Találatok: 123 hír

Palkovics László miniszter: “Az SZFE esetében egy kultúrharc zajlik”

A miniszter szerint ahogy egy műszaki egyetemen a különböző vállalatok igényeihez kell igazítani a képzést, úgy az SZFE-n is. Erről a Mandinernek beszélt.

Állatmesék – Farsangi családi stream előadás a Juhász Kata Társulattól

A Juhász Kata Társulat nagysikerű gyermekelőadásainak legújabb darabja, az Állatmesék újcirkusz produkció, amely gyerekeknek és szüleiknek egyaránt tartalmas szórakozást nyújt a farsangi kavalkádban. Az Állatmesék január 28-án, 20 órakor jelentkezik élőben a TRIP Hajó WebSzínházából.

Hangosító – Barnák László, Mácsai Pál és Rozgonyi-Kulcsár Viktória a Színház folyóirat podcastjábaxn

Újra jelentkezik a Színház folyóirat podcastja – a 25. Hangosítóban a színházi streamről beszélgetnek a vendégek: Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója, Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója és Rozgonyi-Kulcsár Viktória, a Jurányi Ház vezetője. Gócza Anita kérdezte őket.

Forog az Ecc-pecc a Tháliában – Tévés produkció készül

Javában készül az Ecc-pecc című televíziós produkció, melynek forgatása a Thália Színházban zajlik. A forgatókönyvet Medveczky Balázs Ecc-pecc kimehetsz című színdarabjából Medveczky Balázs és Sólyom Tamás írta, rendezője Madarász Isti. 

“Az egyetem szétverésével egy darab történelmet dobnak a szemétdombra” – Zubornyák Zoltán sorai

“Az Ódry – El nem mesélt történetek 141.” címmel írt az SZFE ügye kapcsán Zubornyák Zoltán a színművész, rendező, aki Major Tamás Székely Gábor és Zsámbéki Gábor osztályában végzett az SZFE-n.

Egy nyári nap – Élő közvetítés a Gózon Gyula Kamaraszínházból

A Gózon Gyula Kamaraszínház január 28-án, 19 órakor élő stream közvetítésben teszi elérhetővé a világhírű kortárs norvég szerző, Jon Fosse Egy nyári nap című lírai történetét Kozma András rendezésében.

Megtartotta idei első bizottsági ülését az NKA

Megtartotta idei első bizottsági ülését a Nemzeti Kulturális Alap. A napirendi pontokat megelőzve, Lőrinczy György leköszönő alelnök személyes szavakkal búcsúzott és köszönte meg a bizottsági tagoknak a szakmai munkát és támogatást, míg Bús Balázs – aki 2021. január 1-től tölti be ezt a tisztséget –, üdvözölte a grémiumot és levezette az ülést.

Létrejött a Szépíró Alap – Adománnyal segíthetünk íróinknak

Évek óta visszatérő igény mutatkozott arra, hogy a magyar irodalom legjelesebb szerzőit tömörítő független írószervezet, az 1997-ben alapított Szépírók Társasága a szakmai munka mellett a szolidaritás ügyét is előremozdítsa. 

Felvételit hirdet az Artistaképző

A Nemzeti Artista- Előadó- és Cirkuszművészeti Központ Nonprofit Kft. fenntartásában működő Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnázium felvételt hirdet! 8. osztályos tanulók jelentkezését várják a következő tanév szakgimnáziumi tanulmányainak megkezdésére, valamint 5., 6. és 7. osztályos diákok jelentkezését az…

“Független Oscar-díjra” jelölték Horvát Lili filmjét

A „független Oscar-díjként” emlegetett amerikai díj történetének harmadik magyar jelöltje lett Horvát Lili-filmje.

Tervezési, arculati és dokumentációs osztályvezetőt keres a marosvásárhelyi színház

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház a 2007-es évi 21. sz. kormányrendelet XIII. 3. cikkelye értelmében tervezési, arculati és dokumentációs osztályvezetőt alkalmaz.

Legendás színházi előadások felejthetetlen zenéje – Online koncertet ad a SZAKÉRTŐK

A SZAKÉRTŐK – avagy külföldön immár Artisans – másfél év után újra a Trip Hajó színpadán muzsikál mindenki örömére! Legendás színházi előadások felejthetetlen hangáradata mellett az argentin Mario I Blejer melódiái is felcsendülnek ezen a különleges, 2021. január 29-i stream-koncerten!

Ha álom az élet – Online a debreceni előadás Varga Klári és Szakács Hajnalka főszereplésével

A debreceni Csokonai Színház január 29-én este 19 órától teszi közzé online a Ha álom az élet című előadását. 

Jubileumi előadás-sorozatra készül a Szegedi Pinceszínház

A színház a járványügyi korlátozások feloldása után a Déryné Programmal együttműködve hazai és határon túli társulatokat lát vendégül. A Kárpát-medence minden pontjáról érkeznek majd izgalmas produkciók, amelyeket ingyenesen vagy kiemelt kedvezménnyel láthatnak az érdeklődők.

Videóklip készült Ónodi Eszterrel és Thuróczy Szabolccsal

Különleges dallal jutott A Dal versenyébe Siklósi Balázs. A Csak egy IGENhez készített kisfilm helyszínéül a lenyűgöző Turai kastélyt választották, főszereplői pedig az Aranyélet sztárjai, Ónodi Eszter és Thuróczy Szabolcs.