Találatok: 34 hír

Nincs még lecsengőben a hazai ingatlanpiac

Realista
-
  Ma 11:00 Otthon

Az OTP Jelzálogbank legfrissebb Lakóingatlan Értéktérképének adatai szerint töretlen az ingatlanár növekedés a hazai piacon, idén az első három negyedévben országosan 14%-os emelkedés látható az előző év azonos időszakához képest. Nagyok a különbségek az ország területei között, van olyan megye, ahol az árak harmadukkal emelkedtek…

Változások az építőipari szabályozásban

Fontos változásokon van túl az építőipari szabályozás. A 2019. december 10-ei közlönyben kihirdetett és 2020. január 1. napján hatályba lépő jogszabályváltozás jelentőségét és hatását a CERHA HEMPEL Dezső és Társai Ügyvédi Irodájának Construction csoportja ismertette.

Kevesebb lett belőlük, pedig szépen híztak a tartós befektetési számlák

A megtakarítási piac év végi élénkülésében korábban fontos szerepet játszottak a tartós befektetési számlák (tbsz). A tbsz-ekre december 31-ig érdemes betenni a megtakarítást, minimum 25 ezer forintot, majd utána kezdődik a takarékoskodási időszak. A tartós befektetési számlákon felhalmozott hozamot a számlanyitástól számított…

A nagy többség támogatja a Liget Budapest Projektet

Realista
-
  Tegnap 14:00 Otthon

A Városliget átfogó megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében a fővárosiak több mint kétharmada támogatja a Liget Budapest Projektet - derült Inspira Research Group által készített reprezentatív felmérésből.

Új ügyvezető a HB Reavis Hungary élén

2020 január elsejétől, Robert Kubinsky lesz a HB Reavis új magyarországi ügyvezető igazgatója. Jan Hübner jelenlegi ügyvezető a megbízása végével távozik a pozíciójából, miközben továbbra is aktívan részt vesz az Agora Tower és Hub sikeres átadásában. Az új ügyvezető HB Reavisnál szerzett széleskörű szakmai tapasztalatával irányítja majd a…

Európai építési piaci kilátások 2022-ig

Realista
-
  Tegnap 12:00 Cégvilág

A 88. EUROCONSTRUCT Konferenciát a szervezet lengyel tagintézete rendezte Varsóban, melynek legfontosabb megállapításait ebben a cikkben gyűjtöttük össze. Az EUROCONSTRUCT legfrissebb, a 19 európai tagország építési piacára vonatkozó részletes előrejelzése elérhető és megrendelhető a Buildecon-tól.

A panellakások is búcsút vettek a féktelen drágulástól

Realista
-
  Tegnap 11:00 Otthon

Az elmúlt években a lakáspiacon belül a viszonylag alacsony áruk miatt leggyorsabban eladható és kiemelkedő drágulást mutató panelek áremelkedése jelentősen lassult idén júniustól - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a használt téglaépítésű és panellakások, valamint családi házak árának alakulását vizsgálta a kínálati…

Az okos épületekhez okos üzemeltető is kell! – beszélgetés Vágó Lászlóval, a NEO Property Services vezérigazgatójáv…

Realista
-
  Tegnap 10:00 Otthon

A magyar létesítménygazdálkodási piacon 20 éve meghatározó STRABAG PFS idén tavasztól NEO Property Services néven folytatja a tevékenységét, miközben teljes egészében a WING tulajdonába került. A vállalat jövőbeli terveiről, a hazai FM-piacról és a technológiai újdonságok szerepéről beszélgettünk Vágó László vezérigazgatóval.

Erős forgalomra számítanak az áruházláncok

Erős karácsonyi forgalomra számítanak az áruházláncok, a kiskereskedelem átlagos növekedési ütemét továbbra is meghaladja az iparcikkek forgalmának bővülése - derül ki az MTI által készített körképből.

Bővíti oroszlányi üzemét a Suez

A francia Suez 9,6 milliárd forintból bővíti oroszlányi telephelyét, 85 új munkahelyet teremtve a víztisztító membránokat előállító gyárban.

Új generációs karácsonyi ajándékok, aminek örülnek a munkavállalók - 1. rész

Realista
-
  19.12.10 16:00 Cégvilág

A legtöbb irodában már hivatalosan is felcsendült a szezon első Jingle Bells-e, kihúzták az idei céges ajándékozás neveit, és sokakon már december első napjaiban eluralkodott a karácsonyi hangulat.

Jövőtudatos városok építészeti trendjei Európában

Realista
-
  19.12.10 14:00 Otthon

2050-re a Föld 9 milliárdos népességének 70 százaléka városban fog élni, de az energia 35 százalékát már most is az épülethasználat emészti fel.Vajon mitől lesz gazdaságilag fenntartható egy városrész? A Paulinyi & Partners szakemberei összegyűjtötték a 2020-as év négy legfontosabb trendjét, amelyek a fenntartható…

A forgalom csökkent a lakáspiacon, de az árnövekedés még nem lassult

Realista
-
  19.12.10 12:00 Otthon

A magyar lakáspiac 2019-ben valószínűleg fordulóponthoz érkezett. Ez egyelőre a forgalom csökkenésében mutatkozik, elsősorban Budapesten és a nagyvárosokban. Ugyanakkor az árak idén, az előző évekhez hasonlóan kétszámjegyű mértékben nőttek. Az országos szinten érezhető lassulást, illetve a stagnáló fázis elérését elhalasztották…

Átadták a Balance Hall irodaépületet

Realista
-
  19.12.10 11:00 Otthon

December elején átadásra került a BREEAM very good minősítésű 16.000 négyzetméteres Balance Hall irodaház, a legújabb épülettel közel 35.000 négyzetméteres irodakomplexummá bővül a Balance Office Park. Az épület átadásakor, a már megkötött bérleti szerződések alapján több mint 75%-os bérbeadottságról számoltak be.

Ezek a háztartások lesznek az idei fűtésszezon nyertesei

Realista
-
  19.12.10 10:00 Otthon

Az újHÁZ Centrum szakértői minden évben megvizsgálják a fűtőanyag-piacot, hogy kiderüljön, mely fűtési módot választó háztartások zsebében marad a legtöbb pénz a szezon végére.