Találatok: 243 hír

Megkezdődik a Szputnyik V vakcina gyártása a Torlakban

A belgrádi Torlak Virológiai Intézetben ma megtörtént a Szputnyik V koronavírus elleni védőoltás első ellenőrző adagjainak kitöltése, közölte Twitter-profilján Nenad Popović innovációs és technológiai fejlesztési miniszter.

Az Európa Tanács az emberi jogok védelmére figyelmeztetett az oltási igazolványokkal kapcsolatban

Marija Pejčinović Burić, az Európa Tanács főtitkára szerdán, a tagországoknak küldött útmutatásában az emberi jogok védelmére, a vonatkozó nemzetközi normák betartására figyelmeztetett a koronavírus elleni beoltottságot igazoló, bevezetni kívánt igazolványokkal kapcsolatban, illetve a járvány visszaszorítását célzó rendkívüli…

Elhunyt Bernie Madoff

Bernard Madoff szerdán abban az amerikai szövetségi börtönben vesztette életét, ahol a történelem legnagyobb ismert piramisjáték csalásáért kapott 150 éves büntetést töltötte — írja a The Jerusalem Post.

Breitbart News: Megakadályoznák az amerikai választási reformokat

A Wall Street cégei, multinacionális vállalatok és nagy ügyvédi irodák fogtak össze a - Soros György milliárdos üzletember által finanszírozott, a New York-i Egyetem jogi karához tartozó - Brennan Igazságügyi Központtal, hogy nyomást gyakoroljanak az amerikai tagállamokra a választási törvények reformjával szemben - jelentette szerdán a Breitbart N

Az Európai Tanács elnöke bocsánatot kért Ursula von der Leyentől az Ankarában történt udvariatlansága miatt

Az Európai Parlament (EP) elnökéből és frakcióvezetőkből álló, az EP házbizottságaként működő úgynevezett Elnökök Értekezletének brüsszeli tanácskozásán Charles Michel, az Európai Tanács elnöke bocsánatot kért Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság elnökétől a múlt héten Ankarában elkövetett udvariatlansága miatt - derült ki az ülés…

Mirović: Jól halad a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék autópálya projektje

Igor Mirović tartományi kormányfő ma a China Shandong International Economic kínai vállalat képviselőivel találkozott, akikkel a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék autópálya kiépítéséről tanácskozott.

Szabadka és Palics idén is elsősorban hazai turistákra számít

Idén is kisebb lesz a turisták és a vendégéjszakák száma, viszont a városi idegenforgalmi szervezet optimistán tekint az idei szezonra, írja a Vajdasági RTV portálja.

Bácskossuthfalva: Vendégségben a tűzoltóknál

Az önkéntes tűzoltók életet és értéket mentettek számos esetben és faluhelyen talán még inkább kifejezésre jut meglétük fontossága.

Jogerős ítélet: El kell távolítani a székelyudvarhelyi városháza épületében kitűzött piros-fehér-zöld zászlókat

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol az intézményben ki vannak tűzve.

Szabadka: Még mindig sok az új fertőzött

Az Észak-bácskai Körzetben tegnap 118 új fertőzöttet regisztráltak, a legtöbbet, 104-et Szabadkán.

Aláírták a szerződést a kínaiakkal az újvidéki kerülőút építéséről

A szerb kormány épületében ma aláírták azt a jegyzőkönyvet, amely az újvidéki kerülőút kiépítésére vonatkozó projekt terv- és műszaki dokumentációjának kidolgozásáról szól.

Tenisz: Đoković továbbjutott Monte-Carlóban

Novak Đoković bejutott a Monte-carlói tenisztorna harmadik fordulójába.

OECD: Új alapokon kell újjáépíteni a világgazdaságot

A koronavírus-járványra és drámai következményeire való tekintettel a gazdaság új alapokra helyezett újjáépítését javasolja az OECD a krízishelyzetekkel szembeni ellenállóképesség erősítése érdekében.

Az Európai Bizottság az oltóanyagok szállításának gyorsításáról állapodott meg a Pfizer/BioNTech vállalatokkal

Az Európai Bizottság megállapodást kötött a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal a koronavírus elleni oltóanyagok szállításának gyorsításáról, így a gyógyszercégek a vakcinabeszerzésről szóló szerződésben szereplő 200 millió adag mellett további 50 millió adagot szállítanak vakcinájukból már áprilisban - jelentette be Ursula von der…

Megvonja a bizalmat Florin Citu román miniszterelnöktől az USR-PLUS pártszövetség

Megvonja a bizalmat Florin Citu román liberális miniszterelnöktől a kormánykoalíció részét képező USR-PLUS pártszövetség, de folytatná a közös kormányzást a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ).