Találatok: 15 hír

25 millió ember átképzését tűzte ki célul a Microsoft

A vírus következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítéséhez járul hozzá a Microsoft most induló programja, amely világszerte 25 millió ember átképzését fogja támogatni. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub együtt biztosítanak ingyenes tananyagot, segítik az álláskeresőket a képesítések megszerzésében és az…

Sikeresen zajlott le a LiftUp online képzés

StartUP!
-
  Ma 11:44 Cégvilág

Sikeresen lezajlott a a LiftUp online megrendezésre kerülő vállalkozásfejlesztő képzés, melyet a Nemzeti Tehetség Központ által működtetett Londoni Tehetség Központ és a győri StartITup Egyesület valósított meg.

Összefogott a Google és a Coca-Cola a munkakereső fiatalokért

Online képzéssel segíti a munkakereső fiatalokat a Google Magyarország Grow with Google és a Coca-Cola Magyarország fiatalok munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő #énjövőm programja - természetesen ingyenesen.

Startup tehetségkutatóval zárul a Design Terminal Mentorprogramja  

Július 16-án 19 órakor robban a Final Show, melynek keretében Dr. Kemény Dénes is megizzasztja a startuppereket. Kedvenc csapataira a közönség is szavazhat, értékes nyereményekért cserébe.

A Transferwise nem kíván neobankká válni

StartUP!
-
  Tegnap 11:31 Gazdaság

Egy év után ismét a piacra kerül 300 millió dollárnyi Transferwise részvény. A brit fintech korai befektetői és alkalmazottai által eladott papírokra nagy kereslet mutatkozik, de az unikornis cég nem szeretne neobankká válni.

1,5 millió euró befektetést kapott az e-sport edző magyar startup

StartUP!
-
  20.07.07 15:20 Cégvilág

Az e-sport napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő iparága, egyre nagyobb lépésekkel zárkózik fel a tradicionális sportokhoz. Az elmúlt hónapokban kialakult helyzetben a virtuális rendezvények térnyerése mentén még inkább rivaldafénybe került ez az ágazat. Az OXO Technologies Holding Zrt. portfóliójában szereplő Omnicoach a világon…

Az elektromobilitás terjedése gazdasági és környezetvédelmi érdek is

A klímavédelmet és a gazdaságfejlesztést együtt kell érvényre juttatni, a kettő egyszerre határozza meg a válságkezelés irányát – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az e-járművek vásárlását támogató pályázat sajtótájékoztatóján.

Egy indokolatlan short blokkolta a Tesla szervereit

StartUP!
-
  20.07.07 13:40 Cégvilág

Világszerte sokan találgatják azt, hogy a Tesla tőzsdei szárnyalása előbb vagy utóbb kipukkad vagy töretlen marad. Elon Musk rendkívül kreatív módon mutatott be a részvények értékvesztésére játszó, azaz shortoló befektetőknek: piacra dobta a Tesla shortot.

A vártnál jóval több ötlet érkezett a Covidea pályázatra

StartUP!
-
  20.07.06 16:35 Cégvilág

A 2020 áprilisában kihirdetett ötlet- és startup verseny keretében a koronavírus okozta járvány-, és egészségügyi, valamint társadalmi helyzetekre kerestek megoldási lehetőségeket a pályázók.

Egyetemisták innovációi lendíthetik fel a magyar mezőgazdaságot

Egyetemi ötletverseny keretében keresi a megoldásokat a NAK TechLab az agráriumban fellelhető problémákra. A versenyre olyan hallgatói csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötletükkel, hatékony megoldásaikkal segíthetik a hazai mezőgazdaság digitalizációját, egyúttal valós piaci problémákra válaszolnak.

110 startupötlet érkezett a a Reload Hungary Inkubációs Programra

StartUP!
-
  20.07.06 12:01 Karrier

Munkaerő-közvetítéssel, a kórházi adminisztráció csökkentésével vagy épp vendéglátó-ipari megoldásokkal keresnek választ a pandémia adta új problémákra is a Reload Hungary inkubációra jelentkező startupok. Az online megvalósuló programra nyolc országból pályáztak magyar innovátorok 17-től 70 éves korig.

Már a Tesla a legértékesebb az autóiparban

StartUP!
-
  20.07.03 21:10 Gazdaság

Úgy fest, a befektetők teljesen meg vannak győződve arról, hogy a Tesla teljesen átalakítja az autóipart a jövőben, s ennek az átalakulásnak a kaliforniai elektromos autókat gyártó cég lesz a nyertese. Az elmúlt időszak áremelkedésével ugyanis a Tesla piaci kapitalizációja megelőzte a Toyota Motor Corp. piaci értékét.

Jön a családi vállalkozások kiválósági díja

StartUP!
-
  20.07.03 20:57 Cégvilág

A hazai startupok között is ismerünk jó néhány családi kezdeményezést, de hazánkban a vállakozások közel 40%-át jelenti ez a kategória. Nem mindegy tehát, hogy a családi cégek hogyan tudtak most reagálni a koronavírus-járvány okozta kihívásokra. A túlélés kulcsát a stabil stratégiai alapok, a folyamatos fejlődésre törekvés és gyors döntések…

Az érintésmentes parkolásé a jövő?

Átfogó kutatás készült a parkolás jelenéről, jövőjéről valamint az elmúlt időszakban bekövetkezett változásokról. A kifejezetten autósokra fókuszáló adatgyűjtésből kiderült: a díjmentesség megszűnését követően is szimpatikusabb opció marad az utcai parkolás, bár nőtt az igény az autósokban a parkolóházak iránt is. A magyar fejlesztésű Parkl…

Hiánypótló kezdeményezésként segíti a hazai ökoszisztémát a Startup Hungary

StartUP!
-
  20.07.02 19:30 Cégvilág

Tudásbázis, érdekképviselet, közösség és tájékozódási pont lesz a hazai startup szektor számára a Startup Hungary, melyet a magyarországi ökoszisztéma ismert és nemzetközi szinten bizonyított szereplői alapítottak. Most először fogalmazta meg a közös szándékot egyszerre 12 startup alapító valamint a Google Magyarország, az Ivsz és a…