Találatok: 55 hír

Elindultak az első önvezető taxik Kínában

Rakéta
-
 Tegnap 15:00Autó-motor

25 teljesen önállóan működő robotaxi állt szolgálatba Shenzen városban.

Nyilvánosságra került egy videó a világ egyik legnagyobb rádióteleszkópjának pusztulásáról

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a Puerto Ricó-i Arecibo Obszervatórium kedden reggel összeomlott, miután az elmúlt hónapokban több tartókábele is elpattant. A rádiótávcsövet sokáig igyekeztek megmenteni, azonban december 1-én a 900 tonnás platform az alatta elhelyezkedő tányérantennára zuhant, ami megpecsételte az…

A Dűne és az új Mátrix is egyszerre kerül a mozikba és a netre

Rakéta
-
 Tegnap 13:00Infotech

Vakcina ide vagy oda, szakértők azzal számolnak, hogy a mozikba lassan térnek majd vissza a nézők, így a Warner Bros. filmstúdió példátlan döntést hozott: jövőre az összes premierjüket egyszerre tartják a mozikban és a streaming platformjukon, az HBO Max-en.

Idén decemberben ismét feltűnik az égen a Betlehemi csillag

A Jupiter és a Szaturnusz körülbelül 20 évente szokott egymáshoz igazán közel kerülni. A hasonló együttállás megfigyelése ritka lehetőség, amire régóta nem volt példa.

A Szovjetunió észrevétlenül juttatott atomfegyvereket Kubába

Rakéta
-
 Tegnap 10:00Tudomány

1962-őt írtunk, amikor a Szovjetunió végrehajtotta történelmének egyik legsikeresebb katonai műveletét, és több tízezer katonát, valamint rengeteg ballisztikus rakétát telepített Kubába. A hidegháború tetőpontján az Egyesült Államok tulajdonában körülbelül hatezer olyan nukleáris robbanófej volt, amellyel elérhette a Szovjetunió területét, míg a sz

Videójátékok és tágabb értelemben vett kultúra: mit tartogat a jövő?

Rakéta
-
 Tegnap 07:00Tudomány

A Web Summit Parallel Universes előadása arról szólt, miként hat a videójáték a kultúra többi szegmensére, elsősorban a divatra. A kérdésről Virgil Abloh, a Louis Vuitton művészeti igazgatója és Jens Hilgers, a Bitkraft Ventures alapítója beszélgetett egymással.

Virtuális valóság robotoknak Győrben

Rakéta
-
 Tegnap 06:00Tudomány

A győri Széchenyi István Egyetem projektjében a mesterséges intelligencia segítségével növelik az  autonóm járművekkel kapcsolatos kutatások hatékonyságát. A kutatás során robotokat vizsgálnak virtuális, szimulációs környezetben.

Mi a baj a kapitalizmussal?

Rakéta
-
 Tegnap 06:00Tudomány

Quinn Slobodian, a Wellesley College tanára adta gyors látleletét az amerikai kapitalizmust jelenleg leginkább fenyegető gondoknak-bajoknak.

Eladhatják-e a cégek a gondolatainkat? Ha időben lépünk, akkor talán nem

Rakéta
-
 Tegnap 05:30Tudomány

Mi lesz, amikor a Facebook már nem csak az internetes tevékenységünket figyelheti meg, de akár a gondolatainkat is? Vagy amikor Elon Musk már nem csak a Teslákban kísérletezhet fejlesztési fázisban lévő szoftverekkel, de a fejünkben is? Bár az agyunkat a számítógéppel összekötő gépek látszólag még messze vannak, egyes kutatók…

12 éves csúcson a Föld tüdejének pusztítása Bolsonaro Brazíliájában

Rakéta
-
 20.12.03 17:00Tudomány

Az Amazonas esőerdeinek pusztítása 2008 óta nem volt olyan intenzív, mint idén, a szakértők szerint főképp Jair Bolsonaro elnökségének köszönhetően.

A HD-streaming nem túl környezetbarát, le kellene szoknunk róla

Rakéta
-
 20.12.03 15:30Tudomány

Le kellene állnunk a nagy felbontású videók streamelésével a brit The Royal Society tudósai szerint, ha szeretnénk valamennyit lefaragni a szennyezőanyag-kibocsátásunkból.

Tim Berners-Lee feltalálta a webet. Most pedig felvázolta a net jövőjét

Rakéta
-
 20.12.03 14:30Infotech

Állítsuk újra helyre a net erőegyensúlyát! Ezt várja Inrupt nevű vállalkozásától és a mögötte álló Solid technológiától Sir Tim-Berners Lee, aki 1989-ben kitalálta a world wide web alapjait - ami a legtöbbünknek sokáig szinte egyet jelentett magával az internettel. A lisszaboni (de persze virtuális) WebSummit konferencián beszélt a terveiről alapít

Kozmikus szőrszálak vehetik körbe a Földet

Rakéta
-
 20.12.03 13:30Tudomány

Úgy általában az egész Naprendszer elég szőrös lehet, vagyis tele van sötét anyagból lévő szálakkal. A felfedezés azért is jelentős, mert új, elméleti lehetőséget vet fel a bolygók belsejének a tanulmányozásához.

New World Order? Az már nem menő. Most Great Reset van!

Rakéta
-
 20.12.03 12:30Tudomány

A leggazdagabb, legbefolyásosabb emberek egy nagy újraindítást terveznek a világgazdaság számára. És ez nem kamu!

Sós víz kellene ahhoz, hogy életben maradhassunk a Marson

Rakéta
-
 20.12.03 11:00Tudomány

Ha a NASA elképzelései terv szerint haladnak, 2024-ben leszállhat legénysége a Holdon, majd továbbhaladhat a Marsra, valószínűleg a 2030-as években. Egy napon pedig talán sokkal könnyebb lesz az átjárás a bolygók között. Ezzel együtt ugyanakkor változások is történnek, mivel a kezdeti rövid távú űrlátogatásokat felváltják a hosszabb…