Találatok: 120 hír

Pályaorientációs rendezvénnyel segítenek az iskolaválasztásban

Székelyhon
-
 Tegnap 21:24Határtalan

Első alkalommal szervez úgynevezett szakmaéjszakát főként a nyolcadik osztályos tanulók számára a Hargita Megyei Tanfelügyelőség a megye szakközépiskoláival együttműködve. A szakképzést népszerűsítő program célja, hogy az iskolaválasztás előtt álló fiatalok minél több szakmát megismerhessenek.

Kétségbeesett felhívással fordul a kórház vezetősége a lakossághoz, hogy oltassák be magukat

Székelyhon
-
 Tegnap 21:11Határtalan

Két hellyel növelték meg az eddig tízágyas intenzív terápiás osztály befogadóképességét a sepsiszentgyörgyi kórházban, és az osztály így is teljes kapacitással működik. A kórház vezetősége a szerdai online sajtótájékoztatón kétségbeesett felhívással fordult a lakossághoz.

Melléképület lángolt Csíkszentkirályon

Kigyulladt csíkszentkirályi melléképülethez riasztották szerda délután a tűzoltókat.

Szabadulnak a sepsiszentgyörgyiek a roncsautóktól

Székelyhon
-
 Tegnap 20:10Határtalan

Egy hét sem telt el, amióta a sepsiszentgyörgyi önkormányzat elindította a saját roncsautóprogramját, és máris 114 kérés futott be, közölte Antal Árpád polgármester.

Házon kívül lehet megismerkedni a gyergyószentmiklósi színház budapesti színésznőjével

Székelyhon
-
 Tegnap 19:12Határtalan

Folytatódik a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Házon kívül elnevezésű programja. Áprilisban Sosovicza Anna színművésznővel ismerkedhetnek meg közelebbről a nézők. A társulat egyik legújabb tagja Budapesten született, de életének következő éveit itt képzeli el.

Helyreállítják a „fellazult” fegyelmet Sepsiszentgyörgyön

Székelyhon
-
 Tegnap 17:30Határtalan

Egy év alatt, amíg a helyi rendőrség a belügyminisztérium irányítása alatt működött, fellazult a fegyelem Sepsiszentgyörgyön, ezt teszik pontra a következő időszakban – szögezte le szerdai sajtótájékoztatóján Antal Árpád, a város polgármestere és Hadnagy István, a helyi rendőrség igazgatója.

Csak a magyar zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol az intézményben ki vannak tűzve.

141 új fertőzött Maros megyében

A Maros megyei prefektúra jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában 141 új koronavírusos esetet azonosítottak, ezzel a járvány kezdete óta a megbetegedett személyek száma 22 041-re emelkedett a megyében.

Mennyire hatékony a romániai járványkezelés?

Székelyhon
-
 Tegnap 15:18Határtalan

Mennyire hatékony a romániai járványkezelés? Mi áll az AstraZeneca vakcina elutasítottsága mögött, visszakaphatják-e elvett szabadságjogaikat a beoltottak, milyen lesz az idei nyarunk járványügyi szempontból? Az e heti Hangadóban Vass Levente egészségügyi államtitkárral beszélgettünk.

Irodalmi karaván Székelyföldön

Székelyhon
-
 Tegnap 15:18Határtalan

Székelyföldi felolvasó karavánra indul az Erdélyi Magyar Írók Ligája és az Erdélyi Híradó Kiadó április 15–17. között.

El akarta hitetni a sofőr a rendőrökkel, hogy ő nem az a személy, akinek nincs jogsija

Három súlyos közúti bűncselekmény is történt az elmúlt huszonnégy órában Hargita megyében. Jogosítvány nélküli vezetésre, bejegyzetlen gépjárművel való közlekedésre és illegális fafuvarozásra is fény derült a keddi nap folyamán.

Szakképző intézmények mutatkoznak be az online térben

Székelyhon
-
 Tegnap 14:15Határtalan

A gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Szakközépiskola, a Fogarasy Mihály Szakközépiskola, valamint a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola is csatlakozik a Szakmák Éjszakája 2021 elnevezésű programhoz.

Fotókon a csíksomlyói tűzeset: idén már a második

Székelyhon
-
 Tegnap 13:27Határtalan

Három hónappal a januári tűzvész után, szerdán ismét lángok csaptak fel a csíksomlyói romatelepen. A tűz ezúttal nem terjedt annyira szét, a hivatalos összegzés szerint három lakóházat érintett. Képeken mutatjuk az áprilisi, 2021-ben immár második romatelepi tüzet.

Ötven fölé emelkedett az új esetek száma Hargita megyében

Vegyes mutatók: megemelkedett a napi esetszám szerdán Hargita megyében, és halálesetek is történtek az elmúlt 24 órában a térségben, a fertőzöttségi arány és a kórházban ápoltak száma viszont csökkent.

Négyezer fölött van az új esetek, 160 fölött az elhunytak száma

Székelyhon
-
 Tegnap 13:27Határtalan

Négyezer fölé emelkedett az újonnan regisztrált koronavírusos megbetegedések száma az országban. A koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma 164-gyel emelkedett.