Találatok: 31 hír

Ez az 5 recept volt a kedvencetek a múlt héten

Street Kitchen
-
  Tegnap 20:16 Recept

5. Sárgaborsó-főzelék sült hagymával Lajos sárgaborsó-főzelékét egyszerűen nem lehet megunni. Elég csak ránézni a fotóra, és máris megkívánja az ember. A sült hagyma helyett ajánljuk hozzá a bacont is! 4. Álompuha vajas kifli Mutassatok nekünk olyan embert, aki nem szereti a pihe-puha kiflit! Na ugye, nem tudtok? Nóri a karantén alatt…

Túrónudli tejfölhabbal

Street Kitchen
-
  Tegnap 19:17 Recept

A nudli tésztájához a vajat folyósra olvasztjuk, majd ha kézmelegre hűlt, belekeverjük a tojást, a vaníliás cukrot, a sót és a citrusok reszelt héját. A túrót villával kicsit összetörjük, majd összedolgozzuk a tojásos masszával, végül a lisztet is a keverékre szitáljuk, majd alaposan elkeverjük, összedolgozzuk, és lefedve hűtőbe tesszük pihenni. A

Rozskovászos mogyorós kuglóf

Street Kitchen
-
  Tegnap 16:45 Recept

A tésztához a hozzávalókat egy üstbe mérjük, és bedagasztjuk a tésztát. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk.  A töltelékhez felverjük a fehérjéket, majd belekeverjük a többi hozzávalót. Megkenjük vele a kinyújtott tésztát, a hosszabbik oldala mentén feltekerjük,

7 nap 7 süti: a legcsokisabb sütik, amikre könnyű rákattani

Street Kitchen
-
  Tegnap 15:10 Recept

Csokoládés mogyorótorta narancskrémmel Ehhez a tortához nem kell cukrász tanfolyamra járnod, mégis nagyot villanthatsz a vendégek előtt. Nem él a földön olyan ember, aki ezt a szupercsokis mogyorótortát ne imádná – a narancskrém pedig csak tovább erősíti a süti pozícióját. Előre szólunk: ha egyszer megkóstoltad, nincs visszaút, rá fogsz…

Olasz sültpaprika-saláta

Street Kitchen
-
  Tegnap 10:23 Recept

A paprikákat tepsire tesszük, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg meg nem ég a héjuk, majd kiszedjük, tálba rakjuk, fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. Ezután lehúzzuk a héját, kiszedjük a magházát, és nagyobb darabokra tépkedjük. A mártáshoz a tejet egy gyorsforralóba tesszük, belerakjuk a megroppantott fokhagymákat,…

Francesinha, a brutális portugál melegszendvics

Street Kitchen
-
  20.10.25 19:10 Recept

A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. A karajt félcentisre lapítjuk, sózzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben az olajon mindkét oldalát másfél percig sütjük, majd félretesszük. A kolbászt félbevágjuk, hosszában felszeleteljük, majd a forró serpenyőben lepirítjuk. Félretesszük, a hús mellé, hogy átvegye a zsíros kolbászszaftot. A fokh

Lávasüti

Street Kitchen
-
  20.10.25 14:52 Recept

Nagyon sokan kértétek már, ezért itt van a tökéletes lávasüti receptje. Egészen megúszós lett, de közben nem hiányzik belőle a rengeteg csokoládé sem. Minden csokirajongónak kötelező megcsinálnia. Egyáltalán nem olyan nehéz, mint amilyennek elsőre tűnik. A csokit és a vajat egy nagyobb edényben, vízgőz felett összeolvasztjuk a…

7 nap 7 recept: isteni egyszemélyes kaják, amiket percek alatt összedobhatsz

Kapros-túrós-kolbászos tészta Szerintünk nincs az a tészta, amit egy kis kolbásszal ne lehetne feldobni! Lilla megmutatja, hogyan készíts brutálisan laktató egyszemélyes vacsorát néhány perc alatt – ettől a kajától még a kedved is jobb lesz, és gond, ha marad belőle még egy adag másnapra is. Jó tanács: ez a tészta akkor lesz finom, ha nem

Tejszínes-chilis-kukoricás spagetti

Street Kitchen
-
  20.10.25 10:23 Recept

A tésztát bő, lobogó, sós vízben 8-10 perc alatt kifőzzük. A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon. Ha üveges a hagyma, mehet hozzá a konzerv kukorica és a chilipehely. Picit lepirítjuk a kukoricát is, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, és sűrűre forraljuk a szószt. A végén dobunk bele egy kanál

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Street Kitchen
-
  20.10.24 19:20 Recept

A felcsíkozott csirkecombot nagy hőmérsékleten kérgesítjük az olajon, majd kiszedjük és félretesszük. A zöldségeket vékony szeletekre vágjuk, majd ugyanabban a lábasban nagy hőmérsékleten enyhén barnára pirítjuk, felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és a negyedére forraljuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a zöldséget, és puhulásig…

Házi aranyszirup

A 100 g cukrot és 2 evőkanál vizet összekeverjük, karamellizáljuk, majd felöntjük a többi vízzel és a maradék cukorral, és beledobjuk a citromot. Kb. 20-25 percig forraljuk a szirupot, majd kivesszük a citromot, a folyadékot pedig befőttesüvegbe öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Tipp: 20 perc főzés után vegyünk ki egy mokkáskanálnyi mennyiséget,…

Házi golden syrup

A 100 g cukrot és 2 evőkanál vizet összekeverjük, karamellizáljuk, majd felöntjük a többi vízzel és a maradék cukorral, és beledobjuk a citromot. Kb. 20-25 percig forraljuk a szirupot, majd kivesszük a citromot, a folyadékot pedig befőttesüvegbe öntjük, és megvárjuk, amíg kihűl. Tipp: 20 perc főzés után vegyünk ki egy mokkáskanálnyi mennyiséget,…

5 + 1 klasszik süti, ami nélkül nem tudnánk élni

Street Kitchen
-
  20.10.24 16:00 Recept

Klasszikus vargabéles, ahogy azt kell A vargabéles az iskolai menzák legendája, amivel csúcsra járathatod a gasztronosztalgiát. A titka, hogy ne spórolj a hozzávalókkal, és a készítése közben mormolj el egy hálát a régvolt konyhásnéniknek. Zé megmutatja, hogyan dobd össze ezt a hamisítatlan retro édességet. Klasszikus meggyes piskóta Jó…

Most megtudhatod, melyik só mire jó!

Street Kitchen
-
  20.10.24 12:40 Recept

A só, azaz a nátrium-klorid az egyetlen olyan ízesítőszerünk, amely alapvető ásványi anyag. Sejtjeinknek szükségük is van rá, és ez az oka annak, hogy már az ősemberek is kereskedtek vele, sőt a középkorban királyi monopóliumot is képzett. Mire jó a só? Alapvetően bányászott kősót és tengeri sót különböztethetünk meg. A tengeri sót azért…

Zúzapörkölt vele főtt tarhonyával

Street Kitchen
-
  20.10.24 08:16 Recept

A finomra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát lepirítjuk az olajon, félrehúzzuk, majd hozzátesszük a paradicsomot, a köményt, a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, és elkeverjük. Jöhet bele a zúza, az alaplézselé és a víz, és addig főzzük, amíg a zúza megpuhult, a leve jócskán elfőtt, de még van rajta. Beleöntjük a tarhonyát, puhulásig főzzük…