Találatok: 14 hír

Hatodszor Az év honlapja a mateking.hu

SeniorPlus
-
 Tegnap 10:00Kultúra

A hatodik egymást követő évben is a mateking.hu nyerte Az év honlapja kitüntetést. A bejelentés kapcsán kihirdették: a leggyorsabban jelentkező 5 iskolának ingyenes hozzáférést biztosítanak. Magyarország legnépszerűbb egyetemi e-learning oldalának célja, hogy élménnyé változtassa a matektanulást, hatékonyságát pedig az adja, hogy a…

Csonka András keresi a receptet a rossz tulajdonságai ellen

Csonka András a napokban ünnepelte az 56. születésnapját. Hogy mennyire nem érzi magát öregnek, hogy mit csinálna másképp és mi az a három szó, amit mindenkinek ki kellene tudni mondani, arról saját kanapáján ülve elmélkedett.

Mozart-premier és áriaestek az Opera hétvégi közvetítései között

A Szöktetés a szerájból bemutatójával folytatódik az Opera otthonra fizetős streamsorozata. Vecsei H. Miklós rendezését Miklósa Erika főszereplésével 2021. január 23-án, szombaton 19 órától tekinthetik meg az érdeklődők a jegy.hu felületén. A már megszokott ingyenes közvetítések újabb adásai továbbra is a Facebookon és az Origón érhetők…

Az online térbe költözik a Müpa tehetségbörzéje, a Jazz Showcase

SeniorPlus
-
 21.01.22 08:00Életmód

A Müpa egyik missziója a fiatal zenei tehetségek támogatása, amely a mostani pandémiás helyzetben talán még kiemeltebb szerepet kap, mint egyébként. A Jazz Showcase a hazai jazz-zenekarok számára évek óta az egyik legfontosabb fellépési lehetőség, ahol megmutathatják magukat a szélesebb közönség és a szakma képviselői előtt. Ez idén…

Családi vállalkozás, amely „felhúzza” a falut

SeniorPlus
-
 21.01.21 10:00Kultúra

Maszlik Zoltán mindig is életfeladatának tekintette a mezőgazdasági munkát, amihez a talentumot és a föld végtelen szeretetét a szüleitől és nagyapjától örökölte. Sorsában a fordulatot a helyi mezőgazdasági szövetkezetnek, első munkahelyének a felszámolása hozta a ’90-es évek elején.

Jókai-adaptáció az OperaSzerdában

Ifjabb Johann Strauss nagyoperettje, A cigánybáró népszerű részletei hallhatók 2021. január 21-én az Opera zongorakísérettel ingyenes koncertszerű keresztmetszeteket bemutató sorozatában. Az adás 20 órától látható az Operaház Facebook-oldalán és az Origón.

A magyar kultúra napja 2021-ben is a Nemzeti Múzeumban

Az ajtó még zárva tart, de ez nem lehet akadály! Tartson velünk 2021-ben is a magyar kultúra napján.

Január 21–23. között tartják a virtuális Educatiót

A korlátozások miatt online platformra költözött a továbbtanulók nagyrendezvénye, ám mint azt a szervezők mondják, ez a kihívás egyben új lehetőségeket is hoz. A 21. Educatio nemzetközi oktatási szakkiállítást 2021. január 21–23. között rendezik meg, a megvalósítás céljából egy úttörő, többnyelvű virtuális expoprogramot hoztak létre. Az eseményen…

Ingyen nézhető a Kaláka raktárkoncertje

SeniorPlus
-
 21.01.19 10:00Zene

A zenekar az elmúlt több mint 50 év dalaiból válogatott össze egy 50 perces előadást felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

A Müpa Home Live keretében hallhatja először a közönség élőben a Lázár-tesók debütáló albumát

Az elmúlt év sok változást hozott a világban, és egész iparágakat kényszerített arra, hogy alapjaiban gondolják újra működésüket. Míg tavaly ilyenkor egy üres teremben játszani elképzelhetetlen lett volna, mára a közönség és a zenészek is alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. Így nem meglepő, hogy az Esti Kornélból ismert Lázár-tesók…

A Vármúzeum új régészeti kiállítása online

Online is megtekinthető a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Vármúzeum Ásótól a vitrinig című új régészeti időszaki kiállítása.

Két magyar fürdőt fejlesztenek

A Modern városok program keretében több mint 32 milliárd forint közpénzből fog megújulni és bővülni 2 magyarországi fürdő.

Hamarosan nyithatnak a hazai síterepek

Tartós hideg periódus köszöntött hazánkra, így az összes hóágyúzható síterepünkön megkezdhették a hógyártást. Jelenleg Eplény síterepén és a mártaszentistváni Síparkban lehet síelni, de a következő napokban folyamatosan nyithat meg a többi síterep is.

Rekordot döntött tavaly a főváros környéki erdők látogatottsága

SeniorPlus
-
 21.01.17 08:00Életmód

A korábbi évek 25 milliós látogatószámánál idén mintegy 20–25 százalékkal több kiránduló kereste fel a Pilisi Parkerdő Zrt. által kezelt területeket.