Találatok: 54 hír

Receptgyűjtemény a fenntarthatóság jegyében

Ki gondolta volna, hogy a bolygó védelme a konyhában kezdődik, fakanállal a kezünkben? Pokorny Lia igen. A színésznő évek óta nagyon tudatosan táplálkozik, és ennek következtében rengeteg tudatosan főző, hasonlóan gondolkozó, hazai barátot ismert meg.

A világ szinte összes országát bejárta Földvári András

Földvári András 68 évesen fittebb, aktívabb és kíváncsibb a világra sok huszonévesnél, ugyanis szinte a földkerekség összes országában járt már. Van, aki könyveket gyűjt vagy cipőket, ő élményeket. Illetve országokat és reptereket. A törökországi Igdirben kereste fel “gyűjteménye” 500. repülőterét.

Jó ötlet most Izlandra utazni?

Az idei turistaszezonra a koronavírus erősen rányomta a bélyegét, így nem könnyű eldönteni, utazzunk-e a nyáron, és ha igen, mi számít biztonságos úticélnak. Úgy tűnik Izland jó választás lehet.

Koraszülötteket támogattak a golfozó sztárok

Nemrég jótékonysági golf hétvégét rendezett a Zala Springs Golf Resort a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány javára. A kétnapos rendezvényen olyan művészek is ütőt ragadtak, mint Németh Kristóf, Nagy Ervin, Hajdu Steve és Epres Attila. Az összegyűlt több mint 2 millió forintos támogatást az alapítvány egy kültéri rehabilitációs park…

Tisza-tó – Kerékpáros rekord

Kerékpáros rekord született a Tisza-tónál idén júliusban, amikor 18 075, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) Kiskörei Szakaszmérnöksége – olvasható a mesterséges tavat üzemeltető igazgatóság honlapján. A korábbi júliusi rekord 2018-ban volt, amikor 13 ezer 768 kerékpáros…

Iskolakezdés Szerbiában

Sok országban azon gondolkodnak, hogyan indítsák el az iskolaévet, hogy a vírus ne tegye be a lábát az iskolákba. Mert ha már bent lesz, akkor át kell térni az otthoni tanításra.

Lesznek gólyatáborok, de nem mindenhol

Most aztán izgulhatnak az elsőévesek, vagyis a gólyák, mert lesz gólyatábor, meg nem is. Ugyanis még nem tudhatjuk a részleteket. Csupán annyit, hogy a hírek szerint lesz olyan felsőoktatási intézmény, ahol megrendezik, és lesz olyan, ahol nem.

Bejrútban segít a Debreceni Egyetem orvos- és mentőcsoportja

Több helyszínen segíti a sérültek ellátását a Debreceni Egyetem különleges orvos- és mentőcsoportja (DEKOM) Bejrútban, de a tüntetések miatt vasárnap hamarabb be kellett fejezniük a munkát - mondta Késmárky András, a mentőcsoport orvosigazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Három belga tengerparti város tiltása

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a belga tengerpart három népszerű városa, Oostende, Knokke és Blankenberge vezetése úgy döntött, hogy vasárnaptól nem engedi területére lépni az egy napra érkező fürdőzőket - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán vasárnap.

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava - ezt a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője mondta.

Hétfőn az állatok királyát ünneplik Debrecenben

Az Oroszlánok Világnapját 2013. óta minden év augusztus 10-én ünnepeljük.

Visszaesett a csehországi turizmus

SzeretünkUtazni
-
  20.08.08 17:07 Utazás

A csehországi turisztikai szálláshelyeken a második negyedévben 988 ezer vendég szállt meg, ami éves összehasonlításban 82,9 százalékos csökkenés - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal Prágában.

Vasárnap 154. éves a fővárosi állatkert

Vasárnap ünnepli fennállásának 154. évfordulóját a Fővárosi Állat- és Növénykert, az intézményben a közeljövőben látható lesz a napokban született szumátrai orángutánkölyök is.

Maldív-szigetek – mikroműanyag

A Maldív-szigetek körüli vizekben az egyik legmagasabb a mikroműanyag-szennyezettség a világon, aminek súlyos következményei lehetnek a sekélyvízi korallzátonyok élővilágára és fenyegetést jelenthet a szigetek lakóinak megélhetésére is.

Elmarad idén a Magyarország Szépe verseny

SzeretünkUtazni
-
  20.08.08 14:28 Utazás

Elmarad idén a Magyarország Szépe verseny, a nemzetközi koronavírus-járvány miatt ugyanis a Miss World jogtulajdonosa 2021-re halasztja a szépségverseny világdöntőjét. Mivel az egészség megőrzése az elsődleges, ezért a Magyarország Szépe versenyigazgatói minden szempontot mérlegelve azt a döntést hozták, hogy idén nem tartják meg a…