Találatok: 7 hír

Míkonoszon túl – Görögországban Steiner Kristóffal

Amikor először utaztam Athénba, valamikor a kilencvenes évek közepén, a görög főváros Párizs, London, Milánó fényével vetekedett: klasszikus európai építészet és kultúra, özönlő utazók és csillivilli üzletek, látható gazdagság és bőség... aztán valami történt. Egészen pontosan a gazdasági világválság, amelynek során Görögország húzta a…

Nem bírod a jetlaget? Fogadd meg tanácsainkat!

Startlap Utazás
-
  Tegnap 06:35 Utazás

Léteznek trükkök, amikkel tompíthatjuk ezt a modern népbetegséget.

Bogotá – most érdemes menni!

Startlap Utazás
-
  19.08.23 07:35 Utazás

Az utóbbi évek egyik felfedezettje az utazók körében egyértelműen Kolumbia. Rossz híre miatt sokáig elkerülték a turisták, gyakorlatilag jó két évtizeden át egy fekete folt volt az utazók térképén, és csak most kezdik újra felfedezni az országot. És bár nincs világszinten kiemelkedő műemléke, nagyon változatos látnivalókat kínál – klasszikus tenger

5 tipp, hogy ne a telefonnyomkodás rabolja el a nyaralásod élményét

Startlap Utazás
-
  19.08.22 07:35 Utazás

Tudod magadról, hogy erősen telefonhasználó típus vagy, és ez zavar, de nem tudsz mit tenni ellene. Meg azt is észrevetted már, hogy egy-egy szép helyszín atmoszféráját azért nem tudtad átérezni, mert görcsösen fotóztál, ahelyett, hogy igazán körülnéztél volna. Elárulunk pár módszert, hogyan előzheted meg mindezt legközelebbi utad során.

Hova menjünk búvárkodni ősszel?

Startlap Utazás
-
  19.08.21 07:35 Utazás

A búvárkodás egyik leggazdagabb szezonja az ősz, köszönhetően annak, hogy ilyenkor sok gazdag élővilágú tengerhez és óceánhoz olcsóbban lehet elrepülni. De belföldi helyszíneket is ajánl szakértőnk.

Kiruccanás a Balkán eldugott kincséhez: egy hétvége az albán tengerparton

Startlap Utazás
-
  19.08.20 08:35 Utazás

2018 tavaszán elém került az interneten egy felfoghatatlanul kék tengerpart, hófehér homokkal és egy kis koktélozós stéggel. Elég gyakran kerül ilyen az ember szeme elé a neten, tehát alapból ezen még nem akadtam volna fenn, de a leírás szerint ezek a valótlanul azúrkék habok itt vannak a közelünkben. Egészen pontosan Albániában.

Közeli tengerpartok, ahova autó nélkül is hamar eljutsz

Startlap Utazás
-
  19.08.19 07:35 Utazás

Persze kinek mi a "hamar", de azért ezek az utak szerintünk abszolút viselhetőek időtartamban. Szóval, ha a tengerre vágysz, de nincs kocsid, egy pillanatig se csüggedj - elmondjuk, hova menj!