Találatok: 159 hír

Kikaptak az Acélbikák, nem előzték meg a Sportklubot

Újra legyőzte hazai jégen a Debreceni EAC a Dunaújvárosi Acélbikákat a jégkorong Erste Ligában. Vasárnap este 3–2-re nyertek a hajdúságiak, és ezzel felzárkóztak az újvárosiak mögé.

Újra legyőzték a galaciak a Coronát

Székelyhon
-
  Ma 21:21 Sport

Második hétvégi galaci mérkőzését is elveszítette a címvédő Brassói Corona a román felnőtt jégkorongbajnokságban. Az Al-Duna parti város csapata szombaton és vasárnap is 4–2-re győzött.

Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott megnyerte a budapesti Európa-bajnokságot, miután a vasárnap esti döntőben 9–9-es rendes játékidő után az ötméteres-párbajban 5–4-re legyőzte Spanyolországot.

Ezekkel a tervekkel és elképzelésekkel vágnak neki a csíki önkormányzatok az évnek

Székelyhon
-
  Ma 21:16 Határtalan

Községi utak leaszfaltozása, kultúrházak felújítása, járdaépítés, sportpályák létesítése, gázhálózat kialakítása, iskolaépületek felújítása, közvilágítás modernizálása – többek között ezek azok a fejlesztési elképzelések, amelyeket terveznek.

Nem kapott pénzt, aki visszautalta a tavalyi támogatást Bukarestnek

Székelyhon
-
  Ma 19:15 Határtalan

Közel harmincmillió lejt osztott szét községeknek programokra legutóbbi tanácsülésén Kovászna Megye Tanácsa. Lemhény és Bölön községeknek azonban nem juttatnak pénzt, mert a tavalyi összeget, amit a községi utak karbantartására, korszerűsítésére kaptak, nem használták fel, sőt visszautalták Bukarestnek.

Címvédés a kézilabda Európa-bajnokságon, magyar az álomcsapatban

Óriási taktikai csatát hozott a férfi kézilabda Eb fináléja. Csak az utolsó pillanatok döntöttek. Az álomcsapatba beszavaztak egy magyar játékost.

Magyar arany- és ezüstérem a gyorskorcsolya Eb-n, mindkét váltót kizárták

Liu Shaoang arany-, míg bátyja, Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert összetettben a debreceni Főnix Csarnokban zajló rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokság vasárnapi zárónapján.

Gyimesfelsőlok nyerte a körzetisek kilenccsapatos tornáját

Székelyhon
-
  Ma 16:18 Sport

Elkezdték a felkészülést a tavaszi idényre a Csík körzeti labdarúgó-bajnokságban, az 5. Ligában szereplő csapatok. Számukra hétvégén teremlabdarúgó-tornát rendeztek a tusnádfürdői sportcsarnokban.

Elhunyt személyt találtak egy kigyúlt házban

Halott személyt találtak a tűzoltók egy lángokban álló kézdiszentléleki házban, ahová vasárnap riasztották őket, tájékoztat a Kovászna megyei tűzoltóság.

Nagy célok: évi egymillió turista Háromszékre

Székelyhon
-
  Ma 15:21 Határtalan

A cél az, hogy tízen éven belül évi egymillió turista érkezzen Háromszékre, és 4-5 vendégéjszakát töltsenek el a térségben – fogalmazta meg Grüman Róbert Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

A fiatalok 24 százaléka szeretne influenszer lenni – az online közéleti véleményformálók szerepét boncolgatták

Székelyhon
-
  Ma 14:18 Határtalan

Szüksége van Marosvásárhelynek az olyan találkozásokra, amelyek segítenek a véleményformálásban, tematizálják a város problémáit, hozzájárulnak az aktív, kritikus gondolkodásmód kialakításához a fiatalabb nemzedékben is. Az Influencerek a közéletben című szombati konferenciának is ez volt a célja.

Veszélyes a befagyott folyó jegén korcsolyázni

Székelyhon
-
  Ma 12:21 Határtalan

A befagyott Marost kihasználva sokan korcsolyáznak, illetve ATV-vel, motorbiciklivel is ráhajtanak a jégre, sőt még olyan bátrak is akadnak, akik személygépkocsival raliznak a tükörsima felületen. Annak ellenére, hogy vastagnak tűnik, mégsem biztonságos a jég – figyelmeztetnek a szakemberek.

Nem térhet vissza a városházára Marosvásárhely leváltott alpolgármestere

Előrehozott időpontban tárgyaltak Makkai Gergely volt marosvásárhelyi alpolgármester fellebbezését a Marosvásárhelyi fellebbviteli bíróságon, és elutasították azt. Ezzel a leváltott alpolgármester ügye még nem zárult le véglegesen.

Síugró-világkupa: Vörös Virág bravúros pontszerzése a barcarozsnyói versenyen

A női síugrás világkupa-sorozatának történetében az első magyar pontot szerezte meg Vörös Virág szombaton.

Már több mint félszáz áldozata van a koronavírusnak

Kínában vasárnapra 56-ra emelkedett a tüdőgyulladást okozó koronavírus halálos áldozatainak a száma, összesen 1975 fertőzéses esetet jegyeznek – jelentették be az ottani egészségügyi hatóságok. Eközben Kanadában is bejelentették az első fertőzésgyanús esetet.