Találatok: 57 hír

Ötven év után vittek vissza egy kikölcsönzött szakácskönyvet

A kötetet postán, névtelenül küldte vissza valaki egy 20 fontos bankjeggyel és egy bocsánatkérő levéllel együtt.

Listán a magyarok idei kedvenc úti céljai

ridikul.hu
-
 Tegnap 14:21Színes

Magyarországon Siófok, Horvátországban Crikvenica a befutó az utazók körében, Csehországban Karlovy Vary, Romániában pedig a Fekete-tenger partján fekvő Mamaia lett a legvonzóbb a foglalások alapján - derült ki a Szállás.hu legfrissebb kutatásából, amelyet pénteken küldött az MTI-nek.

Kiderült, mennyi pontosan a Föld belsejének hőmérséklete

Megmérték a Föld belsejének hőmérsékletét az óceáni hátságok mentén, a víz alatti vulkanikus területeken a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) kutatói. Itt viszonylag állandó, mintegy 1350 Celsius-fokos a hőmérséklet, de egyes forró hőpontoknál elérheti az 1600 Celsius-fokot is.

Megyeri Krisztina: A zenész hivatásnak szolgálatnak kell lennie

ridikul.hu
-
 Tegnap 11:06Zene

A kortárs zeneszerző, Megyeri Krisztina művei rendszeresen megszólalnak a Kossuth Rádióban, de külföldön mégis többen ismerik darabjait, mint itthon. A zeneszerzés férfias szakmájának kihívásairól és hivatásának céljáról a Nagyok adásában mesélt Farkas Adrienn műsorvezetőnek.

Videón, hogyan készülnek az olimpia érmei

ridikul.hu
-
 Tegnap 09:04Bulvár

Már javában zajlik a tokiói olimpia, rengeteg élsportoló küzd azért, hogy felállhasson a dobogóra és, hogy olimpiai érmet szerezzen. A medálok anyaga rendkívül különleges, hiszen újrahasznosított tárgyakból készültek.

Sharon Stone kiborult, mikor megtudta, hogy nincs társadalombiztosítása

ridikul.hu
-
 Tegnap 04:56Bulvár

Mondhatni aprópénzen múlott a dolog, mégis elvették tőle.

A világ legrégebbi festett üvegablakai díszíthetik a canterburyi katedrálist

ridikul.hu
-
 21.07.31 16:21Életmód

A világ legrégebbi festett üvegablakai közé tartozhat az angliai canterburyi katedrális néhány ablaka; szakemberek szerint az 1100-as évek közepéről származhatnak.

Dinoszaurusz-állkapcsot találtak a kőbánya dolgozói

ridikul.hu
-
 21.07.31 13:15Életmód

Egy 230 millió éve élt dinoszaurusz alsó állkapcsát fedezték fel egy alsó-frankföldi kőbánya dolgozói.

Újra lesz családi fesztivál a pécsi Zsolnay-negyedben

Egy év kihagyás után idén ismét megrendezik a hagyományos pécsi nyárzáró családi rendezvényt, a Szamárfül Fesztivált a Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 27. és 29. között - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Egy magyarországi családi vállalkozás az olasz fagyikat is lekörözte

Nagy érdeklődés mellett zajlott ebben az évben az Év Fagylaltja verseny, ahol külön mérettették meg magukat a cukrászdák és az alapanyaggyártók is. Az utóbbi kategóriában főleg nemzetközi cégek képviseltetik magukat, idén mégis hazai győztest köszönthettünk.

Jared Leto ismét bebizonyította, hogy ő az átalakulás mestere

A színész a House of Gucci című filmben valóban felismerhetetlen.

Akár börtönbüntetés is járhat az adócsalással vádolt Shakirának

Az adócsalás miatt Shakira ellen indult eljárást vezető spanyol bíró csütörtökön bírósági tárgyalásra utalta a kolumbiai énekesnő ügyét.

Változatos programokkal tér vissza a kecskeméti repülőnap

Számos légi és szárazföldi bemutató szerepel az augusztus utolsó hétvégéjén tartandó kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató programjában. A látogatók megismerkedhetnek a Magyar Honvédség fegyvereivel, lesznek szimulátorok és PTSZ lánctalpas "élményutazás" is várható a kétnapos rendezvényen - derül ki a…

Idén sem marad el a csillaghullás - augusztusban érkeznek a Perseidák

Augusztus 12. és 13. éjjelén lesznek a leglátványosabbak a Perseidák hullócsillagai, az Egy hét a csillagok alatt programsorozat részeként szervezett bemutatókon több mint harminc helyszínen várják majd amatőr csillagászok, csillagvizsgálók és egyesületek az érdeklődőket – közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló szerdán.

Oscar-díjas filmek az Artmozik éjszakáján

Két Oscar-díjas, Még egy kört mindenkinek és A nomádok földjén című filmek mellett több alkotást is először láthat a közönség az Artmozik éjszakáján, amelyet péntek késő délutántól másnap hajnalig tartanak öt fővárosi moziban.