Találatok: 191 hír

A járványhelyzet ellenére sem csökkent a vegyes hulladék mennyisége Háromszéken

Székelyhon
-
  Ma 17:24 Határtalan

Bár a szakemberek arra számítottak, hogy a járványügyi intézkedések következményeként csökken a vegyes hulladék mennyisége, az Háromszéken mégis növekedett.

Csúszópénz miatt emeltek vádat egy közlekedési vizsgabiztos ellen

Vádat emeltek a korrupcióellenes igazgatóság brassói területi szolgálatának ügyészei a Kovászna megyei gépjármű-bejegyzési hivatal egyik vizsgabiztosa ellen, mert négy évvel ezelőtt, 2016 áprilisában 300 lej csúszópénzt fogadott el.

Ezek a jelenlegi koronavírus-gócpontok az országban

Székelyhon
-
  Ma 17:24 Határtalan

Június 29-e és július 5-e között Bukarestben, valamint Brassó, Argeş, Prahova és Galac megyében regisztrálták a koronavírusos megbetegedések 46,6 százalékát – közölte kedden az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

Jóvátétel az egészségügyben dolgozóknak

Székelyhon
-
  Ma 17:24 Határtalan

Legtöbb harminc százalékos pótlék jár a koronavírus-járványban bármilyen szinten tevékenykedő minden alkalmazottnak – mondja ki az egészségügyi, belügyi és pénzügyi minisztériumok közös rendelete.

Széles a kínálat a Caritas gyergyószéki programjaiban

Székelyhon
-
  Ma 17:24 Határtalan

A Gyulafehérvári Caritas gyergyószéki programjaiban is fennakadást okozott a járványhelyzet, de az elmúlt hetekben igyekeztek ezeket újraindítani.

Augusztusban befejeződhet a gyergyószentmiklósi tanuszoda építése

Székelyhon
-
  Ma 16:30 Határtalan

Jól halad a gyergyószentmiklósi tanuszoda építése, augusztusra el is készülhet a létesítmény – erről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Nagy Zoltán, a város polgármestere.

700 lejes kárt okozott, 30 napra előzetesbe került

Egy 31 éves férfitől 200 lejt és a mobiltelefonját tulajdonította el egy 17 éves fiatal Marosvásárhelyen.

Múzeumi gyerekprogramok: van, ahol bevállalják, és van, ahol nem

Székelyhon
-
  Ma 15:12 Határtalan

Várostörténettel, múzeumi raktárakkal, műemlékekkel, vulkánokkal, dinókkal, római kori civilizációval, a csillagokkal, a Marssal és sok más érdekességgel ismerkedhetnek azok a gyerekek, akik részt vesznek a nyári múzeumpedagógiai tevékenységeken. A koronavírus-járvány miatt viszont nem minden városban van lehetőség erre.

Kedvezett az idő a szúnyogoknak, most jöhet az első „pofoncsapás”

Székelyhon
-
  Ma 15:12 Határtalan

Székelyföld-szerte tömegesen jelentek meg az elmúlt időszakban a szúnyogok a csapadékos, meleg időjárás miatt. A térség nagyobb városainak önkormányzatai felfigyeltek a problémára és készülnek is lépni, nyáron azonban már csak gyéríteni lehet a meglévő szúnyogpopulációt.

Hazaigazolt a legmagasabban jegyzett román kosárlabdázó

Székelyhon
-
  Ma 14:15 Sport

A legutóbb Görögországban légióskodó Vlad Moldoveanu visszatér a román bajnokságba, meglepetésre a CSO Voluntari szerezte meg a rutinos kosárlabdázó játékjogát.

Rendőrök, fogyasztóvédők, közegészségügyi felügyelők ellenőriznek

Székelyhon
-
  Ma 14:15 Határtalan

Az elkövetkező időszakban fokozott ellenőrzésekre lehet számítani a szabadidőközpontokban, parkokban, közszállításai járműveken, de teraszokon és üzletekben is – figyelmeztet a Maros megyei rendőrség.

A fegyelmezett székely közönségre alapozva meg fogják tartani a régizene-fesztivált

Székelyhon
-
  Ma 14:15 Határtalan

A nem csituló járványhelyzet ellenére a csíkszeredai és a Hargita megyei önkormányzat is úgy gondolja, semmiképp nem maradhat el a július 11–19. közöttre tervezett Csíkszeredai Régizene-fesztivál.

Növekedett az új esetek száma Hargita megyében

Hat újabb koronavírus-fertőzést igazoltak kedden Hargita megyében, a gyógyultak száma viszont nem növekedett, így 76-ra nőtt az aktív esetek száma a térségben.

Bemutatta Bor Dávidot a csíki futballcsapat

Hivatalosan is bejelentette a magyarországi Bor Dávid érkezését az FK Csíkszereda 2. ligás labdarúgó-együttese.

Visszaesés után növekedés: ismét közelíti a négyszázat a napi igazolt esetek száma

A hétfői visszaesést követően ismét nagyot nőtt az egy nap alatt igazolt koronavírus-fertőzések száma Romániában. Az elmúlt 24 órában 397 új koronavírusos esetet igazoltak, ezzel 29 620-ra nőtt a betegek száma.