Találatok: 12 hír

Felkoncolni A Patriarchátust Fekete karácsony

Revizor
-
  19.12.13 04:33 Film

Ideológiai horror a Fekete Karácsony, amelyben pszichopaták helyett őrült patriarchák vadásznak íjjal, késsel és nemi erőszakkal a harcos feministákra. Soós Tamás Kritikája.

Bogdán Zsolt Ady Endréje Függök ezen a zord élet-párkányon – Bogdán Zsolt estje

Revizor
-
  19.12.13 00:24 Színpad

Nem, ezt a hangot nem ismerik itthon. Bár az előadói erőfelhasználás módja néha eszünkbe juttat egy-egy nagy elődöt, szó sincs semmiféle ismétlődésről. A kolozsvári Bogdán Zsolt ma a legnagyobb magyar színészek egyike. Aki nem hiszi, járjon utána. Gabnai Katalin Kritikája.

Az Utolsó Tangó A Vatikánban A két pápa

A filmesek sohasem unnak rá a római katolikus egyház pazar külsőségeire, mi pedig képtelenek vagyunk betelni az idős nagy színészek látványával: ez a két örök tényező működteti Fernando Meirelles jóhiszemű és jól sikerült pápaügyi dolgozatát. László Ferenc Kritikája.

Brecht Beköszön Joël Pommerat: Az én kis hűtőkamrám / Vörösmarty Színház, Székesfehérvár

Revizor
-
  19.12.11 23:42 Színpad

Székesfehérváron rendezte meg Novák Eszter Joël Pommerat kortárs francia drámaíró darabját, Az én kis hűtőkamrámat. A nagyváradi előadás után másodszor láthatja magyar közönség e furcsa, abszurd krimit. Puskás Panni Kritikája.

Aranykorok Asszonyai Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve - szépség, egészség és termékenység a 19-2…

Revizor
-
  19.12.11 00:33 Könyv

Ki fizette meg a középosztálybeli lányok szüzességének árát? Kit lehetett jól eladni a házassági piacon? Hogyan állapították meg a terhességet? Szécsi Noémi korabeli naplók, orvosi jelentések, levelek, újságcikkek alapján rekonstruálja a nők életét a századfordulón. Vándor Judit Ismertetője.

Egymás Poklai Edward Albee: Nem félünk a farkastól / Miskolci Nemzeti Színház

Revizor
-
  19.12.11 00:33 Színpad

A Nem félünk a farkastól színreviteleinél általában elhangzik: akkor veszik elő Edward Albee klasszikusát, ha van négy olyan színész egy társulatban, akik miatt érdemes és izgalmas elővenni. Elsősorban Martha és George szerepeit, de tulajdonképpen mind a négy szerepet jutalomjátéknak, bravúrszerepnek tartják. Szemerédi Fanni Írása.

Csendes Befejezések A Pannon Filharmonikusok a Müpában

Revizor
-
  19.12.10 00:30 Zene

A Pannon Filharmonikusok koncertjére a pianissimo finálék miatt érdemes emlékezni, még akkor is, ha ráadásként Magyar táncokkal búcsúzott a zenekar. Csabai Máté Kritikája.

Vágy, Kétség, Küzdelem, Elfogadás Kántor Péter: Jég-öröm

Revizor
-
  19.12.10 00:30 Könyv

Kántor Péter születésnapi képes-verses-könyve elsöpörte a recenzens illusztrált kötetekről alkotott előítéleteit. Szüts Miklós Írása.

Kollektívan Bűnösök Vagyunk? Alexandru Nanau: Colectiv / 16. Verzió Filmfesztivál

Revizor
-
  19.12.10 00:30 Film

Egy szenzációs doku, amelyben, egy bukaresti klub leégése kapcsán, a véget nem érő átmenetben vergődő Kelet-Európa leég a történelem színpadán. Gyenge Zsolt Kritikája.

Au Revoir!, Avagy A Viszontlátás Öröme Magyar származású fotográfusok Franciaországban, Budapesti Történeti Mú…

Revizor
-
  19.12.08 23:39 Kultúra

A Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában világhírű és kevésbé ismert, Franciaországban alkotó magyar fotográfusok képei szerepelnek. Nem egy közülük először látható. A fotók mellett eredeti tárgyak, dokumentumok idézik meg a Párizsban boldogulni igyekvő művészek életét. Váradi András Ismertetője.

Ír Eposz Belgáknak Az ír

Revizor
-
  19.12.08 23:39 Film

A mozi klasszikus rajongóin kívül talán csak a képregények fanatikusai várhatták jobban Scorsese új rendezését: most végre ők szólhatnak be a film nagy öregjének a 210 percen át hömpölygő Az ír miatt. A vidámpark kontra klasszikus mozgókép szkanderben az utóbbi hívei kaptak nem kevés muníciót. Papp Sándor Zsigmond Kritikája.

Lassú Víz Dunapartot Mos 5. dunaPart

Revizor
-
  19.12.08 23:36 Kultúra

Ötödik alkalommal rendezték meg a dunaPart – Kortárs Előadó-művészeti Platformot. A szervező Trafó Kortárs Művészetek Házának célja változatlan: bemutatni a független magyar előadó-művészeti szcénát, és elősegíteni az együttműködéseket és a nemzetközi forgalmazást. Papp Tímea Beszámolója.