Találatok: 154 hír

Folytatódik a nagyüzem a jégkorong Erste Ligában

Szűk kéthetes szünet után az erdélyi csapatoknak is folytatódik a jégkorong Erste Liga alapszakasza. A Csíkszeredai Sportklub Magyarországon, a Gyergyói Hoki Klub hazai pályán játszik.

Kitartóan küzd Tanasă azért, hogy megbírságolják Csíkszereda polgármesterét

Székelyhon
-
  Tegnap 21:18 Határtalan

Elutasította a Hargita Megyei Törvényszék a Méltóságért Európában Polgári Egyesületnek (ADEC) a csíkszeredai polgármester megbírságolására vonatkozó keresetét. Az egyesület szerint nem hajtottak végre egy jogerős bírósági ítéletet, ez viszont megtörtént.

Hamarosan elkészülnek a póthíddal, hogy aztán elbonthassák a régit Décsfalvánál

Székelyhon
-
  Tegnap 20:12 Határtalan

Hamarosan elkészül a póthíd a 137-es megyei út décsfalvi szakaszán lévő fémszerkezetű átkelő mellett. Utóbbi lebontását és újjáépítését ezután rögtön el is kezdi a kivitelező, egy különleges technológiát alkalmazva az alapozásnál.

Kiesési rangadót játszik az SZFC

Székelyhon
-
  Tegnap 20:12 Sport

A sereghajtó, idegenben még pontot nem szerzett Zilahi SCM ellen folytathatja a pontok gyűjtését a Székelyudvarhelyi FC a labdarúgó 3. Ligában. A mérkőzést pénteken délután két órától rendezik a városi stadionban.

Egyéves kislány életét mentették meg a rendhagyó szívműtéttel

Székelyhon
-
  Tegnap 19:18 Határtalan

Újabb sikeres szívműtétet végzett csütörtökön Horațiu Suciu szívsebész és csapata a marosvásárhelyi szívsebészeti klinikán. Ez alkalommal nem szívátültetést, hanem egy különleges, életmentő operációt hajtottak végre egy egyéves kislányon.

A bajnok elleni meccsre költözik haza a nagyszebeni focicsapat

Székelyhon
-
  Tegnap 19:18 Sport

Befejeződtek az átalakítási munkálatok a Nagyszebeni Hermannstadt stadionjában, csütörtökön a klub megkapta a licencbizottság jóváhagyását, így biztossá vált, hogy saját otthonában rendezheti hátralévő mérkőzéseit az 1. ligás bajnokságban.

Táncos előadással nyílt meg a jubiláló marosvásárhelyi könyvvásár

Olvasó, könyvvel és könyvön pózoló, táncoló gyereksereggel nyílt meg a 25. Nemzetközi Könyvvásár Marosvásárhelyen. A jubiláló rendezvény évek óta jóval többet jelent, mint egy egyszerű könyves seregszemle.

Látatlanban nem szavaznak: elszámolást várnak a magyar tanácsosok

Székelyhon
-
  Tegnap 18:19 Határtalan

Százhatvanöt millió lejjel kevesebb bevétele volt Marosvásárhelynek október végén, mint ami az idei költségvetésben szerepel. Éppen ezért a marosvásárhelyi RMDSZ-es tanácsosok a harmadik alkalommal összehívott rendkívüli tanácsülésen sem szavazták meg újabb pénzek elköltését.

Minden eddiginél környezettudatosabb lesz az idei karácsonyi vásár

Székelyhon
-
  Tegnap 17:18 Határtalan

A környezettudatosság és az újrahasznosítás jegyében rendhagyó karácsonyi vásárt szervez idén december 13–24. között Sepsiszentgyörgy önkormányzata.

Foglalkoztatási támogatás: vizsgálják a rokoni kapcsolatokat

Székelyhon
-
  Tegnap 17:11 Határtalan

Hargita megyében nincsenek visszaélések a havi 2250 lejes foglalkoztatási támogatás igénylése kapcsán – szögezte le portálunknak Jánó Edit, a megyei munkaerő-elhelyező ügynökség osztályvezetője. Rámutatott, a támogatást nem ítélik meg, ha a munkavállaló korábbi és új munkaadója rokonok.

Kiegyenlítődnek az erőviszonyok? Külföldi medveszakértők jönnek Csíkszeredába

Székelyhon
-
  Tegnap 16:15 Határtalan

Csíkszeredában ülésezik jövő héten a nagyvadak és az ember együttélésével foglalkozó európai uniós platform, a rangos szakmai eseményre tíz-tizenöt európai ország képviselőit várják. A találkozó központi témája a medvekérdés lesz.

Két hete eltűnt sepsiszentgyörgyi férfit keresnek

A lakosság segítségét kéri a Kovászna megyei rendőrség, hogy megtalálják a két hete eltűnt sepsiszentgyörgyi férfit. A 40 éves Marin Gheorghét október 30-án látták utoljára a hozzátartozói.

A gyerekeket kiszolgáló programok támogatására fordítják a Szent Erzsébet-napi gyűjtés bevételét

Székelyhon
-
  Tegnap 15:21 Határtalan

Idén is megszervezi a Szent Erzsébet-napi gyűjtést a Gyulafehérvári Caritas. A vasárnapi adakozás alkalmával összegyűlt pénzt a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére fordítják, azokat a Caritas kötelékében működő programokat fogják támogatni, amelyek keretében gyerekeket foglalkoztatnak.

Tisztább kép az impériumváltás éveiről

Székelyhon
-
  Tegnap 14:18 Határtalan

Elismert erdélyi és magyarországi történészek, kutatók találkoznak ezekben a napokban a gyergyószentmiklósi történész konferencián. Erdély Romániához csatolásának százéves évfordulója környékén az ehhez vezető okok és következmények megismerését segíti az esemény.

Máris megrongálták a frissen kihelyezett biciklijavítót

Székelyhon
-
  Tegnap 14:18 Határtalan

Hétfőn szerelték fel a székelyudvarhelyi Bethlen-negyedi parkban, és már meg is rongálta valaki a köztéri biciklijavító állomást. A polgármesteri hivatal munkatársai abban bíznak, hogy egy gyerekcsínyről lehet szó, nem tudatos károkozásról.