Találatok: 38 hír

Nagyot zuhant az építőipar. Megérkezett a járvány hatása

Májusban az építőipar termelése 20,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbi magas szintjétől, és az áprilisihoz mérten 20,3 százalékkal csökkent szezonálisan és munkanaphatással kiigazítva a KSH friss adatai szerint. Az év első öt hónapjában az építőipari termelés 5,6 százalékkal elmaradt a tavalyi év azonos időszakától.

Ötéves csúcson a ZEW euróövezetei befektetői hangulatindexe

Realista
-
  Ma 13:00 Otthon

Júliusban öt éve a legmagasabbra emelkedett a ZEW gazdaságkutató intézetnek az euróövezeti befektetői hangulat alakulását követő indexe.

A bp szolgáltatóközpontja az Agora Hub irodaházban szuperokos lesz

Realista
-
  Ma 11:35 Cégvilág

A HB Reavis Symbiosy szenzoros adatelemző technológiájával felszerelt új okosirodát nyit a bp Magyarországon a nyár végén átadásra kerülő Agora Hub irodaházban. 20.000 négyzetméteres új budapesti szolgáltatóközpont a globális energiavállalat egyik legmodernebb munkakörnyezete lesz a világon.

Sok külföldi hagyta el a magyar lakáspiacot

Nem csak a magyar, hanem a külföldi vásárlók magyar lakáspiaci helyzetét is megváltoztatta a koronavírus-járvány - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely azt vizsgálta, melyik országokból érkezett a legtöbb látogató és érdeklődés a magyarországi ingatlanokra.

Az európai kiskereskedelem magához tért. De új trendek hódítanak

A járvány miatti korlátozások alatt az egyes ágazatok közül a kiskereskedelem szenvedte el a legnagyobb veszteségeket. A friss adatok szerint most a retail szektorban élénkülő kereslet figyelhető meg. Európa követi a kínai folyamatokat, a lazítások következményeként ismét nőtt a forgalom.

Az önkormányzatok szabályozhatják a rövidtávú lakáskiadást

Az Országgyűlés keddi döntése értelmében az önkormányzatoknál a döntés joga a rövidtávú lakáskiadást illetően, ha szeretnének szigorítani az Airbnb-szabályokon akkor szabadon megtehetik - mondta el a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Ismét a legmenőbb munkáltatók között a Bridgestone

Realista
-
  Tegnap 16:00 Cégvilág

Idén is elnyerte a „Kiemelkedően vonzó és felelős munkáltató” címet a Bridgestone Tatabánya.

Új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon

Új logisztikai központot épít a Lidl Magyarországon, az élelmiszerlánc 35 milliárd forintos beruházásához a kormány 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő beruházás-ösztönzési támogatást nyújt - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

Akadályok a magyar építőipar előtt Németországban

Nehezítik a magyar vállalkozások németországi tevékenységét a kiküldetéssel összefüggő német szigorítások - hívta fel a figyelmet az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) tájékoztatásában.

Egyre népszerűbbek az irodai albérletek

A nagyobb bérleményt fenntartó vállalatok a járvány hatására átgondolják ingatlan használatukat, s akár 15-20 százaléknyi területre is beengednek más cégeket. Az albérlet vonzó lehet azoknak a cégeknek, amelyek jó lokációban, jól felszerelt, de olcsóbb bérleti díjú irodát keresnek – állapítja meg tanulmányában a VLK Cresa.

Nagyot hátrált a budapesti újlakás-piac

Nagyjából hat évvel vetette vissza a fővárosi újlakás-piacot az idéntől újra 27%-os áfa, a koronavírus, illetve a beharangozott kedvezményes rozsdaövezeti áfa okozta kivárás. Az első félévi teljesítménymutatók mind a 2014-es helyzetet idézik, amikor ötéves tetszhalott állapot után már éledezett a piac, ám még messze voltak a 2016-ban bevezetett, a

Ilyen fantasztikus kórházak épülnek Európában

Realista
-
  Tegnap 10:00 Otthon

Az elmúlt években a globális egészségügyi építészeti piac jelentős növekedésnek indult: jelenleg az új, globális kiskereskedelmi ingatlanügyletek 40%-a orvosi létesítményekre vonatkozik. A piac mérete 2017-re elérte a közel 6 milliárd dollárt, 2025-re ez meghaladhatja a 8 milliárd dolláros határt is. A Paulinyi & Partners egészségügyi tervezésért f

A világ legfenntarthatóbb bútorgyára jön létre

A Vestre a világ legkörnyezetbarátabb bútorgyárát szeretné megépíteni, amelyet a bjarke ingels group (BIG) tervezett. A „Plus” elnevezésű üzem a norvég Magnor falu mentén egy fenyveserdő közepén épül.

Új standard a magyar építőiparban - alapjaiban változtatja meg az anyaggazdálkodást

Realista
-
  20.07.13 17:00 Cégvilág

A BauApp vezetésével, az építőipari szereplők széleskörű bevonásával egy olyan új magyar építőanyag-azonosítási szabvány és az erre épülő digitális terep-logisztika rendszer kialakítása van folyamatban, ami a gyártástól kezdve az építkezések befejezéséig segít költséget csökkenteni a láncban résztvevő összes szereplőnek. 

A Magyar falu programra több mint 250 milliárd forint jut

A Magyar falu program keretösszege jövőre meghaladhatja a 250 milliárd forintot - jelentette ki a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Győr közeli Rábapatonán.