Találatok: 18 hír

Debütál a sallangmentes beszélgetéssorozat a startupokról

StartUP!
-
  Ma 15:44 Cégvilág

Holnap, jónius 25-én kedden indul útjára a Millenáris Startup Campus új rendezvénysorozata a #TechTuesday. Célja, hogy megszólaltassák a legsikeresebb alapítókat és egy őszinte, sallangmentes beszélgetést kezdeményezzenek a hazai startupok útjáról és lehetőségeiről.

Hatszázezer fölött az átlag bruttó bér az infokommunikációs szektorban

StartUP!
-
  Ma 10:34 Gazdaság

Az információ, kommunikáció ágazat vállalkozásai elképesztő növekedést tanusítanak: 776 milliárd forint árbevételt értek el idén az első negyedévben, 7,8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban - írta a Központi Statisztikai Hivatal az előzetesi adatok alapján.

A vidéki városban is beindul a közösségi közlekedés

A fővárosban már komoly rajongótábora alakult ki a fürge kis robogóknak, most pedig egy husz járműves flotttával indult el az E.ON és a blinkee.city együttműködése Pécsen. A közösségi robogómegosztó csökkenti a légszennyezettséget, a városi zajterhelést és a forgalmi dugókat, miközben felgyorsítja, könnyebbé és költséghatékonyabbá teszi a…

Nagyon pörög az e-kereskedelem

Olyan növekedési rátát produkál az e-kereskedelemben a gyorsan forgó cikkek eladása, hogy a kategória a leggyorsabban fejlődő szektorává lépett elő az egyébként is intenzíven bővülő, összesen nettó 425 milliárd forint forgalmú hazai e-kereskedelmi piacon. 

A Kárpát-medencében példa értékű vállalkozói közösség van jelen

A határon túli magyarok vállalkozásai is kiemelt figyelmet kapnak az anyaországból, így a Kárpát-medence gazdagabb egy olyan vállalkozói hálózattal és egy értékteremtő közösséggel, melynek összetartása példaértékű. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal a Kárpát-medence egyedülálló…

A fogaskerekű hajtóművek innovációjával sikert aratott a magyar csapat Düsseldorfban

Második alkalommal, egyedüli külföldi résztvevőként szerepelt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Digitale Stadt Düsseldorf egyesület által közösen szervezett márciusi Rheinland Pitch on Danube győztese a Rheinland Pitch düsseldorfi döntőjében.

Újabb alternatíva a reptér megközelítésére egy startuptól

A Budapesten működő, kizárólag elektromos autókból álló flottával rendelkező GreenGo autómegosztó járműveivel is elérhető már a Liszt Ferenc Repülőtér is elérhető.

Hogyan védi meg az elektronikai hulladék az esőerdőket?

StartUP!
-
  19.06.20 15:42 Cégvilág

A régi okostelefonod megmentheti az esőerdőket. Ambivalensnek tűnhet - de igaz. Egy kaliforniai nonprofit szervezet, a Rainforest Connection fejlesztésével például előre lehet jelezni, hol készülnek illegális fakivágásra a bűnszervezetek.

Szigorodnak a távközlési szabályok

Jelentős változásokat hozhat a Whatsapphoz és a Viberhez hasonló szolgáltatásoknál az Európai Parlament és a Tanács irányelve az Európai Elektronikus Hírközlési Kódexe. Az új jogszabályok miatt akár az is előfordulhat, hogy ezek közül egyes szolgáltatások nem lesznek majd elérhetők Európában.

Már lehet jelentkezni a 20 ezer dolláros díjra!

StartUP!
-
  19.06.19 12:04 Cégvilág

Ha IKT startupod van, rendelkezel MVP-vel és a külpiacok felé kacsintgatsz, akkor az INPUT Program versenyén a helyed. A lehetőség betekintést enged a nemzetközi startup kultúrába néhány meghatározó szereplőjén keresztül - nekik mutathatod be ötletedet és vállalkozásodat. A legjobbak az ő segítségükkel tehetik meg első lépéseiket…

Balogh Péter: A vállalkozó végre nem a sunyi gazembert jelenti!

„Ha valamikor, akkor most nagyon jó startupnak lenni Magyarországon” – mondja Balogh Péter, és senki másnak a szájából nem hangzik ez talán ilyen hitelesen. Gyerekként programozó szeretett volna lenni, s ez olyan jól sikerült, hogy startupper lett, akkor, amikor ez még nem volt menő.

Bejelentette saját pénzét a Facebook

Zuckerberg Facebook posztban osztotta meg az innovatív újdonságot. A Libra névre keresztelt Facebook-pénz küldetése az, hogy egy egyszerű, globális pénzügyi infrastruktúrát hozzon létre, amely több milliárd ember használhat világszerte - természetesen blockchain alapú fizetőeszközt beüzemelve 2020-tól.

A mesterséges intelligencia évi 25 milliárd dollárt óv meg

A mesterséges intelligenciát az elsők között használja a fizetések terén a fizetések terén a folyamatosan fejlődő Visa Advanced Authorization technológia. Ezzel folyamatosan segíti a kereskedelem bővülését és a fogyasztói bizalom növelését.

Nehezen találnak jó munkaerőt a magyar startupok

StartUP!
-
  19.06.18 10:44 Cégvilág

A PwC elemzése szerint a magyar startupok az európai átlaghoz képest nehezebben találnak képzett munkaerőt és szívesebben helyeznék át központjukat másik országba, viszont nagyobb mértékben tervezik kockázati tőke bevonását a jövőben.

Induló vállalkozások kihívásai az Egyesült Királyságban

StartUP!
-
  19.06.18 10:23 Cégvilág

2019. június 13-án, a TechWeek London keretében került megrendezésre a Startup Campus nemzetközi innovációs kihívásokra fókuszáló rendezvénye. Az eseményen magyar, osztrák, libanoni, olasz és görög szakemberek vitatták meg az Egyesült Királyságba érkező innovatív vállalkozások érvényesülési lehetőségeit, kihívásait. A rendezvényen…