Találatok: 12 hír

„Ne Dőljön Össze A Világ” Beszélgetés Krisztik Csabával

Revizor
-
  Ma 04:51 Színpad

Végre hasznát vette, hogy kisgyerekként muszáj volt románul tanulnia: ősszel érkezik a mozikba a Valan című film, aminek főszerepét a Forte Társulat és a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, a Jászai Mari-díjas Krisztik Csaba játssza, akivel pályájáról, játékról és szabadságról beszélgettünk. Jászay Tamás Interjúja.

Szemtől Szembe – Kabinetsorok Egy Kabinetkiállítás Margójára Az önarckép fantomja. Rembrandt 350 / Magyar Nemz…

Revizor
-
  Tegnap 23:15 Kultúra

A Magyar Nemzeti Galéria 1800 utáni gyűjteményének rejtett zugában három kortárs alkotó kínál frissítő szellemi kalandot a múltban andalgó látogatónak Rembrandt önarcképei ürügyén. Mindössze hat munka, plusz egy aprócska Rembradt-rézkarc néz egymással farkasszemet a 19. századi festészet remekei közé ékelődő intim térben, a…

Meghalnod Is Egyedül Kell Interjú G. István Lászlóval

Revizor
-
  Tegnap 23:15 Könyv

Kegyelemről, betegségről, apáról és apahiányról is beszélgettünk új, Földabrosz című kötete kapcsán G. István Lászlóval. Marton Éva Interjúja.

Micsoda Férfi Csekély esély

Revizor
-
  19.06.20 23:48 Film

Friss, szerethető, szatirikus hangvételű feminista romcom, avagy amikor a Micsoda nő a feje tetejére áll. Hungler Tímea Kritikája.

Klasszikus Kacatok, Korszerű Köntösben Gyerekjáték

Revizor
-
  19.06.20 23:45 Film

Egy sorozatgyilkos játékbabáról szóló 30 éves horrorfilm franchise-t igyekszik Hollywood feltámasztani. Az ilyen hírek ma már senkit sem tudnak igazán meglepni. Vagy mégis? Harsányi Domonkos Kritikája.

A Szenvelgés Lusta Árnyai Casanova – az utolsó szerelem

Revizor
-
  19.06.20 00:21 Film3 hír a témában

Sok minden eszünkbe juthat Casanováról, csak az unalom nem. Benoît Jacquot filmje mégis erre tesz meggyőző kísérletet. Vállaltan nem a testiségről és nem a bujaságról beszél, hanem az érzelmekről, ám sajnos csak a leglaposabbakat sikerül kibányásznia. Papp Sándor Zsigmond Kritikája.

Történelmi Turkáló Minden múlt a múltam - #huszadikszázad #privátfotó #Fortepan / Magyar Nemzeti Galéria

Revizor
-
  19.06.18 23:51 Kultúra

A Fortepan százezres digitalizált fotógyűjteményének mintegy háromszáz képéből nyílt kiállítás a Nemzeti Galériában. Az emberi élet szakaszai szerint tematizált válogatás valójában a huszadik század civil történetének képes krónikája. Érdemes böngészni a tablót – mindenki garantáltan magára ismer valahol… Zöldi Anna Írása.

Ki Beszél És Honnan Beszél? Hercsel Adél: Láthatatlan pokol

Revizor
-
  19.06.18 23:51 Könyv

Bő másfél éve robbant nálunk is a #metoo, ami által a kapcsolaton belüli erőszakra is nagyobb figyelem vetült. Hercsel Adél túléléstörténetekből állított össze egy kötetet. Proics Lilla Recenziója.

Balogh Tibor levele a Revizor szerkesztőinek

Revizor
-
  19.06.18 19:45 KultúraFesztiválok

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük Balogh Tibor nekünk írott levelét, meg azt a szöveget is, amit Karsai György egyetemi tanár, színikritikus nálunk megjelent levelére írt.

Atomokra Hullva Csernobil

Revizor
-
  19.06.18 00:06 Média

Az ötrészes Csernobil vitathatatlanul a sorozatgyártás egyik csúcsteljesítménye. Autentikus krónika az atomkatasztrófáról és arról, hogy ahol zsarnokság van, szem vagy a láncban. Hungler Tímea Kritikája.

Inferno, Kilencvenes Évek Tar Sándor: Szürke galamb / Katona József Színház, Kamra

Revizor
-
  19.06.18 00:06 Színpad

Tar Sándor világlátásának illúziótlansága, keménysége találkozik a játékban Gothár Péter szatirikus szemléletének élességével, radikalizmusával. Kovács Dezső Kritikája.

Karsai György Lemond A Poszt Tanácsadó Testületben Betöltött Tagságáról Karsai György levele

Az alábbiakban közöljük Karsai György egyetemi tanár, színikritikus levelét, melyben lemond a Pécsi Országos Színházi Találkozó Tanácsadó Testületében vállalt tagságáról.