Találatok: 145 hír

Felújításra szorul a mikházi Csűrszínház székely kapuja

Tizennégy évvel ezelőtt állították fel a székely kaput Mikházán a Csűrszínháznak helyet adó telek bejáratához. Azóta a tetején lévő zsindely elkorhadt, a pác megkopott, de a kerítésre is ráfér egy alapos felújítás.

Felfelé araszol a betegszám Maros megyében

Szinte kétszer több koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak Maros megyében az elmúlt 24 órában, mint egy nappal korábban.

Szeméthalmot hagynak maguk mögött a menedékházakban meghúzódók

A túrázóknak menedéket nyújtó faházak tisztán tartására hívják fel a figyelmet a Maros megyei hegyimentők.

Harmincháromezer tesztnek a tíz százaléka lett pozitív

Az elmúlt huszonnégy órában 3174 új fertőzéses esetet azonosítottak Romániában. A koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma 77-tel emelkedett.

Nem ússzák meg következmények nélkül a hanyag szolgáltatók

Szerződésbontás vár azokra a szolgáltatókra, amelyek Maros megye különböző településein gyűjtik és szállítják el a szemetet, és nem teljesítették a szerződésben vállalat feladataikat. Két cég van ebben a helyzetben, mert elhanyagolták a beruházásokat, és nem tájékoztatnak a szelektív gyűjtésről.

Kismértékben ugyan, de folyamatosan nő az új esetek száma Hargita megyében

Folytatódott a napok óta tartó esetszám-növekedés szerdán Hargita megyében, és újabb halálesetek is történtek a térségben az elmúlt 24 órában. A fertőzöttségi arány ugyancsak emelkedett egy kevéssel.

És akkor az erdélyi médiával, mondd, mi lesz?

A Székelyhon tematikus podcast-csatornájának első adása ez, Stanik Istvánnal. Stanikkal, aki a ’89-es változások után meghatározó szereplője volt az erdélyi magyar médiának.

Interneten megismert fiúhoz próbált eljutni egy kiskorú lány

Bejelentés nélkül távozott maroshévízi otthonából egy 14 éves lány kedden. Mint kiderült, egy közösségi oldalon megismert fiúhoz próbált eljutni.

Szemétlerakó mellé helyezett száraz fenyőfák gyulladtak ki Marosvásárhelyen

Két tűzesethez is riasztották a Maros megyei tűzoltókat kedd este és szerdára virradóan, szerencsére egyik eset sem követelt emberi áldozatokat.

Állatorvosokat is alkalmaz a rendőrség újonnan létrejött szerve a hatékonyabb fellépésért

Még nem kezdte el működését az újonnan létesült állatrendőrség, zajlik a meghirdetett állások betöltésére kiírt versenyvizsga. Az állatvédő szervezetek képviselői szerint nagy szükség van a támogatásra.

A nap legfontosabb étkezésére koncentrált a Főnix Konyha séfje

Két ínycsiklandó reggeli receptjét mutatta be ezúttal Karácsony József. A Főnix Konyha séfje hájas lapba göngyölt sült virslivel és túróval töltött sonkával rukkolt elő.

Az utolsó simításokat végzik az onkológiai klinikán

Márciustól fogadja újra a betegeket a Maros Megyei Klinikai Kórházhoz tartozó Onkológiai Klinika – nyilatkozta a kórház menedzsere, aki reméli, hogy az év második felében megérkezik az egészségügyi minisztérium által vásárolt sugárterápiás gép is.

Bizonytalan a hargitafürdői zagytározók sorsa, rendkívül költséges lenne a felszámolásuk

A csődbiztos sem tudja, mi lesz a volt hargitafürdői kaolinbánya zagytározóival, amelyek egy felszámolt cég értékesítésre váró tulajdonát képezik. Vevő nincs rájuk, mert a tározók bezárása olyan befektetést igényel, amelyet valószínűleg csak az állam tud majd finanszírozni.

Oltáskampány: megannyi kérdésre most egy helyen a válasz

Székelyhon
-
 Tegnap 21:12Határtalan

Akárcsak tavaly tavasszal a kijárási korlátozás, a nemrég országosan elindított koronavírus elleni oltáskampány is számos kérdést vet fel. A kampányt koordináló országos bizottság elnöke igyekezett jó párat megválaszolni.

Hat éve indult eljárás Gyergyószentmiklós volt polgármestere ellen

Székelyhon
-
 Tegnap 21:12Határtalan

2015. január 26-án kora reggel szállta meg a DNA Mezei János otthonát, majd a városházán folytatódott a házkutatás. Ezzel indult el a bűnügyi eljárás Gyergyószentmiklós akkori polgármestere ellen. Hat év után sincs vége: az alapfokú ítélet felmentette, de ezt követően újrakezdődött az egész jogi folyamat.