Találatok: 15 hír

Forradalmasították a napelemet? Meglehet!

Tiszta Jövő
-
 Tegnap 05:08Gazdaság

Festék alapú napelemet hoztak létre francia kutatók.

50 nappal hosszabb a nyár, mint a hetvenes években

Az elmúlt öt évtized hőmérsékleti adatainak elemzése alapján az ősz jelentősen, a tavasz mérsékelten rövidült Magyarországon, a nyár viszont ötven nappal hosszabb lett, mint a hetvenes években volt - derül ki egy új kutatásból, amelyet a Másfélfok.hu-n tettek közzé kedden.

Szakmai testület segíti az állatvédelem hazai erősítését

Közös érdekünk, hogy az állatvédelem és az állatjólét ügye Magyarországon a jövőben is biztos pillérekre, tudományos és szakmai alapokra épüljön – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács alakuló ülésén, kedden.

Klímakutató: sürgősen változtatni kell ember és természet viszonyán

A koronavírus-járvány is azt mutatja, hogy sürgősen és gyökeresen változtatni kell a természethez fűződő "viszonyunkon" - jelentette ki Ürge-Vorsatz Diána klímakutató, a HuPCC alelnöke hétfőn az első országos interdiszciplináris éghajlatváltozási tudományos konferencia sajtótájékoztatóján.

Otthonfelújítás: Min bukhatjuk az állami támogatást?

Az év elején, 2021. január 1-jén indult el az Otthonfelújítási program, ami számos bel- és kültéri felújítási munka mellett napelemes rendszer telepítését és bővítését is lehetővé teszi.

Akár hónapokra is elraktározhatjuk a napenergiát?

Tiszta Jövő
-
 21.04.13 05:03Gazdaság

Új szintre léphez az energiatárolás a most felfedezett módszerrel.

Az otthonfelújítási program nyomán megnőtt a kereslet az építőanyagokra

Tiszta Jövő
-
 21.04.12 22:29Gazdaság

Az otthonfelújítási program hatására az első negyedévben megnőtt a kereslet a korszerűsítési munkáknál használt valamennyi termékcsoportban, de főként a szerkezetépítő, nyílászáró-, valamint a gyorsan beépíthető betontermékek és a műanyagalapú (EPS) hőszigetelő anyagok iránt - közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség…

Palkovics: összefogással megelőzhetők a klímaváltozás káros következményei

A Kárpát-medence jövőjét jelentősen befolyásolja az éghajlatváltozás, de összefogással meg lehet előzni a káros következményeket - mondta az 1. Országos Interdiszciplináris Éghajlatváltozási Tudományos Konferencia megnyitóján az innovációs és technológiai miniszter.

Emberi hajjal javíthatunk a napelemek hatékonyságán

Tiszta Jövő
-
 21.04.12 05:04Gazdaság

Egy friss tanulmány alapján az emberi hajmaradékok felhasználásával egy, a perovszkit cellák számára hasznosítható réteg hozható létre.

Ingyen hitel az államtól, ha napelemet telepít

Tiszta Jövő
-
 21.04.11 05:38Gazdaság

Kamatmentes hitelt nyújt a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) a Budapesten és Pest megyében élők számára.

Jó ötlet befedni a teljes sivatagot napelemekkel?

Tiszta Jövő
-
 21.04.10 05:33Gazdaság

Sokan hasztalan területként tekintenek a sivatagokra és ideális helyszínként jelölik meg napelemes parkok építésére. Igazuk van?

Rohamléptekkel nő a napelemek száma az Egyesült Királyságban

Tiszta Jövő
-
 21.04.09 22:24Gazdaság

Az Egyesült Királyságban sem tétlenkedtek tavaly, és jelentősen megszaporodott a kisebb-nagyobb napelemrendszerek száma és beépített teljesítménye. 

Rekordmagas volt a permafroszt hőmérséklete tavaly a svájci Alpokban

Az elmúlt 20 évben 2019 szeptembere és 2020 október között volt a legmagasabb a permafroszt hőmérséklete a svájci Alpokban - közölte csütörtökön a svájci permafroszt megfigyelő hálózat (PERMOS).

300 szervezet vesz részt az ország megtisztításában

Összesen mintegy 2,4 milliárd forint támogatással teheti tisztábbá az ország egy-egy szegletét, előzheti meg a további illegális hulladéklerakást a Tisztítsuk meg az országot! pályázat eddigi 285 nyertese - jelentette be Schanda Tamás.

Jön az olcsó napelem

Tiszta Jövő
-
 21.04.09 05:06Gazdaság

A napelemes technológia rengeteget fejlődött az utóbbi években, de egyre inkább úgy tűnik, hogy a hagyományos, szilíciumos panelek önmagukban nem lesznek elegendőek.