Találatok: 143 hír

Vas megyében nyolc oktatási intézmény nyert a Magyar falu programban

Vaol
-
 Tegnap 20:00Megyei

A Magyar falu program ez évi utolsó pályázataival Vas megyében a tankerületeken keresztül hét iskola nyert támogatást épületfelújításra, egy pedig tornaterem-építésre.

Oroszlányi túra – Nehéz idegenbeli meccs vár a Falcóra

A ZTE elleni fölényes győzelem után a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I-es kosárlabdacsapata szombaton 18 órakor a jó erőt képviselő Oroszlány vendégeként lép pályára.

Jászberényben a Körmend

Vaol
-
 Tegnap 19:40Sport

Jászberényben lép pályára szombaton az Egis Körmend kosárcsapata. A vasi együttesnek ez lesz a harmadik bajnokija a héten, a mérkőzés 16 órakor kezdődik.

Kormányzati támogatásból bővíti kapacitásait a szentgotthárdi Kiswire – 190 munkahelyet védenek meg

Vaol
-
 Tegnap 17:56Megyei

Kormányzati támogatással 560 millió forintos beruházással növeli a Kiswire Szentgotthárd Kft. a Vas megyei városban a gumiabroncsok megerősítését szolgáló acélszálak gyártási kapacitását. Ezzel 190 munkahelyet véd meg a cég a szentgotthárdi gyárban. A jelentős kutatás-fejlesztésen alapuló beruházás támogatási szerződését Szijjártó…

Utazási korlátozások lépnek életbe december 19-től Ausztriában

Aki az ünnepekre valamelyik külföldi rizikóövezetbe utazik, Ausztriába visszatérve 10 napra köteles lesz karanténba vonulni – közölte a belügyminisztérium – ez a bejelentés persze nagy felháborodást okozott magyar körökben is, hisz számos Ausztriában élő magyar megszeretné látogatni magyar családját és rokonait.

Kigyulladt egy autó Táplánszentkereszten

A tűzoltókat a Rét utcába riasztották.

4,1 milliárd forintos beruházással bővítik a TDK Hungary Components Kft. szombathelyi gyárát

 4,1 milliárd forintos beruházással bővítik a TDK Hungary Components Kft. szombathelyi gyárát, ehhez 1,8 milliárd forintot biztosít az állam a nagyvállalati támogatási programban– jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a helyszínen.

Szombathelyről a kontinensviadalra – Az Illés Akadémián nevelkedett Schäfer Andrással beszélgettünk

Vaol
-
 Tegnap 14:00Sport

A DAC szombathelyi születésű középpályása, Schäfer András szlovák bajnoki címre és Európa-bajnoki mérkőzésekre vágyik.

Szombathelyi nyugdíjasok leleményes adventje

Vaol
-
 Tegnap 13:00Megyei

Nem mondott le a Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgári Kör Igazgyöngy nyugdíjas- klubja a vírusjárvány ellenére sem arról, hogy tagjai számára emlékezetessé tegye a Mikulás napját és az adventi készülődést. Az újszerű ajándékozást tegnap bonyolították le, és a „Szállást keres a szent család” játékot is megoldják az idén személyes találkozás…

13,5 milliárdos beruházás a lukácsházi SCHOTT-üzemben

Kétmilliárd forintnyi kormányzati támogatással 16 legújabb generációs, magasan automatizált gépsort állít üzembe a gyógyszeripari üveg csomagolóanyagokat gyártó lukácsházai SCHOTT Hungary Kft. – jelentette be pénteken a helyszínen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.  A beruházás összesen 13,5 milliárd forintba…

Meglátogatta a Mikulás a Brenneres diákokat

Idén is meglátogatta Szent Miklós püspök követe a brenneres diákokat.

Szijjártó Péter összesen 18,2 milliárd forintnyi beruházást jelent ma be Vas megyében

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma ismét Vas megyébe látogat. Három településen összesen 18,2 milliárd forint értékű beruházást jelent be.

Vérünkkel segítettünk – Vas Népe kalendárium: hárman nyújtották karjukat

Vaol
-
 Tegnap 11:30Megyei

Vérre járvány idején is szükség van, a szerkesztőségből hárman éltünk is a lehetőséggel és adtunk vért, ketten ráadásul életükben először. Nincs mitől tartani, vérrel a koronavírus nem adható át.

Kigyulladt egy busz Szarvaskenden

A tűz eloltásához a körmendi hivatásos tűzoltókat riasztották.

Advent idején megnő a lakástűz veszélye – Mutatjuk, hogyan előzhető meg! (Videó)

Elkezdődött a karácsonyra való készülődés, múlt vasárnap meggyulladt az adventi koszorún az első gyertya, sokan fényfüzérekkel, mécsesekkel díszítették fel lakásukat. Azonban ha nem tartjuk be a megfelelő előírásokat, ezek a hangulatos díszek számtalan veszélyt hordoznak magukban. Ezt bizonyítja az a tény, hogy az adventi időszakban…