Találatok: 78 hír

Jamie Lee Curtis is elámult Milák Kristóf olimpikontól

A magyar származású színésznő az Instagram-oldalán tisztelgett az ifjú olimpikon előtt.

Két Oscar-díjas filmet is vetítenek az Artmozik éjszakáján Budapesten

Színház.online
-
 Tegnap 22:10Film

A két Oscar-díjas, Még egy kört mindenkinek és A nomádok földjén című filmek mellett több alkotást is először láthat a közönség az Artmozik éjszakáján,amelyet augusztus 27-én, péntek késő délutántól másnap hajnalig tartanak öt fővárosi moziban.

“Humora minden szerepét élettel telítette” – Csortos Gyulára emlékezünk

76 éve, 1945. augusztus 1-jén halt meg Csortos Gyula, a két világháború közötti korszak egyik legkedveltebb magyar színésze, a Hyppolit, a lakáj című film főszereplője. 

Élsportolók a magyar cirkuszművészetben

Javában tartanak Tokióban a nyári olimpiai játékok. Ennek kapcsán a teljesség igénye nélkül olyan magyar artistaművészeket mutat be a Fővárosi Nagycirkusz, akik cirkuszi karrierjük előtt jelentős eredményeket értek el az élsportban.  Szekáry Zsuzsanna írása.

Keresztes Ildikó: “Hálás vagyok, hogy az, amit megálmodtam, bekövetkezett”

Keresztes Ildikó Artisjus-, és többszörös eMeRTon-díjas magyar énekesnő, színésznő, előadóművész, a Soproni Petőfi Színház örökös tagja. Előfordult, hogy a rendőrség vitte el, mert a magyar himnuszt énekelte nyilvánosan. Nem zavartatta magát, de makacs és akaratos azóta is. Ez vitte előre szerintem az útján. Erről is beszélt a Tükör c. online…

“A mi generációnk a legnagyobb tragédiát is igyekszik humorral feloldani” – Villáminterjú Matusek Attilával

Az idei kisvárdai fesztiválon felvidéki hallgatói előadás is szerepelt, ami azért különleges, mert a Pozsonyi Színház- és Filmművészeti Főiskolán nincs magyar nyelvű képzés. Ennek nehézségeiről és a lehetőségekről kérdezte Matusek Attilát, a Hamlet rendezőjét Tölli Szofia. A Kisvárdai Lapok interjúja.

Fődíjat nyert Farkas Anna Ágnes vizsgafilmje Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb fesztiválján

Farkas Anna Ágnes Játsszuk tovább című, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen (EMTE) készített vizsgafilmje nyerte a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) helyi versenyének fődíját.

“Megtartani a közösséget a legnehezebb időkben is” – Évadzáró a miskolci színházban

Megtartotta évadzáró társulati ülését a Miskolci Nemzeti Színház július 31-én. Az eseményen Béres Attila igazgató összegezte az elmúlt időszakot. A pandémia miatt egy nehéz és rendhagyó évad zárult most le, de a színház vezetősége bizakodva tekint a jövőbe, és remélik, hogy a kéthetes nyári szünet után újból a megszokott rendben kezdődhet…

“A legrosszabb időket idézi” – Kritikusok szólaltak fel a vajdasági előadás betiltása ellen

Színház.online
-
 21.07.31 12:43Színpad

Sem szakmai képessége, sem felhatalmazása nincs arra a Magyar Nemzeti Tanács elnökének, amit és ahogyan tett – írja a Színházi Kritikusok Céhe.

Jordán Adél: “Régen nem voltam ennyire tudatos és szabad”

Jordán Adél, a katona József Színház művésze volt Veiszer Alinda online műsorának vendége. A körülbelül egyórás adás ezen a linken nézhető meg jelképes támogatásért cserébe.

Balog József a megnyitón: “A színház tiszta, szabad és független, mint a Thealter”

A Thealter színházi fesztivál megnyitóján állt ki Balog József a Tanyaszínház vajdasági társulat mellett, akinek lényegében betiltották a turnéját.

Ősszel nyit a Broadway, de nem úgy, mint régen

Másfél éves lezárás után szeptemberben megnyít a New York-i Broadway, de a színházai csak a koronavírus ellen beoltott nézőket fogadnak.

Őszi felvételit hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Színház.online
-
 21.07.31 06:11Színpad

Őszi felvételit hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, szeptember 4-től iratkozhatnak a felvételizők a következő szakokra:

“A jelmezt és az általam 800-szor játszott előadást is imádtam” – Kautzky Armand a Macskákról

Színház.online
-
 21.07.31 06:10Színpad

A Meglepetés magazin sorozatában a színházi kulisszák mögé kalauzolja olvasóit. Megtudhatják, hogy a népszerű színészeknek melyik volt a kedvenc jelmezük. Kautzky Armand is felidézte az emlékezetes jelmezeit, többek között a Macskák musical legendás testdresszét.

“Főnix madarak a színpadon” – Interjú Mester Viktóriával

Színház.online
-
 21.07.31 06:00Színpad

A Szentendrei Teátrum és a Coopera produkciójában a MűvészetMalomban 2021. augusztus 6-án és 7-én Bartók Béla csodálatos operáját tekinthetik meg a komolyzene rajongói, a zeneszerző születésének 140. évfordulója alkalmából. A közelgő bemutató kapcsán Mester Viktóriával beszélgettünk, aki párjával, Molnár Leventével tárja elénk a…