Találatok: 37 hír

Mérföldkőhöz ért az Etele Plaza és a Budapest ONE fejlesztése

A Futureal-csoport fejlesztésében hamarosan szerkezetkész állapotba kerül a főváros első okosplázája az Etele térnél, míg az Őrmezőn épülő irodakomplexum első ütemét már kész homlokzat díszíti. A XI. kerületben formálódó új városközpontban található Magyarország legnagyobb multimodális csomópontja, amelynek forgalmát tovább bővíti a…

Továbbra is az ingatlanpiac a legvonzóbb befektetési ágazat

Mérséklődött tavaly a hazai összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca a megelőző év eredményeihez képest – derül ki az EY friss elemzéséből. 2018-ban összesen 107 ügyletet hoztak nyilvánosságra, amivel a piac becsült mérete 3,35 milliárd dollárt ért el. A legvonzóbb befektetési célpont az ingatlan és a technológiai szektor. A korábbi…

Az y és z generációk már okosvárosokban élnek

A Magyarországon élő Y és Z generáció szerint a jövőben mindent áthat majd a digitalizáció és az online tér, viszont látják az árnyoldalakat is – derül ki egy friss hazai kutatásból.

Új globális szereplő jelent meg a hazai irodapiacon – interjú Pásthy Zsolttal, a floor by Blue értékesítési vezetőjével

Realista
-
  Ma 09:00 Otthon

A Blue Business Interior a magyar irodapiac meghatározó szereplője már 20 éve. Számos irodatervezési, kialakítási projektben vett részt, 2018 óta ráadásul a világ vezető padlóburkolat-gyártójának, a Shaw Contractnak kizárólagos magyarországi partnere. A szőnyegek forgalmazására új üzletágat és céget hoztak létre floor by Blue néven,…

Mercedes-gyár: kerekeken guruló okostelókat készítenek

A Daimlernél át kell gondolni a beruházási terveket  - hangsúlyozta a német járműgyártó társaság távozó vezetője Berlinben, a részvényesek közgyűlésén. Volt egy-két érdekes gondolata is a jövőről.

Csökken a kockázatitőke-befektetők optimizmusa

Realista
-
  Tegnap 18:00 OtthonBefektető

Pesszimistábbak lettek a kockázatitőke-piac szereplői a geopolitikai kockázatokkal kapcsolatos aggályok és a gazdasági bizonytalanság miatt - állítja a Roland Berger legújabb European Private Equity Outlook 2019 jelentése. 

Lendületesen kezdte az évet az S IMMO

Két nagyszabású ügylettel indította 2019-et az S IMMO a budapesti ingatlanpiacon. Egy kilencezer négyzetméteres telek megvásárlásával megkezdte egy új irodaegyüttes fejlesztésének előkészítését, valamint 4500 négyzetméter irodaterület bérbeadásával meglévő létesítményei továbbra is csaknem teljes kihasználtsággal működnek.

A WeWork beszakította a nemzetközi ingatlanpiac ajtaját

Realista
-
  Tegnap 16:00 Cégvilág

A WeWork nemrég jelentette be, hogy egy alapot indít ARK néven, amelybe rögtön be is toltak 2,9 milliárd dollárt. A stratégia változott, bérlés helyett akvizícióban gondolkodnak.

Több mint 5 millió magyar aktív az e-kereskedelemben

A felnőtt magyar internetezők 91 százaléka, azaz közel 5,4 millióan legalább egyszer vásároltak az interneten az elmúlt egy évben - derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. 1046 ember bevonásával készített áprilisi reprezentatív felméréséből.

Újabb épülettel bővül az Office Garden Irodapark

Elindult az Office Garden IV irodaház építése. Az irodapark első három ütemének sikere után a fejlesztő, GRT Group úgy döntött, hogy elindítja a közel 20 000 négyzetméteres 4. fázis munkálatait. Az irodaház kizárólagos képviselője, ahogy a korábbi épületek esetében is, a Robertson Hungary. Az Office Garden IV várhatóan 2021 második…

Így harcolhatunk a klímakatasztrófa ellen

Realista
-
  Tegnap 09:00 Otthon

A globális szén-dioxid-koncentráció gyorsuló ütemben növekszik légkörben, tavaly elérte a 410 ppm-et. Bár az EU tagállamaiban tavaly sikerült csökkenteni a CO2-kibocsátást, a globális kép tragikus. Ahhoz, hogy 2 °C fok alatt legyen tartható a Föld légkörének felmelegedése, a koncentráció nem haladhatja meg a 450 ppm-t.

Új irodaházba költözik az index.hu

Az Index.hu 1124 négyzetméternyi irodaterületet bérel a Buda Square irodaházban, ez lesz a szerkesztőség új helyszíne.

2020-ra épül meg Debrecen okosgyára

Realista
-
  Tegnap 08:00 Cégvilág

A tervek szerint 2020-ra elkészül a Déli Ipari park okosgyára, ami közel 450 új munkahelyet fog teremteni, írja a haon.hu.

Leégett Békéscsabán egy műemlék malom

Leégett az egykori István-malom épülete Békéscsabán. A lángokat  késő este sikerült körülhatárolniuk a tűzoltóknak. Sérültekről nincs információ.

Elkezdődött a debreceni BMW-gyár területének előkészítése

Ha valaki kimegy a BMW-gyár leendő területére, saját szemével győződhet meg arról, hogy gőzerővel zajlik az előkészítés, minden az eredeti ütemterv, a BMW-vel kötött megállapodás szerint halad - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a Debrecen TV tudósítójának, amikor meglátogatta a gyár leendő helyszínét.