Találatok: 258 hír

A világban mintegy 11,6 millió a koronavírusos fertőzöttek száma

A világon 11 593 181 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 537 504, a gyógyultaké pedig 6 283 738 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem keddi összesítése szerint.

Megölte gazdáját egy megvadult bika

Saját gazdáját ölte meg egy megvadult bika az erdélyi Tordaszentlászlón – közölte kedden a kolozsvári Maszol.ro hírportál.

AM: a gazdálkodók által igényelt kedvezményes hitel meghaladja az 54 milliárd forintot

Több mint 54 milliárd forint értékben már mintegy 3000 gazdálkodó igényelt kedvezményes hitelt a forgóeszköz-finanszírozást segítő Agrár Széchenyi Kártya Plusz konstrukcióban - mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár kedden az OTP Bank agrárhitelezéssel foglalkozó sajtótájékoztatóján,…

Sikeresen pályázott Székkutas – beruházások indulnak a településen

Vásárhely24
-
  Ma 17:07 Belföld

Szeptemberre elkészül a szabadtéri kondipark, a temető parkolója, megújul a Pusztaszéli bekötőig tartó út.

Madárinfluenza – A járvány nem okoz érdemi áruhiányt baromfihúsból a belföldi piacon

A madárinfluenza-járvány nem okoz érdemi áruhiányt baromfihúsból az idén a belföldi piacon, ugyanakkor az ágazat helyzetét nehezítették az exportkorlátozások és a koronavírus-járvány - közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI érdeklődésére.

Több mint kétmilliárdos támogatás jut a külhoni magyar közösségeknek

Több mint 2,2 milliárd forintos támogatásban részesülnek a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyar közösségek, valamint a nemzetpolitikai célokat megvalósító anyaországi tömörülések – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Vásárhelyi Fidesz: Visszavonúlót fújt, de továbbra is a vásárhelyiekre akarja erőltetni spiclitörvényét Márki-Zay Péter

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Hódmezővásárhelyi Szervezete egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amit az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

Az aratás közlekedési veszélyeire figyelmeztetnek a csongrád-csanádi rendőrök

Megkezdődött a nyári betakarítási szezon, ezért egyre több mezőgazdasági vontató, lassú jármű és önjáró munkagép vesz részt a közúti forgalomban Csongrád-Csanád megyében is. Jelenlétük fokozott baleseti kockázatot rejt magában – figyelmezteti a közlekedőket a megyei rendőr-főkapitányság.

Algyői táborozók jártak az Emlékpontban

Vásárhely24
-
  Ma 14:46 Belföld

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Erzsébet Táborának diákjai keresték fel kedden az Emlékpontot – olvasható az intézmény közösségi oldalán megosztott bejegyzésben.

Rendkívül jól vizsgázott a Szegedi Tudományegyetem digitális oktatásból

A koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet és az ezt követően elrendelt óvintézkedések új kihívások elé állították a felsőoktatási intézményeket. A kormány által elrendelt digitális távolléti oktatás megvalósítása a Szegedi Tudományegyetem valamennyi érintett munkatársának és szervezeti egységének együttműködését igényelte. Az SZTE jól

Bubópestises eset miatt óvintézkedéseket vezettek be Észak-Kínában

Óvintézkedéseket vezettek be az észak-kínai Belső-Mongólia Autonóm Területen, miután a hétvégén egy bubópestis-fertőzöttet azonosítottak - számolt be internetes oldalán a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéki idegenvezetők

Egymillió forint támogatást is kaphatnak a vidéken élő idegenvezetők a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. kedden megjelent pályázatának köszönhetően.

A cél a Mars! Zajlik a munka a Cseresnyés Kollégium alkotóműhelyében

A Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégium Digitális Alkotóműhelye hétfőn egy marsi missziós bázissá alakult át – derül ki az intézmény közösségi oldalán megosztott bejegyzésből.

Korda György: Lázár János a kedvenc politikusom

Mindenre kiterjedő nagyinterjút készített hazánk legnépszerűbb táncdal-énekesével a 24.hu. Azt is megkérdezték tőle, van-e kedvenc politikusa. Lázár Jánost emberként is nagyra tartja.

Három Felső-Tisza menti település folyópartján született újjá a műanyaghulladék

A PET Kupa szakemberei és önkéntesei az Aktív Magyarország Program támogatásával építettek kikötőket, hogy egyedi megoldással hasznosítsák a Tiszából gyűjtött hulladékot, illetve népszerűsítsék a Tisza és a partmenti települések látnivalóit. A kikötők Tiszakóród, Zsurk és Záhony Tisza partján épültek fel. A Zsurkon tartott átadón került…