Találatok: 10 hír

Maldív nyaralás járvány idején

  Te bevállalnád az utazást a jelenlegi korlátozások alatt a nehézségeivel együtt?  Manapság aki utazni akar ráadásul simán nyaralni, itt hagyni a nyomasztó bezártságot es korlátozásokat, annak alaposan fel kell készülnie.    Nemcsak a különböző előírások miatt, de ahogy az utazás ténye eldől, biztosan számíthatunk rosszalló…

Sri Lanka UNESCO Világörökségei - a járvány idején

Nem mondhatnánk, hogy tombol a turizmus a szigeten, és tudjuk, ezzel nem csak mi vagyunk így. De nem adjuk fel a reményt, tudjuk, hogy minden pillanattal közeledik a nap, amikor ismét ott állunk a reptéren, mosolyogva, Rátok várva…

Kína, az ősi és a modern kultúra találkozóhelye

Volt egy elképzelésem a kínai emberekről. Az eddigi itthoni tapasztalataim alapján mufurcnak, nyomulósnak, kiabálósnak tartottam őket. Amikor viszont a saját országukban találkoztam velük, a mufurcból szégyenlőssé, a nyomulósból igyekvővé, a kiabálósból dallamos beszédűvé váltak.

Idegenvezetők mesélnek - Tűzföld - Chile

A Tűzföld egy szigetcsoport, ami egy nagy és kb. 30 kisebb szigetböl áll. Nevét a hajósoktól kapta akik látták ahogyan az öslakosok tüzrakással védekeztek a nagy hideg ellen.

Hallstatt, a só hazája - avagy szomszédolás a „sógoroknál” IV. rész

Utolsó Ausztriában töltött napunkat Hallstatt városának szenteltük. Igazán élményekben gazdag, akár több napos programot is lehet kerekíteni belőle. Sajnos nekünk, csak szűk egy nap jutott, de kimaxoltuk, amennyire lehetett.

Így utaztunk régen: Barangolás a Felvidéken     1978. július

 Egy újabb utazás története a 70-es évekből: És megint Csehszlovákia! Két év alatt négyszer is. Ez már szerelem… Ezúttal megint ketten Erzsivel utaztunk.

Wagrain-Grafenberg, kicsik és nagyok játszótere - Avagy szomszédolás a „sógoroknál” III. rész

  Minden utazásunk alkalmával tartunk egy olyan napot, ami csak is a Hunoré. Oda megyünk, ahova ő szeretne, most sem volt ez másként. Játszótér és kalandok, ez volt a kérés, így barátaink javasolták, hogy erre a legalkalmasabb Wagrain csodás hegye. Családi parkként funkcionál az 1700 méter magasan levő óriási terület. Felvonóval lehet…

Weißsee gleccservilág a Magas-Tauern szívében - Avagy szomszédolás a „sógoroknál” II. rész

Ausztriában eltöltött második napunk, a mai napig meghatározó élmény a számunkra. Igazi kuriózumként éltük meg, hogy augusztusban hógolyóztunk és, hogy közel 3000 méteren kirándultunk.

Kihagyhatatlan helyek Magyarországon. Ti mondtátok!

Az előző részben a TOP 10-et szedtem össze a ti véleményeitek alapján. Most jöjjenek a számomra legérdekesebbek, azok közül, amit javasoltatok! 

Görögország UNESCO-világörökségei - Barangolás az istenek földjén - I. rész

Zeusz és Pallasz Athéné, Akhilleusz és Odüsszeusz, Periklész és Nagy Sándor, Platón és Szókratész földje… a gazdag múlttal és mitológiával rendelkező Görögország vitathatatlanul az európai kultúra bölcsője, számtalan kitűnő hadvezér, politikus, filozófus, költő, drámaíró, értékes antik műkincs és napjainkig lenyűgöző műemlék…