Találatok: 21 hír

7 nap, 7 recept olasz módra – az igazi dolce vita!

Street Kitchen
-
  Ma 14:00 Recept

Parmigiana di melanzane  Bombasztikus hétkezdés húsmentes hétfőkre! Isteni boros alap az olaszok szentháromságával, ami a répa, a zeller és a hagyma, mindez jó sok sajttal és sült padlizsánnal. Ha gyorsan szeretnétek vacsihoz jutni, akkor rakjátok át egy másik napra, mert ennek sajnos 40 percet kell rotyognia, hogy tökéletes legyen.…

Vadrizses-zöldséges csirkeraguleves

Street Kitchen
-
  Ma 10:00 Recept

A sárga- és fehérrépákat kisebb kockákra vágjuk, a gombákat pedig, ha nagyobbak, akkor félbevágjuk, majd így szeleteljük fel. A hagymát keresztben bevágjuk. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, majd beleszórjuk a répákat, rádobjuk a hagymát és az egész gerezd fokhagymákat, és kissé lepirítjuk őket. Mehet a zöldségekhez a gomba, a…

Zé kedvenc lisztmentes csokitortája

Street Kitchen
-
  Tegnap 17:00 Recept

A tortához először az édesburgonyát négyfelé vágjuk, 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük, majd kikanalazzuk a húsát, és aprítóban pürésítjük. A kókuszolajat vízgőz fölött összeolvasztjuk az étcsokival. A vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, az édesburgonya-pürét és kókuszolajos csokit. Egy tálban összevegyítjük a mandulali

Mostantól betétdíjas dobozban is kérheted az ebédet az éttermekben

Street Kitchen
-
  Tegnap 13:00 Recept

Mint Szabó Eszter, a Felelős Gasztrohős kommunikációs munkatársa elmondta, azért találták ki ezt a rendszert, mert nagyon sok étterem a szennyeződésektől félve nem ad ki ételt saját ételdobozban. Így a vendég, ha akarná se tudná a környezettudatos megoldást választani. Bár a Nébih legutóbbi nyilatkozatában elhangzott, hogy az éttermek saját…

Zöld fűszeres sajtkrémmel töltött sajtos palacsinta

Street Kitchen
-
  Tegnap 09:00 Recept

A zöld fűszereket felaprítjuk. A lisztet, a sót, a tojást, a tejet és a szódavizet egy edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan lezúzzuk. A tésztába szórjuk a zöld fűszereket és belereszeljük a sajtot. Teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni őket.  A krémsajtot kikeverjük a sóval, a borssal és a reszelt sajttal, megkenjük a

Tom Yum Gai - a legtutibb thai leves

Street Kitchen
-
  20.01.24 17:00 Recept

A sonkahagymákat félbevágjuk, és a chilivel együtt egy száraz serpenyőben, magas hőmérsékleten kicsit megégetjük, aztán az alaplébe dobjuk. A galangálgyökeret megmossuk, nagyobb szeletekre vágjuk, és ezt is belehelyezzük az alaplébe. A citromnádról leszedjük a száraz külsejét, levágjuk a két végét, összetördeljük a kés…

Megváltozott munkaképességűek sütik a kovászos kenyeret Buda legújabb pékségében

Street Kitchen
-
  20.01.24 13:00 Recept

A név ismerős lehet a pékségrajongóknak, hiszen Szabó Péternek és Takács Zoltánnak van már egy péksége Őrmezőn a Kérő utcában, a mostani hely pedig a Böszörményi úton nyílt, a környékbeliek nagy örömére. Szabó Péter is elmondta, hogy hatalmas szeretettel fogadták őket a helyiek, és máris kialakult egyféle törzsközönség. A tulajdonos…

Csirkés thai red curry

Street Kitchen
-
  20.01.24 10:00 Recept

A csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük 2 evőkanál curryporral, majd magas hőmérsékleten, 3 evőkanál olajon kérgesítjük, aztán kiszedjük a serpenyőből. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit elkezdjük pirítani a maradék olajon, majd hozzádobjuk a citromnádat, a kaffírlime-levelet, 2 evőkanál curryport, a…

Sertésszűz cacio e pepe burgonyával

Street Kitchen
-
  20.01.23 16:00 Recept

A száráról eltávolított zöld fűszereket/leveleket egy késes aprítóba dobjuk az olaj társaságában, sózzuk, borsozzuk, és krémes állagúra pürésítjük – kicsit legyen folyós, ezt további olaj hozzáadásával biztosíthatjuk. A fokhagymakrémhez összekeverjük a vajat és a krémsajtot, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, majd sózzuk, hozzáadjuk a fehér…

„A pesti kávéház sokkal frankóbb hely volt, mint a bécsi” – Street Kitchen podcast a kávéról

Street Kitchen
-
  20.01.23 14:00 Recept

Majdnem mindannyiunk életét érinti valamilyen formában a kávé. Sokan – köztük én is – a szemünket sem tudjuk kinyitni reggeli kávé nélkül, és egyre többen vannak azok is, akik szívesen kóstolgatják a különböző eredetű és pörkölésű kávékat. Sándor az elsők között volt, aki itthon saját kávépörkölőt nyitott, miután több barista-világbajnokságon is…

Magos mustáros-kovászos uborkás libatepertőkrém mille feuille

Street Kitchen
-
  20.01.23 10:00 Recept

A réteslapot 4 x 10 cm-es téglalapokra vágjuk. Megkenjük a tetejét olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.  A libatepertőt aprítógépbe tesszük az uborkalével, az olajjal, a fokhagymával, a magos mustárral, sózzuk, borsozzuk, és k

Káposztás lángos

Street Kitchen
-
  20.01.22 17:00 Recept

A káposztát negyedbe vágjuk, eltávolítjuk a torzsáját és lereszeljük. Egy lábasban felhevítjük az olajat, megszórjuk a cukorral, és amikor kevergetés nélkül borostyánszínűre karamellizálódott, rádobjuk a lereszelt káposztát, és sokszor átforgatva alaposan megpirítjuk, amíg jelentősen összeesik, barnás színt és pirult illatot kap. Sózzuk, alaposan m

Füstölt csülkös, savanyú káposztás paszulyleves

Street Kitchen
-
  20.01.22 10:00 Recept

A tarkababot vízben feltesszük és készre főzzük. A felkockázott füstölt csülköt vízben puhulásig főzzük szemes borssal és babérlevéllel.  Az apróra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk a zsíron. Hozzáadjuk a lisztet, pár percig pirítjuk, majd félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerköménnyel és a füstölt paprikával, felöntjük kb. 300 ml vízzel,…

Tiramisu-piskótatekercs

Street Kitchen
-
  20.01.21 17:00 Recept

A tésztához a tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével, a sárgájákat pedig kihabosítjuk a cukor másik felével. A tojássárgájához öntjük az olajat, majd 2-3 lépésben beleforgatjuk az átszitált, sóval elkevert lisztet és a fehérjét. A tésztát sütőpapíros, nagy méretű tepsin eloszlatjuk, és 180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük, és

Kakukkfüves csirkesaláta baconbundás krumplival

Street Kitchen
-
  20.01.21 09:00 Recept

A krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A bacont megsütjük és a visszamaradt zsiradékon kicsit megpirítjuk a krumplit.  A bacont az összes többi hozzávalóval egy aprítógépben lezúzzuk és rányomkodjuk ezt a keveréket a krumplira. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokra…