Találatok: 20 hír

Párkapcsolati erőszak

Szimpatika
-
  Tegnap 18:56 Életmód

A párkapcsolati erőszak hosszú távon aláássa az önbecsülést és a társas készségeket, lerombolja a meghitt családi légkört, káros hatással van a növekvő gyerekekre, gátolja a szülői képességeket és megteremti a szégyen, a bűntudat, az elszigeteltség és a magány intenzív érzését.

Hogyan kezdjen mozogni, aki túlsúlyos?

Szimpatika
-
  Tegnap 08:05 Életmód

A túlsúlyosság társadalmunk egyik fő egészségügyi problémája. A súlyfelesleg leadásában fontos pillér a személyre szabott diéta és mozgásprogram, ám az edzést nagy óvatossággal szükséges elkezdeni.

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Szimpatika
-
  19.12.13 20:40 Életmód

A karácsonyi menü összeállítását is jelentősen megnehezítheti, ha cukorbeteg van a családban. Kis odafigyeléssel azonban mindenkinek olyan finomságot teríthetünk, amit boldogan és biztonságosan fogyaszthat.

Behajózik a Titanic a Veszprémi Színházba

2019. december 13-án pénteken 19:00 órától tartják Peter Stone – Maury Yeston Titanic című musicalének premierjét a Veszprémi Petőfi Színházban. Az előadást Somogyi Szilárd Nádasdy Kálmán-díjas rendező viszi színre.

Luca-napi hiedelmek és szokások

Szimpatika
-
  19.12.13 06:05 Életmód

December 13-án Szent Lucára emlékezünk. A Gergely naptár bevezetésével Luca napjára esett az év leghosszabb éjszakája, éppen ezért a hiedelem a gonosz erőkhöz kapcsolta.

Nincsen fenyőfa tövis nélkül

Szimpatika
-
  19.12.12 19:05 Életmód

Sallai Ervin humoros írásával igyekszünk enyhíteni a karácsonyi készülődés okozta feszültséget!

Ideje másként gondolkodni az injekciós fájdalomcsillapításról!

Szimpatika
-
  19.12.12 08:55 Életmód

Valamilyen oknál fogva többnyire ellenkezés és félelem övezi az injekciós fájdalomcsillapítást, holott a más néven aktív fájdalomcsillapításnak is nevezett eljárás az egyik leghatékonyabb módszere a fájdalom elűzésének mozgásszervi betegségek esetén.

Karácsonyi szórakozás totyogóknak

Szimpatika
-
  19.12.11 19:05 Életmód

A karácsonyi visszaszámlálás hivatalosan is elindult! Az ünnepi üdvözlőlapok írása és a karácsonyi bevásárló tömeg közötti navigálás mellett itt a ragyogó alkalom, hogy az ünnep még izgalmasabb legyen. Íme néhány szórakoztató ötlet!

A derékfájás gyógyszeres „önkezelésének” veszélyei

Szimpatika
-
  19.12.11 17:05 Életmód

A gerincbetegségekhez társuló fájdalom, az egyik leggyakoribb panasz, ami a pácienseket orvoshoz viszi. Folyamatosan átalakuló világunkban egyre nagyobb szerepet kap az öngyógyítás, amely ma már nemcsak a különböző fizioterápiás módszerekre terjed ki, hanem az öngyógyszerelésre is.

Izzadó kamaszok – mikortól kóros?

Szimpatika
-
  19.12.11 08:05 Életmód

A pubertáskor a hatalmas hormonális változásokról szól, mely több tünetben is megnyilvánul. Ezek többsége az érintettek számára igen kellemetlenek. De ez meddig normális és mikor kell problémára gyanakodni?

Milyen fenyőt érdemes venned?

Szimpatika
-
  19.12.11 06:05 Életmód

Van, akinek az illat a szempont, s van, akinek a tűlevél hossza. Neked melyik a kedvenced?

Érez-e bűntudatot a bérgyilkos?

Szimpatika
-
  19.12.10 19:00 Életmód

Martin Scorsese sokféle filmet készített több évtizedes karrierje során, de még mindig a gengszterek között érzi magát igazán otthon.

Stresszmentes fegyelmezés - szülőtréning

Szimpatika
-
  19.12.10 17:05 Életmód

Legtöbbünk csak egy vagy két gyereket nevel fel élete során. És ezt elsőre, mindenféle gyakorlat, tapasztalat nélkül is jól kellene csinálnunk. Nem csoda, hogy a felelősség gyakran bizonytalan kísérletezést és nehéz bűntudatot szül.

Porcleválás vagy porckopás?

Szimpatika
-
  19.12.10 06:05 Életmód

Nem mindegy, mitől fáj a térde. A térdfájdalom lehet egy rossz mozdulat következménye, de kialakulhat lassan, hónapok-évek alatt is.

Kamaszkori magatartászavarok

Szimpatika
-
  19.12.09 21:07 Életmód

Kamaszok esetében, a lelki fájdalmak feloldásának egy rendkívül gyakori módja az önsértő tevékenység.