Találatok: 19 hír

Hét éve nem volt ilyen drága az élelmiszer

Az idén márciusban 2014 júniusa óta a legmagasabb szintre emelkedtek a világpiaci élelmiszerárak, már a tizedik egymást követő hónapban jegyeztek fel növekedést az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) számításai szerint – írja az MTI.

Ahol nincs hörcsög, az a baj, ahol van, ott meg az

SzaM
-
 Ma 07:36Állatvilág

Európa nagy részén a mezei hörcsög mára visszaszorult, ennek jelei nálunk is érzékelhetők, ezért is lett 2008-ban a faj védett. Minderről persze egészen mást gondol az, akinek földjén vagy kiskertjében falánk hörcsögök tizedelik a termést.

Hogyan csábítsd a kertedbe a kismadarakat? Mutatjuk!

SzaM
-
 Ma 06:34Otthon

A földkihasználás növekedésével a madárállomány folyamatosan csökken. Az élőhelyek és a természetes táplálékforrások elvesztése miatt néhány madárfaj már ki is kihalt világszerte. Bár a változást nem tudjuk megállítani, a vadmadár-populációkat támogathatod azzal, ha vonzó élőhelyet hozol létre számukra a kertedben.

Tulipános kert nyílt Mórahalom határában

SzaM
-
 Tegnap 07:36Otthon

Az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem ötvenezer virágot számláló tulipános kert nyílt szerdán Mórahalom határában.

Bio rizstermesztés Magyarországon?

SzaM
-
 Tegnap 06:34Mezőgazdaság

Nem az 1950-es évekből való „vicc”, hogy magyar termesztésű rizst tegyünk az asztalra. A magyar gazdák képesek kiváló minőségű rizst termelni, ráadásul bio körülmények között.

Évente akár 50 ezer forintot lehetne spórolni az élelmiszerek tudatos felhasználásával

Azon túl, hogy egy átlagos magyar család évente akár 50 ezer forintot spórolhatna a tudatos, otthoni élelmiszer-gazdálkodással, a jelenlegi pazarlás komoly környezeti problémát is okoz a világban – közölte a Klímapolitikai Intézet kedden az MTI-vel. A pazarlás visszaszorítása az élelmiszertermelés karbonlábnyom csökkentésének egyik…

A sokáig friss tulipáncsokor titkai

SzaM
-
 21.04.08 07:34Otthon

Egy szép tulipáncsokor az asztalon szívet melengető látványt nyújt az ott lakók számára, főleg ebben a zord időjárásban. Azonban a tulipán csokor tavaszt idéző hangulatát csak rövid ideig tudjuk élvezni, vannak olyan praktikák, amellyel akár egy hétig is gyönyörködhetünk benne. Megfelelő helyválasztás Az első és a legfontosabb, hogy amikor haza vis

Hucul kiscsikó született a nemzeti parkban

A mintegy 200 példánnyal büszkélkedő hucul ménes Jósvafő közelében, Gerés-lápa lapos fennsíkján él. A Kárpátok pónijának is nevezett zömök, kis termetű, nagy munkabírású hucul ló jól bírja a ridegtartást, és a ménes egy része is tavasztól őszig kint van a legelőn, és szabadon járja a több száz hektáros területet. Az idei első kiscsikó…

Jácint illat csalogatott a györöki dombtetőre

SzaM
-
 21.04.07 06:31Otthon

Igazán különleges családi programra várták a virágok kedvelőit a húsvéti hétvégén Szőlősgyörökbe. Jácint és nárcisz szüreten válogathattak a szebbnél-szebb illatozó is színes növények között a TulipGarden balatoni területén, ahol több tízezer szál virág hajladozott az április szélben. A szeles időjárás sem volt akadálya annak, hogy megszervezzék a

Kullancsinvázió várható a nyáron

SzaM
-
 21.04.06 08:40Állatvilág

Ez a tél sem tizedelte meg a kullancspopulációt, így nem lehet arra számítani, hogy szokásosnál kevesebb vérszívó lesz az idén. A szakember óva int attól, hogy a boltokban kapható sprayk vagy riasztó karperecek hatásának teljes bizalmat szavazzunk.

Drága virágcsokor a mocsári kockásliliom

SzaM
-
 21.04.06 07:36Otthon

Európa szerte ritkává váló virág lett a mocsári kockásliliom. Korábban sokfelé előfordult ám a lecsapolások és a gyepfeltörések következtében mára már veszélyeztetett fajként tartják nyilván. Magyarországon is elsősorban az élőhelyeinek tönkretétele és megsemmisülése miatt került védelem alá.

Monília, a virágzáskori kórokozó

SzaM
-
 21.04.06 06:34Otthon

Fontos szakaszába érkeztünk a virágzáskor fertőző monília elleni védekezésnek. Jelenleg is javában tart a kajszi ültetvények virágzása, míg a meggy, cseresznye, illetve szilva virágzásának a kezdetén vagyunk.

Agro7 – a hét agrárhírei

Megindul az osztatlan közös tulajdonnak a felszámolása, amivel az elmúlt harminc év adósságát rendezheti az agrártárca a birtokpolitika tekintetében. A KITE Zrt. szakemberei a tavaszi növényápolásra hívják fel a figyelmet és a hazai vetőmag előállítás és termesztés az agrárium csúcsteljesítménye, aminek legkiemelkedőbb példája az a négyezer…

Kacsafarkú szender, a magyar kolibri

SzaM
-
 21.04.05 07:36Otthon

Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne elragadtatással beszélt volna erről a különös élőlényről. Fura szerzet, nem vitás, amely a virágok között röpködve inkább tűnik parányi kolibrinek, mint lepkének.

Így csalogasd a lepkéket a kertedbe

A lepkék nem csak szemet gyönyörködtető élőlények, hanem igen hasznos a jelenlétük a kertekben is. Elősegítik a virágok beporzását, a növények fejlődését. Igaz nem mindegyik fajtájuk ennyire hasznos számunkra.