Találatok: 8 hír

Túrák a Triglavi Nemzeti Parkban

A Júliai-Alpokban fekvő Triglavi Nemzeti Park az elsők között vált 1981-ben védett területté. A 880 négyzetkilométerre kiterjedő parkterület az osztrák és olasz határ közelében fekszik. Nevét a hegység legmagasabb pontjáról, a 2864 méter magas Triglav-csúcsról kapta. Aki imádja a hegyeket, szereti aktívan eltölteni a szabadságát vagy egyszerűen…

Hogy foglaljunk szállást, ha gyerekkel utazunk ?

  Családi nyaralásoknál sok  fontos tényezőt kell figyelembe vennünk ami ott kezdődik, hogy olyan szálláshelyet válasszunk ami rossz idő esetén is biztosítja mindenkinek a kikapcsolódást.  Biztos tippnek tűnik, ha  van a közelben egy élményfürdő, vagy Aquapark, ami szuper fürdő élményekkel kecsegtet.

Drage a nyugalom adriai oázisa

Drage egy tipikus dalmáciai üdülőhely Pakoštane közelében ahová a stresszmentes pihenésért érdemes elutazni. A látogatókat fantasztikus szépségű tengerpartok várják festőien szép, nyugodt  öblökkel.

Kirándulás Eszékre; látnivalók, tippek, érdekességek

  Bemutatjuk miért érdemes felkeresni Horvátország 4. legnagyobb városát a Dráva parti Eszéket, ahol napjainkban sem ritkaság, hogy magyar szót hallunk a kétezer éves város utcáin járva.

Abaliget - a mecseki túrák egyik kedvelt célpontja

A Dél-Dunántúlon, Pécstől és Orfűtől alig tíz kilométerre fekvő Abaliget a Nyugati-Mecsek egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Tökéletes helyszíne lehet egy pár órás látogatásnak, de egy hosszabb túra részeként is beilleszthető a Mecsekben kirándulók útvonalába.

Korcula - Az adriai szigetvilág gyöngyszeme

A dalmát szigetek part mellett húzódó füzérébe illeszkedő Korcula Dubrovnik közelében található. A 17 ezres lakossággal bíró sziget különös hangzású neve az ógörög Μέλαινα Κόρκυρα [Melaina Korkyra] kifejezésből ered, ami annyit tesz, hogy „Fekete Korfu”. A sötétzöld fenyvesekkel borított mediterrán sziget nemcsak ezzel a…

Csodastrand az Adrián: Stiniva

A varázslatosan szép Stiniva strand Vis szigetén található, a dalmát partok mentén. Egy gyönyörű kavicsoa strand a sziget déli részén, aminek egy része mindig árnyékban van, így elrejtőzhetünk  a forrón égető déli napsütés elől is.

Az ösvények ösvénye, Spartacus-ösvény

  A Dunakanyar egyik leglátványosabb ösvénye a Spartacus ösvény, ami 14 kilométeren keresztül kényezteti látnivalóival a túrázót. Az útvonal Pilisszentlászlóról indul Visegrád felé, majd ugyanoda Pilisszentlászlóra érkezik vissza.