Találatok: 15 hír

Ultramodern minikoncertek a Zsolnay Negyedben!

Magyarországon élő koncertfelvételeknél nem megszokott, a valódi koncertélményt minden eddiginél jobban megközelítő technikával varázsol fantasztikus hangulatú online koncerteket a pécsi Zsolnay Örökségkezelő új sorozata!

Málta: MICE üzleti utak támogatási rendszere

A Máltai Turisztikai Hivatal elkötelezetten támogatja azokat az idegenforgalmi szolgáltatókat, akik M.I.C.E. rendezvényeket hoznak a Máltai-szigetekre. Az új támogatási rendszer célja a külföldi vállalati ügyfelek és szervezetek ösztönzése, hogy 2021-ben és 2022-ben M.I.C.E. eseményeik helyszínéül Máltát és/vagy Gozót válasszák.

A CEU bécsi kampusza 2025-re készülhet el

A felsőoktatási intézmények tervezésére specializálódott, világszerte ismert Kohn Pederson Fox építésziroda tervezheti a Közép-európai Egyetem (CEU) új bécsi kampuszát. Otto Wagner építészeti öröksége egy nyitott társadalom szellemiségét hirdeti majd.

Uniós oltalmat kapott a Budaörsi őszibarack

Az Európai Bizottság április 19-én oltalom alá vette a Budaörsi őszibarack elnevezést, ezzel 67-re emelkedett az uniós oltalomban részesült magyar földrajzi árujelzők száma.

Álmaim vidámparkja-országos rajzpályázat

SzeretünkUtazni
-
 21.04.18 19:37Utazás

A járványhelyzet és a jelenlegi zárvatartás ellenére szeretne segíteni a tanulóknak feleleveníteni az előző tanévekben vagy a szünidőben megélt vidámparki élményeiket, ezért hagyományához híven rajzpályázatot hirdet „Álmaim vidámparkja” címmel.

Szép „jégbabák”a királykúti barlangban

SzeretünkUtazni
-
 21.04.18 09:39Utazás

Szemet gyönyörködtető, és ritkán látható méretű képződmények jöttek létre a királykúti jegesbarlangban, ahol az idei tél időjárása különösen kedvezett a jégképződés folyamatának. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Telkibányai Erdészetének kezelésében van Magyarország egyetlen jegesbarlangja.

Elefántcsont 3D-nyomtatóval-Bécsben

SzeretünkUtazni
-
 21.04.18 08:52Utazás

A Bécsi Műszaki Egyetem és a 3D-nyomtatásra szakosodott Cubicure munkatársai egy elefántcsontra hasonlító anyagot alkottak, amellyel értékes műtárgyakat lehet restaurálni. A módszer teljesen elefántbarát és alig néhány órán belül kivitelezhető.

Málta fizet a turistáknak, a közvetlen szállodai foglalásért

Máltai turisztikai miniszter április 9-én a 3,5 millió euró segélycsomag-programot jelentett be, aminek célja a közvetlen szállodai foglalások ösztönzése.

Bébibumm a Debreceni Állatkertben

Az újévkor bemutatott szaporulat után a Debreceni Állatkert most ismét örömhírről számolhat be az amazóniai tejbékák háza tájáról, ugyanis nemrég összesen mintegy 200 petéből kelt ki náluk utód – ez a szép szám kifejezetten jellemző a fajra, mivel a nőstények egy-egy alkalommal akár 2000 petét is lerakhatnak.

Már 5 Michelin csillag ragyog Máltán

Idén áprilisban megjelent a Malta Michelin Guide második kiadása, benne azokkal a máltai éttermekkel, amiket a gasztronómiai kiválóság mértékegységeként számon tartott, több mint 120 éve meghatározó kiadvány, a 2021-es évre elismer és ajánl.

Ingyenes koronavírus-teszt egy bécsi kávézóban

Az elviteles süti és kávé mellé most ingyenes koronavírus-tesztet is kínál a bécsi Café Museum. A Karlsplatzon található kávézóban a tesztet a pincér végzi - aki szakképzett mentős. Az eredményt sms-ben vagy e-mailben küldik el a vendégnek.

Bakancslistás tippek Debrecen felfedezésére

SzeretünkUtazni
-
 21.04.14 12:06Utazás

Debrecen gyönyörű arcát mutatja tavasszal. A történelmi belváros hangulatos közterein színpompás virágágyások, a Nagyerdőn látványosan virágzó fák és a bokrok gyönyörködtetik a szemet ilyenkor. Érdemes ey sétát tenni a cívisvárosban és felfedezni a város megannyi természeti és kultúrtörténeti csodáját.

Egyre több az erdő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Idén tavasszal több, mint 13 hektár elegyes kocsánytalan tölgyes telepítésével járult hozzá Borsod-Abaúj-Zemplén megye erdősültségének növeléséhez az ÉSZAKERDŐ Zrt., az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Programban.

Új gyógyszer Bécsből koronavírus-fertőzötteknek

A Bécsi Orvosi Egyetem közreműködésével olyan gyógyszert fejlesztett ki egy nemzetközi kutatócsapat, amellyel meg lehet akadályozni a koronavírus-fertőzöttek súlyos tüdőkárosodását. A gyógyszerfolyadékot az asztma elleni szerekhez hasonlóan be kell lélegezni.

Tulipánok nyílnak a bivalyrezervátum mellett

Az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem ötvenezer virágot számláló tulipános kert nyílt Mórahalom határában.