Találatok: 46 hír

Túlélési tanácsok Rejtő Jenőtől - Rejtő 115

Vaskarika
-
  Ma 15:15 Kultúra

Anekdoták egész sora szól a gyermekkorában törékeny, később valóságos izompacsirta íróról, aki - akárcsak regényhősei - maga volt a pesti vagány archetípusa. De mi a valóság az anekdotákon túl? Megmutatjuk, egyúttal zseniális Rejtő-műveket is hozunk, hogy senki ne unatkozzon. Az m3.hu egész hétvégén Rejtő Jenő előtt tiszteleg…

Az utolsó világpolgár - Kosztolányi 175

Ma lenne 135 éves a magyar irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, Kosztolányi Dezső. Életrajza érdekes állomásain időztünk el egy kicsit.

Kotor: séta egy ékszerdoboz körül

Vaskarika
-
  Ma 00:40 Életmód

Az elmúlt tíz év során ívelt fel Montenegró turisztikai keresettsége, valljuk be, nem véletlenül. Maga az ország is csodák halmaza, ám ha beutazunk Európa legdélebbi "fjordjába", a tivati és a kotori öbölbe, meg fogjuk érteni, hogy a tizenkét órás autós utazás bőven értékarányos élményeket kínál!

MTVA Rádióarchívum: komolyzenei koncertekből válogathatunk

Vaskarika
-
  Ma 00:10 Zene

Jó hír a komolyzene szerelmeseinek: az MTVA Rádióarchívumában mostantól kedvükre válogathatnak az elmúlt évek legsikeresebb klasszikuszenei koncertjeiből: többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és Énekkarának, a Concerto Budapestnek, az Orfeo Zenekar és Purcell Kórusnak vagy a MÁV Szimfonikus Zenekarnak a legszebb…

Mi lesz az OKJ képzésekkel a koronavírus idején?

A koronavírus okozta járványhelyzet a felnőttképzők életét is felborította. Az ikk.hu oldalon már olvasható egy ajánlás az intézményeknek az OKJ-s képzések megtartásáról. Emellett jelenleg is előkészítés alatt áll egy javaslat, mely iránymutatást ad a felnőttképzés szereplői számára.

M2: Süsü kalandjai kilenc napon át, új sorozat indul a koronavírus elleni védekezés okozta új élethelyzetben

A gyermek az első! A rendkívüli helyzetben sem áll le az M2 gyerekcsatorna Hetedhét kaland szerkesztősége, a jól ismert műsorvezetők szereplésével március 28-tól új sorozattal igyekszik segíteni a családoknak, hogy a koronavírus-járvány idején is hasznosan, játszva tanulva töltsék az idejüket a legkisebbek.

Így énekeltek az egészségügyiseknek egy Presser-slágert magyar énekesek

Az egészségügyi dolgozóknak így köszönik meg hazánk sztárjai a hősiességüket, és persze mindenkit arra kérnek, hogy értük is maradjanak otthon.

Lajkó Félix és a Volosi: a Songlines 5 éves összesítésében is toplistások

A világ legelismertebb világzenei szaklapja, a londoni székhelyű SONGLINES listázta az elmúlt 5 év legjobb 50 lemezét, amelyek közé – egyetlen magyar kiadású albumként - bekerült Lajkó Félix és a lengyel VOLOSI közös lemeze (2019 Fonó)!

Ilyen a pusztulásában is csodálatos mikosdpusztai Mikosd-Zierer kastély

Vaskarika
-
  Tegnap 00:45 Életmód

Kilenc évvel ezelőtt fotóztuk meg a Vas megye határán fekvő mikosdpusztai kastélyt, ami valamikor gyönyörű, romantikus stílusú főúri kastély volt. Mára csak az enyészet romantikája maradt belőle...

Amikor a Romantikus Erőszak a MAHASZ lista élén nyit - Zenei érdekességek itthonról

Vaskarika
-
  Tegnap 00:15 Zene

A New Level Empire új lemezzel és karanténkoncerttel jelentkezik, új dalt és videóklipet mutatott be a Diabolus in Musica, a Romer zenekar a MAHASZ lista első helyén nyitott a Nemzeti Dal Ünnep című kiadvánnyal, a The Bits Beatles emlékzenekar pedig a Beatles dalával hívja fel a figyelmet a kézmosás fontosságára.

Kosovo mon Amour – háborús trash hat részben

A több mint húsz éve lezárult kosovoi háborúba enged bepillantást Ruždija Sejdovič és Jovan Nikolič színdarabja, amely az európai roma drámairodalom egyik legkiemelkedőbb alkotása. A nemzetközi színházi világnap előtt tisztelegve, a színdarabot 9 kiváló roma színész tolmácsolásában, felolvasószínházi keretek között mutattuk…

Jordán Tamás üzenete a színházi világnapon

Jordán Tamás a színházi világnapon - március 27-én - a hivatalos világnapi üzenet mellett a koronavírus miatti kényszerpihenő ügyén a közönségnek üzen. Mindenkinek erőt, egészséget és türelmet kíván!

Dalriada: szeptemberben érkezik az “Őszelő” album

Vaskarika
-
  20.03.27 11:00 Kultúra

A DALRIADA továbbra is dolgozik következő nagylemezén, az “Őszelő” 10 friss dallal várhatóan szeptemberben érkezik a Nail Records gondozásában. Ahogy Ficzek András énekes-gitáros korábban elmondta, mind hangolás, mind hangszerelés tekintetében frissítettek a dalírás folyamatán, Szög szerint pedig a címhez hűen ezúttal az igazi…

Kijárási korlátozás: csak ezek miatt hagyhatja el otthonát

Vaskarika
-
  20.03.27 10:30 Életmód

A kormány kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére március 28. és április 11. éjfél között, a korlátozás ma éjféltől lép életbe. Ez idő alatt mindenki csak alapos indokkal hagyhatja el otthonát. Íme, a részletek.

Virtuális néptáncóra kezdőknek! - Igényes legényes, avagy TáncHÁZI az M2-őn

Vaskarika
-
  20.03.27 07:00 Kultúra

TáncHÁZI-ra, azaz virtuális néptáncórára hív a Zsuráfszky Zoltán vezette Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az M2 Petőfi TV.