Találatok: 37 hír

Mákos tejbegrízgombóc vaníliasodóval

A gombócokhoz a búzadarát, a tejet, a cukrot és a vaníliás cukrot összefőzzük, és egy jó sűrű tejbegrízt készítünk, majd belekeverjük a vajat is, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nem kell, hogy megálljon belle a kanál közvetlen főzés után, mert hűlés közben még szilárdul majd a massza.  Közben a sodó hozzávalóit csomómentesre keverjük, és egy kis

Medvehagymás rakott krumpli

A krumplit héjastul megmossuk, és berakjuk egy edényben a mikróba 15-20 percre, hogy egy kicsit megpuhuljon, ezután lehúzzuk a héját, és 4-5 mm vastagra szeleteljük. A tojást 10-12 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk és 2-3 mm vastagra szeleteljük. A bacont apróra vágjuk, egy serpenyőben elkezdjük pirítani, és ha kiengedte a zsírját…

Babkrémes-sonkás-sajtos gofri

Street Kitchen
-
  Ma 10:14 Recept

A szárított paradicsomot és olaját, a chilit, a sót, a borsot, a petrezselymet, illetve az átszűrt és átmosott babkonzervet egy aprítógépben krémmé daráljuk. A kenyereket megkenjük a krémmel, ráteszünk egy-egy szelet sonkát és sajtot, majd a kenyerek tetejét. A szendvicsünket kívülről megkenjük vajjal, majd gofrisütőben,…

Töltött burgonya

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A tetejéről levágunk egy kalapot, majd egy kanállal vagy golyózóval kiszedjük a belsejét. Beletesszük a babot, az aprított medvehagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ráütjük a tetejére a tojást. A kikanalazott burgonyát sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk az olajjal, és mindent egy…

Megúszós túrós batyu

Street Kitchen
-
  Tegnap 19:00 Életmód

A leveles tésztát felhasználás előtt 10-15 perccel kivesszük a hűtőből, majd kihajtogatjuk, és 8 egyenlő részre osztjuk. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval, majd a kis tésztanégyszögek közepére halmozzuk. A batyukhoz először a négyszögek két egymással szemben lévő sarkát hajtjuk egymásra, majd jöhet ezekre a 3. sarok, és erre,…

Sajttal töltött röszti

Street Kitchen
-
  Tegnap 16:35 Életmód

A burgonyát lereszeljük, megsózzuk, hagyjuk állni 10 percet, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, és leszárítjuk egy papírtörlőn (ennek a reszelt, kinyomkodott burgonyának kell lennie 500 g-nak). Fűszerezzük a borssal, a tárkonnyal és a fokhagymaporral, és ízlés szerint sózzuk.  Egy tapadásmentes serpenyőbe 2 mm-nyi olajon, közepes hőfokon…

Fűszeres zöldségkrémleves sajtos melegszendóval

Street Kitchen
-
  Tegnap 15:20 Életmód

Az olívaolaj és vaj keverékén üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a fűszereket, majd mehet rá a mirelit zöldség. Pár percig pároljuk, majd felöntjük az alaplével, és néhány perc alatt megfőzzük. Ezután meglocsoljuk pár csepp citromlével, és leturmixoljuk.  A melegszendvicshez a bagettet 4 részre…

Új, virtuális helyet nyitott a Digó, elindult a római pizzát kínáló CAVOLA

Street Kitchen
-
  Tegnap 13:00 Életmód

A Digónak sokáig nem volt beülős helye, alig pár hónapja nyitottak egyet a Kazinczy utcában, erről mi is írtunk. Nem sokáig élvezhették azonban a népszerűséget; a koronavírus-járvány miatt nekik is be kellett zárni. Nem tétlenkedtek, a kiszállítás beindítása mellett azonnal új üzletbe is belvágtak, igaz, csak csak virtuálisan. A Digó néven…

Medvehagymás vargányarizottó

Street Kitchen
-
  Tegnap 11:00 Recept

A vargányát felöntjük 200 ml felforralt vízzel, és 10 percig állni hagyjuk. Ezután leszűrjük, a levét beleöntjük az alaplébe, a gombát pedig apróra vágjuk.  Egy nagy serpenyőben az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a kakukkfűvel. Rárakjuk a rizst, elkeverjük, és felöntjük a fehérborral.

Sütőporos krumplis pogácsa

A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ezután az összes többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk: ha minimum 5 percig gyúrjuk, brutálisan szép, egyenletes tésztát kapunk. Ezután 2 cm vastagra nyújtjuk, és 5-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tepsire rakjuk, lekenjük tojással, bekarcoljuk a tetejét,…

Tonhalas kuszkuszsaláta

Street Kitchen
-
  20.03.31 17:10 Recept

A kuszkuszt a felforralt vízzel leöntjük, egy nagy csipet sót szórunk bele, lefedjük, és hagyjuk, hogy megszívja magát. A zöldségeket és a koriandert apróra vágjuk, és ha kihűlt a kuszkusz, beleforgatjuk. Az egészet összekeverjük egy kevés olívaolajjal és pár csepp citromlével. Tonhallal tálaljuk. Ha tetszett a tonhalas kuszkusz saláta receptje, ak

Pisztáciás csiga

Street Kitchen
-
  20.03.31 16:40 Recept

A tésztához a tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 csipet cukrot, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy nagy tálba mérjük, majd mehet bele a többi hozzávaló, az élesztős tejjel együtt, és szépen bedagasztjuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen 50 percet kelesztjük.  Közben a pisztáciát kissé lepirítjuk, majd még melegen lezúzzuk egy aprítóban. Ho

Fehércsoki-puding

Street Kitchen
-
  20.03.31 16:14 Életmód

A tejet felmelegítjük, beletördeljük a csokit, és ha felolvadt, mehet bele a vanília. A keményítőt kikeverjük egy kevés forró tejjel, és ezt is beleöntjük. Ha kicsit csomósodna, egy botmixerrel menjünk át rajta. Pohárkákba töltjük a pudingot, megszórjuk kókuszchipsszel, 1-2 órára a hűtőbe tesszük, és már kanalazhatjuk is. Ha tetszett a fehércsoki-p

Bögrés-mikrós almás süti

Street Kitchen
-
  20.03.31 15:56 Életmód

Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A zabtészta hozzávalóit is összemorzsoljuk. Az almák felét elosztjuk két bögre alján, erre jöhet a zabpelyhes morzsa kb. ⅔-a, majd a maradék alma, a tetejére pedig a maradék morzsa. Bedobjuk a 2 bögrét a mikróba, és a legmagasabb…

Tojásrántottával töltött bundáskenyér

Street Kitchen
-
  20.03.31 15:32 Életmód

A rántottához az olajon kissé megsütjük a kisebb darabokra vágott kolbászt (ha sok zsír kisülne, öntsünk le belőle), majd rárakjuk az apróra vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk. Sózzuk, borsozzuk, mehet rá a pirospaprika, majd a tojások. Elkészítjük a rántottát, amit 1-1 szelet kenyérre halmozunk. Megvárjuk, amíg kicsit kihűl, majd beborítjuk a