Találatok: 236 hír

Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak

Szoljon
-
  Tegnap 21:49 Gazdaság  NAV

Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), szeptember végén 2889 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1856 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak – derül ki a NAV honlapján közzétett…

Lakástűzben vesztette életét egy ember Vácon

Bennégett egy ember egy házban pénteken Vácon – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

A befektetéseknek a versenyképességet kell szolgálniuk

Szoljon
-
  Tegnap 21:30 Gazdaság  Innováció

A kutatásra, fejlesztésre, innovációra fordítható forrásoknak a céljáról beszélt Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke pénteken Debrecenben.

Szombaton rajtol a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny

Szoljon
-
  Tegnap 21:04 Kultúra  4 hír a témában

Lendületes, izgalmas, fordulatos közvetítéssorozatot izgulhatnak végig majd a nézők a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterversenyről. Az első adást október 21-én este 20.50-től sugározza az M5 csatorna.

Jövő év májusától megfékezik a jeget

Szoljon
-
  Tegnap 20:37 Gazdaság  Mezőgazdaság

Az országos jégkár-mérséklő rendszerrel több tízmilliárd forint megtakarítás érhető el évente csak a mezőgazdaságban – közölte Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Karcagon.

Mégsem egészségügyi okai voltak a lemondásnak: csalás miatt elítélték Rákócziújfalu polgármesterét

Szoljon
-
  Tegnap 19:54 Baleset-bűnügy 

A Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2017. szeptember 14. napján jogerőre emelkedett ítéletében – az elsőfokú bíróság ítéletét részben megváltoztatva – P.J.J. vádlottat bűnösnek mondta ki csalás vétségében és ezért 1 év fogházfokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A hétvége még kellemes időt hoz

Szoljon
-
  Tegnap 19:53 Időjárás  Fejér

A sűrű köd miatt viszont több megyére figyelmeztetést adtak ki.

Száznegyven embert tartóztattak le a „vámpírok” elleni erőszak nyomán

Szoljon
-
  Tegnap 18:43 Baleset-bűnügy  Malawi

A hatóságok pénteki tájékoztatása szerint száznegyven személyt tartóztattak le olyan emberek meggyilkolásának nyomán Malawiban, akiket babonás félelem által vezérelve vámpírnak hittek a helyiek.

A minta él Kunszenten

Szoljon
-
  Tegnap 18:05 Vélemény 

A helyi identitástudat növelése is a célja volt a kunszentmártoni kezdeményezésnek,

Bozsik-mintás kerámia utcanévtáblákkal szépül Kunszentmárton

Szoljon
-
  Tegnap 17:27 Belföld 

Impozáns, helyi értékkel bíró utcanévtáblákat szerelnek fel Kunszentmártonban, a városközpontban és a település frekventáltabb helyein.

Orbán Viktor: bizonyos ügyekben aggasztó az álláspontok különbözősége Brüsszellel

Szoljon
-
  Tegnap 17:06 Belföld  Belgium Bevándorlás

Ezt Orbán Viktor közölte pénteken az uniós vezetők brüsszeli csúcstalálkozója után. A magyar miniszterelnök szerint ennek dacára van rá esély, hogy javuljon az együttműködés a felek között. Arról is beszélt, hogy az EP megkezdte a Soros-terv végrehajtását.

Csökkent a madarak száma Németországban

Szoljon
-
  Tegnap 16:42 Külföld  2 hír a témában

Jelentősen csökkent Németország madárállománya: 12 év alatt 15 százalékkal visszaesett a költőpárok száma.

Varga Mihály szerint a gazdaság rugalmasságán múlik a nemzetek sikere

A nemzetek sikere egyre inkább azon múlik, hogy meg tudják-e teremteni saját alkalmazkodó- és versenyképességüket, azon, hogy gazdaságuk mennyire rugalmas – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten egy díjátadó ünnepségen.

Pályaorientációs versenyt tartottak Újszászon

Szoljon
-
  Tegnap 16:26 Belföld  2 hír a témában

A megye nyolcadik osztályos csapatai mérték össze tudásukat Újszászon, a SZMSZC Rózsa Imre Középiskolája által szervezett rendészeti versenyen.

Félezer kistelepülésre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot

Közel 500 hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.