Találatok: 21 hír

TikTokkerek fogtak össze az idősekért

Népszerű TikTokkerek álltak a Follow Me Influencer marketingügynökség és az ArvaliCom kommunikációs ügynökség kezdeményezése mellé, amelyet aztán a miutcank.hu közösségi oldal is felkarolt. Néhány nap alatt már közel háromszázezer főt sikerült a több mint egymilliós összeléréssel rendelkező népszerű fiataloknak megszólítaniuk.

Pénzek színes világa… napi három percben

SeniorPlus
-
  Tegnap 14:00 Kultúra

A kialakult járványügyi helyzet a világ nagy múzeumaihoz hasonlóan a Magyar Nemzeti Múzeumot is arra kényszerítette, hogy határozatlan időre bezárja kapuit látogatói előtt.

Múzeumozz a szobádból!

SeniorPlus
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

Mit adhat a múzeum egy olyan helyzetben, amikor az emberek többségének nincs lehetősége arra, hogy kiállítást látogasson? Milyen kész online tartalmakat tud egy múzeum ajánlani? Hogyan tudják ezek segíteni a pedagógusokat? Ezekre a kérdésekre válaszol a Magyar Nemzeti Múzeum több más múzeum mellett.

Hogyan segít az érzelmi intelligencia átvészelni a házi karantént?

A koronavírus-járvány miatt a diákságnak otthoni távoktatásra, a munkavállalók nagy részének pedig home office-ra kellett átállnia. Az új élethelyzetben is a legfontosabb a tudatosság, az odafigyelés, az empátia és a türelem.

Mitől függ, hogy elkapjuk-e a vírust?

SeniorPlus
-
  20.04.02 14:00 Kultúra

Fontos, hogy minimálisra csökkentsük az emberi találkozásokat és rendszeresen fertőtlenítsük a kezünket, valamint a lakásunkat is.

Biztonságos lottózás otthonról

SeniorPlus
-
  20.04.02 10:00 Kultúra

A kialakult járványügyi helyzetre tekintettel a Szerencsejáték Zrt. a nemzeti lottótársaság digitális megoldásait ajánlja játékosainak, melyek használatával gyorsan és könnyen fogadhatnak kedvenc játékaikra. A társaság honlapján az Okoslottó nevű mobilalkalmazással, de akár sms-ben is egyszerűen, gyorsan, bárhol és bármikor feladható a…

Elhalasztják a tokiói olimpiát 2021-re

Abe Sindzó japán miniszterelnök és Thomas Bach, a NOB elnöke megegyezett abban, hogy az ötkarikás játékokat legkésőbb jövő nyáron tartják meg a koronavírus-járvány miatt.

Virtuális túrára hívnak a leghíresebb múzeumok

SeniorPlus
-
  20.04.02 08:00 Életmód

A Google több mint 500 múzeum – közöttük a leghíresebbek – részvételével a világ minden részéről elérhető virtuális túrákat kínál.

Budapest üres szállodák kivilágított ablakain keresztül üzen a világ nagyvárosainak

Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg.

Vitaminpótlás tél végén

Tél végére a szervezet vitaminraktárai alacsonyabb szinten állnak, egyes embereknél akár ki is merülhetnek. A hiányállapotot a kevés mozgás és a helytelen táplálkozás tovább ronthatja, éppen ezért a tavaszi fáradtság és a járványok idején gondoskodnunk kell plusz vitaminbevitelről. A szezonális gyümölcsök, zöldségek ideje még nem érkezett el, így…

Színházi előadások és koncertek online

A koronavírus-járvány miatt bezárt kulturális intézmények közül számos kínál digitális tartalmakat, többek között korábbi produkciók felvételeit és élő koncerteket, előadásokat.

Az erdőlátogatás korlátozásai

SeniorPlus
-
  20.03.31 14:00 Kultúra

A járvány elleni védekezés keretében a kormány által kihirdetett vészhelyzeti rendelkezéseknek megfelelően az állami erdőgazdaságok szüneteltetik az erdei kisvasutak, az erdei szálláshelyek, az erdészeti erdei iskolák működtetését, valamint átmenetileg bezárják a közjóléti turisztikai központokat, erdei múzeumokat és kiállításokat.

Elhalasztott programok

SeniorPlus
-
  20.03.31 10:00 Kultúra

A programok megtartását és a programhelyek nyitvatartását is érinti a koronavírus-járvány, ezért javasoljuk, hogy mindenképp tájékozódjanak a programok megrendezése és a programhelyek nyitvatartása felől az esemény vagy a szervezők weboldalán, mielőtt útnak indulnának.

Maradj otthon és csökkentsd a feszültséget!

A koronavírus következtében egy általános feszültség érezhető a légkörben. Ezt a hangulatot tovább fokozza, hogy az általános tanács szerint jobb, ha mindenki otthon marad, így 24 órán keresztül a család vagy a párok együtt dolgoznak, tanulnak és pihennek. A bezártság következtében könnyebben alakulnak ki stresszes helyzetek és viták. Az…

Nonstop Magyar Nemzeti Múzeum

SeniorPlus
-
  20.03.30 14:00 Kultúra

A járvány egyre inkább a négyfal közé szorítja a világot. Egyetlen kitörési pontunk maradt, a virtuális tér.