Találatok: 37 hír

Szennyvízvizsgálatra épülő megfigyelőrendszeren dolgoznak a kutatók

Rendszeres szennyvízvizsgálatra épülő megfigyelőrendszeren dolgoznak brit kutatók, akik szerint a módszerrel akár 10 nappal korábban ki lehet mutatni a koronavírus jelenlétét egy közösségben, mint az egészségügyi tesztekkel.

Presser Gábor: „Én visszahúzódom a homályba, a lányok meg maradnak elöl a fényben”

Szimpatika
-
  Ma 07:35 Életmód

A zeneigazgató úr – még március elején, mielőtt megállt volna a világ – az irodájában fogadott. De nem is iroda volt ez, hanem egy igazi padlásszoba...

A Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják a kutatók

A Balaton tavalyi algásodásában szerepet játszott a tartósan megemelt vízszint, ezért a tó vízszintszabályozásának teljes átalakítását javasolják.

Régi ismerős: Bayer Ilona

Szimpatika
-
  Tegnap 19:35 Életmód

Bayer Ilona meghatározó alakja a magyar televíziózás történetének. Ő volt a rendszerváltás éveiben a komoly szakmai felkészültséget igénylő, sokmillió nézőt vonzó Tv Híradó egyetlen női műsorvezetője.

A vérszegénység tüneteit nem mindig könnyű felismerni

Szimpatika
-
  Tegnap 16:35 Életmód

Fáradtság, sápadtság és levertség – ha ezeket a tüneteket tapasztalja, felmerülhet a vérszegénység gyanúja.

Új maszkgyártó gép kezdte meg működését Budapesten

Új maszkgyártó gépet állított üzembe az állami tulajdonú Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Budapesten.

Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a Nyugat-Balkán országaira

Ausztria utazási figyelmeztetést adott ki a koronavírus miatt a Nyugat-Balkán hat országára: Szerbiára, Montenegróra, Bosznia-Hercegovinára, Észak-Macedóniára, Albániára és Koszovóra.

Ne etessük a vízimadarakat!

Szimpatika
-
  Tegnap 06:35 Életmód

A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, ezért az Mme mindenkit arra kér, hogy sehol és semmivel ne etesse őket.

Gps-jeladókkal felszerelt Pet palackok úsznak a Tiszán

Szimpatika
-
  20.07.01 19:35 Életmód

A Hulladékmentes Tisza projekt keretében fejlesztett eszközök akár két éven keresztül is szolgálhatják működésükkel azt a kutatást, amely a folyón szállított hulladék útját követi nyomon.

Megvan az országos koronavírus szűrővizsgálat eredménye

Mindössze három főnek lett pozitív a Pcr-tesztje a mintegy 10 500-ból a 2020. május 1-16. között végzett, a Semmelweis Egyetem vezetésével megvalósult országos, reprezentatív koronavírus szűrővizsgálat keretében.

A legfinomabb nyári limonádék

Szimpatika
-
  20.07.01 11:35 Életmód

A nyári melegben mindenkinek jólesik néhány frissítő korty. Az egyik nagy kedvenc a limonádé, de a klasszikus verzión kívül érdemes kipróbálni néhány újdonságot is.

Rendszeressé válhat a 40°C-os hőmérséklet Nagy-Britanniában

Rendszeressé válhat az akár 40°C-ot is elérő nyári hőmérséklet 2100-ra Nagy-Britanniában, ha nagyon magas marad a szén-dioxid-kibocsátás.

Parkinson-kór: még várat magára a nagy áttörés

Szimpatika
-
  20.07.01 06:35 Életmód

Noha a terápiás lehetőségek egyre jobbak, a Parkinson-kór lényegi kezelését tekintve évtizedek óta nem történt nagy váltás – derült ki dr. Buda Botond ideggyógyásszal készített interjúnkból.

A gyerekeim és a történelem

Szimpatika
-
  20.06.30 17:05 Életmód

Március közepétől Magyarországon és a nagyvilágban egy soha nem tapasztalt helyzet alakult ki, ezért a magazinunk sem jelenhetett meg. Az elmaradt lapszámok alatt viszont nálunk otthon nem állt meg az élet...

Előre megjósolható a járvány második hulláma a szennyvízből

Egy-két héttel előre meg lehet jósolni a koronavírus-járvány esetleges második hullámát a szennyvíztisztítókból vett minták alapján.