Találatok: 143 hír

Az ellenzék ezekben a városokban, kerületekben tudott fordítani

RTL Klub
-
  Tegnap 23:41 Bulvár

Az ellenzék esélyeit az eddig a kormánypártok által vezetett fővárosi kerületek közül a 6., 7., 8. és 9. kerületben tartották az elemzők a legjobbnak, de néhány megyei jogú városban váratlanul jól szerepelt az ellenzéki összefogás. Mutatjuk, melyek ezek!

Hogyan befolyásolták a botrányok a kampányt?

RTL Klub
-
  Tegnap 23:36 Bulvár

Budaörs és Kispest is érintett a választási botrányokban. Wittinghoff Tamás és Borkai Zsolt szexbotrányba keveredtek, a XIX. kerületben egy hangfelvétel dúlta fel a kedélyeket. Szakértőkkel elemeztük a választási eredményeket és azt mennyire befolyásolták a botrányok a választást.

Karácsony Gergely: „Biztos voltam a győzelmemben”

RTL Klub
-
  Tegnap 23:10 Bulvár

Budapest új főoplgármesterével Karácsony Gergellyel Szondi Vanda beszélgetett. Arról is szó volt, hogy biztos volt a győzelmében, de arra számított, hogy 45%-ot fog elérni.

Botrányai ellenére továbbra is Borkai Zsoltnak szavaztak bizalmat Győrben

Néhányszáz szavazatnyi különbséggel nyert Győrben a szexbotrányról elhíresült Borkai Zsolt, aki kevesebb mint két százalékkal utasította a háta mögé Glázer Tímea független jelöltet.

Budapest következő főpolgármestere Karácsony Gergely

RTL Klub
-
  Tegnap 23:05 Választás

Fordulatot hozott az önkormányzati választás Budapesten és több nagyvárosban. Az ellenzék jelöltje Karácsony Gergely lett a főpolgármester. Tarlós István 2010 óta vezette Budapestet. Karácsony 2014 óta volt Zugló polgármestere. A győztes és a kormánypárt eredményváróját kapcsoltuk.

9 év után ellenzéki főpolgármestere lesz Budapestnek

Egyre valószínűbb, hogy 9 év után ellenzéki főpolgármestere lesz Budapestnek. Karácsony Gergely 5 százalékkal vezet Tarlós István előtt. A Fidesz több kerület irányítását is elvesztheti, az ellenzék az eddigi adatok alapján 14 kerületben vezet, így a közgyűlésben is többsége lehet. Sőt, négy helyett akár 10 megyei jogú várost is irányíthatnak az el

Az ellenzék erősödését hozhatja az önkormányzati választás

Az ellenzék erősödését hozhatja az önkormányzati választás az eddigi feldolgozottság alapján. Az eddigi négy helyett akár 10 megyei jogú várost is irányíthatnak. Ilyen lehet Pécs és Miskolc is. Budapesten is fordíthat az ellenzék, hiszen Karácsony Gergely vezet Tarlós Istvánnal szemben.

Márki-Zay Péter maradt Hódmezővásárhely polgármestere

Rendkívűl magas volt Hódmezővásárhelyen a szavazók részvételi aránya, csaknem elérte a 70%-ot, ami Márki-Zay Péternek hozott újabb sikert. Az ellenzéki politikus másfél éve vezeti a várost.

Botka Lászlónak ismét győzelmet szavaztak Szegeden!

RTL Klub
-
  Tegnap 21:06 Választás

Botka László 2002 óta Szeged polgármestere és nagyobb arányban győzött a 2019-es önkormányzati választásokon, mint eddig bármikor. Botka azt mondta az RTL Híradó stábjának, hogy igyekszik meghálálni a bizalmat.

Ahol új polgármesterek lesznek: Miskolc, Pécs és Szombathely

RTL Klub
-
  Tegnap 21:04 Bulvár

Jöjjenek azok a települések, ahol mindenképpen új polgármester irányítja a települést, hiszen az eddigi városvezető már nem indult. Három nagyvárosban új polgármestert választottak: Miskolc, Pécs és Szombathely.

Társat kapott az ország egyetlen petymeg kandúrja

RTL Klub
-
  Tegnap 18:51 Bulvár

Társat kapott az ország egyetlen petymeg kandúrja. Ha nem tudnák, ez egy macskaféle, amely alkatra leginkább a menyétekre hasonlít. A kecskeméti vadaskertben élő Tipli néhány hónapja maradt egyedül, mert lakótársa elpusztult. Indonéziában az ürülékét is átválogatják, mert az így talált kávészemekből nem akármilyen kávét…

Kivégezték a kurd politikusnőt

Brutális háborús bűncselekményt vettek videóra Észak-Szíriában: az amatőr felvételen az látszik, amint török szövetségben harcoló milicisták kirángatnak autójából és agyonlőnek egy kurd politikusnőt. Rajta kívül még 9 fegyvertelen civillel végeztek. A kivégzés világszerte óriási felháborodást keltett. Ezzel szemben a török sajtó "sikeres…

Tiborcz beperelte Karácsonyt

Megkapta a hivatalos értesítést Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje: pert indított ellene Tiborcz István.   Egymillió forint sérelemdíjat és bocsánatkérő közleményt vár el a politikustól, aki a választási kampányban azt mondta: bevezetné a Tiborcz-adót. Ezt azoknak kellene fizetniük, akiknek félmilliárd forintnál…

Sok gyerek megsérült egy frissen átadott játszótéren

RTL Klub
-
  Tegnap 18:41 Bulvár

Sok gyerek megsérült, ezért háromból két csúszdát lezártak egy frissen átadott játszótéren Budapest 16. kerületében. Többen szinte kirepültek a fémcsövekből. A jórészt kormánytámogatásból épült csúszdaparkot pénteken adták át, ezen Gulyás Gergely miniszter is ott volt. Másnap azonban az önkormányzat úgy döntött, a balesetek miatt…

Nem tárgyaltak a patkányhelyzetről

Határozatképtelen volt a fővárosi közgyűlés, nem tárgyaltak a patkányhelyzetről. A főpolgármester szombaton este 9-re hívta össze a rendkívüli ülést, amit az ellenzéki képviselők kezdeményeztek, de sem ő, sem a fideszes politikusok nem mentek el. Tarlós István szerint azért, mert nincs miről beszélni, nincs járványveszély. Karácsony Gergely, ellenz