Találatok: 125 hír

20 év után készített új képeket Keleti Éva

RTL Klub
-
  Tegnap 18:49 Bulvár

Különleges kiállítás nyílt kedd este a budapesti Műcsarnokban, Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész 300 képét nézhetik meg a látogatók. A kiállításban láthatóak az 40-50 évvel ezelőtti és a mostani színésznemzedék portréi. A nyolcvannyolc éves fotós 20 év szünet után ugyanis új képeket készített.

Botrány az irodalmi Nobel miatt

Nemzetközi diplomáciai botrányt okozott az idei irodalmi Nobel-díj átadója, miután több ország is bojkottálta a rendezvényt a díjazott személye miatt. Az idei év kitüntetettje, Peter Handke osztrák író ugyanis többször is kiállt a háborús bűnökkel és népirtással vádolt egykori szerb vezető, Szlobodan Milosevics mellett.

Eredeti állapotában restaurálják

Nem is sejtették a szakemberek, hogy mi lapul a falazás mögött - különleges, középkori töredékek és barokk homlokzati részletek is előkerültek a Budavári Palota felújításának előkészítése közben. A  Szent István terem a Hauszmann program részeként újul meg, csaknem másfél milliárd forintból. Ám az átépítésekre többet is szán a kormány, csak…

Ellenzéki vita az időszaki választás jelöltjéről

RTL Klub
-
  Tegnap 18:32 Választás

Nem tud megegyezni az MSZP és a Momentum, melyik párt jelöltje induljon az időközi választáson Angyalföldön. A 13. kerületi választókörzetben a momentumos Kerpel-Fróniusz Gábor győzött az önkormányzati választásokon, de azóta főpolgármester-helyettes lett ezért a helyieknek újra szavazniuk kell. A két ellenzéki párt most azon…

Színházi maszkokkal tiltakoztak

Elfogadták a Parlamentben a kultúrát és a színházakat érintő törvénymódosítást. A javaslatot a kormánypárti képviselők szavazták meg egy függetlennel kiegészülve. Az ellenzék politikusok jelentős része tiltakozásul felállt, és fekete színházi maszkot tartott az arca elé. A Fidesz vezérszónoka azt állította, a kormány nem fogja kiválasztani a színhá

Sokkoló és antiszemitának tartja több európai politikus Kovács Zoltán kijelentését

Soros-kórusnak nevezte a magyar jogállamiság helyzetét kritizáló európai politikusokat Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, aki több tucatnyi Twitter-bejegyzésben kommentálta végig az egyébként zárt ülésen elhangzottakat. Kovács Zoltán bejegyzéseit több európai politikus is kifogásolta, az unió soros elnökségét…

Elbukott a KDNP javaslata

Mégsem kapnak könnyített törlesztést a bedőlt jelzáloghitelesek, elbukott a KDNP javaslata - ez derült ki frakcióvezetőjük Híradónknak írott válaszából. Pedig 105 ezer háztartás lehet bajban a jegybank friss jelentése szerint. A Portfólió úgy számol, az elmúlt 6 évben 25 ezer család vesztette el otthonát bedőlt kölcsön miatt.

Stresszelnek az ünnep miatt

RTL Klub
-
  Tegnap 18:20 Bulvár

Ajándékbeszerzés, család, időhiány, és a tömeg a boltokban.  A legtöbben ezért stresszelnek a karácsonyi ünnepek előtt az általunk megkérdezettek szerint. A híradónknak nyilatkozó pszichológus szerint ebben az időszakban sok olyasmivel is foglalkozunk, ami nehézséget okoz, ezzel pedig pont elvész az ünnep lényege.

Nem bírta az állandó vitákat, agyonverte élettársát

Nagyon megbánta tettét, de már nem bírta tovább a sok vitát. Ezt mondta a bíróságon az a 85 éves férfi, aki a vád szerint tavaly januárban Mezőnyárádon agyonverte élettársát. Az idős pár gyakran veszekedett. Aznap is vitáztak, amikor a gyilkosság történt. A férfi beismerte a gyilkosságot, de ítélet nem született.

Barlangi mentők hozták ki a kísérő tanárt a barlangból

Harminc méterre a föld alatt ment ki a térde egy kísérő tanárnak kedden a Mátyás hegyi barlangban. Fogyatékkal élő diákokat kísért egy terápiás foglalkozáson, amikor rosszul lépett. Barlangi mentők hozták csaknem egy órás munkával a felszínre.

Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a bőnyi rendőrgyilkos, Győrkös István

A Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőjobboldali szervezet alapítója az ítélet szerint 2016 októberében, a nála tartott házkutatáson agyonlőtt egy rendőrt. Szerdán az utolsó szó jogán azt mondta: nem ő adta le a halálos lövést.

A spórolás okozta a német nyugdíjas vesztét

Spórolni akart, ezért a vadonatúj központi fűtése helyett egy kerti grillsütővel fűtött kedden egy német nyugdíjas, így a házban elfogyott az oxigén. A nyugdíjas férfi és kutyája holttestére barátja bukkant rá.

Esélye sem volt a túlélésre

Kamionnak préselt egy kocsit egy autószállító délelőtt az M1-es autópályán. A kocsi a baleset miatt a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, vezetőjének esélye sem volt a túlélésre. A kamionos egyébként azért állt meg, mert előtte két teherautó összeütközött.

Kizuhantak az emelőkosárból a munkások

RTL Klub
-
  Tegnap 18:04 Bulvár

Egy munkás meghalt, egy másik a karját törte, amikor kizuhantak egy emelőkosárból munka közben. A baleset egy kisvárdai telephelyen történt még hétfőn. Több méteres magasságban dolgoztak, amikor egy teherautó valahogyan felborította a munkagépüket.

Újraélesztett LÁNY: „Mindenki megérdemel még egy esélyt!”

RTL Klub
-
  Tegnap 17:59 Bulvár

Drávucz Eszter november 13-án a 77 es trolin utazott. Az egyetemre indult, amikor összeesett. Leállt a szíve és a légzése. Később kiderült, egy veleszületett betegség miatt. Eszter élete a trolivezető és egy utas lélekjelenlétén múlt, akikkel az RTL Híradó kamerája előtt találkozott a lány!