Találatok: 19 hír

Ha nem szereti a maszkot, itt a megoldás

Rengeteg helyen kötelező arcmaszkot viselni, ami viszont nem túl kellemes dolog, sokan nehezen veszik rá magukat, vagy egyáltalán nem is hajlandóak eltakarni arcukat és orrukat.

Több generációt is kiszolgálhat az új Vardag anorák a Fjällräventől

SeniorPlus
-
  Tegnap 08:00 Életmód

Hosszú élettartamra tervezett, dizájnjában és anyaghasználatában egyaránt időtálló darabokból áll a népszerű svéd outdoormárka új Vardag-kollekciója. A Fjällräven a hétköznapokban és az outdoorkalandok során egyaránt sokoldalúan használható, praktikus ruhadarabokkal és kiegészítőkkel bővítette kínálatát, amelynek központi eleme a…

Újraindul a Lufthansa Debrecen–München járata

SeniorPlus
-
  20.10.25 12:00 Kultúra

A légitársaság repülőgépei hepaszűrőkkel lettek felszerelve, melyek folyamatosan tisztítják a körülbelül 2–3 percenként cserélődő levegőt a kabinban.

Két keréken a Ráckevei-Duna-ág mentén

SeniorPlus
-
  20.10.25 10:00 Kultúra

Az Eurovelo 6-os útvonal a Duna mentén szeli át Európát. A fővárostól délre tekerhetünk a pesti és a budai oldalon, sőt a Csepel-sziget keleti és nyugati fele közül is választhatunk.

Két és fél kilométernyi felfedezés az új Hétágfa tanösvényen

SeniorPlus
-
  20.10.25 08:00 Életmód

Minden korosztálynak tartalmas programot kínáló tanösvényt avattak a Villányi-hegységben.

Ezekért mindenképpen érdemes Lillafüredre kirándulni

SeniorPlus
-
  20.10.24 10:00 Kultúra

Az ősz egyik legjobb elfoglaltsága a kirándulás. Már nincs tikkasztó hőség, hogy megmozdulni se legyen kedvünk, ám még nincs fogcsikorgatós hideg sem, amikor legszívesebben az orrunkat sem dugnánk ki a meleg szobából.

Egyre több magyar vált falusi életre

SeniorPlus
-
  20.10.24 08:00 Életmód

A koronavírus-járvány miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvend a falusi CSOK. A támogatás mellett sokakat az is motivál, hogy mivel sok helyen nem kell bejárni dolgozni, bekerült a hétköznapokba a home office, szeretnének élhetőbb környezetbe költözni. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint a falusi CSOK-ra van…

Óraátállítás

Szombatról vasárnap virradóra vissza kell állítani az órákat a téli időszámításra. Ha minden igaz, akkor utoljára, de pontosan még mindig nem tudni, hogy mi lesz az óraátállítás sorsa Magyarországon és az unióban.

Programok az őszi szünetben az Agóra Tudományos Élményközpontban

SeniorPlus
-
  20.10.23 10:00 Kultúra

Hogyan jönnek létre a villámok és mik azok a plazmaívek? Hány fok van a világűrben, és hogyan viselkednek ott az extrém hidegben a különböző anyagok? Mi lehet a titka a Bermuda-háromszögnek? Hogyan védekezhetünk a vírusok és a baktériumok ellen? Milyen növény- és állatfajoknak ad otthont a Nagyerdő?

A szabadság napja

Az 1956-os forradalom és szabadságharc idei kormányzati programjai a járványügyi helyzetre való tekintettel idén az ünnepélyes zászlófelvonásra – amelyet katonai tiszteletadás keretében vonnak fel a Kossuth téren október 23-án reggel 9 órakor –, valamint a Magyar Becsületrend átadására korlátozódnak.

Harangjátékkal bővült a Református Nagytemplom

SeniorPlus
-
  20.10.22 12:00 Kultúra

A város ikonikus épületében, a Debreceni Református Nagytemplomban 1819. november 24-én tartották meg az első istentiszteletet. Az elmúlt év végén a 200 éves jubileum alkalmából a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség elnöksége elhatározta, hogy méltó és maradandó emléket szeretne állítani az évforduló emlékére.

Pásztorok nyomában – Őszi szüneti programok a szentendrei Skanzenben

SeniorPlus
-
  20.10.22 10:00 Kultúra

A Skanzen is részt vesz az idei Múzeumok Őszi Fesztiválján többnapos programokkal.

Elkészült a Hosszú Katinka-dokumentumfilm előzetese

SeniorPlus
-
  20.10.22 08:00 Életmód

Már az év eleje óta forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm, a forgatás a tokiói olimpia után ér majd véget. A nagy érdeklődésre való tekintettel az alkotók elkészítették a film első előzetesét, amely először enged bepillantást a készülő filmbe. 

Szerethető játékok versenyeznek Az ország játéka címért

SeniorPlus
-
  20.10.21 12:00 Kultúra

Hét kategóriában 50 játékot jelöltek a hazai gyártók és forgalmazók az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Az ország játéka versenyre, a kedvencekre november 6-ig lehet szavazni a www.orszagjateka.hu oldalon.

Azt hitte, könnyű lesz az otthoni munka?

SeniorPlus
-
  20.10.21 10:00 Kultúra

Az otthoni munka elsőre könnyű feladatnak tűnhet, a hétköznapokban azonban hamar szembesülünk vele: rengeteget kivesz belőlünk. Ennek nem csupán mentális, de fizikai tünetei is jelentkezhetnek. Mindez azonban a megfelelő stratégia birtokában könnyen elkerülhető – állítja a szakértő.