Találatok: 140 hír

Elhunyt Lengyel Anna dramaturg, műfordító

51 évesen elhunyt Lengyel Anna dramaturg, műfordító, a PanoDráma alapítója, a FreeSZFE Egyesület tanára.

Színházi és SZFE-s képeket is díjaztak a 39. Magyar Sajtófotó Pályázaton

Kihirdették a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait; a legjobb munkákból a tervek szerint szabadtéri kiállítás nyílik és évkönyv is megjelenik majd.

Elhunyt Szabó Rózsa operaénekes

Életének 90. évében elhunyt Szabó Rózsa magánénekes, Lukács Ervin Kossuth-díjas karmester özvegye – adta hírül a Magyar Állami Operaház.

Halász Juditék várják gyerekek meséit, verseit és prózáit

„Hegyek hátán, völgyek ölén” címmel országos vers- próza- és meseíró pályázatot hirdettek. A szervezők a 6-19 éves korosztályba tartozó gyerekek írásait 2021. június 30-ig várják. A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület hatodik éve hirdeti meg a természet szeretetével kapcsolatos szépirodalmi pályázatát, melynek…

Akadálymentesítve közvetíti matinésorozatát a Vojtina Bábszínház

A Vojtina Bábszínház az áprilisi és májusi vasárnap délelőttöket is izgalmassá szeretné tenni az online vetítéseivel!

“Frizurák és bajuszok mesternője” – 90 éves Földes Gáborné Irmi, aki 58 éve dolgozik a Vígben

Ma ünnepli 90. születésnapját Földes Gáborné, Irmi, aki 58 éve dolgozik a Vígszínházban. Még kimondani vagy leírni is döbbenetes ezt a számot.

Ismét szabadtéri színházzá változtak a lakótelepek Kaposváron

Házhoz viszik a színházat Kaposváron. Tavaly tavaszal indult és most folytatódik az egyedülálló kezdeményezés: színházi páhollyá változtatják negyven percre a lakótelepi erkélyeket.

Indul a Csokonai Opera online koncertsorozata

A Csokonai Színház április 16-án indítja útjára Csokonai Opera – Az új generáció című online koncertsorozatát. A Csokonai Színház évtizedek óta kiemelt helyszíne az új operageneráció debütálásának: így vált országosan elismertté többek között Haja Zsolt, Kriszta Kinga és Balczó Péter. A most induló koncertsorozat első alkalmán Nagy Kíra…

Anne Frank naplóját közvetíti az Operettszínház a holokauszt magyarországi áldozatainak napján

Április 16-án, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján az Anne Frank naplója című mono-operát közvetíti a Budapesti Operettszínház. 

Ingyenes kisfilm sorozatot indít a Szegedi Kortárs Balett

A Beavató Színház egy olyan közönség számára nyitott esemény, amelyet mintegy két évtizede a Szegedi Kortárs Balett elsők között hívott életre a magyar táncéletben.

Volt egyszer egy Mozart-maraton – Emlékezés Kovalik Balázzsal egy rendhagyó produkcióra

A Wolfgang Amadeus Mozart születésének 250. évfordulóját ünneplő, 2006-os Mozart-évben különleges produkciót hozott létre a Budapesti Tavaszi Fesztivál: Kovalik Balázs operarendező és Oberfrank Péter karmester párhuzamosan állította színre Mozart három, úgynevezett „Da Ponte-operáját”, vagyis a zseniális kalandorral és udvari költővel,…

Csató Kata a FreeSZFE Egyesületről: “Senki nem sértett semmilyen jogszabályt”

A FreeSZFE Egyesület hosszú távú terveken dolgozik. Erről kérdezte Csató Katát, az egyesület képviselőjét, oktatóját a HírKlikk.

“Egyik este király vagyok, holnap szultán, máskor udvari bohóc” – Bodrogi Gyula 87 éves

Ma ünnepli 87. születésnapját Bodrogi Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze.

VR-színház indult Csehországban – A színpadon érezheti magát a néző

A Brejlando nevű program a cseh brejle, azaz szemüveg szóról kapta a nevét, méghozzá azért, mert a vásárló egy virtuális szemüveget kap, ezen keresztül tudja nézni az előadást.

“A legszínházibb ember volt” – Elhunyt Bodori Anna rendezőasszisztens

Március 22-én elhunyt Bodori Anna (Budapest, 1948. november 8. – Budapest 2021. március 22.) rendezőasszisztens. Az alábbiakban Sándor Erzsi emlékezik rá.