Találatok: 47 hír

Online adventi kiállítást és vásárt rendez a MANK

A látogatókat idén egy online galériatér várja, ahol kortárs képzőművészeti alkotások segítik az ünnepre hangolódást, a kiállított munkák pedig meg is vásárolhatók.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják.

Karácsonyi fesztivál a máltai Ta ’Qali kézműves faluban

Ezernyi tündérfény, interaktív koncert és kézműves piac mind karácsonyra érkezik Máltára, ebben az évben is... de a 2020-as „divatot” követve idén az autók sem maradnak otthon!

Már lehet kérvényezni a brit letelepedési és munkavállalási vízumot

Keddtől kérvényezhetik a nagy-britanniai letelepedési és munkavállalási vízumokat azok a külföldiek, köztük az EU-tagországok állampolgárai, akik 2021. január 1. után kívánnak Nagy-Britanniába költözni. Azoknak az uniós állampolgároknak, akik már Nagy-Britanniában élnek és megszerezték, vagy a jövő júniusi határidőig kérvényezik a letelepedési…

Büntetik a magyar vásárlóknak rosszabb terméket kínáló multit

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség 2022 májusától, miután az Országgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta a fogyasztóvédelmi törvény módosítását kedden – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A közlemény szerint a tárca által javasolt változtatás véget vet a…

Élnek már a megszigorított korlátozások Németországban

Életbe léptek kedden Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt megszigorított korlátozások.

Újabb ingyenes tesztelési lehetőség Bécsben

Újabb ingyenes tesztelési helyszínt jelöltek ki Bécsben. Az Austria Center melletti "tesztelőutcát" azoknak tartják fenn, akik kórházak vagy szociális intézmények dolgozói, akik ilyen intézményekbe látogatnának, illetve akik a rendőrség, tűzoltóság, mentőegységek alkalmazottai.

Díjmentes Digitális Maszk mindenkinek

A koronavírus-járvány miatt napjainkra a maszk a távolságtartás és az egészségvédelem legfőbb szinonimája lett, de az élet bizonyos területein elkerülhetetlenek voltak a személyes találkozások. Egy magyar vállalat innovációjának köszönhetően ennek vége: a Digitális Maszkkal a civil és a céges szféra azon területein is tovább csökkenthetjük…

Bővült a halválaszték, az árak változatlanok

Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.

Arany Delfin-díj a Budapest 365 kampányfilmért

Arany Delfin-díjat kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség a cannes-i Corporate Media & TV Awardson a Budapest 365 kampányfilmmel - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Fejlesztések Kambodzsában

Úk 232 km-es gyorsforgalmi út épül Kambodzsa két legnagyobb városa között. Eddig ismeretlen elefántcsordákra bukkantak a kambodzsai Keo Seima Vad Rezervátumban.

Kevesebb korlátozás: Milánóban mindenki vásárol

Milánó és Torinó belvárosát vásárlók tömege lepte el, miután Lombardia és Piemont tartományban enyhítették a korlátozásokat, és vasárnap megnyitották az üzleteket.

Téli szálláson a szürkemarhák a Hortobágyon

A Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatok elindulnak a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre.

Nincs vége a szigorú korlátozásoknak Ausztriában

A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában – közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár a Kleine Zeitung napilap vasárnapi számának adott interjúban. A kancellár tompította a túlzóan optimista várakozásokat a jelenlegi zárlatot követő enyhítésekkel kapcsolatban. Továbbra is szigorú ko

1 éves lakóautós körúttal védekeznek a vírus ellen

Adányi Mihály és Uhl Veronika 50 évesen úgy döntöttek, hogy amíg mások bezárkóznak, ők megvalósítják régi álmukat, világot látnak. Még jóval a vírus előtt tervezték el, hogy egy 1 éves, lakóautós körútra indulnak Európába. Lányaik már felnőttek, ápolásra szoruló szüleik nincsenek, megélhetésükről előre gondoskodtak.