Találatok: 55 hír

Az internet legrosszabb műkörmei a rondától a hányingerkeltőig

UniLife
-
 Ma 18:00Életmód

A műkörmös szakma közel áll a művészethez, de vannak, akik elvetik a sulykot, és olyan alkotásokat hoznak világra, amiket nem lehet ép ésszel felfogni.

Új ösztöndíj pályázati lehetőségek a doktori szekcióban

Újra megnyílnak az ITM által támogatott ösztöndíjpályázatok, amelyre alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló hallgatók, fiatal oktatók és kutatók jelentlezését várják! Mutatjuk a részleteket!

Kvíz: Költők és műalkotásaik - Kitalálod kitől idéztünk?

UniLife
-
 Ma 14:00Színes

Sokszor találkoztunk már az irodalom órák során az alábbi műalkotásokkal, de vissza tudod idézni, hogy kiktől származnak az alábbi híres sorok? Teszteld!

Itt vannak a legnépszerűbb feladatkörök: Te hol dolgoznál szívesen?

UniLife
-
 Ma 12:00Karrier

Az egyik legnagyobb számban elérhető munkakör az áruházi, bolti, eladói kategóriában mutatkozik. Ha az egész napos íróasztal melletti görnyedés helyett valami változatosabb munkára vágysz, ez a cikk Neked szól!

Van egy jó ötleted digitális pénzügyi megoldásokkal kapcsolatban? Ez a lehetőség neked szól!

UniLife
-
 Ma 10:00Karrier

A Digitális Jólét Program által meghirdetett Fintech Design verseny keretein belül a felsőoktatásban tanuló hallgatók a jövő digitális pénzügyi megoldásait tervezhetik meg.

Omdk eredmények

Április 8-10. között Zoomon keresztül valósult meg a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Művészeti és Művészettudományi Szekciója.

Találmányok, amikről nem is gondolnád, hogy magyaroknak köszönhetjük - II. rész

UniLife
-
 Tegnap 19:00Életmód

Büszkék vagyunk hazánk tudósaira és feltalálóira, és előszeretettel húzzuk ki magunkat, ha valahol szóba kerül a C-vitamin, a golyóstoll vagy a Pfizer-BioNTech vakcinája. Akadnak azonban olyan eszközök és technikák, amelyeket honfitársainknak köszönhetünk, de lehet nem is tudtunk róluk.

Rosszul tudtad! Öt kaja, aminek óriásit tévedsz az eredetéről

UniLife
-
 Tegnap 18:00Életmód

Vannak országok, amelyeket gondolkodás nélkül bizonyos ételekkel azonosítunk, és meggyőződésünk, hogy onnét is származik az adott fogás. Ki ne gondolna egy nagy tál tésztára, ha Olaszország jut eszébe, vagy egy csábító bécsi szeletre, ha Ausztriára? Most lehull a lepel: nem minden onnét származik, ahonnét gondoljuk!

Így változik meg az emberi szervezet egy év súlytalanság során

UniLife
-
 Tegnap 16:00Életmód

Lehet, hogy egyszer az űrben vagy a Marson fogunk élni, azt azonban még nem tudjuk biztosan, hogy mi történne az emberi szervezettel, ha elköltöznénk a Földről, pedig biztos, hogy a gravitációváltozás nem múlik el nyomtalanul.

Sorozatajánló: Trónok harca - a tündöklés és bukás története

UniLife
-
 Tegnap 14:00Életmód

Volt idő, amikor a csapból is Trónok harca folyt, azonban utolsó évada után elnyelte a süllyesztő. Valóban megbocsáthatatlan a kár? 10 év elteltével is határozottan kijelenthetjük, bőven van okunk visszatérni a Hét Királyságba.

Teszt: Felismered az országokat nemzeti ételükről?

UniLife
-
 Tegnap 12:00Színes

Minden országnak megvan az a jellegzetes étke, amit nemzeti ételként tartanak számon. Most itt a lehetőség, hogy felmérd tudásod ezen kulináris különlegességek témakörében!Ha felkeltették érdeklődésed a különleges ételek, akkor íme egy kvíz a világ legnépszerűbb ételéről, itt pedig egy a legbizarrabb kajákról.

Futurisztikus: Kínai-magyar egyetem épülhet és óriási kollégiumi férőhelykapacitás létesül az új Diákvárosban

UniLife
-
 Tegnap 10:00Karrier

Minden idők legnagyobb városrésze jöhet létre a kormányzat és Budapest városvezetésének egyetértésében. Az új városrészben helyet kap a Diákváros és tőle északra magyar és kínai közreműködésben a budapesti Fudan Egyetem.

Felvételi 2021: Indul az e-ügyintézés!

Dokumentumpótlás, adatmódosítás és felvételi sorrendmódosítás lehetséges a felvi.hu E-felvételi rendszerében április 19-től egészen július 8-ig.

Hihetetlen, hogy szomjoltáson kívül még mire használhatod az üdítőket

UniLife
-
 21.04.17 19:00Életmód

Szénsavas üdítők nélkül sokan egy napot sem élnének túl, és be kell vallanunk, egy meleg nyári napon meginni egy behűtött kólát – persze csak mértékkel – tényleg e világon túli élmény tud lenni. A finom italok azonban egészen sokoldalúak: nézd meg, mi mindenre használhatóak a frissítők!

Így nézne ki Miley Cyrus zsiráfként - 22 állati sztárhasonmás

UniLife
-
 21.04.17 18:00Életmód

Te is gondolkodtál már azon, hogy a macskádnak sztárokat megszégyenítő mosolya van vagy, hogy a kutyád pont úgy néz ki, mint Harrison Ford? Nem csoda, hiszen itt van a bizonyíték, milyen sok kisállat hasonlít a hírességekre.