Találatok: 9 hír

Úri Huncutság A Revizor Dekameronja - 20. nap

Revizor
-
  Tegnap 23:15 Média

Mostanság az egyik oldalról újra kikiáltották írófejedelemnek, míg a másik oldalról megtették nácinak és ponyvaszerzőnek, jóllehet Herczeg Ferenc igazán semmit sem csinált másként, mint korábban. Ő végig halott volt ezalatt. László Ferenc Naplója.

Bérgyilkos Ágyban, Párnák Közt Charles Brandt: The Irishman - Hallom, szobafestő vagy

Revizor
-
  Tegnap 23:12 Könyv

„Átéltem a háborút, mi történhet még velem? Attól fogva elég félvállról vettem az életet. Ahogy lesz, úgy lesz”. Vándor Judit Recenziója.

Most Látsz, Most Nem Látsz Szabó Attila: Motyó király birodalma / Harlekin Bábszínház, Eger

Revizor
-
  Tegnap 01:03 Kultúra

Ha valaki megkérdezné, mikor jó egy gyerekelőadás, valószínűleg valami olyasmit mondanék rá, mint amit a Harlekin előadásáról kifelé menet láttam: ha a gyerekek utána nevetgélve, izgatottan elemzik, hogy melyik szereplő mikor viselkedett jól és mikor nem. Elefánti Emma Kritikája.

Ne Mondja, Hogy Az Eső Esik, Miközben A Hátamra Vizel! Porrá

Revizor
-
  20.03.30 00:39 Film

Ki gondolta volna, hogy Röhrig Gézában egy remek komikus veszett el? A színész-költő első amerikai filmje fekete vígjáték a gyászról és az elmúlásról. Soós Tamás Kritikája.

Mindenünk Megvan A Revizor Dekameronja - 17-18. nap

Revizor
-
  20.03.30 00:39 Kultúra

A Kedves Vezetők dinasztiájának országa. Észak-Korea Kim Ir Szen, Kim Dzsongil és Kim Dzsongun idején. És ahogyan mi látjuk. Merényi Ágnes Naplója.

Fülig Jimmy És Anna Karenina Moziba Megy Újvidéki Színház, miniévad

Revizor
-
  20.03.30 00:39 Színpad

Rejtő Jenő és Tolsztoj egy-egy műve került színre az Újvidéki Színház miniévadában: klasszikusok, nem(csak) klasszikus hangszerelésben. Fritz Gergely Írása.

Girl Power A Revizor Dekameronja – 15. nap

Revizor
-
  20.03.27 09:30 Színpad

Ez a mese is hogy megváltozott, de hát ilyen időket élünk. Az azért nagyon megnyugtató, hogy Kékszakállú és Judit végül nem sétál el kéz a kézben a naplementébe. Jászay Tamás Naplója.

Nem Kötelező Kör Fischer Ádám Beethoven-ciklusa / Naxos

Revizor
-
  20.03.26 22:54 Zene

Fischer Ádám a Dán Kamarazenekarral rögzítette Beethoven-ciklusát. Megkapta érte a rangos Icma-t, pedig nem a sikerre hajt ez a felvétel: könnyen lehet, hogy sokaknak kifejezetten nem fog tetszeni. Csabai Máté Írása.

Itt Minden Van, Csak Kicsiben Beszélgetés Regős Jánossal

Revizor
-
  20.03.25 23:33 Színpad

Egy párbeszéd, amit csak abbahagyni lehet, de befejezni sosem. Az ötvenedik születésnapját ünneplő Szkéné történetének több mint három évtizede szorosan kapcsolódik Regős János személyéhez és az ő színházról alkotott elképzeléseihez. Szigorú áttekintés helyett nevek, emlékek, sztorik adják e szöveg gerincét. Jászay Tamás Interjúja.