Találatok: 148 hír

SZFE PuppeTrip – A bábosoké lesz a főszerep a TRIP hajón

Október 25-én a bábosoké lesz a főszerep a TRIP hajón. A délután 3 órakor kezdődő eseményen előadásaikkal bemutatkoznak a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves bábszínész- és rendező hallgatói. 

Hogyan kapcsolódik össze a forprofit és művészeti világ? – Hazai és nemzetközi menedzserek válaszolnak

Hogyan működik ma a vállalati és művészeti élet összekapcsolódása? Mi dönti el, hogy egy vállalat együttműködik a művészettel? Létezik-e 2020/21-ben tiszta kulturális szponzoráció? A művészeti brandek miként segítik a vállalat stratégiáját?

Faültetési akcióba kezdett a Katona József Színház

A 10 millió FA civil közösség szakmai támogatásával, karbonlábnyomuk csökkentése érdekében faültetési akcióba kezdett a Katona József Színház.

Nyilvános Bodor Johanna pályázata a Pécsi Nemzeti Színház vezetésére

„Újra nyitottá válni a másikra, az együttérzésre, a közös gondolkodásra, összetartani közösségeket – a színháznak a megosztottság korában egyre hangsúlyosabb a feladata ebben” – kezdi Bátran nyissunk! című pályázatának bevezetőjét Bodor Johanna.

Spiró György: “Abszurd az SZFE körül kialakult helyzet”

Spiró György író abszurdnak tartja a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül kialakult helyzetet, és azt gondolja: az államnak nem szabadna magánkézbe adnia a magyar kultúra olyan fontos intézményeit, mint amilyen az SZFE is.

Így vagy tökéletes – Megérkezett az első előzetes Béres Mártával és Fekete Ernővel

A 24.hu-n jelent meg először Varsics Péter Így vagy tökéletes című első nagyjátékfilmjének előzetese.

Rómeó és Júlia – Készül Vidnyánszky Attila rendezése a Nemzetiben

Shakespeare Rómeó és Júlia című művét tűzi műsorra a Nemzeti Színház Vidnyánszky Attila rendezésében. A bemutatót december elejére tervezik.

Budapest indul a 2023-as Világ Könyvfővárosa címért

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) kulturális világszervezete, az UNESCO 2001 óta minden évben pályázati úton választ ki egy-egy várost, amely áprilistól márciusig, egy teljes éven át viselheti a címet.

Iványi Gábor kollégiumi férőhelyeket és tantermeket ajánlott fel az SZFE hallgatóinak

Az új kancellár ugyanis megtiltotta a dolgozóknak, hogy beengedjék őket a Színház- és Filmművészeti Egyetem tantermeibe, ráadásul a kollégiumból is ki kellene költözniük.

Hivatalos: 3 milliárd forintot kap a blokád alatt álló SZFE

Megjelent a Magyar Közlönyben a határozat, ami alapján a kormány az eddigi keret dupláját, 3 milliárd forintot biztosít a Színház- és Filmművészeti Egyetem működésére.

A Nagycirkusz zenei kulisszatitkai – Villáminterjú Szakál László zenekarvezetővel

Ma van a zene világnapja. Ennek apropóján a Fővárosi Nagycirkusz profi zenészekből álló állandó zenekarának vezetőjét, Szakál Lászlót kérdeztük a zenei kulisszatitkokról. 

Novemberben indul a SzínpadON, a Madách Színház online színháza

Egyedülálló vállalkozásba fog a Madách Színház: új bemutatóikat elsősorban a virtuális térbe helyezik át. A műsorfolyam a Madách Dekameron nevet viseli. Újra láthatják a az Örökké fogd a kezem és a Jövőre, veled, ugyanitt előadásokat és „Kerüljenek közelebb!” címmel egyedülálló műsorsorozatot is útjára indítanak. A produkciókat az újonnan…

SZFE: A tanítás folyik, de hivatalosan még mindig nincs internet

Az SZFE hallgatói szerint az új kancellár megtiltotta a dolgozóknak, hogy beengedjék őket a tantermekbe, ráadásul kancellári utasításra már a kollégiumból is ki kellett volna költözniük az előrehozott őszi szünet végéig.

Szanitter Dávid az SZFE-ről: “Valamit végképp széttörnek”

Újabb színészek szólaltak meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyében. Az Indexnek többek közt Szanitter Dávid, a Kolibri Színház művésze, a KIMI oktatója is nyilatkozott. “Elképesztő volt olvasni az azóta sem igazolt vádakat, hogy az egyetemen ideológiai szempontú oktatás zajlik – írta.

„Ha megőrülnék, a mű már akkor is készen van…” – Interjú Karinthy Mártonnal 2010-ből

Megjelent Szabó Zoltán Attila Tabló című új könyve az Antológia kiadó gondozásában. A kötet a szerző művészinterjúiból, 20 év terméséből készült exkluzív válogatás; olvashatunk Törőcsik Mariról, Kállai Ferencről, Bárány Frigyesről, Hobóról, Herczku Ágiról, Szacsvay Lászlóról, Lukács Sándorról és Karinthy Mártonról is.