Találatok: 286 hír

Több száz órányi hanganyagot tett ingyenessé a Magyar Katolikus Rádió

Több száz órányi hanganyagot, webboltjának teljes tartalmát ingyenessé tette a Magyar Katolikus Rádió a koronavírus-járvány idejére.

Több mint 700 ezer Covid-19-esetet akadályozhattak meg Kínában a korlátozásokkal

Több mint 700 ezer Covid-19-esetet akadályozhattak meg Kínában a korlátozásokkal egy új nemzetközi tanulmány szerint, amely a Science tudományos folyóiratban jelent meg.

Német gazdasági szaklap elemzésére hívja fel Lázár a figyelmet a koronavírus idején

A munkahelyek védelme a vállalkozások közvetlen támogatásával és a bankrendszer megerősítése, hitelnyújtó képességének megőrzése – a járvánnyal szembeni gazdaságpolitikai védekezés első hullámában ezt javasolja Európa kormányainak a mai ajánlott olvasmány szerzője - hívja fel a figyelmet Lázár János a közösségi oldalán.

Alkoholt és pénzt loptak két csanádpalotai kocsmából

A makói rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a 21 éves férfival szemben, aki készpénzt és alkoholos italokat vitt el két vendéglátóhelyről Csanádpalotán. Lopás miatt kell felelnie – közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Súlyos a járványügyi helyzet a migrációs útvonalakon

Súlyos járványügyi helyzet alakult ki a migrációban érintett, legnagyobb kibocsátó államokban és a migrációs útvonalakon – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1-en.

Sikerült hazánkban elkerülni a betegségszám ugrásszerű növekedését

Az az ugrásszerű növekedés, amit néhány környező országban tapasztaltak a betegszámban, Magyarországon nem látható. Ez nagy valószínűséggel azoknak a szükséges intézkedéseknek köszönhető, amelyek már januártól fokozatosan bevezetésre kerültek, mindig az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően – mondta Müller Cecília…

Az operatív törzs a lehető legrosszabb forgatókönyvre is felkészült

Az Operatív Törzs szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Kiss Róbert rendőr alezredes arról beszélt, hogy a törzs folyamatosan monitorozza a rendkívüli intézkedések eredményességét, illetve a kijárási korlátozás, az üzletek korlátozott nyitvatartásának és az elrendelt házi karanténok szabályainak betartását.

Több civil meghalt egy pokolgépes robbantásban Afganisztánban

Legalább nyolc ember, köztük hat gyerek vesztette életét pokolgépes támadásban szerdán a dél-afganisztáni Hilmend tartományban.

A koronavírus jelentősen hat az internet- és telefonhasználatra is

A magyarországi infokommunikációs szolgáltatók az átlagosnál jóval nagyobb mértékű internet- és telefonhasználatot mérnek, mióta a koronavírus-járvány miatt megnövekedett az otthon dolgozók, tanulók, oktatók száma – értesült szerdai számában a Magyar Nemzet. Kiugróan magas az emelkedés a vezetékes hívások terén.

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, az egyik leghíresebb magyarból

Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.

Kétmilliárd forintos pályázat indul a sertés- és baromfiágazat járványvédelméért

Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – közölte Nagy István…

Dr. Hámori Attila lett a Szegedi Ítélőtábla új elnöke

Az OBH elnöke, dr. Senyei György 2020. április 1-étól fél évre dr. Hámori Attilát bízta meg a Szegedi Ítélőtábla elnöki feladatainak ellátásával. Az előző elnök, dr. Kiss Gabriella elnöki megbízása 2020. március 31-én járt le, munkáját megköszönve az OBH elnöke tanácselnöki munkakörbe helyezte.

Könnyíti a nyugdíjasok számára az utalvány kifizetést a Posta

Egyszerűsített meghatalmazással és ingyenes ismételt kézbesítéssel könnyíti a nyugdíjasok számára az utalványok kifizetését áprilistól a Magyar Posta. A társaság döntött arról is, hogy a posták - minimális kivételtől eltekintve - legfeljebb 18 óráig lesznek nyitva hétköznaponként.

Egyelőre maradnak az éjszakai fagyok

Nagyon lassú melegedésre számíthatunk, amely a hétvégén egy gyenge hidegfront miatt megtorpan. Péntekig éjjelente fagypont alá hűl a levegő.

Sipos gazda beszélt a Tényekben a megye barackosaiban keletkezett károkról

Vásárhely24
-
  Ma 12:38 Gazdaság

A vásárhelyi Sipos Józsefet is megszólaltatták a TV2 hírműsorában.