Találatok: 60 hír

Kisiklott egy debreceni vonat, vagonok borultak fel

Kedd délután 15:30-kor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó közelében lévő vasúti átjáróban egy traktorral két személyvonat ütközött össze, az ütközés során az egyik vonat kisiklott.

Négycsillagos, ötven szobás, kápolnás szállodát épít a stadion mellé az egyházmegye

Ismét megjelent egy közbeszerzés a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából. A tegnapi felhívásban a Tóth Péter-ház felújításához, míg most egy új építésű, négycsillagos szállodához keresik a kivitelezőt, akinek egyben a kivitelezéshez szükséges terveket is el kell készítenie.

Végstádiumban a 80 milliárdos megaprojekt, ami megreformálná az elővárosi közlekedést

Szegeder
-
 Ma 17:10Belföld

Szinte pontosan három éve kezdődött az a vágányzár, amely miatt megszűnt a vasúti közlekedés Szeged és Hódmezővásárhely között. Több mint ezer nap után, a tram-train építési munkálatai befejeződtek, így február 22-én újraindulhatott a menetrend szerinti vasúti közlekedés a két város között, ezzel pedig gyakorlatilag célegyenesbe érkezett a…

100 milliárd forint fejlesztési pénz jön az SZTE-re

A Magyarországnak az Európai Unió helyreállítási alapjából járó közel milliárdokból 100 milliárd forintot kaphat a Szegedi Tudományegyetem.

Az egész EU-ban csak Bulgáriában rosszabb a szabad sajtó helyzete

Az Európai Unió alternatív, elnyomó modelljeként jellemzi a magyarországi sajtóviszonyokat a Riporterek Határok Nélkül nemzetközi újságírószervezet friss jelentése.

Szegedre is sokan jönnének már üdülni, ha lehetne

Az elmúlt hetek korlátozások enyhítéséről és az oltási számok markáns növekedéséről szóló híreinek hatására a lakosság harmada újra bízik abban, hogy el tud menni nyaralni.

Röst Gergely járványtani matematikus szerint megéri még egy kicsit türelmesnek lenni a nyitással

Röst Gergely járványmatematikus, az SZTE Bolyai Intézet munkatársa egy cikket írt a Portfoliora. Ebben közérthetően elmagyarázza, hogyan érdemes a nyitásról gondolkodni. Beszélt a gazdasági-járványügyi ellenérdekekről, valamint arról, hogy a járvány eme kritikus szakaszában egy kis türelem nagy járványügyi nyereséget hozhat.

Sorra cserélik le az Elios-lámpákat Hódmezővásárhelyen

Tavaly felmérték az utcák LED-világítását, és ahol a szabványoknak nem felelt meg, ott az elmúlt napokban cserélték magasabb fényerejűre.

Csodás képeken, ahogy 74 méternyi tram-train kanyarog Hódmezővásárhelyen

Szegeder
-
 Tegnap 20:29Színes

Lázár János sajtócsapata közölt néhány felvételt arról, ahogyan kettő csatolt Stadler Citylink közlekedik Hódmezővásárhely belvárosában és a város külterületén. A fotósorozat tanulsága alapján a 74 méteres szerelvény járt a néhány éve átadott, híres “lebegő” körforgalom alatti vasúti pályán: A népkerti vasútállomásnál, az Ady Endre út elején: A bel

A harmadik hídról ezúttal Szeged alpolgármestere posztolt

Nagy Sándor egy online Teams meeting screenshotját osztotta meg velünk, amin a híd ugyan nem látszik, de az igen, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által rendelt tanulmány már egyeztetésen van.

300 ezer magyar kaphat Sinopharm-oltást a jövő héten, most bárki jelentkezhet

300 ezer adag kínai Sinopharm-vakcinát tervez beadni a kormány jövő hét elején, ám ezúttal – most először – akárki sorba állhat az oltópontoknál, aki már regisztrált az oltásra.

Ötven százalékos készültségű a Lapos szabadstrand fejlesztése

Szegeder
-
 Tegnap 18:31Színes

Erről Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester számolt be Facebook-oldalán: „Ötven százalékos készültségű a Lapos szabadstrand infrastrukturális fejlesztése, amit néhány hete Mihálik Edvin zöld város tanácsnok jelentett be. A munkálatok után várhatóan június közepén nyithat a strand” – írta. A Lapos fejlesztéséről mi is beszámoltunk…

Duda Ernő: Lényegében halálra ítéli magát, aki úgy dönt, hogy dacból nem akar oltást

Duda Ernő virológus, a Szegedi Tudományegyetem tanára a Magyar Narancsnak adott interjút, amiben elmondta: ez nem egy influenza, aki pedig dacból nem akar oltást, lényegében „halálra ítéli magát”.

Keresik a Tóth Péter-ház kivitelezőjét, hivatalosan is indul az épület felújítása

Szegeder
-
 Tegnap 16:03Belföld

Megjelent a közbeszerzési felhívás, keresik a leendő kivitelezőt a Tóth Péter-ház, azaz a Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola leendő helyének felújítására. Ezzel egy újabb omladozó szegedi épület lesz méltó állapotban, épp az Oskola utca felújításával együtt.

Két és fél hónapot késik a tram-train átadása

A legutóbbi ismert tervek szerint az iskolakezdésre forgalomba kellene állnia a vonalnak, ez azonban csak december közepén történhet meg a mostani, áprilisi tudásunk szerint.