Találatok: 217 hír

Ragaszkodnak a diákok ahhoz, hogy szeptembertől érvénybe lépjen a tanóraszám-csökkenés

A tanóraszám csökkentését célzó jogszabály életbe léptetését kérik Monica Anisie oktatási minisztertől az Országos Diáktanács képviselői, miután Klaus Johannis államfő már tavaly novemberben kihirdette az erről szóló tanügyi törvényt módosító tervezetet.

Dolgoznak Gyergyószéken, de általános a bizonytalanság

Székelyhon
-
  Ma 12:15 Határtalan

A koronavírus-járvány ugyan egyelőre nem érte még el Gyergyószéket, de a vele járó bizonytalanság az itteni nagyközségekben és Borszéken is érezhető. Van, ahol egyelőre még minden megy az eredeti tervek szerint, de máshol már óvatosabbak, nem láthatják előre, hogy mi lesz pár hónap múlva.

Ami most mindenkit foglalkoztat: kiken végzik el a koronavírus-teszteket, hol és milyen gyorsan?

Székelyhon
-
  Ma 12:15 Határtalan

Kik esetében végeznek koronavírusteszteket, és kiknél nem? Milyen típusú tesztelési lehetőségek vannak? Mennyi időt kell várni egy-egy teszt eredményére? Egyáltalán hogyan zajlik a tesztelés? Hogyan áll ezek tekintetében Székelyföld? A kérdések mindegyikére választ adunk.

A kórház ablakán szökött ki egy koronavírus-gyanús páciens

A kórház ablakán szökött ki és ismeretlen helyre távozott a kolozsvári Leon Daniello pulmonológiai klinika egyik, koronavírusra utaló tünetekkel beutalt betege.

Felcsillan a remény, hogy vége lehet a karanténnak

Székelyhon
-
  Ma 12:15 Határtalan

Az itteni, olaszországi egyhangúságban összefolynak a napok, igazából egy téma körül forognak a gondolataink: mikor lesz már vége a karanténnak, és mikor járhatunk végre szabadon. Az biztos, hogy ha ez megtörténik, egy ideig még vigyázni fogok, és amint lehet, az első dolgom lesz, hogy teszteltetem magam.

Kieső és feljutó nélkül, tizennyolcas lehet az 1. Liga

Székelyhon
-
  Ma 12:15 Sport

Négy csapatot küldhet az élvonalba a másodosztály mezőnye – jelenleg ezen tervezetet látja a befutónak az a csoport, amelyik a román labdarúgó-bajnokságok további kimenetelén dolgozik. Egyben azt is jelentené, hogy nem lesz kieső a 2. Ligából.

94-re emelkedett a koronavírus áldozatainak száma

Elhunyt két, koronavírussal diagnosztizált személy. Ezzel 94-re emelkedett a COVID-19 járvány halálos áldozatainak száma Romániában – közölte csütörtök reggel a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

Iható a szejkei borvíz

Székelyhon
-
  Ma 10:15 Határtalan

A Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság márciusi mintavétele alapján a székelyudvarhelyi szabad források közül csak a szejkefürdői víz alkalmas emberi fogyasztásra.

Közel 300 ezer ember érkezett Romániába márciusban

Márciusban közel 300 ezer ember érkezett Romániába az ország nyugati határátkelőinél. Közülük több mint 250 ezer román állampolgár – közölte szerda este Bogdan Despescu belügyi államtitkár a România TV-nek adott nyilatkozatában.

Koronavírus-fertőzés miatt vizsgálódnak Etéden

Székelyhon
-
  Ma 09:12 Határtalan

Elhunyt férfi családtagjánál igazolták Hargita megyében a koronavírusos fertőzést – érkezett a hír több forrásból is, hivatalos bejelentés azonban nincs.

Kérdezni legalább szabad – központi válaszok a kijárási tilalommal kapcsoalatban

Székelyhon
-
  Ma 09:12 Határtalan

Úgy vagyunk ezzel a kijárási tilalommal, hogy egy kérdésre adott válasz további kettőt vet fel. Hogy mindent meg lehet-e válaszolni, na ez a nagy kérdés, minden esetre most központi szinten igyekeznek eligazítani.

Szejke SK: felfüggesztett fizetések, több forgatókönyv

Homályos a jövőkép a Székelyudvarhelyi Szejke SK-nál. A férfi kézilabda másodosztály C csoportját vezető, a feljutást megcélzó együttes vezetősége a szükségállapot végéig felfüggesztette a játékosok és a szakmai stáb megállapodását a klubbal.

Ablakokba helyezett kék rajzok az autizmus világnapján

A különböző rendellenességekkel küzdők mindennapjait fokozottan megnehezíti a bezártság. Az autizmus csütörtöki világnapja alkalmából ablakokba kihelyezett, kék színű rajzokkal bárki kifejezheti együttérzését és támogatását az autizmussal élők irányába.

Kiderült, milyen szerepet szánnak a székelyudvarhelyi kórháznak a járvány ideje alatt

Székelyhon
-
  Tegnap 22:15 Határtalan

Többféleképpen is értelmezhető a kórházak besorolására és a koronavírusos betegek ellátására vonatkozó egészségügyi minisztériumi rendelet, ezért Székelyudvarhelyen Hargita megye prefektusától kértek tájékoztatást szerdán. 

Több mint háromszázötven egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal

Romániában szerda estig összesen 357 egészségügyi dolgozó – orvos, asszisztens, ápoló, takarító, kisegítőszemélyzet – fertőződött meg igazoltan koronavírussal – számol be a Stratégiai Kommunikáció Csoport. A fertőzöttek több mint fele az ország gócpontjának számító Suceava megyében van.