Találatok: 27 hír

Még egy hónapig ingyenes a parkolás, aztán újra fizetős lesz

Június közepén szűnhet meg a veszélyhelyzet, az ingyenes közterületi parkolás a következő hónaptól válik múlttá.

Feltettük a legfontosabb kérdést: mi lesz a sok Csongrád megye-táblával?

Szegeder
-
  Ma 14:47 Színes

Június 4-étől megváltozik Csongrád megye neve, hiszen ezentúl Csongrád-Csanádban fogunk élni, akár tetszik, akár nem. Engem nem igazán foglalkoztat a dolog, örülök hogy történik valami errefelé is, annak már kevésbé, hogy százezrek képtelenek felfogni, hogy felesleges sírni az ilyen dolgokon. Megannyi kérdés merülhet fel bennünk ezekben a…

Ezeket az utcákat újítják fel idén Szegeden

Szegeder
-
  Ma 13:47 Belföld

A héten kezdődik az idei utcafelújítási program Szegeden. Összesen tizenöt helyszínen újítanak fel közel három kilométernyi utcát.

Kormánypárti jó reggelt: hallgassa meg újra Gyurcsány hazugságait

Aranyos megemlékezéssel indult a kedd reggel a kormánysajtóban, ugyanis megszámlálhatatlan online kiadvány címlapján jelent meg a Gyurcsány: hazudtunk reggel, éjjel meg este – Hallgassa újra az őszödi beszédet! c. klasszikus. A megyei sajtóorbánumok számára eddig is tudtuk, hogy fontos volt az emlékezés, a Délmagyarország…

Pénteken és kedden nem járnak ki a Klinikákig a kiskörúti trolibuszok

Útrekonstrukciós munkálatok miatt május 29-én, pénteken és 2020. június 2-án, kedden üzemkezdettől üzemzárásig a 8-as és 10-es trolibuszok Klinikák végállomás helyett a Szentháromság utcáig közlekednek módosított útvonalon.

Újra kinyit a Dóm látogatóközpontja

Fotó: Bujnovszky Tamás A Szegedi Dóm Látogatóközpont Facebook-posztjában értesített hogy intézményük 2020. május 26-tól újra megnyitja kapuit. A látogatók biztonságának érdekében a következő egészségvédelmi óvintézkedésekről döntöttek: Belépéskor maszk és kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. A pénztárnál és az ArtShop…

Mit rejt majd a Stefánia felújított várromja?

Boszorkányperek, betyár-bűntettek, a szegedi Nagyárvíz pusztítása, az egykori vár izgalmas története. Ezek a témakörök jelennek meg a most megújuló szegedi Vár új állandó kiállításán, derül ki a Móra Ferenc Múzeum hétfői sajtóközleményéből. Emellett bővül a Kőtár is, és megszépül az épület udvara.

Estig csak Ceglédig járnak a budapesti InterCity-k váltóhiba miatt

A Nyugati pályaudvaron meghibásodott egy váltó, ezért a bevezető szakaszon lelassult a közlekedés. A szobi, a veresegyházi és a ceglédi vonalon 20-30 perccel megnőhet a vonatok menetideje, a szegedi vonalat vissza is vágták mára.

10 fiókkönyvtárában is asztalozni kezd a Somogyi

Szegeder
-
  Tegnap 11:11 Könyv

Sikeres a könyvtár szerint május 20-án kezdett akciójuk, melyben a teraszon elhelyezett asztallal pótolnak valamennyi szolgáltatást, például a könyvek bérlését és visszavitelét. Most fiókkönyvtáraikban is bevezetik ezt.

Búcsúzzon el Csongrád megyétől, jövő héttől Csongrád-Csanádban élünk

Szegeder
-
  Tegnap 11:02 Belföld

Csongrád megye névváltozása június 4-étől lép életbe, ettől a naptól (ez egyébként Trianon 100. évfordulója is) fogva Csongrád-Csanád megyében élünk.

Bezár a Kelesztő

Szegeder
-
  20.05.24 23:17 Színes

Fotó: Kelesztő / Facebook Egy időre biztosan el kell búcsúznunk Szeged egyik legklasszabb reggelizőhelyétől, a 2017 őszén nyílt Kelesztőtől. A hely Facebook-oldalán jelentette be, hogy hétfőtől határozatlan ideig bezárnak. „Új utakat dolgozunk ki számára, megvárjuk az idejét, amikor készen áll az újranyitásra és teljességben tud működni. Köszönjük,

Katonaiskola épül Hódmezővásárhelyen

Szegeder
-
  20.05.24 14:19 Belföld

Komoly előkészületek indultak el a két új katonai középiskola megépítésére Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron.

A csütörtöki postarabló ma virágboltot akart kifosztani, de elkapták a rendőrök

Az elkövetéstől számított egy órán belül elfogták a Csongrád megyei rendőrök azt az 51 éves szegedi férfit, aki egy virágboltot rabolt ki, és csütörtökön egy postánál is próbálkozott.

Nyári menetrendre állhat át a közösségi közlekedés

Szegeder
-
  20.05.23 12:19 Belföld

Egyre többen használják újra a szegedi közösségi közlekedést, így a tervek szerint júniusban átállhatnak a vírus miatti speciálisról az ilyenkor szokott nyári menetrendre.

Zsír új mentőautót kaptak a szegedi mentők

Szegeder
-
  20.05.23 12:09 Színes

Fotó: Kuklis István / Délmagyarország Május 10-én húsz új mentőautót adtak át Budapesten, ebből az adagból kapott egy darabot a szegedi mentőállomás is. A hagyományokkal eltérően most nem Mercedes Sprinterek, hanem Volkswagen Crafterek álltak forgalomba, így az új szegedi kocsit is könnyen ki lehet majd szúrni a városi…