Találatok: 11 hír

Szenvedélyes És Igaz Balázs Gábor: Párizs szabad város

Revizor
-
  Ma 00:09 Könyv

Balázs Gábor monográfiája a hatvanas években kezdődő historiográfiai fordulat eredményeit összegzi kritikusan a magyar közönség számára, ahogy a kötet egyik mottója szól: „Pour qu’on sache”, azaz „Megismerésül”. Tóth Iván Kritikája.

Háttérzaj, Acsítás A fecsegő potyautas 96.

Revizor
-
  Ma 00:09 Könyv

Fogalmi tisztázással kezdeném. Nemrég egy híres magyar írónőnek, aztán pedig egy nemzetközileg elismert magyar biológusnak kellett elmagyaráznom, mit jelent az a szó, hogy kojtol. Nem volt egyszerű feladat. A foncsoros keretű kirakatba ugrott egy újabb különösség, jelesül az a szó, hogy acsít. Szív Ernő Írása.

Tuning, Tuning, Te Mindenem Az eltévedt golyó / Netflix

Revizor
-
  Tegnap 02:09 Film

Ha most a marketingosztályon dolgoznék, azt mondanám, hogy ez a franciák válasza a Halálos iramban nevű végtelenített történetre. Aztán már nem is érdekelne, hogy az összehasonlítás csak messziről és hunyorogva állná meg a helyét. Pedig Guillaume Pierret első nagyjátékfilmje saját jogán is szórakoztató zsarufilm, még ha nem is átütő…

A Fiúk (Nem) Sírnak Staten Island királya

Judd Apatow több, mint tíz év eredménytelen próbálkozás után végre rátalál a dráma és komédia közti tökéletes harmóniára. Egy fontos adalékra volt csak szüksége hozzá. Harsányi Domonkos Kritikája.

Egy Színház Átváltozásai Beszélgetés Nánay Istvánnal az ötvenéves Szkénéről

Revizor
-
  Tegnap 02:06 Színpad

Tanúk nélkül színház sincs: Nánay István színikritikus azon kevesek közé tartozik, akik a Szkéné Színház 1970-es megnyitása óta folyamatosan figyelemmel kísérik, mi történt és történik a Műegyetem második emeletén. Jászay Tamás Interjúja.

Két Szerelmes Pár Madách Színház: Örökké fogd a kezem, Jövőre veled ugyanitt

Revizor
-
  20.06.30 23:15 Színpad

A Madách Színház online sorozata a karanténszínház utolsó aktuális pillanatát csípte el. Az Örökké fogd a kezem és Jövőre veled ugyanitt bemutatójával egy időben újrakezdődtek az offline előadások, a miskolci vagy budapesti első fecskéket egyre többen fogják követni. Nagy Klára Kritikája.

Be Van Fejezve A Nagy Mű? Igen. Nemes Z. Márió: Barokk Femina

Revizor
-
  20.06.30 23:15 Könyv

Komolyan lehet-e venni a hungarofuturizmust, és mi történik, ha megpróbáljuk? Rövid válaszok: igen, komolyan lehet, de ettől még nem történik semmi olyasmi, ami enélkül egyébként ne venne körül minket. Stermeczky Zsolt Gábor Recenziója.

Ennivaló! Margaret Atwood: Az ehető nő

Revizor
-
  20.06.29 23:30 Könyv

Akár feminista Atwood, akár nem, ezzel a megjelenése óta folyamatosan kapható, mára klasszikusnak tekinthető regénnyel sokat tett azért, hogy a modern nyugati társadalom kénytelen legyen szembenézni azzal, hogy a nők emancipációja terén még van mit tenni. Sohár Anikó Kritikája.

Karanténbeli Voyeur-Napjaim Beszámoló a Rimini Protokoll online workshopjáról

Revizor
-
  20.06.29 22:54 Színpad

A berlini székhelyű Rimini Protokoll formáció a „nincs” helyett a „van” felé fordult, és nemzetközi online workshopot hirdetett, hogy a résztvevőkkel közösen feltérképezze új életterünk, a Zoom alkalmazás adta kapcsolódás potenciálját. Varsányi Péter Írása.

Humor Tragikus Maszkban Fejérvári Zoltán Schumann-lemeze

Revizor
-
  20.06.28 23:48 Zene

Kanadában készült Fejérvári Zoltán új lemeze, amelyen Schumann műveit halljuk. A zongoraművész játéka együtt csendül a schumanni lélekkel, már amennyire hangfelvételen ezt rögzíteni lehet. Csabai Máté Írása.

Szörnyek A Falon Én kicsi szörnyem - szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban / Deák 17 Galéria

Revizor
-
  20.06.28 23:48 Kultúra

A gyerekkönyv-illusztráció a képzőművészet alkalmazott ágazatába sorolható, mégis kevés nagyobb hatású műfaj létezik ennél. Itt és ekkor dől el ugyanis, hogy mit olvas és mit néz egy gyerek a kezébe adott könyvben. Bihari Ágnes Ismertetője.