Találatok: 36 hír

Nehezen megy a távmunka a magyar cégeknek

A magyar vállalkozások többsége gyorsan döntött a távmunka kiterjesztése és az ehhez szükséges eszközpark beszerzése mellett, de a céges hatékonyság továbbra sem állt vissza a koronavírus előtti szintre - derült ki a felhő alapú szolgáltatások közvetítésével foglalkozó Kvazar.cloud friss kutatásából.

A Spar újabb üzleteket modernizált

Realista
-
  Ma 10:00 Cégvilág

A kiskereskedelmi vállalat a közel húszéves dunaújvárosi INTERSPAR áruházát és három – szentendrei, nyírbátori és tamási – szupermarket üzletét újította meg, összesen mintegy 3,3 milliárd forintból.

Ugranak a hitelkamatok, érdemes megfontolni a váltást

A világpiacokon jelentős bizonytalanság uralkodik a koronavírus-járvány és annak negatív gazdasági hatásai miatt, a nemzetközi események pedig a magyar piac helyzetét is befolyásolják, így közöttük a bankközi kamatokat is, amelyek meghatározzák többek között a lakossági hitelek “árát”. 

Bemutatjuk az Advance Towers irodaházat, az év legzöldebb projektjét

Realista
-
  Tegnap 16:00 Otthon

1200 négyzetméteres zöldfelületet biztosító tetőkert, többszintes belső udvar, közösségi terek és otthonos légkör megteremtésére való törekvés teszik különlegessé a Váci úti irodafolyosó legújabb irodaházát, a Real Estate Awards 2019 díjas Advance Tower II épületét. 

Scheer Sándor: az építőipar nem áll meg!

Elkerülhetetlen a visszaesés a koronavírus-járvány miatt, de az építőipar nem áll le. Egy idő után azonban a beruházók is inkább kivárhatnak az újabb fejlesztésekkel – nyilatkozta a Világgazdaságnak Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. alapító-vezérigazgatója.

6+1 hasznos tudnivaló az otthoni munkavégzés kapcsán

Az AFP hírügynökség számításai szerint 50 országból közel 1 milliárd embert kértek arra az utóbbi időben, hogy dolgozzon otthonról, és ez a szám folyamatosan, napról-napra bővül. Számos vállalat és még több munkavállaló számára ez egy új helyzet, amelyben eddig ismeretlen kihívásoknak kell megfelelniük.

Az első sokk után éledezik a lakáspiaci kereslet

A koronavírus-járvány európai és magyarországi megjelenése szinte sokkolta a lakáspiacot, a hónap végén azonban már némileg élénkült a kereslet a március közepi a mélyponthoz képest - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely heti szinten vizsgálta a lakáspiac legfrissebb tendenciáit, és a megváltozott keresési…

Beruházásokat halaszt a Budapest Airport

A Malév 2012-es csődje után felépített útvonalhálózat egy része elveszhet, a ferihegyi repülőtéren tervezett beruházások egy részét pedig el kell halasztani.

A befektetési alapok is hozzáférhetnek a hosszabb lejáratú hiteleszközhöz

Realista
-
  Tegnap 09:00 Otthon

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a monetáris tanács március 24-i döntésével összhangban úgy döntött, hogy lehetővé teszi a hazai nyílt végű, nyilvános befektetési alapok részvételét a jegybank új, hosszabb futamidejű fedezett hiteltenderein.

Az NKM Energia lett a legnagyobb hazai energia-kiskereskedelmi társaság

Az NKM Energia lett a legnagyobb hazai energia-kiskereskedelmi társaság. Március 31-ével az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be került át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletág, ezzel az NKM Energia az ország energiafelhasználásának több mint 45 százalékát biztosítja.

Nemzeti Válságkezelő Holdingot javasolnak. Első körben ezermilliárd forintra gondoltak

Realista
-
  20.04.01 19:00 Otthon

A napokban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 6 pontos gazdasági válságkezelési javaslatcsomagot nyújtott be a Kormány részére.

A Colliers így látja a régió ingatlanpiacát a járvány alatt

Realista
-
  20.04.01 17:00 Otthon

A Colliers International elindította a CEE Információs Csomagját, amely nyomon követi a régió országaiban folyamatosan változó ingatlanpiac helyzetét. Az Információs Csomag a CEE Piackutatási Különkiadása: „Covid-19 – Lehetőségek és Kihívások Ezekben a Rendkívüli Időkben” folytatása, ahol gyakran frissülő adatok és piaci…

Logisztikai szervezetek sürgős intézkedéseket kérnek az árufuvarozás miatt

Sürgős intézkedésekre van szükség annak érdekében, hogy a védekezésben, a lakosság ellátásában, valamint a gazdasági működés fenntartásában egyaránt nélkülözhetetlen szerepet betöltő logisztikai ágazat ne kerüljön már rövidtávon az összeomlás szélére. 

Így zajlik egy munkanap az édes otthonban!

Realista
-
  20.04.01 12:00 Cégvilág

Szőke Viktória, a Robertson Hungary irodapiaci tanácsadója osztja meg tapasztalatait az othhoni munkavégzésről, saját példáján keresztül láthatjuk, hogyan is zajlik egy munkanap a lakásban.

Mi lesz a közösségi irodák bálványával? Mi lesz az irodaházakkal?

Realista
-
  20.04.01 11:00 Otthon

A WeWork a közösségi irodák forradalmát hirdette meg, hatalmasat markolt, egy japán befektető gigantikus pénzt tolt a cégbe, most azonban kipukkadt a lufi. Ennek apropóján érdemes átgondolni, hogy mennyire merjünk nagyot álmodni. Egy biztos: semmi sem biztos.