Találatok: 90 hír

TASZ: Az oltatlanságot választó egészségügyiseknek is járna a végkielégítés

Nem dolgozhatnak az egészségügy legtöbb területén az oltást elutasítók, a kormány azonban végkielégítés nélkül szeretné őket kirúgni. A TASZ szerint ez alapvető jogokat sért, és az érintettek alappal perelhetik be a munkaadójukat a bíróságon.   

Újabb vizsgálat indult Navalnij ellen

Orosz nyomozók szeptember 28-án bejelentették, hogy új vizsgálatot indítanak a bebörtönzött ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij és legfőbb szövetségesei ellen a „szélsőségestörvény” alapján.

A szeptemberrel a vészhelyzet is véget ér Japánban

A japán kormány szeptember 28-án bejelentette, hogy a héten véget ér a koronavírus miatt elrendelt szükségállapot. A fertőzések száma csökken, most a gazdaság újraélesztése a cél. 

A Klubrádió újra vesztett a Kúrián a Médiatanács ellen

A Kúria ismét elkaszálta a Klubrádió keresetét, szerintük abszolút jogszerű volt kizárni őket a korábbi frekvenciájukra kiírt pályázatból. Az ítélettel megnyílik a lehetőség arra, hogy újra kiírják a pályázatot a frekvenciára, amelyet jelenleg a Spirit FM használ ideiglenes engedéllyel.

Hegyi-Karabah: egy éve újult ki a konfliktus, képeken az emlékező tömeg

Felvonulásokkal és gyertyagyújtással emlékeztek arra a több ezer áldozatra, akik a tavaly kiújult azeri–örmény harcokban vesztették életüket Hegyi-Karabahban. A hathetes fegyveres konfliktus éppen egy évvel ezelőtt kezdődött újra. Fotós beszámoló Jerevánból és Bakuból.

Benzinválság - Nagy Britannia készenlétbe helyezi a hadsereget

A brit kormány készenléti állapotba helyezte a hadsereget, hogy segítsen a folyamatos üzemanyagválságon. A sofőrhiány miatti félelmek pánikvásárláshoz vezettek, az ország sok benzinkútja kiszáradt.

Az Egyesült Államokban harminc százalékkal nőtt a gyilkosságok száma 2020-ban

Mintegy harminc százalékkal nőtt a gyilkosságok száma 2020-ban az Egyesült Államokban az előző évhez képest. Ez a legnagyobb megugrás azóta, hogy 1960-ban elkezdték a nemzeti nyilvántartás vezetését.

Szerb harci repülők köröznek a koszovói határ térségében

Továbbra is feszült a helyzet a szerb-koszovói határ térségében. A konfliktus hátterében az áll, hogy Koszovó a napokban megtiltotta a behajtást az ország területére a szerb rendszámú autóknak. A helyi szerb kisebbség útblokádot emelt.

A zuglói alpolgármesterek megvizsgálnák Tóth Csaba embereinek szerepét a kerületben

Lehet-e alpolgármester vagy átláthatósági biztos az, aki egy százmilliós telekügylet főszereplője, amelynek célja a valódi tulajdonviszonyok elrejtése lehet? Az MSZP-s polgármester nem lát problémát, az alpolgármesterek viszont igen.

Hiába fenyegetik, hazatér Georgia exelnöke

Miheil Szaakasvili, Georgia volt elnöke hétfőn este jelentette be, hogy készül hazarepülni aznap, amikor a helyi választásokat tartják. Azt mondta, „az országot akarja megmenteni”, és felhívást tett közzé a választások utáni utcai tüntetésekre.

Egy halálos áldozata és több sérültje van a krétai földrengésnek

5,8-as erősségű földrengés rázta meg szeptember 27-én, hétfőn reggel Görögország legnagyobb szigetét, Krétát.

Mészáros Lőrinc céges érdekeltségei is jelentkeztek az autópálya-koncesszióra

Három társaság jelentkezett a magyar autópálya-rendszer üzemeltetésére és fejlesztésére. A kormány még a választások előtt szeretné 35 évre „bérbe adni” a magyar gyorsforgalmi utakat. A következő kormány ebbe már nem szólhatna bele.

Nem verte nagy dobra: Tilki Attilát is kitiltották Ukrajnából

Tavaly december eleje óta nem léphet be Ukrajna területére Tilki Attila. A Fidesz szabolcsi országgyűlési képviselőjét ugyanazzal az indokkal tiltotta ki az ukrán titkosszolgálat az országból, mint eddig az összes többi, nem kívánatos személynek minősített magyar jobboldali politikust.

A külügy kikéri magának, hogy Ukrajnának nem tetszik az új orosz–magyar gázszerződés

Magyarország új, hosszú távú gázszerződése kikerüli majd Ukrajnát, ami által az ország jelentős bevételtől esik el. Ukrajna nagyon csalódott, és EU-s felülvizsgálatot szeretne. Szijjártó Péter felháborodott, a külügy „kikérte magának”, és bekérették az ukrán nagykövetet.

Koalíció: A németeknél ezentúl hármasban tangóznak majd

Nincs egyértelmű győztes, van két potenciális királycsináló, a Merkel nélküli jobbközép leszerepelt, visszaestek a szélsőségesek, de ami fontosabb: valószínűleg karácsonyig vagy azután is tartanak majd a hosszú és elhúzódó koalíciós tárgyalások. Ezek a németországi szövetségi választások tanulságai.