Találatok: 107 hír

Hegyi-Karabah: ingyen kenyér háború idején

Egy sztepanakerti pékség éjjel-nappal működik, hogy el tudja látni a Hegyi-Karabahban maradt helyieket ingyen friss kenyérrel. A pékség tulajdonosa azt nem árulta el, miből működteti a sütödét.

Ráfordultak a jelöltek az elnökválasztási kampány hajrájára

Egy hét van a választások napjáig, az elnökjelöltek tovább kampányolnak az úgynevezett "csatatérállamokban". Eddig soha nem látott számban éltek az amerikaiak a korai szavazás lehetőségével. Egyes mérsékelt republikánusok is Bident támogatják.

Keményen szembemennek az orvosok a kormánnyal

Az orvosok háromnegyede nem írná alá a megváltozott jogviszonyukról szóló új szerződését. A Magyar Orvosi Kamara által megkérdezett 8000 orvos több mint egyharmada pedig inkább az ország, vagy az ágazat elhagyását választaná.

Személyre szabott iskola a karantén alatt

Számtalan kisiskolás tanul otthon írni, olvasni és számolni a járványhelyzet miatt. A 8 éves, autista Ixel számára igazán különleges mini-iskolát építettek szülei a kertben.

Donald Trump volt tanácsadója szerint az elnök szövetkezne Putyinnal Kína ellen

Az amerikai elnök volt nemzetbiztonsági tanácsadója úgy gondolja, hogy ha Donald Trumpot újraválasztják, megpróbálja majd maga mellé állítani Oroszországot Kínával szemben.

Csaknem 2300 új fertőzött és 43 halott a friss magyar járványadatokban

Keddhez képest kevesebb a halálos áldozat, de háromezernél is többen vannak már kórházban. Európában közben újabb szigorításokra kényszerülnek, mindenütt hatalmas nyomás alatt vannak a kórházak.

Fekete-Győr András: köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell

Szabad Európa
-
  Ma 09:18 Belföld

A Szabad Európa podcast-stúdiójának vendége volt a Momentum elnöke. Fekete-Győr András az ellenzéki összefogásról, a választás utáni mozgástérről és pártja önkormányzati képviselőiről is beszélt. Polt Péter legfőbb ügyész ellen eljárásokat, valamint párhuzamos ügyészség felállítását jósolta, a szocialista Tóth Csaba képviselő…

Azonnali járványügyi szigorítást vár el a kormánytól az orvosi kamara

Azonnali és komoly szigorításokat akar a Magyar Orvosi Kamara, mert szerintük késésben van Magyarország. Emellett több segítséget is várnak az egészségügyi dolgozóknak.

Erdoğan beperli Orbán holland szövetségesét

A török elnök sérelmezi, hogy Geert Wilders terroristának nevezte és egy karikatúrát osztott meg róla az interneten. A holland kormány szerint elfogadhatatlan a per.

A lengyel kormány beleáll az abortusz majdnem teljes betiltásába

Szabad Európa
-
  Tegnap 17:12 Külföld

A parlamentben közben az őrök védték meg Jaroslaw Kaczynski pártelnököt a dühös ellenzéki képviselőktől.

Rettegnek a korlátozásoktól a francia vendéglátósok

Szabad Európa
-
  Tegnap 16:42 Külföld

Franciaországban egészségügyi válsághelyzetet hirdettek ki. A vendéglátósok nem tudják, mi lesz velük.

Franciaország óvatosságra inti a muszlim országokban élő állampolgárait

Sok muszlim országban tüntettek, miután Macron francia elnök azt mondta, leszámol az iszlámista szeparatizmussal. Az ügy előzménye, hogy egy Mohamed-karikatúra miatt lefejeztek egy francia tanárt Franciaországban.

Szijjártó Péter az EU-tagság akadályozásával fenyegette meg Ukrajnát

Valamennyi tagállam egyetértése szükséges az EU és a NATO bővítésekor, Ukrajna pedig mindkettőben tag szeretne lenni.

Újabb műtéten esett át a szétválasztott bangladesi ikrek egyike

Az ikrek rehabilitációja még évekig eltarthat, a magyar orvoscsapat közben más, sérült vagy fejlődési rendellenességgel született bangladesi gyermekeken is tervez műtéteket végezni.