Találatok: 67 hír

Betét helyett zoknit használ, segítséget pedig nem mer kérni a magyar nők harminc százaléka

Rakéta
-
 Ma 09:00Tudomány

A koronavírus-járvány többek között a menstruációs szegénység ellen küzdő szervezeteket is nehéz helyzetbe hozta. A #nemluxustáska szervezői ugyan még nem mondtak le az idei kampányról, egyelőre mégsem tudják, mikor kezdhetnek adománygyűjtésbe, pedig az eddigi adatok sem túl biztatóak. A pandémia okozta nehéz gazdasági helyzet…

Rádióhullám, mint újfajta energiaforrás

Rakéta
-
 Ma 08:00Infotech

Akármerre járunk a világban, a rádióhullámok folyamatosan körbevesznek minket, mivel az elektromágneses spektrumnak ezt a frekvenciatartományát használja a legtöbb eszköz a kommunikációhoz és működéséhez. Ha pedig már úgyis mindenhol jelen van, akkor akár fel is lehetne használni energiaforrásnak.

Sötét jövőt hozhat az érzelemfelismerő-technológia

Rakéta
-
 Ma 07:00Infotech

Világszerte egyre több helyen, és egyre gyakrabban alkalmazzák az érzelemfelismerő-technológiát (ERT), az ezzel kapcsolatos tudásunk mégis igencsak szegényes. Az mostanra bebizonyosodott az elmúlt években, hogy komoly veszélyei vannak, bizonyos szakértők szerint azonban még tökéletes működés esetén sem biztos, hogy…

Bárkiből profi sakkozót farag ez a high-tech sakktábla

Rakéta
-
 Ma 06:00Infotech

Több, mint huszonöt éve már, hogy a gépek hivatalosan is jobban sakkoznak, mint az ember, így ha fejleszteni akarjuk a sakktudásunkat, nem tűnik rossz ötletnek a mesterséges intelligenciához fordulni segítségért. Márpedig mostanában igencsak sokan szeretnék fejleszteni a sakktudásukat.

Az időzónák több tragédia okozói, mint gondolnánk

Rakéta
-
 Tegnap 23:51Tudomány

Az időzónák szerepével leginkább nagyobb utazások közben találkozhatunk, vagy épp tőzsdézés közben, esetleg szilveszterkor, amikor a Földön mindenhol máskor köszönt be az újév. Mókás dolognak is tűnhetnek, de több kárt okoznak, mint elsőre látszik.

Kísérletek a hidegháború CIA-s macskáival, az ügynökök nem sokat cicáztak

Rakéta
-
 Tegnap 19:13Tudomány

Ahol ember van, ott előbb utóbb macska is lesz, fogalmazhatnánk meg az élet egyik nagy igazságát. Erre juthattak a CIA stratégái is a hidegháború idején, amikor úgy érezték, hogy a macskáknak most már igazán ki kell venni a részüket a demokratikus világ megmentéséből. Megpróbáltak hát kiborg-kémeket faragni a cicákból.

Napelemes, fáradhatatlan ültetvénygondozó robot, ami megspórolja a vegyszer 95 százalékát

Rakéta
-
 Tegnap 16:42Infotech

A végtelen monokultúrás szántók művelésének automatizálása remek terepe lehet a robotikának.

Amikor egy szibériai kormányzó a jetivel pörgette fel a turizmust

Rakéta
-
 Tegnap 15:20Tudomány

A szibériai Kemerovo városa nem csak egy síparadicsom, hanem a jeti-fanatikusok Mekkája.

Hipnotikus táncot lejt két szupermasszív fekete lyuk

Rakéta
-
 Tegnap 14:30Tudomány

A mozgóképen az látható, hogy a fekete lyukak megtörik, és újrairányítják az őket körbevevő forró gázból – az akkréciós korongból érkező fény útját. A két fekete lyuk egy olyan bináris rendszert képez, mely a feltételezések szerint akár évmilliókon keresztül is képes fenntartani az akkréciós korongokat – a nagyobb lyuk egyébként a Napunk…

A legfehérebb fehér festékkel csökkentenék a kibocsájtást

Rakéta
-
 Tegnap 13:30Tudomány

A Purdue Egyetem kutatói olyan fehér festéket alkottak, ami mellett akár a klímát is kikapcsolhatjuk.

Kína és az Egyesült Államok félretették az ellentéteiket egy globális probléma megoldása érdekében

Az Egyesült Államok Külügyminisztériumának tegnap kiadott közleménye szerint a klímaváltozás kérdésében közös álláspontot képvisel a két ország, ezért mostantól összefognak a Párizsi Egyezmény célkitűzéseinek elérése érdekében.

Online kaszinót rejtettek egy telefonos gyerekjátékba

Rakéta
-
 Tegnap 10:00Mobiltech

Egy fejlesztő, aki már korábban is kritizálta az Apple App Store-ját, újabb problémára bukkant az iPhone programok piacterén: a Jungle Runner 2k21 nevű játék, ha a megfelelő országból használták, idétlen ugrálós játékból online kaszinóvá változott.

Fájdalmasan kevés időt szánunk fülesünk tisztítására, pedig hemzsegnek rajta a penészgombák

Rakéta
-
 Tegnap 09:00Infotech

Mindennapjaink során számos különböző helyzetben - utazás, edzés vagy munka közben - használjuk ugyanazt a fülhallgatót, annak tisztítására, fertőtlenítésére viszont általában nem fordítunk kellő figyelmet.

Három abszurd gyógymód, ami a technostressz kezelésére jött létre

Rakéta
-
 Tegnap 08:00Infotech

Paradox módon a technostressz sötét jelenségét időnként maguk a techcégek próbálják enyhíteni, de az erőfeszítések életképtelen ötletekbe torkollhatnak. Az alábbi megoldásoktól valószínűleg senki nem lesz kevésbé stresszes, inkább pont fordítva.

Atombombával térítenék el a Földet megközelítő aszteroidákat

Rakéta
-
 Tegnap 07:00Tudomány

Ha tegyük fel egy olyan meteorit csapódna bolygónkba, mint ami kipusztította a dinoszauruszokat, az katasztrofális következményekkel járna. Noha az emberiség szerencsére még nem élt át ahhoz hasonló aszteroida-becsapódást, 1998 óta a kutatók körülbelül huszonötezer Földközeli aszteroidát azonosítottak, ebből 2020-ban százhét darabot, ami…