Találatok: 13 hír

Búcsút Intve A Fesztivál Akadémia zárókoncertje

Revizor
-
 Tegnap 23:06Kultúra

Utolsó estjéhez érkezett a Fesztivál Akadémia 2021-es sorozata. A szervezők és muzsikusok egy évre elbúcsúztak a közönségtől – de a koncert egy másik búcsú számára is alkalommal szolgált: az előadók ezen az estén emlékeztek meg tavaly elhunyt társukról, Alexander Buzlovról, az est valamennyi produkciójával az ő személye és művészete…

Nem Biztos, Hogy Megtaláljuk, De Nagyon Jó Keresni Beszélgetés Mester Viktóriával és Molnár Leventével

A Kékszakállú herceg vára az operairodalom egyik legtitokzatosabb műve. A Szentendrei Teátrum és a Coopera Zakariás Zalán rendezésében mutatja be Bartók Béla operáját augusztus 6-án és másnap Szentendrén. Titkokról, női és férfi lelkekről is beszélgettünk Mester Viktória és Molnár Levente operaénekesekkel. Marton Éva Interjúja.

Szabadságot A Tanyaszínháznak!

Revizor
-
 Tegnap 11:30Színpad

Betiltottak egy színházi előadást.

Kemény Bevetés Wolfram Lotz: A nevetséges sötétség / Szentendrei Teátrum

Revizor
-
 21.07.30 22:57Színpad

A Rubens és a nemeuklideszi asszonyok után A nevetséges sötétséggel Dohy Balázs mint rendező már másodszor kísértette a színházi lehetetlent. Vagy ha Wolfram Lotznál maradunk: a lehetetlen színházat. Papp Tímea Írása.

Időtálló Lelki Terror Idő

Revizor
-
 21.07.30 22:57Film

M. Night Shyamalan új filmje a tőle megszokott egyediséggel és fokozatosan adagolt terrorral férkőzik be a néző tudatallattijába, a kitartóbbakat pedig emlékezetes élménnyel jutalmazza meg. Bozó Antal Kritikája.

Messiaen Jelenései A Fesztivál Akadémia koncertje

Revizor
-
 21.07.30 00:06Kultúra

Olivier Messiaen ritkán hallható, gyakran hivatkozott mesterműve, a Kvartett az idők végezetére tette felejthetetlenné a Fesztivál Akadémia július 23-i koncertjét, amelynek a csend éppoly fontos eleme volt, mint a zene. Csabai Máté Írása.

„Szívből Kívánja Az Idő Maga: Ne Legyen Rosszabb Estétek Soha.” Beszélgetés Máté Gáborral

A Jordán Adél-bemutatóval véget ér az AlkalMáté Trupp önfeldolgozó sorozata. Az osztályfőnök-rendezőt, Máté Gábort kérdeztük. Stuber Andrea Interjúja.

Ki Volt Frank Zappa? Zappa

Revizor
-
 21.07.29 02:00Zene

Nem lehet két órába sűrítve megválaszolni a címben föltett kérdést, Alex Winternek, a film rendezőjének mégsem volt nehéz dolga. A mozinézők jó részének ugyanis minden bizonnyal eleve volt már valami válasza. A többiek viszont rosszul jártak. Rátosi Milán Cikke.

Nincs Új A Nap Alatt A szerelem nem várhat

Revizor
-
 21.07.29 02:00Film

A szerelem nem várhat című német filmben minden pontosan úgy történik, ahogy arra előzetesen számítunk. De miért is volt szükség erre a mozira? Vigh Martin Kritikája.

Kései Kóda A Fesztivál Akadémia koncertje

Revizor
-
 21.07.27 22:36Zene

Próbára tette a kitartásunkat a Fesztivál Akadémia július 21-i koncertje, de bőven akadtak zenei pillanatok, amelyekért megérte. Maga Joshua Bell és a játéka sem öregedett, mióta legutóbb láttam. Csabai Máté Írása.

Utazás Az Ismeretlenbe Mars kolónia / Escargo Hajója, Pécs

Revizor
-
 21.07.27 22:36Színpad

A kis herceg szerint azért lehetnek kivilágítva a csillagok, hogy mindenki megtalálja a magáét. De mi van, ha ennyi támpont nem elég? Oroszlán Anikó Kritikája.

Én És Én, A Világ Közepén Solos / Amazon

Revizor
-
 21.07.26 23:42Média

Az Amazon Solos című sorozata olyasvalamit állít a középpontba, amit az elmúlt másfél év után mindannyian igazán jól ismerünk. Ebben a világban ugyanis mindent a magány ural. Vigh Martin Kritikája.

A Nagy Vian-Generátor Boris Vian: Nem úszhatjuk meg

Revizor
-
 21.07.26 23:24Könyv

Boris Viant elsősorban a francia avantgárd írójaként, de műfordítóként és dzsesszzenészként is ismeri a közönség. De ismeri Vernon Sullivan krimiíróként is, ezen álnéven írta híres Köpök a sírotokra című szatirikus bosszúregényét. A Nem úszhatjuk meg töredékét évtizedekkel Vian halála után egészítette ki az OuLiPo művészcsoport. Lássuk,…