Találatok: 9 hír

Akinek Nincs Öniróniája, Annak Kontrollja Sincsen Interjú Szüts Miklóssal

Mikor, miért válik fontossá, hogy az ember számot vessen és elmesélje családja és a saját történetét? Hogyan válnak az ismert, s addig ismeretlen történetek egésszé? Szüts Miklós festőművésszel a könyve megjelenése alkalmából beszélgettünk családról, festészetről, írásról, a nyelv megtartó erejéről. Marton Éva Interjúja.

Rókaszív Vuk / Vaskakas Bábszínház

Revizor
-
  Tegnap 23:15 Kultúra

Vuk története – felnőtt fejjel nézve – olyan, mintha a bibliai József életét követnénk, a fölívelő egyiptomi időkben. Neki drukkolni annyi, mint hódolni a hősnek, a maga erejéből sikeresnek, a szerző-védő, épeszű és könyörtelen gyereknek, s a bájjal teli, ifjúi férfierőnek. Gabnai Katalin Kritikája.

How Deep Is Your Love? Anders Thomas Jensen: Ádám almái / Weöres Sándor Színház, Szombathely

Revizor
-
  20.10.25 23:15 Színpad

Legyünk megkeresztelve vagy sem, higgyünk Istenben vagy sem, az Ádám almáit nézve minden alkalommal az lehet az érzésünk, mi valóban a keresztény kultúrát és annak értékrendszerét képviseljük, vagy legalábbis szeretnénk képviselni. Puskás Panni Kritikája.

A Nemzeti Rockmusical Operásítása Szörényi Levente – Bródy János: István, a király – a rockopera szimfonikus ope…

Revizor
-
  20.10.25 23:15 Színpad

A közel negyvenéves István, a király című rockmusicalt az Operaház is a műsorára tűzte – Gyöngyösi Levente készítette az operaváltozat partitúráját. Merényi Péter Írása.

Minden Boldogtalan Család A Maga Módján Az Péntek Orsolya: Hóesés Rómában

Revizor
-
  20.10.23 01:03 Könyv

Az Andalúz lányai és a Dorka könyve után megjelent Péntek Orsolya családtörténeti trilógiájának záródarabja Hóesés Rómában címmel a Kalligramnál. Mikrotörténelem és emlékezéstechnikák, közép-európai évtizedek egy nagyregényben: a szerző sokat tud a múltról és ezt a sokat ezúttal is sikerült regénnyé formálnia. Nagygéci Kovács József…

Pokoljárás Egy adag boldogság

Revizor
-
  20.10.22 00:09 Film

Az Hbo GO-n debütáló Egy adag boldogság Votela Toteva, a tragikusan fiatalon elhunyt bolgár újságírónő memoárját dolgozza fel. A téma aktuálisabb nem is lehetne, épp ezért kár, hogy a kétségtelenül meglévő erős pillanatok ellenére Yana Titova alkotása nem tud túlmutatni zsánerének közhelyein. Vigh Martin Kritikája.

Jól Csúszik A Történelem A chicagói 7-ek tárgyalása

Revizor
-
  20.10.22 00:09 Film

Igazi presztízsfilm: az amerikai történelem feldolgozása, sztárok tömkelege, emelkedett hangulat, erkölcsi prédikációk és humor, nagy ív – az isten is az Oscar-gálára teremtette. És könnyen lehet, hogy a férfi mellékszereplők kategóriájában az esélyesek között is lesz. Papp Sándor Zsigmond Kritikája.

Ich Bin So Gut Maladype Színház – Fehér Ferenc: Metropolisz

Revizor
-
  20.10.20 23:39 Színpad

Merész vállalkozás, ha egy koreográfus egy színházi társulatnak némafilmet adaptál színpadra. Fehér Ferenc, persze, mindig merész volt, én pedig kíváncsi: vajon mennyit képes abból a mélyen önmagából táplálkozó mozgásnyelvből a rendezői munkába transzponálni? Komjáthy Zsuzsanna Kritikája.

Érik A Gyümölcs? A székesfehérvári Vörösmarty Színház elmúlt öt éve – 2. rész

Revizor
-
  20.10.20 23:39 Színpad

A fehérvári színház elmúlt éveit vizsgáló elemzésünk második részében a társulat, vagyis a színészek és a rendezői kar áll a fókuszban. Emlékezetes szerepek, kiemelkedő előadások. És a konklúzió. Urbán Balázs Elemzése.