszi koncertjeire szeptemberben kerül sor. Szeptember 9-én a Kiscsillag zenekar nagyszerű billentyűs-gitárosa, Szesztay Dávid és zenekara, majd szeptember 30-án Barabás Lőrinc trombitás zeneszerző, a budapesti improvizatív zenei élet…

Drágaságos párnaságok - Janka ágya a Soltis Lajos Színházban

Vaskarika
-
  20.07.11 02:30 Színpad

Új, gyermekeknek és családoknak szóló darabot vitt színre a Soltis Lajos Színház és a Trainingspot Társulat. A Bora Levente írta és rendezte mesejáték egy kispárna, egy nagypárna, a takaró két oldala és az ágy gazdája, Janka körül játszódik, és legalább annyira játékosan mosolyogtató, mint amennyire gyermeki komolyságában megható. Az…

Pálosan szép az élet! - Rendtörténeti vándorkiállítás buszon

Vaskarika
-
  20.07.10 14:00 Kultúra

A vándorkiállítás a magyar pálos történet elemeit elsősorban mint közös, mindenki számára átélhető magyar örökséget mutatja be. A tárlat létrehozói vallják: a Pálosan szép az élet! című kiállítás hozzájárul az egyetlen magyar alapítású férfi szerzetesrend, illetve közös kulturális örökségünk jobb megismeréséhez!

Száz film száll versenybe a Bujtor István Filmfesztiválon

Száz film szerepel a versenyprogramban az idei Bujtor István Filmfesztiválon, amelyet augusztus 17. és 21. között tartanak Balatonszemesen.

A legendák kastélya - Érdekességek a nádasdladányi Nádasdy-kastélyban

Vaskarika
-
  20.07.10 10:25 Életmód

Milyen újdonságokkal, érdekességekkel készül a nádasdladányi Nádasdy-kastély kiállítása?

A Savaria Kamarazenekar hangversenye a Megyeháza udvarán

Vaskarika
-
  20.07.10 00:40 Zene

Július 9-én a Megyeháza udvarán adott emlékezetes koncertet a Savaria Kamarazenekar a Hangszirmok nyáresti koncertsorozat részeként. A műsorban Mozart D-dúr hegedűversenye KV.218 és Haydn 45. fisz-moll "Búcsú" Szimfóniája hangzott el. Utóbbi mű finisében - a darab címéhez híven - folyamatosan hagyták el a dobogót a zenekar…

Rejtett kincsek Vas megyében - A váti Szent István kápolna

Vaskarika
-
  20.07.09 17:00 Életmód

A Mária zarándokút mentén, a Szentkút nevű forrás mellett található a Szent István nevét viselő kis kápolna a 86-os út mellett, Vát és Szeleste települések között. A XVIII.század elején kialakult, a csodatévőnek tartott vízre alapozott búcsújáróhelyen 1720 előtt egy kis faépület állt. 1721-ben avatták fel a Nádasdy Tamás által építtetett kőtemplomo

Western-klasszikusok mozivásznon Ennio Morricone emlékére

A számtalan filmtörténeti klasszikus zenéjét jegyző legendás zeneszerző, Ennio Morricone előtt tisztelegve július 11-én egyszeri alkalommal látható lesz a Volt egyszer egy Vadnyugat a Pólus Moziban, július 16-tól pedig két héten át műsoron szerepel A Jó, a Rossz és a Csúf a Corvin Moziban.