Találatok: 29 hír

Idén ismét felpezsdülhet az ingatlanfejlesztési piac

Realista
-
 21.01.22 14:00Otthon

A tavalyi évben az ingatlanfejlesztési piac több mint 40%-kal visszaesett, és az 1 milliárd eurós nagyságrend jelentősen elmarad a 2019-es 1,7 milliárd euróhoz képest. Idén azonban ismét fellendülés várható, és a korábbi évek kimagasló statisztikáit megközelíthetjük, hangzott el a Magyar Közgazdasági Társaság frissen megalakult…

A meccset végül megnyeri az irodapiac, hiszen sok a tehetséges játékos

Realista
-
 21.01.22 10:30Otthon

A legfrissebb irodapiaci elemzés számait vizsgálva teljesebb, minden eddiginél részletesebb képet kaphatunk az elmúlt időszakról és hatásairól. Már nem az a kérdés, hogy visszaesett-e a kereslet, hanem hogy mennyire, olvasható az ESton elemzésében, amelyben a tavalyi év utolsó negyedéves statisztikáit értékelte.

Szedett-vedett felújításokkal nem lesz energiahatékony ingatlanpiac

A vártnál jóval több hazai lakóépületben végeztek energiahatékonysági felújítást az elmúlt öt évben, de ezek a beruházások jellemzően részlegesek voltak, energetikai tervezés nélkül történtek, valószínűleg ezért nem eredményeztek említésre méltó energiamegtakarítást - mondta a Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) igazgatója csütörtöki…

Megrendszabályoznák a home office-t

Az Európai Parlament csütörtöki jelentésében olyan jogszabály megalkotására szólította fel az Európai Bizottságot, amely biztosítja a megfelelő pihenőidőt a munkájukat otthonról, digitális eszközökkel végzőknek azzal, hogy a munkaidőn túl nem kell elérhetőnek maradniuk munkaadójuk számára, kijelentkezhetnek a munkahelyi hálózatokból.

Európai alapjoggá tennék a megfelelő lakhatást

Az Európai Parlament európai alapjoggá tenné a megfelelő lakhatást, és annak költségeit a törvény erejével korlátoznák; emellett uniós célként határoznák meg a  hajléktalanság felszámolását 2030-ra minden tagállamban.

A Colliers erre számít a globális és hazai ingatlanbefektetési piacon

A Colliers szerint a befektetők kiemelkedően optimisták a piac idei fellendülésében, derül ki a legújabb, Global Capital Markets 2021 Investor Outlook jelentésből. 

Hatalmas irodaállomány érkezett a piacra. Visszaesett a tranzakciók száma, nőtt az üresedés

Realista
-
 21.01.21 13:00Otthon

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma közzétette 2020 negyedik negyedévére vonatkozó irodapiaci adatait. Tavaly összesen 230 ezer m2-nyi új irodaterületet adtak át, az üresedés elérte a 9%-ot, és a bérbeadások nagyságrendje drasztikusan visszaesett.

Így alakult a raktárpiac 2020 végén

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma közzétette a 2020 negyedik negyedévére vonatkozó ipari/logisztikai ingatlanpiaci adatait.

A thyssenkrupp fejlesztő központot hoz létre Veszprémben

Mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben a thyssenkrupp magyarországi központja 2,2 milliárd forintból, a beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be a Magyarországon már 20 éve jelen lévő német autóipari vállalat újabb beruházását Szijjártó Péter külgazdasági és…

Bemutatták az első tram-train szerelvényt

A vasút 1870-es évekbeli megjelenéséhez hasonló fejlődést hoz a tram-train, amely ősztől alig több mint 30 perces, olcsó, környezetbarát közlekedési kapcsolatot teremt Hódmezővásárhely és Szeged központja között - jelentette ki Lázár János szerdán Szentesen.

A Google az ingatlanpiac digitalizációját is kézbe vette

Realista
-
 21.01.20 14:00Cégvilág

A Google tavaly elindította a Digitális Épületek projektjét, amelynek célja, hogy globális ingatlanportfólióját feltegye a virtuális térbe, és ott transzparensen egységesítse az intelligens technológiák, alkalmazások, digitális programok tudástárát. Első körben a vállalat a Kaliforniai-öböl régiójában elhelyezkedő 130 épülete adatainak rendszerezés

Elkészült a Gizella Loft irodaház. Beköltözött a TÜV Rheinland Intercert

Realista
-
 21.01.20 11:30Otthon

2020 őszén elkészült a WING fejlesztésében újjászületett Gizella Loft irodaház Zugló szívében, a Városliget szomszédságában. A közel 8.500 négyzetméteres épület emberközpontú és költséghatékony munkahelyeket kínál leendő bérlői számára. Az irodaház már meglévő fő bérlője, a TÜV Rheinland Intercert 2019-ben köteleződött el a…

Az olcsóbb ingatlanok kerültek helyzetbe a járvány második hulláma előtt

Stagnálás és árcsökkenés jellemzi lakáspiacot, igaz, a járvány miatt a múlt év második negyedévében látható szinthez képest némi emelkedés történt - derül ki az ingatlan.com legfrissebb elemzéséből, amely a KSH hivatalos, múlt év harmadik negyedévére vonatkozó - egyelőre - előzetes adatai, valamint a januárban eladott…

A Budapest Airport két év alatt hatalmas fejlesztéseket valósított meg

A Budapest Airport az elmúlt két évben 167 millió euró értékben valósított meg beruházásokat a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, csak 2020-ban 74 millió eurót fektetett a fejlesztésekbe, több esetben előre hozva olyan projekteket, amelyek kivitelezésének kedvezett az alacsony utasforgalom.

Nem tudni, hogy mikor nyitnak ki a szállodák és éttermek

Realista
-
 21.01.20 08:00Otthon

Visszavonta a járvány miatti korlátozások feloldásával kapcsolatos, a tagjainak kiküldött tájékoztatóját a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ). A szervezet korábban arról tájékoztatta tagjait, hogy pünkösdig nem várható a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorítások feloldása.