Találatok: 114 hír

„Elnézést képviselő úr, megvizsgálhatom Önt?”

Tizedére zuhant a vagyonosodási vizsgálatok száma, miután 2016-tól állampolgári bejelentésre az adóhivatal már nem indíthat ilyen ellenőrzést. Sőt, csak akkor indulhat vagyonosodási vizsgálat, ha az illető beleegyezik, vagy pénzügyi bűncselekmények miatt már eleve nyomoz ellene egy másik szerv.

Egy éve együtt a járvánnyal: plüssmackók, balett és ölelés online

Egy éve, hogy megváltoztatta életünket a járvány világszerte. Kénytelenek voltunk berendezkedni egy más típusú életre: maszkokkal, távolságtartással, szigorú szabályok követésével. Kérdés, hogy lelkileg mindezt hogyan és meddig bírjuk még?

Gondoljanak másokra és oltassák be magukat – üzente a brit királynő

A 94 éves II. Erzsébet brit királynő januárban kapta meg a Covid-19 védőoltás első adagját és most arra sürgette a szigetország lakosait, hogy kövessék a példáját. Azzal próbálta meggyőzni őket, hogy nem fáj az oltás és hogy aki kételkedik, az gondoljon másokra.

Ausztria egyeztet az oroszokkal a Szputnyik V vakcináról

Telefonon egyeztetett az osztrák kancellár az orosz elnökkel a Szputnyik V vakcina lehetséges beszerzéséről és gyártásáról. Több uniós tagállam nyitott lenne az oltóanyagra, a Szputnyik V uniós engedélyeztetését azonban még nem kérték.

Nem térhet haza a brit nő, aki 15 évesen csatlakozott az Iszlám Államhoz

A brit legfelsőbb bíróság elutasította annak a brit születésű nőnek a kérelmét, hogy hazatérhessen, aki még tinédzserként szökött Szíriába, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. A bíróság szerint a nő visszatérése biztonsági kockázatot jelentene.

A közös európai vakcinaútlevél elfogadásán dolgozik a soros portugál EU-elnökség

António Costa, Portugália miniszterelnöke reményei szerint már nyártól használatba kerül a vakcinaútlevél, amivel utazhatnak azok az emberek, akik bizonyítani tudják, hogy be vannak oltva. 

Puccskísérlettel vádolta a katonai vezetést a népszerűtlen örmény miniszterelnök

Továbbra is feszült a helyzet Örményországban, miután Nikol Pasinján miniszterelnök visszautasította a katonai vezérkar felszólítását, hogy mondjon le. Az elnök „puccskísérletet” emlegetett, az utcákat ellepték a két tábor tüntetői, a nagyhatalmak pedig önmérsékletre szólítanak fel.

Megerősítették Navalnij átszállításának tényét, de az új börtönt nem nevezték meg

Az orosz börtönhatóság megerősítette, hogy az ellenzéki politikai vezetőt, Alekszej Navalnijt elszállították a moszkvai fogvatartási központból, ahol január közepe óta töltötte visszatérése óta kiszabott börtönbüntetését.

Fia váltja Lukasenkát a Belarusz Olimpiai Bizottság élén

Viktor Lukasenkát, a belarusz elnök, Aljakszandr Lukasenka fiát nevezték ki az ország Olimpiai Bizottságának élére. A NOB mindkettejüket kitiltotta az ötkarikás játékokról.

Ibrahimović: LeBron James jó kosaras, de a politikába inkább ne szóljon bele

Az AC Milan csatára szerint a sportolóknak nem kéne politizálniuk, mert nem értenek hozzá. LeBron James ismert a feketejogi aktivizmusáról és arról, hogy Donald Trump volt amerikai elnök hangos kritikusa. 

Nő a feszültség a Kaukázusban

Forrnak az indulatok Örményországban és Georgiában is. Puccskísérletről beszélt az örmény miniszterelnök Jerevánban, és utcára hívta támogatóit. Az ellentüntetők is felvonultak. A georgiai fővárosban, Tbilisziben letartóztatták az ellenzék vezérét.

A kis birodalom harca a naggyal: Iványi Gábor vs. Orbán Viktor

Az Orbán-rendszerrel szembeni ellenállás emblematikus alakja a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, Iványi Gábor. Ő erős állami ellenszélben működteti iskolai és szociális hálózatát. Megítélése azonban azok között sem egyértelmű, akik az egyházát ért jogsértést elítélik.

A kilátástalan jövő is tüzelheti az utcára vonuló fiatalokat Spanyolországban

Néha erőszakig fajuló utcai tiltakozások kezdődtek Spanyolországban egy rapper letartóztatása miatt. Az ügybe bekavar a katalán szeparatizmus is, de sok fiatal mélyebb elégedetlenséget is érez a rendszer és a kilátástalan jövő miatt. 

Válaszcsapással reagált az USA az iraki támaszpontok elleni rakétatámadásokra

Az Egyesült Államok légicsapást mért egy iráni hátterű milícia által használt létesítményre Szíria keleti részén – közölte a Pentagon. Korábban három rakétatámadás is érte az amerikai bázisokat.

Egyre több tanár beteg, újra kérik a kormányt, hogy álljanak át távoktatásra mindenhol

A járvány megfékezéséhez is hasznos lenne, ha nem tennék ki extra fertőzési kockázatnak a tanárokat, a diákokat és a hozzátartozóikat, érvelt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.