Találatok: 35 hír

Nagyon foszlós, édes-sós húsvéti zsemlék kalács helyett

Só&Bors
-
  Ma 07:52 Recept

Van valami megmagyarázhatatlanul jó érzés abban, hogy ezeket a zsemléket szét kell húzni, mint a buktákat.

Olaszrizling, amiben mindig megbízhatunk - Nagyon sokféle ételhez illik

Só&Bors
-
  Tegnap 11:06 Recept

Először is hagyjuk a névvitát: nem olasz és nincs köze a rajnai rizlinghez. Olyan régóta megbízható társunk itt a Kárpát-medencében, hogy mindegy, miként nevezzük, bárkit kérdezünk meg, mindenki ismerni fogja az olaszrizlinget.

10 szuper ropogós kekszrecept, amit home office alatt a gyerekekkel is megsüthetsz

Só&Bors
-
  Tegnap 10:16 Recept

Egy kis nassolnivaló mindig jól jön, különösen az ilyen otthon töltött napokon, amikor az egész család együtt van. Jó, ha akad kéznél egy kis ropogtatnivaló, amit munka vagy tanulás közben elmajszolhat az ember.

Így készül a tökéletes csurgatott vajas galuska: az izgalmas levesbetét 10 perc alatt kész

Só&Bors
-
  Tegnap 09:26 Recept

Hihetetlen, hogy a gasztronómia mennyit változik, új trendek hódítanak, azonban az igazi, hagyományos ízek mégsem merülnek feledésbe, nincs az a menő új irányzat, ami elsöpörné nagyanyáink ízeit.

Laktató krémleves zöldborsóval és krumplival: laktózmentes fogás

Só&Bors
-
  Tegnap 08:36 Recept

Alig kell hozzá valami, gyorsan elkészül és elronthatatlan, ráadásul olyan laktató, hogy ebédként is megállja a helyét.

Krémes mascarponés répatorta – A répától szaftos és hihetetlenül puha lesz a tészta

Só&Bors
-
  Tegnap 07:52 Recept

A friss, zamatos sárgarépa nem csak a nagyiféle klasszikus húslevesben dominálhat, készíthetünk belőle varázslatos süteményt, répatortát, amiért garantáltan oda lesz mindenki.

Polcz Alaine takarékos konyhai ötletei az elkövetkezendő spórolós időkre

Só&Bors
-
  20.04.04 11:06 Recept

Az egyik kedvenc főzős könyvem, a Főzzünk örömmel, olyan tippekkel van tele, amiket mostanában sokan tudnak majd hasznosítani.

Tojásfőzés: a lágyabb sárgájú és a keménytojás titkai

Só&Bors
-
  20.04.04 10:16 Recept

Hány perc alatt marad még lágy, lekvárszerű a sárgája, és mikor lesz már egészen kemény? Egyáltalán hogyan kell jól megfőzni és megpucolni a tojást?

Így készül a tökéletes bögrés piskóta: nem esik össze és puha marad

Só&Bors
-
  20.04.04 09:28 Recept

A jó piskóta puha és légies, a tésztájába kerülhet olaj, vaj, margarin, víz és sütőpor is. Mindenki másra esküszik, mindenkinek van a tarsolyában egy nyerő recept, az alább olvasható a miénk.

A klasszikus pásztortarhonya receptje: a menzakaja, amit imádunk

Só&Bors
-
  20.04.04 08:36 Recept

A tarhonya olyan lelki étel, mint a krumplifőzelék vagy a húsleves, vagyis mindig nagyon-nagyon jólesik.

Villámgyors házi kenyér búzadarával dúsítva – Levegős és könnyed lesz tőle

Só&Bors
-
  20.04.04 07:52 Recept

Újabb hét, újabb kenyérrecept, de ezúttal búzadarával készített verziót mutatunk.

Erre figyelj, ha élelmiszert szállítasz időseknek és rászorulóknak – Alapvető higiéniai szabályok

Só&Bors
-
  20.04.03 10:30 Recept

Gondoskodni mindig jó, pláne most, amikor igazán nagy szükség van rá, főleg az idősebb korosztálynak. De nem mindegy, hogyan tesszük.

Hogyan helyettesíthető a tojás a süteményekben? Nem kell rögtön a boltba rohanni, ha elfogyott

Só&Bors
-
  20.04.03 09:36 Recept

A tojás olyan alapvető alapanyag a legtöbb süteményben, hogy eszünkbe sem jut, mi van akkor, ha akár allergia vagy egyéb ok miatt helyettesítenünk kell.

Zöldfűszeres, kukoricás tócsni sajttal: laktató, zöldséges finomság

Só&Bors
-
  20.04.03 08:32 Recept

Nagyon izgalmas, de nagyon laktató a végeredmény, így mindenképpen érdemes valamilyen friss, joghurtos vagy tejfölös mártogatóst készíteni mellé.

Egyszerű rakott tészta rengeteg sajttal: aki eddig nem főzött, annak is menni fog

Só&Bors
-
  20.04.03 07:32 Recept

Nem árt, ha az ember tud főzni, még ha nem is szeret a konyhában serénykedni, jó, ha legalább néhány fogást el tud készíteni.