Találatok: 23 hír

Rockzenészekből családapák

Szimpatika
-
  Tegnap 18:46 Életmód

"Hatalmas feladatnak éreztem, hogy előadóvá váljak, mert mindegy, ki mekkora érzéseket kerget magában, ha képtelen azt hitelesen átadni. És persze az éneklés se volt egyszerű: ha megkérdeztük volna a gimnáziumi barátainkat, szerintük fizet-e majd bárki egy forintot is azért, hogy mi énekeljünk, kiröhögtek volna..."

Az álmok varázslatos világa

Szimpatika
-
  Tegnap 08:07 Életmód

Az álmok évezredek óta foglalkoztatják az emberiséget. Érdekességek az álmoskönyvek, a pszichoanalízis és az álomfejtés világából.

Mit élnek át a krónikus bőrbetegséggel élők?

Szimpatika
-
  Tegnap 06:05 Életmód

Német Borbála felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus arról mesél, hogy mit élnek át a krónikus bőrbetegséggel élők és melyek a leggyakoribb okok, amik kiválthatnak bőrtünetet.

Stresszoldás vény nélkül

Szimpatika
-
  20.01.26 18:34 Életmód

Az év eleje sok szempontból nagyon megterhelő időszak lehet. Ez megviseli az immunrendszerünket és az idegeinket is.

Életmentő, új segélyhívó app, érdemes mielőbb letölteni!

A mobilapp pontos helymeghatározást tesz lehetővé, egy gombnyomással mentőt hívhatunk, megjeleníti a mentők számára az előre feltöltött egészségügyi adatokat, tartalmazza a felhasználóhoz legközelebb eső gyógyszertár, kórház, defibrillátor helyét.

Hagyd, hogy fájjon!

Szimpatika
-
  20.01.25 18:06 Életmód

Szakítás után nem szabad elmenekülni a fájdalom elől, mert ha nem éljük meg, később újra előkerülhet, akár jóval később is, amikor már újabb komoly kapcsolatban élünk.

Egészségügyi önkénteseket keres a Bátor Tábor

Szimpatika
-
  20.01.25 08:06 Életmód

Akik a szuperhősöket gyógyítják. Csatlakozz a Bátor Tábor egészségügyi csapatához!

2020 – Anyaszemmel

Szimpatika
-
  20.01.24 19:32 Életmód

Férjem folyton próbálkozik bennem fenntartani a pozitív hozzáállást az élethez, ezért megpróbálom nem a sötét szemüvegemen keresztül nézni a következő éveket.

Miért alszanak egyedül a gyerekeink?

Szimpatika
-
  20.01.24 17:42 Életmód

Ha a családban mindenki, és különösen minden gyermek, saját szobában alszik, hatalmas otthonokra van szükség, amelyeket drága megépíteni, árammal ellátni és fűteni. Azaz, alvási szokásainknak igen jelentős lehet a karbon-lábnyoma.

A szülés utáni testnek nem a vágykeltés a feladata

Szimpatika
-
  20.01.24 08:11 Életmód

Beszéljünk végre a valós problémákról – például a nőket a szülés után érő testi-lelki változásokról – is.

Tényleg lehetünk allergiásak a hidegre?

Szimpatika
-
  20.01.24 06:21 Életmód

A hidegallergiát nem valódi allergiaként, hanem a csalánkiütés egy speciális formájaként tartják számon, éppolyan kellemetlen és akár veszélyes tünetekkel is járhat, mint az ismertebb allergiák.

Kerekesszékből a dobogóra

Szimpatika
-
  20.01.23 19:23 Életmód

"A kórházban többször megkérdeztem magamtól, hogy miért pont velem történik ez, de a családom végig velem volt, ami nagyon sokat segített fizikailag és lelkileg is."

Mi fán terem a curling?

Szimpatika
-
  20.01.23 17:26 Életmód

Habár elsőre úgy tűnik, hogy ez a sportág a teke, a jégkorong és a házimunka ötvözete, a curling legalább 450 éves múltra tekint vissza. Az első írásos említése Skóciából származik, ahol nemzeti sportágnak tartják, de ugyanúgy elterjedt Hollandiában és Németalföldön is. A játék fizikailag sem nevezhető könnyűnek és ráadásul remek…

Öröklődő rákbetegségek: génszinten fogjuk legyőzni őket

Szimpatika
-
  20.01.23 08:07 Életmód

Genetika és rák: egymástól egyáltalán nem idegen fogalmak.

Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat

Szimpatika
-
  20.01.23 06:06 Életmód

Kína, a világ egyik legnagyobb műanyag-felhasználója bejelentette, hogy a tervek szerint 2020 végére nagyvárosaiban, 2022-re pedig minden városában betiltja a nem lebomló műanyagzacskókat.