Találatok: 31 hír

Élelmiszeradományokat gyűjt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a rászorulóknak

Szombat estig lehet még tartós élelmiszereket adományozni a METRO áruházban, ahol a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gyűjt élelmiszeradományt legrászorultabb embertársainknak. Ahogy az áruházba kihelyezett megállítótáblán is áll: ami Önnek hétköznapi bevásárlólista, az nekik jelentős segítség. Támogassuk őket!

Szenvedély és romantika a Savaria Szimfonikus Zenekarral

Vaskarika
-
 Tegnap 13:35Zene

"Szívünk tele van azzal, hogy Önöknek adjuk a művészetünket" - mondta a csütörtöki online hangverseny ajánlójában Cser Ádám karmester. Weber, Schumann és Schubert művei pedig -a megváltozott helyzetben is- szenvedélyt és romantikát vittek a komolyzene szerelmeseinek otthonaiba a Harmónia bérlet harmadik előadásán.

Megírta a magyar zenész, hogy fogtak fegyvert rá a benzinkúton

Vaskarika
-
 Tegnap 09:30Zene

Magyar zenészek közreműködésével készítette új albumát Little G. Weevil. Az új lemez mellett önéletrajzi könyve is megjelent, melyről a Ma reggel című műsorban mesélt a gitáros, énekes, zeneszerző, producer.

10 magyar zene, amikkel a karantén alatt is „utazhatunk"

Vaskarika
-
 Tegnap 00:10Zene

Ugyan átmenetileg el vagyunk tiltva a nagyobb volumenű utazgatásoktól, és úgy érezhetjük, hogy korlátok közé szorítanak a különböző szabályozások, ez azonban egy pillanatig sem szab gátat az izgalmas, friss zenék és klipek születésének. A kultúra.hu írása.

Kirándulástippek: a vadregényes Pinka-szurdok

Vaskarika
-
 20.12.03 10:00Életmód

Vas megye nyugati határszélén érkezik hazánkba Ausztriából a Pinka-patak. A Felsőcsatár melletti szurdok könnyű megközelíthetőségével, vadregényes vidékével és sok látnivalójával csábítja ide a felfedezésére vágyókat.

Hazai művészek lemezeit adja ajándékba a Művészetek Völgye

A 30. jubileumára készülő Művészetek Völgye Fesztivál ünnepi kampányával arra buzdít, hogy idén karácsonykor gondoljunk a művészeinkre is! Ajándékozzunk könyvet, képet, CD-t, ezzel is támogatva a magyarországi kulturális életet!

Szóljon a vers! – A HangHordozók legjobbjait díjazták

A Versmaraton rendezvénysorozat keretében zajló HangHordozók – Énekmondók Kárpát-medencei verseny célja a kortárs magyar líra és a könnyűzene ötvözésének, a dallamokba öntött költészetnek a népszerűsítése. A Lámpaláng zenekar, a Bettika duo, a Resti Kornél zenekar, a Dudás-Kormos-Zelei trió, Németh Viktor és a Tramonti…

Átadná az államnak a Haladás sportkomplexum működtetését a szombathelyi önkormányzat

A jövő évtől Szombathely önkormányzata átadná a Haladás Sportkomplexum üzemeltetését, működtetését a Magyar Államnak - jelentette be Hende Csabával, az Országgyűlés alelnökével, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján Nemény András (Éljen Szombathely!), a megyei jogú város…

500 lufi felengedésével üzent leendő hallgatóinak az ELTE szombathelyi campusa

Vaskarika
-
 20.12.02 18:00Kultúra

Egy látványos akció részeként 500 környezetbarát lufit engedett fel leendő felvételizői tiszteletére az ELTE szombathelyi campusa szerdán délután, az Alma Mater melletti zöldterületen. Az akciót még személyesebbé tették azzal, hogy a lufikon a 10 legnépszerűbb női és férfi keresztneveket szerepeltették.

A romantika jegyében - Online közvetíti csütörtöki hangversenyét a Savaria Szimfonikus Zenekar

Vaskarika
-
 20.12.02 14:15Zene

Weber, Schumann és Schubert egy-egy művét hallhatják az online közvetítésre jegyet váltók és a Harmónia bérlet tulajdonosai csütörtökön, 19 órától. A zenekart Cser Ádám vezényli, jegyek az online koncertre a www.sso.hu oldalon vásárolhatók 1500Ft-os áron!

December harmadikától online Jazznapok

Vaskarika
-
 20.12.02 11:15Zene

Öt budapesti, valamint egy felvidéki helyszínen rendeznek online koncerteket a Jazznap.hu-n magyar eseményein december 3-tól 5-ig. A koncertek ingyenesek!

Így forgatták az egyik legnépszerűbb magyar filmet, az Egri csillagokat.

Vaskarika
-
 20.12.02 07:20Film

Ha a kék turistajelzésen indulunk el Pilisborosjenőtől a Nagykevély alatt, és elhaladunk a kálvária, majd a különös formájú Teve-szikla mellett, egészen meglepő látnivaló tárul elénk. Egy várrom. Ott, ahol semmi keresnivalója nem lenne, hiszen hadászati célja nincs, láthatóan védhetetlen helyre és módon épült. Hiába keresnénk a…

Ha az igazság fájdalmas, mondj egy viccet helyette - Nyolcvan éves lenne Richard Pryor, a PC-ellenes humor lázadója

"Ha égő ruhában rohansz az utcán, az emberek kitérnek előled" - Richard Pryor, a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnagyobb hatású amerikai komikusa egy egész generációt inspirált vaskos humorával. Bár polgárpukkasztó, tabudöntögető szövegeivel ma már biztosan kiverné a biztosítékot a píszí beszéd hollywoodi csőszeinél, most mégis úgy…

200 rászoruló család kap tűzifát Szombathelyen

Vaskarika
-
 20.12.01 19:00Kultúra

Hosszú évek jó gyakorlatának megfelelően Szombathely MJV Önkormányzata kályhakész tűzifát biztosít a szociálisan rászoruló szombathelyi személyeknek, családoknak.

Nem kötelező az autizmussal élők esetében a maszkviselés

Vaskarika
-
 20.12.01 17:30Életmód

Az autista személyek a maszkot az autizmusból fakadó nehézségeik miatt nem tudják viselni - Az autizmus spektrumzavarral érintett személyeknek több külföldi ország gyakorlatához hasonlóan nem kötelező viselniük a maszkot, amennyiben az autizmus tényét egyértelműen igazolni tudják.