Találatok: 141 hír

Harminchét új fertőzött, ugyanannyi gyógyult Háromszéken

Székelyhon
-
  Ma 18:21 Határtalan

Háromszéken az elmúlt 24 órában 37 új koronavírus-fertőzést mutattak ki, és ugyanennyi személyt nyilvánítottak gyógyultnak. Ebben az időszakban 239 tesztet dolgoztak fel.

A főhajtás is rendhagyó lesz idén a szabadságharcosok előtt

A koronavírus terjedése miatt bevezetett korlátozó intézkedések nyomán az 1956-os forradalom és szabadságharc október 23-i emléknapján idén nem lehet a megszokott formában emlékezni, de a főhajtás nem marad el.

A szórványmegyék jelöltje befutó helyen a háromszéki parlamenti listán

Székelyhon
-
  Ma 17:15 Határtalan

Szerdán leadták jelölési dokumentációjukat az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének szenátor- és képviselőjelöltjei a Kovászna Megyei Választási Bizottságnál.

Tizenegy éve börtönben ülő fiatal rajzaiból nyílt tárlat Marosvásárhelyen

Székelyhon
-
  Ma 17:15 Határtalan

Már az is hírértékű, ha kiállítást nyitnak meg vészhelyzet idején, de a szerdai marosvásárhelyi tárlatmegnyitó még ennél is rendhagyóbb volt. Fény a rácsok között címmel nyílt kiállítás a Maros Megyei Könyvtár főbejáratánál.

Megbékélt pártjával Kulcsár-Terza József

A Magyar Polgári Pártban (MPP) jó a hangulat, a nézeteltérések megoldódtak – mondta szerdai sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóján Kulcsár-Terza József. A parlamenti képviselő az Erdélyi Magyar Szövetség és az RMDSZ egyezsége révén újabb mandátumra pályázhat.

Sárga járványügyi besorolásba került Gyergyószentmiklós

Székelyhon
-
  Ma 16:12 Határtalan

Sárga (másodfokú) járványügyi besorolásba került Gyergyószentmiklós kedd estétől. Mivel megnövekedett az elmúlt időszakban a koronavírus fertőzések száma, ezért újabb szigorítások léptek életbe egyelőre november 3-ig. A Gyergyói-medencében még „sárgultak” be települések.

Jogerős Ráduly és Szőke felmentése

A Marosvásárhelyi Ítélőtábla szerdán kihirdetett ítélete megerősítette a Maros Megyei Törvényszék korábbi alapfokú határozatát, és jogerősen felmentette az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) vádjai alól Csíkszereda polgármesterét és alpolgármesterét.

Villámlátogatást tett Marosvásárhelyen az egészségügyi miniszter

Székelyhon
-
  Ma 15:12 Határtalan

Marosvásárhelyen 22-vel fogják növelni az intenzív terápiás ágyak számát, és más megyéből is iderendelnek szakorvosokat, hogy fogadni tudják a súlyos állapotban levő koronavírusos betegeket – nyilatkozta Nelu Tătaru egészségügyi miniszter, aki villámlátogatáson volt Maros megyében.

Van igény a földgázra, és ha a pályázat sikerrel jár, pénz is lesz

Székelyhon
-
  Ma 14:18 Határtalan

Több mint 50 millió lej értékű beruházás során építenének ki gázhálózatot öt felcsíki községben, amelyek közösen pályáztak támogatásért. Több évre szóló munkálatokról van szó, amelyekhez 10 százalékos önrésszel kell hozzájárulni.

Dálnok és Kommandó is bevörösödött

Szerdától újabb két háromszéki településen – Dálnokon és Kommandón – lép életbe a vörös forgatókönyv. Ezzel már nyolcra emelkedett azon háromszéki települések száma, ahol meghaladta a három ezreléket a 14 napra számolt fertőzöttek aránya.

Iktatták a Hargita megyei képviselő- és szenátorjelöltek jelentkezési dossziéit

Székelyhon
-
  Ma 13:21 Határtalan

Beiktatták az RMDSZ Hargita megyei képviselő- és szenátori dossziéit, így már hivatalossá vált, hogy kik indulnak a december hatodikai parlamenti választásokon. Hargita megyében három új jelölt van, akik még nem rendelkeztek parlamenti mandátummal.

Súrolja az ötezret az újonnan azonosított esetek száma

Székelyhon
-
  Ma 13:21 Határtalan

Rekordszámú, 4848 új koronavírusos esetet regisztráltak Romániában az elmúlt huszonnégy órában. A koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma 69-cel nőtt, míg jelenleg 766 pácienst kezelnek intenzív osztályon.

Közel száz új megbetegedést igazoltak Hargita megyében

Székelyhon
-
  Ma 13:21 Határtalan

A minden eddiginél magasabb országos új esetszámhoz képest Hargita megyében nem lépte át az eddigi rekordértéket a szerdán igazolt koronavírus-fertőzések száma. A térségben 97 új megbetegedést azonosítottak, és két újabb haláleset is történt.

Adócsalás miatt vizsgálódnak, két személyt őrizetbe vettek

Hét házkutatást tartottak Maros megyében szerdán reggel a rendőrök és csendőrök, adócsalással gyanúsított személyeknél.

Létfontosságú, biztonságos és nincs negatív vírusteszthez kötve a véradás

Székelyhon
-
  Ma 11:18 Határtalan

Jelentősen lecsökkent a véradók száma, így a Maros, de különösen Hargita megyei vérközpont komoly vérhiánnyal küzd. Mindkét intézmény képviselője kihangsúlyozta: biztonságos körülmények között lehet vér adni, várják az életmentő adakozókat.