Találatok: 10 hír

Melegemancipáció, Angyalentrópia Eötvös Péter: Angyalok Amerikában / A Neue Oper Wien produkciója - Cafe Budape…

Revizor
-
  Ma 00:39 Kultúra

Magyarországon is bemutatták Eötvös Péter Angyalok Amerikában című művét – a szerző második legtöbbet játszott zenés színpadi alkotását – tizenöt évvel a párizsi világpremier után. A kompozíció erényei és problémái szorosan kapcsolódnak a mű alapjául szolgáló Tony Kushner-színműhöz. Merényi Péter Kritikája.

A Könyvlopás Mint Manifesztum A nagy könyvlopás / Ferenczy Múzeumi Centrum, Szentendre

Revizor
-
  Ma 00:39 Kultúra

A nagy könyvlopás című szentendrei tárlat fontos, a feledéstől megmentett, leporolt kordokumentumokkal operáló esemény: egy budapesti kultúrbűntény mozzanatait göngyölíti fel. Az 1959-es, Műcsarnok-beli francia könyvkiállítás kéthetes kiállítási időszaka alatt a látogatók ellopták a bemutatott könyv-, újság- és prospektusanyagot - jobbára…

A Vagyontárgy Kosztolányi Dezső: Édes Anna / Örkény Színház

Revizor
-
  Tegnap 00:21 Színpad

Ígéretes. Ezt a jelzőt próbálom visszatornázni a valódi helyére, visszaszerezni neki a saját, normális jelentését. Egy izgalmas színházi fogalmazásmód ígéretes megjelenését láttam az Örkény Színház Édes Anna című előadásában. Csáki Judit Kritikája.

Megszólítanak Petőfi Sándor: Az apostol / k2 Színház

Revizor
-
  Tegnap 00:21 Színpad

Hárman, nemzeti színben – piros, fehér, zöld melegítőfelsőkbe bújva, csak úgy edzőcipősen – egy osztályterem falhoz tolt padjai között, megpróbálkoznak a lehetetlennel. És mit ad isten, sikerül. Gabnai Katalin Kritikája.

Rokon Szellemek Várjon Dénes a Bartók Béla Emlékházban

Revizor
-
  19.10.10 23:21 Zene

Akad néhány alkotó a zenetörténetben, aki Beethoven szellemi rokonának tekinthető – Bartók is közéjük tartozik. Nem csoda, ha egy zongoraművész a Csalán úti emlékházban koncertezve az épület egykori lakójának műveit a nagy bécsi klasszikus zenéjével társítja. Csengery Kristóf Kritikája.

Kristálytiszta Szép Új Világ Gemini Man

Revizor
-
  19.10.10 23:21 Film

Ang Lee egészen Budapestig repült, hogy leforgassa Nemes Jeles László rémálmát. Soós Tamás Kritikája.

Na, Ki A Faszagyerek? Fomo - Megosztod, és uralkodsz

Revizor
-
  19.10.09 23:21 FilmFOMOMozi

Az elsőfilmes Hartung Attila Fomo – Megosztod, és uralkodsz című mozijának főszereplői Z generációs tinédzserek, akik – ha nincsenek is ennek tudatában – épp úgy elszenvedői a csoportnyomásnak, mint a közállapotoknak. Hungler Tímea Kritikája.

Megyek Meghalni Pavarotti

Revizor
-
  19.10.09 23:21 Film

Túl sok újdonság ugyan nem derül ki Ron Howard életrajzi dokumentumfilmjéből, ám mi igazság szerint az eleven Luciano Pavarottitól is szinte mindig ugyanazt vártuk és reméltük: a életöröm ragályos boldogságát. László Ferenc Írása.

Gombnyomásra Neszlár Sándor: Egy ács nevelt fiának lenni

Revizor
-
  19.10.09 01:15 Könyv

„Egy olvasó ezernyi életet megél, mielőtt meghal. Az az ember, aki nem olvas, csak egyet”, véli George R. R. Martin. Ez a könyv 1111 + 100 élettel ajándékoz meg minket. Juhász Tamás Ismertetője.

Itt Több Csodát Kell Létrehozni Beszélgetés Meczner Jánossal

Napra pontosan hetven évvel az első premier után új bemutatóval kezdi az évadot a szülinapos Budapest Bábszínház, egyben elindítva a X. Bábu Fesztivált is. Az intézmény igazgatója, Meczner János hagyományokról és újításról is beszélt. Vlasics Sarolta Interjúja.