Találatok: 123 hír

Csökkenő forgalomban esett a Budapesti Értéktőzsde indexe

Csökkenő forgalomban esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a négynapos kereskedési héten, a BUX 43 775,41 ponton zárt pénteken, 467,52 ponttal, 1,06 százalékkal alacsonyabban az előző heti záróértékénél.

A benzinnel az élen zuhant a kiskereskedelem

2021. februárban a kiskereskedelem forgalmának volumene – a tavaly február végi (első) pánikvásárlási hullám eredményeként – a nyers adat szerint 5,6, naptárhatástól megtisztítva 5,9%-kal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest.

Egyre tudatosabbak a magyarok, ha internetes fizetésről van szó

TőzsdeFórum
-
 Tegnap 16:08Gazdaság

Tízből kilenc bankkártya-birtokos már hallott a január 1-jétől életbe lépett többlépcsős azonosításról. Az OTP Bank megbízásából készített felmérés szerint az interneten kártyával vásárlók többségének nem okoz gondot az új jóváhagyási folyamat.

A legtöbb magyar aggódik a környezetpusztítás miatt

TőzsdeFórum
-
 Tegnap 16:01Életmód

Az ALTEO kutatása szerint az erdőirtást, a klímaváltozást és a légszennyezést tartják hazánkban a legsúlyosabb környezeti problémának.

Nem lesz hirtelen áremelkedés az albérletpiacon

A koronavírus-járvány kirobbanását követően gyakorlatilag egyik napról a másikra kezdtek el zuhanni az albérletárak Budapesten. Bár a visszaesés azóta mérséklődött, a korábbi szintektől még mindig jócskán elmaradnak a bérleti díjak.

Mesterséges intelligencia a pénzügyeinkben is

A mesterséges intelligencia (MI) már nem a fantasztikus filmek izgalmas látványeleme, hanem egyre inkább a mindennapjaink részét képezi, hiszen az orvostudománytól kezdve a pénzügyekig számos területen jelen van.

Mit vásároljon a befektető?

A kérdés egyszerű. Mit vásárolhat ilyenkor egy racionális befektető, ha a technológiai részvények túl drágák neki, az érték alapú részvények hozama, viszont nem elég vonzó.

Lendületben a forint, mi áll a háttérben?

TőzsdeFórum
-
 21.04.09 17:00Gazdaság

Jócskán eltávolodott a mélypontjától a forint, rég nem látott erősödést láthatunk.

Megtorpant a hajrá a tengerentúlon

Vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon az S&P index rekordjával tetézett a csütörtöki pozitív zárás után.

Száguldó tempóban az államháztartás hiánya

A járványügyi védekezés, a vakcinabeszerzések és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések következtében 1144,1 milliárd forintos hiánnyal zárt március végén az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere - adta hírül a távirati iroda a Pénzügyminisztérium által pénteken kiadott közlemény szerint.

Borúsabb jövőt lát maga előtt a spanyol kormány

A spanyol kormány szerint a vártnál lassabb lesz a gazdaság teljesítményének idei növekedése, a korábban jelzett 7,2 százalék helyett 6,5 százalék - ismertette Nadia Calvino gazdasági miniszter a legújabb előrejelzéseket pénteken Madridban - adta hírül a távirati iroda.

IPO boom az Egyesült Királyságban

TőzsdeFórum
-
 21.04.09 15:10Gazdaság

IPO Boom az Egyesült Királyságban. Az újonnan jegyzett társaságok általánosságban jobban teljesítenek, mint a többi londoni tőzsdén jegyzett részvény.

Új historikus csúcsra tudott kapaszkodni a Facebook

TőzsdeFórum
-
 21.04.09 13:30Gazdaság

NAPI Bár bő egy hete volt némi időleges visszaesés a részvény árfolyamában, csak korrekciót láthattunk, és azóta folytatódik a részvény szárnyalása, aminek köszönhető, hogy a 300.00 dolláros álomhatárt is áttörte a grafikon, és új historikus csúcsra tudott kapaszkodni. Egyelőre nem várnék trendfordulót, de hamarosan érkezhet némi korrekció a…

Emelkedő trendben az Apple

NAPI A Bollinger-szalagokkal megtámasztott dupla alj alakzat láthatóan jól jelezte előre a felfelé tartó tendencia kezdetét, és ennek köszönhető, hogy már az EMA(50)-es mozgóátlag ellenállása is elesett. A következő napokban sem számítanák trendfordulóra, bár némi lassulás lehetséges a piacon. Támasz: alsó Bollinger-szalag és a…

A 700 dolláros szint környékén oldalazik a Tesla

TőzsdeFórum
-
 21.04.09 13:30Gazdaság

NAPI A Tesla árfolyamában is kirajzolódik az dupla alj, ami az Apple-nél és az Amazonnál is megfigyelhető, ez a részvény azonban nem indult el olyan határozottan felfelé, mint azok. Egyelőre a 700.00 dolláros szint környékén oldalazik a grafikon, az EMA(50)-es mozgóátlag áttörése lehet a kulcs a következő napokban. Támasz: 550.00 dolláros szint…