Találatok: 186 hír

Elsőfokú árvízriasztás van Maros megyére vonatkozóan is

Székelyhon
-
  Ma 19:18 Határtalan

A hidrológusok csütörtökön egy másodfokú (narancssárga jelzésű) és egy elsőfokú (sárga jelzésű) árvízriadót is kiadtak, melyek péntek éjfélig érvényesek Szatmár, Maros és Fehér megyék területén.

Az EP-választás nem pártpolitikai kérdés

Székelyhon
-
  Ma 19:18 Határtalan

Félre kell tenni a belpolitikai nézeteltéréseket, és minél nagyobb számban részt kell venni a közelgő EP-választásokon, ahol a magyar jelöltekre kell szavazni. A romániai magyarság Európa parlamenti jelenléte nemzeti ügy – szögezték le az RMDSZ és az MPP tisztségviselői.

Com’ON Sepsiszentgyörgy: sokszínű ötletek, több ezer szavazat

Székelyhon
-
  Ma 19:18 Határtalan

A május 20-án lezárt közel egy hónapos szavazás során 2397 személy 6323 szavazatot adott le a Com’ON Sepsiszentgyörgyre benevezett kezdeményezésekre.

A Besenyői tóba fulladt egy férfi

Székelyhon
-
  Ma 18:15 Határtalan

A Kovásznai megyei tűzoltóság kötelékébe tartozó búvárok találták meg egy férfi holttestét csütörtökön a Besenyői tóban.

Csíki kishokisok a román parlamentben

Székelyhon
-
  Ma 17:18 Sport

A Bukarest melletti Otopeni-ben még május végén is üzemel a Telekom Aréna, Ion Țiriac üzletember műjégpályája, ahol az elmúlt napokban a 13 éven aluli hokisok számára rendeztek minitornát, amelyre a csíkiakat is meghívták.

Székelyföld előtt olyan perspektívák nyíltak meg, amelyekre 20-30 éve aligha számított bárki is

Székelyhon
-
  Ma 17:18 Határtalan

A régióban megvalósuló fejlesztésekről, a támogatásokról, a gazdaságfejlesztési lehetőségekről, illetve az innovációs programokról kaptak tájékoztatást a vállalkozók a Csík-Expo kísérőrendezvényeként megszervezett Csíkszeredai Üzleti Fórum és B2B találkozó című szakmai eseményén.

A visszaállamosítási per miatt bevételi forrás nélkül maradt az ozsdolai közbirtokosság

A sepsiszentgyörgyi törvényszék épülete előtt tiltakoztak csütörtökön az ozsdolai Láros közbirtokosság hatvan tagja, akik attól tartanak, hogy visszaállamosítják a 2900 hektáros erdővagyonukat.

Megnyitotta kapuit a 29. Csík-Expó az Erőss Zsolt Arénában

Székelyhon
-
  Ma 17:15 Határtalan

Huszonkilencedik alkalommal nyitották meg Csíkszeredában a régió legnagyobb nemzetközi kiállítását és vásárát, a Csík-Expót csütörtök délben. A vasárnapig tartó rendezvényen ezúttal 68 vállalkozás termékeit és szolgáltatásait tekinthetik vagy vásárolhatják meg az érdeklődők.

Újabb halasztás – hiányozni fog a következő tárgyalásról Ráduly Róbert Kálmán

Székelyhon
-
  Ma 16:21 Határtalan

Nem történt érdemi előrelépés Ráduly Róbert Kálmán és Szőke Domokos büntetőperének ügyében, a csíkszeredai polgármester és alpolgármester ismét hiába jelent meg a Maros Megyei Törvényszéken.

Az idén 40 éves Karthago zenekar is koncertezik a diMANSIONS fesztiválon 

Kevesebb mint egy hónap múlva, június 14-16. között szervezik meg az oltszemi Mikó-kastély területén a diMANSIONS fesztivált, amely során a 80-as, 90-es és 2000-es évek nemzetközi, hazai és anyaországi sztárjai adnak élő koncertet. 

Felbontja az együttműködési megállapodást az RMDSZ a PSD-vel az úzvölgyi helyzet elmérgesedése miatt

Az úzvölgyi temetőben kialakult helyzet miatt felbontja az együttműködési megállapodást a PSD–ALDE-kormánykoalícióval az RMDSZ. Ezt Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke jelentette be. Mint fogalmazott: egyértelmű kérésük ellenére a kormány nem tett határozott lépéseket a helyzet további elmérgesedésének megakadályozásáért

Szinte biztos: Ljubljanában lesz a jövő évi magyar–román hokicsata

Székelyhon
-
  Ma 15:12 Sport

Románia visszalépett a jövő évi divízió 1/A csoportos világbajnokság megrendezésétől, így Szlovénia az egyetlen pályázó, a helyszín a ljubljanai Stozice Arena lehet – tudta meg a jegkorongblog internetes portál.

Holtan találtak egy asszonyt a lakásában

Székelyhon
-
  Ma 15:12 Határtalan

Tűzoltók segítségével hatoltak be szerdán egy sepsiszentgyörgyi tömbház hetedik emeleti lakásába, ahol holtan találtak egy 66 éves asszonyt.

Kastélyrali: nem a gyorsaság, hanem a pontosság a lényeg

Székelyhon
-
  Ma 15:12 Határtalan

Veteránautók raliznak két napig Maros és pár környező megyében, ahol immár ötödjére szervezik meg a Kastélyralit. Négy országból több mint hatvan veteránautó jelentkezett be a versenyre, amelynek egyik célkitűzése az is, hogy kastélyokat, várakat látogassanak meg.

Kormánytízórai: a grammokat nézik, nem az ízeket

Székelyhon
-
  Ma 14:18 Határtalan

Fűrészporhoz hasonlít az iskolában kormánytízóraiként kiosztott teljes kiőrlésű keksz, és a kifli is hasonló ízű. Az erdőszentgyörgyi iskola, illetve több szülő és szülőközösség is írásos panaszt nyújtott be a Maros megyei önkormányzathoz meg a fogyasztóvédelemhez.