Találatok: 17 hír

Egerbe télen is érdemes ellátogatni

SeniorPlus
-
  Tegnap 10:00 Kultúra

Egerben télen a két fürdő mellett két jégpálya, számos különleges múzeum, adventi vásár várja a turistákat. A kihagyhatatlan történelmi emlékek és a borospincék pedig ilyenkor is jó programot jelentenek.

Dohányzik? Ne vegye félvállról a köhögését!

SeniorPlus
-
  Tegnap 08:00 Egészség

Aki huzamosabb ideje dohányzik, hajlamos természetesnek venni az egyre gyakrabban jelentkező köhögést, köhögésrohamokat. Dr. Dózsa Izabella tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa (https://www.tudokozpont.hu/tudogyogyasz-munkatarsaink/dr-dozsa-izabella) arra figyelmeztet, hogy ez nemcsak a dohányzás természetes velejárója,…

Korcsolyapályák Budapesten

Az adventi vásárokban nemcsak enni-inni és ajándékot venni lehet, hanem korcsolyázni is. Íme azok a helyek, ahol advent idején csúszkálhatunk a családdal.

Ne próbáljunk gyorsan lefogyni!

SeniorPlus
-
  19.12.13 08:00 Egészség

A hízásnak lehetnek endokrinológiai okai, tehát mirigyek megváltozott működése miatt is növekedhet a súlyunk, de állhat a háttérben pszichológiai, lelki probléma is, és természetesen az egészségtelen, mozgáshiányos életvitel és a túlevés is gyakori tényező. Dr. Káposztás Zsolt, a Duna Medical Center sebésze szerint az elhízás betegség, a…

Jégkaland 2019

SeniorPlus
-
  19.12.12 12:00 Kultúra

Szeretsz korcsolyázni? Szereted a kalandokat? Kíváncsi vagy, vajon melyik város tudja a legtöbb energiát beleadni a korcsolyázásba?

Mozifilm a szentpétervári Ermitázs Múzeumról

SeniorPlus
-
  19.12.12 10:00 Film

December 12-től érkezik a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházba és országszerte számos további moziba A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat legújabb része.

Ha tél, akkor pára – hideg vagy meleg, sok vagy kevés?

SeniorPlus
-
  19.12.12 08:00 Tudomány

Ha a fűtési szezonban szárazabb a lakás levegője, jót tesz az egészségünknek a párásítás. Dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa (https://www.tudokozpont.hu/tudogyogyasz-munkatarsaink/dr-hidvegi-edit-phd) elmondja, mikor segít a hideg és a meleg pára, illetve a túlzott párásítás veszélyeire is felhívja a…

Ajándékozz életet! Adj vért!

A decemberi ünnepek előtt, között és után a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt.

25 éves a Villány-siklósi Borút Egyesület

SeniorPlus
-
  19.12.11 10:00 Kultúra

Jeles eseményhez érkezett a Villány-siklósi Borút Egyesület. A szervezet fennállásának 25. jubileumát ünnepelte. Ez az évforduló egy jelentős mérföldkő az egyesület életében. Negyed évszázad, amiről érdemes megemlékezni, mert a villányi borvidéken valóban jelentőségteljes változásokat hozott a felölelt időszak.

Így hat az egészségünkre a kávé

SeniorPlus
-
  19.12.11 08:00 Tudomány

A rendszeresen kávézók bélmikrobiomja egészségesebb, mint azoké, aki alig vagy egyáltalán nem isznak kávét – állapította meg egy új amerikai tanulmány.

Adventkor minden Coca-Cola-kupak egy tál ételt érhet

SeniorPlus
-
  19.12.10 10:00 Kultúra

Sokaknak nincs rá módjuk, hogy szeretteik körében egy kiadós ételhez jussanak, még ünnepekkor sem. A Coca-Cola jótékonysági kampányában ezért arra buzdítja fogyasztóit, hogy segítsenek ételt adományozni a rászorulóknak az ünnepek alatt és utána is. A családi kiszerelésű Coca-Cola-palackok kupakja egy tál ételt érhet, így segítve a…

Nem kell, hogy rémálom legyen a vasalás

SeniorPlus
-
  19.12.10 08:00 Életmód

A vasalás általában nem a legnépszerűbb háztartási tevékenységek közé tartozik. Kis odafigyeléssel azonban egyszerűbbé varázsolható.

Skanzenként működik tovább az ország legnagyobb élő kemencegyűjteménye a Balatonnál

SeniorPlus
-
  19.12.09 10:00 Kultúra

„Mi fűtjük a Balatont!” Ezzel a meggyőző és sokatmondó üzenettel kíván berobbanni az őszi-téli Balaton turizmuspiacára a balatonendrédi Kisbence Kemenceskanzen és Gasztroudvar.

Richter Anna-díj: Szívügyünk a fejlődés

SeniorPlus
-
  19.12.09 08:00 Egészség

2018 októberében a Richter Gedeon Nyrt. által kiírt pályázat olyan innovatív ötletek kidolgozására buzdította az érdeklődőket, melyek az oktatás, az egészségügy és a gyógyszerészet területén egyedülálló módon járulnak hozzá a munkavégzés körülményeinek javításához, valamint a társadalom jóllétéhez.

3 lépés a derékfájdalom pontos diagnózisáért

SeniorPlus
-
  19.12.09 08:00 Egészség

Mivel rengetegen keresik fel a szakorvost derékfájás miatt, amelynek okai igazán szerteágazóak lehetnek a porckorongsérvtől az isiászig, ezért különösen fontos az alapos kivizsgálás. Dr. Páll Zoltán (https://www.fajdalomkozpont.hu/szakembereink/dr-pall-zoltan-1), a FájdalomKözpont sebésze, traumatológus, sportorvos a diagnosztizálás…