Találatok: 28 hír

Minden, amit az ingyenes napelemes támogatásról tudunk

Tiszta Jövő
-
 Tegnap 05:06Életmód

Elektronikusan nyújthatók be a pályázatok, valamint az alacsony összevont jövedelem is alapfeltétel, részletek a cikkben.

Mutatunk néhány okot, miért érdemes otthoni víztisztítót használni

Tiszta Jövő
-
 21.09.27 17:36Életmód

Talán felesleges luxusnak tűnhet az otthoni víztisztítók használata, hosszú távon nagyon jó befektetésnek bizonyulhatnak, ráadásul csökkenthetik a háztartás műanyaghasználatát is.

Európa második legnagyobb geotermikus fűtési rendszere épült Szegeden

Befejeződött a geotermikus fűtési rendszer kiépítése Szeged-Rókuson és az Északi városrészben, a beruházás mintegy 3,75 milliárd forintból, uniós támogatással valósult meg.

Felére csökkent a világ korallzátonnyal borított területe az 1950-es évek óta

Tiszta Jövő
-
 21.09.27 14:38Életmód

Felére csökkent a világ korallzátonnyal borított területe az 1950-es évek óta a túlhalászat, a bolygó melegedése, a környezetszennyezés és az élőhelyek pusztulása miatt - derült ki több ezer kutatás elemzéséből.

Az ammóniakibocsátás csökkentése érdekében vécéhasználatra szoktatják a szarvasmarhákat

Új-zélandi és német kutatók vécéhasználatra szoktattak szarvasmarhákat, elősegítendő az ammónia, egy közvetetten üvegházhatású gáz kibocsátásának a csökkentését.

Egymilliárd eurós beruházással fejleszti a Google a felhőszolgáltatását Németországban

Tiszta Jövő
-
 21.09.27 11:40Cégvilág

Egymilliárd eurós (350 milliárd forint) beruházást indít Németországban a Google a felhőszolgáltatása (Google Cloud) fejlesztésére - jelentették be Berlinben.

Tudta, hogy most ingyen napelemekre pályázhat?

Az előzetes tervek szerint két fő kategóriában lehet pályázni a november közepén induló 100%-ban vissza nem térítendő pályázaton.

Az “óceán Amazonasára” bukkantak a Fülöp-szigetek térségében

Az "óceán Amazonasára" bukkant egy nemzetközi kutatócsoport egy Fülöp-szigeteki tengerszorosban, a térségben ugyanis olyan szuperkorallok nőnek, amelyek jól gyarapodnak a tengervíz magas szén-dioxid-szintje ellenére.

Meteorológusok: több zöldfelületre lenne szükség a városokban

Tiszta Jövő
-
 21.09.26 16:12Életmód

Több zöldfelületre lenne szükség a városokban: a fővárosi "hőszigethatás" megfigyelései, mérései szerint az árnyékmentes aszfaltutak hőmérséklete akár már májusban 40 Celsius-fokos lehet délben a belvárosban - állapították meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) meteorológiai tanszékének szakemberei.

UNICEF: egymilliárd gyereket fenyegetnek a klímaváltozás veszélyei

Tiszta Jövő
-
 21.09.26 15:03Életmód

A Közép-afrikai Köztársaságban, Csádban, Nigériában, Guineában és Bissau-Guineában élő fiatalok vannak a legnagyobb veszélynek kitéve a klímaváltozás negatív hatásai miatt - derül ki az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) legújabb jelentéséből, amelyet UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány juttatott el az MTI-nek.

MEKH-elnök: bővül a megújuló energiatermelő kapacitás

A MEKH becslése szerint a napelemes kapacitások további gyors növekedése várható: 2022 és 2024 között évente 1000 megawattot ugorhat a teljesítmény - mondta Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke a Magyar Elektrotechnikai Egyesület éves vándorgyűlésén.

Az elvadult disznók okozta éves szén-dioxid-kibocsátás 1,1 millió autóéval is felérhet

A világszerte élő elvadult házi sertések számlájára évente annyi szén-dioxid kibocsátása írható, amennyi 1,1 millió autó emissziójával érhet fel - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport.

A férfiak kiadásai több éghajlatkárosító kibocsátással járnak együtt

Tiszta Jövő
-
 21.09.26 13:39Életmód

A férfiak kiadásai 16 százalékkal több éghajlatkárosító kibocsátással járnak együtt, mint a nőké, annak ellenére, hogy a két nem csaknem ugyanannyit költ - derült ki egy svéd tanulmányból.

A ruhabérlés kevésbé zöld, mintha kidobnánk a fölösleges darabokat

Tiszta Jövő
-
 21.09.26 13:13Életmód

A szállítás és a tisztítás miatt a divatos ruhák bérlése a legkevésbé környezetbarát lehetőség egy új tanulmány szerint, amelyről a The Guardian brit napilap online kiadása számolt be.

Az EU egységes töltőt javasol az elektronikus eszközökhöz

A fogyasztók érdekében és az elektromos hulladék felszámolása céljából az Európai Bizottság az elektronikus eszközök egységes töltésével kapcsolatos jogszabályt terjesztett elő.