Találatok: 94 hír

Új talkshow-vendégek a Turizmus Caféban

Január 27-án második adásához érkezik talkshow-sorozatunk, amelyben személyes, könnyed beszélgetésre hívjuk a szakma szereplőit. A programban betegség miatt ugyan változtatásra kényszerültünk, de új talkshow-vendégünk egy nem kevésbé érdekes házaspár lesz.

Változások a nemzetközi utazási és rendezvénytartási szabályokban (3. hét)

A Budapest Convention Bureau folyamatosan monitorozza a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott, sokszor napról napra változó nemzetközi ki- és beutazási, illetve rendezvénytartási szabályozásokat. Íme összefoglalójuk a jelenleg érvényben lévő szabályokról.

Két új katamaránt és két kompot rendelt a Bahart

A Balatoni Hajózási Zrt. 2020 novemberében indított nyílt európai uniós közbeszerzési eljárása eredményesen zárult, amelynek köszönhetően megkezdődhet 2 darab 45 méteres komp és 2 darab 35 méteres katamarán gyártása.

Székesfehérvár vitte el Az Év Honlapja díjat turizmus kategóriában

Az Év Honlapja verseny díját nyerte el turizmus kategóriában a sostoszekesfehervar.hu oldal, amelyet 2020-ban hozott létre a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft.

A hazai éttermekért hív összefogásra a Szentkirályi

Online médiakampányt indít a Szentkirályi Magyarország a koronavírus-járvány miatt forgalomcsökkenést elszenvedő vendéglátóhelyek megsegítésére. Arra buzdítja az étterembe járók közösségét, hogy fogjanak össze a kedvenc helyeik érdekében, és ételrendeléssel támogassák fennmaradásukat.

A bivalytúrától a „botkóstolóig" – tovább fejleszti túrakínálatát Mórahalom

A korábbi évekhez hasonlóan idén is együttműködésre hívta partnereit a mórahalmi TDM szervezet a vezetett túrákhoz, garantált programokhoz kapcsolódóan.

Minden második európai utazást tervez a következő fél évben

Miközben az európai országok nem enyhítik beutazási korlátozásaikat, az Európai Utazási Bizottság (ETC) felmérése szerint az európai utazók 2021 második negyedévére már bátrabban terveznek utazásokat, amint a COVID-19 vakcinák szélesebb körben is elérhetőek lesznek.

Ismét meghirdeti az Uniceo a „Live Communication” díjat

A 2020-as év a kreativitásról szólt és a kihívásokkal teli időszakban számos érdekes, formabontó, innovatív online és hibrid rendezvény született.

Hat közlekedési összeköttetés jön létre 2023-ig a magyar–szlovák határon

Hat új közlekedési összeköttetés jön létre 2023-ig Magyarország és Szlovákia között, köztük három híd az Ipolyon – közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán, miután online tanácskozott Andrej Dolezal szlovák közlekedési miniszterrel.

Ezek a légitársaságok már tesztelik az IATA Travel Passt

Az Emirates, az Etihad, a Singapore Airlines és az IAG Holding tagjai a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel (IATA) partnerségben az elsők között próbálják ki a szervezet „digitális útlevelét”, egy olyan okostelefonos alkalmazást, amely segíti a felhasználókat utazásaik során a járvány idején.

Balaton-parti és szállodai fejlesztéseket terveznek Keszthelyen

Egy építészeti ötletpályázat már lezárult, most a Keszthelyen élők és itt működő szervezetek javaslatait várják arról, hogy milyen fejlesztések valósuljanak meg a Balaton-parton, ahol négy kilométer hosszú sétányt is kialakítanak majd – közölte sajtótájékoztatón a város polgármestere.

Közel kétharmadával csökkent a német turizmus forgalma tavaly

Közel kétharmadával esett vissza tavaly az első három negyedévben a német turisztikai ágazat forgalma a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése alapján.

Elkészült az India-ház a Nyíregyházi Állatparkban

Elkészült a szubkontinens állat- és növényvilágát bemutató India-ház a Nyíregyházi Állatparkban, az új turisztikai attrakció tavasztól fogadja a látogatókat.

Elhunyt a legendás teheráni magyar étteremtulajdonos

98 éves korában elhunyt Gyenge Irén, a legrégebben Teheránban élő magyar állampolgár – jelentette be a közösségi oldalán a Magyar-Iráni Baráti Társaság.

Turisztikai menedzser képzést indít a Budapesti Corvinus Egyetem

A februárban induló Kulturális turisztikai menedzser/szakközgazdász szakirányú továbbképzés során a hallgatók megismerkedhetnek a turizmus legújabb trendjeivel, a kulturális turisztikai termékekkel, azok marketingjével és azzal is, miként zajlik egy turisztikai termékfejlesztési folyamat.