Találatok: 193 hír

Székelyföld rejtettebb arcait mutatják be Marosvásárhelyen

Székelyhon
-
  Ma 13:15 Határtalan 

Nyolcadik alkalommal szervezik meg a három székelyföldi – Kovászna, Hargita és Maros – megye önkormányzatai és civil szervezetei a Székelyföld Napokat azzal a céllal, hogy bemutassák e régió értékeit, úgymond „láthatóbbá” tegyék ezt a vidéket.

Mindennapok a vályogfal másik oldalán

Székelyhon
-
  Ma 13:15 Határtalan 

Tizennyolc roma család él néhány száz méterre Homoródkarácsonyfalvától. Megdöbbentő körülmények között, az általuk épített vályogházakban laknak, szociális segélyekből, napszámos keresetükből és kosarak, illetve seprűk eladásából teremtik elő mindennapi betevőjüket.

Szenátus: 35 évesnél idősebb orvosok és tanárok is kaphatnak ANL-lakásokat

Harmincöt évesnél idősebb szakorvosok, gyakornok orvosok vagy tanárok is kaphatnak ANL-lakásokat – döntött keddi plenáris ülésén a szenátus. 

Főépítész: Marosvásárhelyt és Szászrégent is megfelelően vonzóvá kell tenni gazdasági szféra számára

Székelyhon
-
  Ma 12:21 Határtalan 

Az épített kulturális örökség és a természeti örökség olyan erőforrások, amelyeket Szászrégenben még nagyon kis mértékben használtunk ki – mondta a Vásárhelyi Hírlapnak adott interjújában a 35 éves szászrégeni Klaus Birthler, Szászrégen főépítésze.

Amikor néhány család miatt egy egész tömbház kerül veszélybe

Székelyhon
-
  Ma 11:03 Határtalan 

A csíkszeredai Gyermek sétány néhány tömbháza akár meleg víz és fűtés nélkül maradhat, ugyanis néhány család által felhalmozott adósságok miatt a lakószövetség vezetői felbontották a lakástulajdonosi társulást, így nincs akivel szerződést kössön a távhőszolgáltató.

Felszerelést kaptak a kishokisok

Székelyhon
-
  Ma 09:24 Sport  Jégkorong

A Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány 266 darab felszerelést vásárolt, amelyet az akadémiával együttműködő nevelőegyesületeknél játszó fiatalok közt osztanak szét.

Rövid mesefilmek a múzeumban

Székelyhon
-
  Ma 09:24 Határtalan 

A Primanima fesztivál mesefilm-vetítései szerdától péntekig zajlanak a Csíki Székely Múzeumban.

Szécsenyben a szennyvízcsatorna kiépítése élvez elsőbbséget, utána jöhet csak az aszfaltozás

Székelyhon
-
  Ma 09:00 Határtalan 

Nem lesz aszfaltút Csíkszereda szécsenyi övezetében még néhány évig. A városvezetés számára most a szennyvíz-elvezető rendszer kiépítése jelenti a prioritást, az útfelújítás csak ezután következhet.

Sikeres idényt zártak az udvarhelyi atléták

Székelyhon
-
  Ma 08:48 Sport 

Lejárt a 2017-es atlétikai versenyévad, a székelyudvarhelyi fiatalok pedig a gyerek 3-as korosztálytól a felnőttekig minden kategóriában sikeresen szerepeltek. Az Iskolás Sportklub edzői, Jakócs Zoltán és Bartus Attila értékelte az idényt.

Erdélyi rangadót nyert a Sportklub

Székelyhon
-
  Tegnap 21:03 Sport  Románia Jégkorong

Menteni tudta jó formáját október második felére is a Csíkszeredai Sportklub. A kék-fehérek hétfőn este hazai pályán 3–1-re nyertek a Brassói Corona ellen. A mérkőzés csak a román bajnokságban számított.

Milyen legyen a jövő Udvarhelye? Most beleszólhat

Székelyhon
-
  Tegnap 20:45 Határtalan 

Lakossági fórumot tart kedden Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, melynek témája a városfejlesztési koncepció lesz. Hetvenöt oldalas tanulmányt állítottak össze olyan elképzelésekkel, amelyek az elkövetkezőkben meghatároznák a város haladását.

Az értékesítők nem hagyhatják figyelmen kívül az okostelefon forradalmát

Székelyhon
-
  Tegnap 20:45 Határtalan 

Fél Románia ott van a közösségi oldalakon, ezért ott kell márkát építeni, ügyfeleket szerezni, értékesíteni – fogalmazódott meg az online marketingről és e-kereskedelemről szóló konferencián, melyet hétfőn székelyföldi szakemberek bevonásával tartottak Sepsiszentgyörgyön.

A szászrégeni zsidó temető meggyalázása miatt tiltakoznak

Székelyhon
-
  Tegnap 19:39 Határtalan  Románia

Levélben tiltakozik a Romániai Zsidó Közösségek Szövetsége egy újabb romániai zsidó temető meggyalázása miatt – derül ki az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott hétfői közleményből.

Dilemmák, sorskérdések a Nemzetiségi Színházi Kollokviumon

Felolvasószínház Kolozsvárról, a bukaresti roma színtársulat stúdió-előadása, és a nagyváradi Szigligeti Társulat Mizantrópja: ez a keddi kínálat a Nemzetiségi Színházi Kollokviumon.

Év végére nyújthatnak támogatást az élsportnak

Székelyhon
-
  Tegnap 19:24 Határtalan 

Elkészült a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó megyei szabályzat, amelyet Kovászna Megye Tanácsa hétfői rendkívüli ülésén fogadott el. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy kiírhatják az élsport támogatására szánt pályázatot.