Találatok: 88 hír

Uniós voucherekben látják a megoldást a német utazási irodák

Turizmus.com
-
  Ma 17:05 Utazás

A német utazási irodák érdekképviselete az Európai Bizottság elnökéhez és a német szövetségi kancellárhoz fordult annak érdekében, hogy a lemondott utak részvételi díját utazási utalvánnyal is megtéríthessék.

Megújul Röszke és Tompa határátkelőhelye

Turizmus.com
-
  Ma 16:01 Utazás

Megújulhat a röszkei és a tompai határátkelőhely, a fejlesztésekhez jelenleg keresik a tervezőket – értesült az uniós közbeszerzési tájékoztatóból a magyarepitok.hu.

Nem zárja le nemzetközi repülőtereit Kambodzsa

Annak ellenére, hogy a régió több országában is a bezárások mellett döntöttek, Kambodzsában továbbra is üzemelnek a nemzetközi repülőterek.

Elmarad az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál

A koronavírus-járvány okozta egészségügyi veszélyhelyzet miatt nem tartják meg idén az április 3-19. közötti időszakra tervezett Budapesti Tavaszi Fesztivált.

Rendkívüli munkajogi státusz bevezetését javasolja az MVI

Turizmus.com
-
  Tegnap 12:13 Utazás

A munkáltatókat és a költségvetést egyaránt kímélnék a Magyar Vendéglátók Ipartestülete által korábban a döntéshozókhoz eljuttatott javaslatok, amelyek a munkaerő megtartását célozzák a koronavírus-járvány miatt ellehetetlenülő ágazatban. Íme a javaslatok.

Kijárási korlátozás: a belföldi vendégek foglalása is vis maior kategória

Turizmus.com
-
  Tegnap 10:56 Utazás

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III.27.) kormányrendelet több előírása a szállodákat és az éttermeket is érinti, ezekre hívja fel a figyelmet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Karantént rendeztek be a siófoki Napfény Hotelben

Miközben a hazai szállodák a túlélésért harcolnak a koronavírus-járvány miatt, a siófoki Napfény Hotelben most is pezseg az élet. Az üzemeltető ugyanis ingyenes karantént biztosít azoknak a külföldi munkából hazatérő magyaroknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudják elszeparálni magukat otthon.

Törli az OTP az el nem költött SZÉP-kártyás összegek havidíját

Az OTP Pénztárszolgáltató áprilisban és májusban elengedi a két éve fel nem használt SZÉP-kártya-egyenlegek után járó díjat – adta hírül közleményében a pénzintézet.

Nyár végén már tesztelhetik az M3 déli szakaszát

Turizmus.com
-
  20.03.27 16:05 Utazás

A járványügyi veszélyhelyzet ellenére nem állnak le az M3-as metróvonal déli szakaszának rekonstrukciós munkálatai, a jelenlegi ütemterv szerint nyár végén elkezdődhet a tesztelés.

Helyi termelői webáruházat indított a Bükki Nemzeti Park

A koronavírus-járvány miatt egy időre bezártak a nemzeti park helyi termékeket árusító boltjai, a webáruházon keresztül azonban elérhetők lesznek ezek a termékek.

Egyszerűsítette a telefonos ügyintézést a NAV

Turizmus.com
-
  20.03.27 13:49 Utazás

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egyszerűsítette az egyedi azonosítószámok igénylését, amire az egyedi adóügyek telefonos intézéséhez van szükség az ügyféltájékoztató és ügyintéző rendszerben.

Orvosi felszereléseket hoz az Ethiopian Airlines gépe

Erre sem volt még példa: vasárnap Budapesten landol az Ethiopian Airlines gépe. A B77X cargo gép orvosi felszereléseket és termékeket hoz.

További állami segítséget kérnek az utazási irodák

Turizmus.com
-
  20.03.27 12:50 Utazás

Több mint 100 magyarországi utazásszervező és -közvetítő cég vezetője írta alá azt a nyílt levelet, amelyben azt kérik a kormánytól, hogy további lépésekkel segítse a nehéz helyzetbe került hazai utazási irodák működését. A MUISZ támogatja a kezdeményezést.

Nyárra elkészülhet a Nádasdy-kastély

Turizmus.com
-
  20.03.27 12:44 Utazás

A MERKBAU Kft. kivitelezésében és a FŐBER Zrt. mint beruházás-lebonyolító közreműködésével megvalósuló projektben mintegy 2400 négyzetméteren kap új köntöst a műemlék.

Enyhülnek a fürdők közterhei is

Turizmus.com
-
  20.03.27 11:45 Utazás

A fizikai közérzetet javító szolgáltatásokra, így a fürdőkre is vonatkoznak a Kormány közteherkönnyítő rendelkezései a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent rendelet szerint.