Találatok: 14 hír

Rajzfilmfigura Vagy Popsztár A Tonhalle-Orchester koncertje a Müpában

Revizor
-
  Tegnap 23:12 Zene

Martin Fröst nevét megjegyeztük a Tonhalle-Orchesterrel közös koncertje után, Bartók Táncszvitjének előadását viszont alighanem érdemes elfelejtenünk. Csabai Máté Kritikája.

Tornázó Vágyak Tora Örkény István: Macskajáték / Nemzeti Színház

Revizor
-
  20.01.26 23:36 Színpad

A Nemzetiben nem Örkény Macskajáték című színdarabját játsszák, hanem saját verziót, amelyet Kulcsár Edit dramaturg a színpadi műből, az alapjául szolgáló regényből és a filmből szerkesztett össze. Stuber Andrea Kritikája.

A Sas Nem Kapkod Levegő Után A Pannon Filharmonikusok koncertje

Revizor
-
  20.01.26 23:30 Zene

Vajon Gilbert Varga tényleg emlékeztet a szirti sasra? Habár gondolhatnánk, mégsem ez volt a Pannon Filharmonikusok hangversenyének "megválaszolatlan kérdése". László Ferenc Kritikája.

És Ez Mindig Így Megyen Katona József: Bánk bán / Katona József Színház, Kamra

Revizor
-
  20.01.26 23:18 Színpad

Nem derűlátó, bár helyenként derűs helyzetjelentés szerelemről, hűségről, hatalomféltésről, uralkodásról és a nemzet jövőjéről. Nánay István Írása.

Mindent A Szemnek, Semmit Az Észnek 1917

Revizor
-
  20.01.25 07:18 FilmOscar-díjSam Mendes

Kisebbfajta moziszenzáció, ahogy a hipermozgékony kamera kalauzol az első világháború poklában: Sam Mendes egysnittes filmje operatőri és rendezői stílusbravúr, hiányosságai ellenére kivételes moziélmény. Gyenge Zsolt Kritikája.

"Mintha Az Emberek Félnének Az Újtól" Beszélgetés Szűcs Rékával

Revizor
-
  20.01.23 23:12 Kultúra

A Kolibri Stúdiójából indult, most a Harlekin Bábszínház színésze és rendezője, következő rendezésének bemutatóját januárban láthatja az egri közönség. Szűcs Rékával pedagógiáról, fejlődésről, a gyerekek igényeiről és a fogyasztói társadalom zsákutcáiról beszélgettünk. Puskás Panni Interjúja.

Kamarazene Szólistákra Gautier Capuçon és Yuja Wang a Zeneakadémián

Revizor
-
  20.01.23 23:12 Zene

Vannak hangversenyek, melyeknek számos közreműködőjük van, de a sok művész együtt sem képes olyan lelkesedést kiváltani a közönségből, mint egy másik esemény egyetlen szereplője. Azon a koncerten, amelyről az alábbi bekezdések szólnak, ketten léptek fel, s mindkettejükről elmondható, hogy egyedül is képesek megtölteni a…

Nem Mese Ez Ödön von Horváth: Mesél a bécsi erdő / Móricz Zsigmond Színház, Nyíregyháza

Revizor
-
  20.01.23 23:12 Színpad

Idillien kék a Wienerwald fölött, mögött az ég horizontja, ahova a bárányfelhők is csak a békés esztétikum miatt kellenek. Pont, mint egy mesekönyvben, a darabcímmel összhangban. És pont ez az, ami nyugtalanító. Papp Tímea Kritikája.

Ne Legyél Náci, Kisfiam! Jojo Nyuszi

Revizor
-
  20.01.22 23:51 FilmHollywoodHitler

Hollywood tehetséges humoristája képzeletbeli Hitlerrel próbál nevettetni, de sírás lesz a vége. Soós Tamás Kritikája.

A Jó, A Rossz És A Sajtó Richard Jewell balladája

Noha a Richard Jewell balladája korántsem megrázó erejű dráma, mégis rendezője színvonalasabb alkotásai között lehet említeni. Zalán Márk Kritikája.

Gyengéd Eksztázis A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertje

Revizor
-
  20.01.22 23:51 Zene

Az Alpesi szimfónia vége felé szerepel egy érdekes utasítás: „in sanfter Extase”. Nem is írhat ilyet más, csak Richard Strauss, akinek a műveiből kiváló koncertet játszott a Rádiózenekar. Csabai Máté Írása.

Gyűlöletária Pusztulás Előtt Az Úr nevében / Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka; Trafó

Revizor
-
  20.01.21 23:42 Színpad

Urbán András rendezésének egyetlen állandó, mozdulatlan (mozdíthatatlan?), uralkodó díszleteleme szakrális tárgy: a hátteret kitöltő hatalmas monstrancia. Közepén, szokásos helyén az oltáriszentség, ami a keresztény hit (a katolikus és részben az evangélikus felfogás) szerint végeredményben maga az Isten. Pethő Tibor Kritikája.

Színház, Ágy, Pokol April de Angelis: Színházi bestiák / Szegedi Nemzeti Színház

Revizor
-
  20.01.21 23:42 Színpad

Öt nő, közülük négy színésznő, az ötödik öltöztető, bizalmas, amolyan színházi mindenes. Ők a pionírok, az első angol színésznők, akik a világot jelentő deszkákra léphetnek. Igaz, a közönség nagy része pusztán látványosságnak tekinti őket, a színpad előkelő ágyakhoz jelenthet ugródeszkát, s előfordul, hogy ez az ágy a királyé. Urbán Balázs Kritikáj

Miért Nem Jó Neked Itthon? Moesko Péter: Megyünk haza

Revizor
-
  20.01.21 23:42 Könyv

Moesko Péter első kötetének írásaiban széles merítésre törekszik: a hétköznapok apróságain túl vagy rajtuk keresztül súlyos történelmi és társadalmi témákat is igyekszik érinteni. Szendi Nóra Recenziója.