Találatok: 18 hír

Gyorsabb gyaloglás – fiatalabb szervezet és jobb agyműködés

Aki 45 évesen gyorsabban gyalogol, annak fiatalabb a szervezete és az agya is, a gyaloglás leggyorsabb, de még nem futó tempója ugyanis jó jelzője a szervezet és az agy öregedésének, egy új kutatás szerint.

Szuperhasznos teafaolaj

Szimpatika
-
  Tegnap 11:00 Életmód

A teafaolaj széles spektrumú, erőteljes baktérium, gomba és bőrparazita-ellenes tulajdonságaival vált ismertté. Azonban számos nódon használhatjuk a háztartásunkban is.

Elégtelen tejtermelés

Szimpatika
-
  Tegnap 06:00 Életmód

Gyakorlati tanácsok a tej mennyiségének növeléséhez.

Színtelenül

Szimpatika
-
  19.10.13 17:00 Életmód

Az emberek nagy többsége számára a színlátás teljesen természetes, de van néhány százalék, aki valamelyik alapszínt nem érzékeli megfelelően.

Brit színházak a klímaváltozás ellen

Szimpatika
-
  19.10.13 06:00 Életmód

A klímaváltozás hatásainak mérsékléséért, szénlábnyomuk csökkentéséért brit kulturális intézmények, köztük színházak is lépéseket tesznek. A brit Nemzeti Színház a héten bejelentette, hogy szakít a Shell szponzorációjával

Kamaszkori agytakarítás

Szimpatika
-
  19.10.12 18:00 Életmód

Egy szülő sokszor érezheti, hogy kamasz gyereke agyában furcsa dolgok zajlanak. Mára már tudjuk, hogy ez tényleg így van.

Sejtkutatók kapták az orvosi Nobel-díjat

Szimpatika
-
  19.10.12 06:00 Életmód

A három tudós annak felfedezéséért részesül a legrangosabb tudományos elismerésben, hogy a sejtek miként érzékelik az oxigénszint változását és hogyan alkalmazkodnak hozzá.

Átadták a II.Sz. Gyermekgyógyászati Klinika Hemato-Onkológiai Osztályát

Szimpatika
-
  19.10.11 18:02 Életmód

Több mint 400 millió forint egyetemi és alapítványi forrásból újult meg az Osztály, amely a maga területén Magyarország legmagasabb progresszivitási szintű ellátóhelye. A betegbiztonság megerősödött; a beruházás nem csupán a kis betegek és szüleik, de az orvostanhallgatók számára is nagy jelentőséggel bír

Szemvédő ételek

Szimpatika
-
  19.10.11 06:00 Életmód

Táplálkozásunkkal is hozzájárulhatunk szemünk egészségéhez, védelméhez.

Legyetek kint!

Szimpatika
-
  19.10.10 17:32 Életmód

A szabadtéri programokról ősszel sem kell lemondanunk. Segítünk, hogy hova menjetek októberben!

Ami igazán számít

Szimpatika
-
  19.10.10 11:00 Életmód

Hogyan bánjunk jól magunkkal és másokkal? - alcímmel, már előrendelhető Pál Ferenc, alias Pálferi római katolikus pap, mentálhigiénés szakember legújabb könyve.

Csipkebogyó: C-vitamin ingyen

Szimpatika
-
  19.10.09 18:00 Életmód

Jelentős C-vitamin forrás, emellett más vitaminokat, karotinoidokat, pektint, szerves savakat tartalmaz. A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin is található benne.

A szén-monoxid mérgezés megelőzhető!

Leggyakrabban a fűtési időszakban, ám azon kívül is okozhat mérgezést, súlyosabb esetben pedig halált, a "csendes gyilkosnak" is nevezett szén-monoxid

Hétköznapi szemvédelem

Szimpatika
-
  19.10.09 06:00 Életmód

Ma van a látás világnapja. Ez egy remek alkalom arra, hogy mi is felhívjuk a figyelmet szemünk védelmének fontosságára.

A hajhullástól a kopaszodásig – Megállítható a folyamat?

Szimpatika
-
  19.10.09 06:00 Életmód

Az, hogy rendszeresen búcsút kell intenünk hajkoronánk néhány tagjának, teljesen természetes dolog: a szakértők kb. 100 hajszál napi elvesztését tartják normális mennyiségnek. Azonban ha azt tapasztaljuk, hogy hajmosás vagy fésülködés után jóval több hajszálunk távozik, mint megszokott, esetleg a fejbőrünk egyes helyeken jobban…