Találatok: 40 hír

Szereted a vietnámi nyári tekercset, de félsz a rizslaptól? Így kell használni

Só&Bors
-
  Ma 11:30 Recept

A különlegesség és egyszerűség arányában ez a fogás a csúcson van, olyannyira, hogy még az én egyáltalán nem főző férjem is el tudja készíteni. De csak azóta, hogy megtanulta, hogyan kell: magától talán senki nem jönne rá, hogyan kell szépen feltekerni. A vietnámi nyári tekercs a kedvenc ételünk kánikulában, mert nagyon sok friss…

Mákos palacsinta vaníliamártással: ezért megéri a tűzhely mellett álldogálni

Só&Bors
-
  Ma 10:15 Recept

Bár tombol a nyár és sokan csak salátát és gyümölcsöt kívánnak, az édességnek mindig van helye a gyomromban. Sőt, az édességek közt is vannak olyanok, amelyek kiemelt helyet foglalnak el.  Persze igyekszünk minél kevesebbszer bekapcsolni a tűzhelyet, de van, amiért megéri. Az egyik ilyen a palacsinta, amelyhez sosincs túl meleg,…

10 perces tészta diós petrezselyempestóval és zsenge zöldborsóval

Só&Bors
-
  Ma 09:30 Recept

Ez a villámgyors és egyszerű spagetti gyönyörű zöld színben pompázik és elképesztően finom. A petrezselyem friss íze és a zsenge zöldborsó édessége tökéletesen működik együtt.  Az egyik kedvenc zöldfűszerem a petrezselyem, amibe lehet - ha azért illik is hozzá valamennyire -, abba beleteszem. Nagyon szeretem krémekbe, salátákba,…

Házi mentaszirup 20 perc alatt: limonádék és koktélok legfinomabb alapja

Só&Bors
-
  Ma 08:50 Recept

A házi szörpnek nincsen párja, mégis ritkán állunk neki, mert azt gondoljuk, hogy sok idő és energia, macerával járó feladat, amihez nincsen kedvünk, van jobb dolgunk is a szabadidőnkben. Na, ez a recept ezt az álláspontot alaposan megcáfolja. Körülbelül 20, maximum 30 perc alatt készül el teljesen és 5 perc munkánkba kerül összesen.…

Mi az, hogy ízlés szerint, amennyit felvesz, amennyi ellepi? Konyhai fogalmak magyarázata

Só&Bors
-
  Ma 07:50 Recept

Amikor elkezdtem főzni, minden alkalommal elöntött a szorongás az olyan kifejezések olvasása után, amelyek megpróbálták elkerülni a pontos utasításokat. Fogalmam sem volt, mit kezdjek azzal a helyzettel, amikor a recept szerzője rám bízta a döntést. Mi van, ha nincs ízlésem? Már egészen el is felejtettem ezt a korszakot, de valamelyik…

Te tudod, mi a különbség a házmester és a hosszúlépés között? Fröccsszótár!

Só&Bors
-
  Tegnap 10:30 Recept

A fröccs témájában annyit tudnak vitatkozni a borosok, mint akárki más bográcsozás közben egy adag lecsó fölött állva. Fehérből vagy rozéból, jó vagy közepes borból, szódával vagy ásványvízzel, milyen hígításban lesz a legjobb? És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy kell-e bele levendula? Szerintem nagyon nem, sőt, uborka sem, annak…

Avokádós csokikrém: selymes és krémes lesz tőle az édesség

Só&Bors
-
  Tegnap 09:35 Recept

Gyerekkoromban imádtam a csokikrémet. Ha nagymamám tortát sütött, biztos, hogy félretett nekem a krémből vagy a töltelékből, amelyet sokszor jobban szerettem, mint magát a tortát.  Azt hiszem, hogy a legegyszerűbb csokikrém, amit ettem, ha rám tört az édesség utáni vágy, az a cukrozatlan kakaópor kikeverve tojássárgájával és…

Bagel házilag: nem is amerikai a kedvenc lyukas péksüteményünk

Só&Bors
-
  Tegnap 08:30 Recept

A bagel számomra a péksütemények királya. Egy bagel, benne sajtkrém és füstölt lazac - a mennyországot jelenti. Nem eszem túl gyakran, de amikor igen, akkor sokáig emlékezetes marad a találkozás. A bagel eredete Bár a bagelt Amerika, egészen pontosan New York tette ismertté és onnan terjedt el, nem onnan származik.…

A nyár legkrémesebb tzatzikije: se por, se sok idő nem kell hozzá

Só&Bors
-
  Tegnap 07:30 Recept

A tzatziki az egyik kedvenc nyári salátánk, de annyira sok rosszat ettem már életemben, hogy kizárólag otthon merem bevállalni, ugyanis ezerféleképpen lehet elrontani és krémes, imádnivaló mártogatós helyett híg, maró fájdalmat faragni belőle. Nem jó, ha túl sós, ha túlzottan, csípősen fokhagymás, ha nem elég krémes és így tovább. A…

Gyakran eszel egyedül? Így változnak meg az étkezési szokásaid

Só&Bors
-
  Tegnap 06:30 Recept

Egyre kevesebb időt szánunk az étkezéseinkre, rövidülnek az ebédszüneteink, gyakran csak a telefon vagy más képernyő szolgáltat társaságot számunkra az evéshez, pedig az evés alapvetően közösségi élmény volt. Úgy tűnik, ez a változás arra is kihat, amit eszünk. A Guardian cikke az egyedül evés egyre terjedő tendenciájának hatásait járja…

5 szuperélelmiszer, ami megment téged és a Földet is

Só&Bors
-
  19.07.20 11:05 Recept

A klímaváltozásnak át kell alakítania a táplálkozási szokásainkat is, erről már többször írtunk. Most a BBC szedett össze öt olyan élelmiszert, ami valószínűleg nem csak menő, de hasznos és egészséges is lehet a jövőben. Évente előkerül egy-egy olyan alapanyag vagy élelmiszer, ami a világ egy bizonyos pici pontján alapvető, de senki más nem…

Fűszeres, töltött avokádó: laktató, mégis könnyű vacsora

Só&Bors
-
  19.07.20 10:15 Recept

A vacsora számomra nagyon sokszor jelent gondot. Egyrészt kifogyok az ötletekből, másrészt nem szeretném nagyon megterhelni a gyomrom estére. De mivel az esetek nagy részében farkaséhesen esem haza a munkából, muszáj ennem valamit. Nagy kedvencem az avokádó, amelyet rengetegféleképpen lehet elkészíteni. Ha kencét készítünk…

Omlós, bögrés citromos-mákos piskóta: 30 perces sütemény

Só&Bors
-
  19.07.20 09:25 Recept

A mákos sütemények eléggé addiktívak. Nemcsak nekem, hanem a baráti körömben szinte mindenkinek. Ennek ellenére nyáron valahogy nem tartok otthon mákot, így alapanyag híján sütik sem készülnek.  A másik probléma a sütő bekapcsolása. A legnagyobb kánikulában a legutolsó tevékenység, amihez kedvem van, az a sütés.…

Húsmentes, de isteni: kölesfasírt, ami pompás feltét is lehet

Só&Bors
-
  19.07.20 08:35 Recept

Régen a kölesről a madáreledel jutott az eszembe, és valljuk be, nem ez a legnépszerűbb ételünk. Pedig érdemes adni egy esélyt ennek a gabonának és beiktatni az étrendünkbe, mert elképesztően egészséges.  A kölesnek nincs íze, így sokféle gabona helyettesítésére használható. Bármilyen rizsalapú ételt készíthetünk belőle,…

Paradicsomtények: minden, amit a kacifántos nyári kedvencről tudni kell

Só&Bors
-
  19.07.20 07:50 Recept

A paradicsom íze fenségesen édes, a héja roppanós és olyan lédús, hogy folyik a szánk szélén, mikor esszük. Hogy a nyári paradicsom maga a csoda, ahhoz nem fér kétség. Van azonban egy-két furcsaság a piros bogyós terméssel kapcsolatban. Ott van például a már unásig ismételt kérdésfelvetés, hogy akkor a paradicsom most zöldség…