Találatok: 15 hír

Bea asszonnyal főzhetett a győztes

SeniorPlus
-
  Ma 10:00 Kultúra

Rengeteg pályázat érkezett be a diabetikus receptversenyre, melynek győztese a közelmúltban Bea asszonnyal készíthette el szigorúan cukormentes, chiamagos joghurtját és datolyaszilvás, zabpelyhes túrós süteményét. A program remekül sikerült, Gáspár Bea szerint a recept születésnapi tortának is tökéletes lenne.

Amiről nem szeretünk beszélni: az aranyér

SeniorPlus
-
  Ma 08:00 Egészség

Az aranyér nagyon gyakori betegség, a felnőtt lakosság 50%-át érinti, mégsem beszélünk róla szívesen. Pedig fontos lenne tudnunk, hogy milyen típusai vannak, és mikor kell szakemberhez fordulnunk ahhoz, hogy megelőzzünk egy kellemetlen beavatkozást. Dr. Sipos Péter, a Duna Medical Center sebészszakorvosa elmondja, milyen kezelési…

Mobil fasorral hívják fel a figyelmet a fákra Bécsben

SeniorPlus
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

Október végéig hat sűrűn beépített bécsi kerületben vendégeskedik az a mobil fasor, amellyel a városi fák jelentőségére akarják felhívni a figyelmet. A tíz mezei juhar és madárberkenye mindenhol egy hónapig marad, ezalatt a lakók gondoskodnak róluk.

Nem kell belepusztulni a mellőzöttségbe

SeniorPlus
-
  Tegnap 08:00 Életmód

Nem csupán céget vezetni kihívás, hanem elengedni a főnöki státuszt, amikor eljött az ideje – figyelmeztet Kósa Erika. Aki nem készül fel időben lelkileg a nyugdíjas korára, azt kockáztatja, hogy akár bele is halhat a mellőzöttségbe.

Május végén kártevők inváziója jön a kertekben

Kártékony vendégek mindenki kertjében megfordulnak, csak az nem mindegy, hogy mennyien vannak. Néhány pajor, lóbogár vagy fonálféreg aligha árthat a gondosan ápolt gyepnek, de több ezer vagy milliónyi példány már komoly pusztítást végez a zsenge gyökérzetben. Mostanáig csak vegyszer kijuttatással vagy kényes mikrobiológiai szerekkel…

Három fontos kérdés az anyajegyszűrésről

SeniorPlus
-
  19.05.22 08:00 Egészség

Miért nem elég csak egy anyajegyet megmutatni, miért kell az egész testfelületet ellenőrizni? Miért fontos a korai diagnózis és kinek kell fél- vagy akár negyedévente is szűrővizsgálaton részt vennie? Erre ad választ dr. Vincze Ildikó, az Anyajegyszűrő Központ bőrgyógyász-kozmetológus főorvosa.

10 év után új dalt adott ki Erox Martini

SeniorPlus
-
  19.05.21 10:00 Kultúra

Egy latinos nyári slágerrel tér vissza a magyar Eros Ramazottiként emlegetett énekes-dalszerző, Erox Martini. A „Cos'è l'amore?” című dalban arról énekel, hogy miről szól valójában a szerelem. A szerzemény hat éven át készült, többek között Erox magánéleti küzdelmei miatt is kellett ilyen sokat várni a dalra.

Mi a helyzet most a bérlakások piacán?

SeniorPlus
-
  19.05.21 08:00 Életmód

Néha ugyan ellentmondóak az egyes budapesti kerületekből érkező vélemények, azonban úgy tűnik, hogy veszített lendületéből a fővárosi bérlakáspiac az elmúlt évben. A legnagyobb gondot még mindig a bérleti díjak jelentik, melyek sokak számára nem megfizethetők.

Amerikává változik Budapest egy része

SeniorPlus
-
  19.05.20 10:00 Kultúra

A lurkók még csak nem is sejtik, milyen lélegzetelállító kalandban lehet majd részük május utolsó vasárnapján a Meglepkék jóvoltából.

Látáskárosodás napszemüvegtől?

SeniorPlus
-
  19.05.20 08:00 Egészség

A napszemüveg-választásnál két alapszabály van: szerepeljen a címkéjén az UV–400 vagy 100% UV-védelem felirat és legyen minél nagyobb. Ezeket betartva mindenki választhat a saját arcformájához, stílusához illő darabot, és viselje azt télen-nyáron, hiszen nem az évszaktól függ az UV-sugárzás. Dr. Dálnoki Noémit, a Duna Medical Center…

Pásztor Erzsi: 80 felett is fel lehet épülni a rákból

SeniorPlus
-
  19.05.19 10:00 Kultúra

Pásztor Erzsi a Rákgyógyítás Magazin tavaszi lapszámában beszél először a nyilvánosság előtt arról, hogy végbélrákkal küzdött. A 83. évében járó színművész kétségbeejtő állapotból épült fel, ma ismét színpadon áll és ragyogóan érzi magát. Az ingyenes országos lapban írnak a genetikai rákhajlamról, a vastagbélrák és a májáttétek kezeléséről,…

Chris Botti Budapesten

SeniorPlus
-
  19.05.19 08:00 Életmód

Ismét Magyarországon koncertezik Chris Botti, Grammy-díjas trombitaművész és zeneszerző. A hazai jazzrajongó közönség által jól ismert fiatal trombitás műsora június 5-én hallható a MoM Sportban.

Négy évszakos gumik: megdőlni látszik a mítosz

SeniorPlus
-
  19.05.18 08:00 Tudomány

A gumiabroncsok 2018-as magyarországi eladási számait tekintve a négyévszakos gumik értékesítése nőtt a legnagyobb mértékben. Szakértők véleménye szerint a gyártók termékfejlesztése is indokolja a szegmens bővülését.

Úgy viszik a bécsi földet, mint a cukrot

SeniorPlus
-
  19.05.17 10:00 Kultúra

Rekord mennyiségű, 300 ezer zsáknyi bécsi földet vásároltak az osztrák főváros lakói 2009 óta. A Guter Grund nevet viselő virágföldet a város zöldhulladékának felhasználásával állítják elő, ráadásul teljesen tőzegmentes és a biotermesztésben is felhasználható.

Megújuló közterek, hosszabb villamosvonalak, emelkedő ingatlanárak

SeniorPlus
-
  19.05.17 08:00 Életmód

A Budapesti mobilitási tervben vázolt fejlesztések közül nem egy nagy hatással lehet a főváros ingatlanpiacára. Ahol megújulnak a közterek, vagy kényelmesebbé válik a tömegközlekedés, ott a kereslet is megnőhet az ingatlanok iránt. A tervezett elképzelések közül az OTP Ingatlanpont több, már elfogadott és az elkövetkezendő években…