Találatok: 40 hír

Az idegenek talán a fekete lyukak energiáját is hasznosítják

Rakéta
-
  Tegnap 18:50 Tudomány

Különös kísérlet segített megerősíteni egy 50 éves jóslatot, melyet részben még maga a legendás Roger Penrose fogalmazott meg. A felfedezés - illetve a beteljesült jóslat - elképesztő nagyságrendű új energiaforrásokat jelenthet, és még az idegen civilizációk utáni kutatást is segítheti. A Dyson gömb annyira tavalyi, idén a fekete lyukak kerültek cé

A jövő héten sor kerülhet a Starship tesztrepülésére

Rakéta
-
  Tegnap 17:29 Tudomány

Amennyiben a következő hét elején a Raptor hajtómű tesztjén nem lesz semmi galiba, magasba szállhat a Starship ötödik prototípusa.

Tényleg egy sas kap ki a tengerből egy cápát ezen a videón?

Rakéta
-
  Tegnap 16:23 Tudomány

Jómagam is megosztottam Twitteren azt a videót, amelyen egy sasmadár játszi könnyedséggel kiragad a sós vízből egy cápát. A cápát fel lehet ismerni a jellegzetes hátuszonyáról.

Légballonokról szórja a netet Kenyában a Google

Rakéta
-
  Tegnap 13:21 Infotech

A Google titokzatos, kísérletezős projektjeivel foglalkozó csapata, az X tíz évvel ezelőtt kezdett el próbálkozni azzal, hogy olyan régiókba is eljutassa a gyors és megbízható internetet, ahol nem érné meg, vagy nem lehetne tornyokat használni erre a célra. Most bejelentették, hogy a Loonnak Kenyában már működik az első ilyen állandó rendszere.

Végre egy kézzelfogható terv arra, hogyan fog működni a városon belüli légi közlekedés

Rakéta
-
  Tegnap 12:12 Infotech

Az elmúlt években számos cég kezdte el tervezni a saját személyszállító drónját (avagy légitaxiját), amelyekkel kapcsolatban rendszeresen elhangzik, hogy ha a technológia készen is állna, a szabályozás hiánya miatt akkor sem lenne lehetséges, hogy holnaptól ilyen járművekkel közlekedjünk. Eddig nem sok kézzelfogható infót hallhattunk arról,…

A marihuána hatásával rokon vegyületeket is termelünk sportolás közben

Rakéta
-
  Tegnap 10:23 Tudomány

Egyre több kutatás alátámasztja a feltevést, miszerint szervezetünk nem pusztán boldogsághormonokat, de olyan, a marihuána hatásával rokon vegyületeket is termel sportolás közben, melynek számos pozitív velejárója lehet főként az érzelemszabályozás és az emlékezés területén.

Az alapjövedelem lehetőségei a világban és Magyarországon

Rakéta
-
  20.07.09 20:13 Tudomány

A Friedrich Ebert Stiftung Budapest és az Új Egyenlőség közös rendezvénye, a közbeszélgetések sorozatban a Feltétel nélküli alapjövedelmről (FNA) vitáztak a téma szakértői. Mi az az FNA, hogyan lehetne bevezetni, és milyen alternatívái lehetnek?

Trolltípusok, sötét tetrád, plusz egy trollfilm amit nem akarsz látni

Rakéta
-
  20.07.09 18:46 Tudomány

Az internetes szlengben “troll” az a személy, aki kommentháborúkat kezdeményez, vagy szándékosan felzaklatja az embereket, provokatív, ingerlő, a tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel, azzal a szándékkal, hogy heves reakciókat provokáljon ki, zavarja, kisiklassa a beszélgetést. De hányféle troll létezik? Például van olyan troll, akik csak perpatvart…

Magyar kutatók részvételével találtak rá egy ritka, súlyos betegség okaira

Rakéta
-
  20.07.09 14:00 Tudomány

A nemzetközi kutatócsoport több mint egy évtizeden át tartó genetikai nyomozással jutott el egy család férfi tagjait három generáció óta sújtó kórkép eredetéhez. Eredményeik a betegség kezelése mellett annak megértésében is sokat segíthetnek, hogy miként kezelik sejtjeink az örökítőanyagban található, genetikai kódon túli információkat.

A Marsra a Vénuszon keresztül vezethet az út

Rakéta
-
  20.07.09 08:30 Tudomány

Az űrutazás logikája néha rendesen keresztül tudja húzni, amit a józan paraszti ész diktál. Mi sem lehetne erre jobb példa, mint hogy több kutató szerint a Marsra úgy juthatnánk el a legegyszerűbben, ha az ellenkező irányba, vagyis a Vénusz felé indulnánk.

Kína és a mesterséges intelligencia: Mire tanítják a világot, és mitől kell tartanunk?

Rakéta
-
  20.07.09 07:00 Infotech

A világ ugyanakkor aggódva figyeli az ország lépéseit, leginkább az egyre intenzívebb politikai elnyomás miatt. Noha az MI alkalmazása egyes területeken valóban aggasztó, egyes elemzők szerint mégis hiba lenne Kínát 'gonosznak' bélyegezni, hiszen számos, a társadalom számára hasznos innovációt nekik köszönhetünk. De nézzük csak…

A Cerne Abbasi óriás titkai

Rakéta
-
  20.07.09 06:00 Tudomány

A régészek szerint az ősi meztelen alak, melyet a krétás domboldalba vájtak, még számos rejtélyt tartogathat, többek között az őskori és a középkori férfiak péniszmérete, valamint Cromwell is képbe jön. De mi köze mindennek a koronavírushoz?

San Franciscóban benyújtottak egy törvénytervezetet, amit a rasszista fehér nő gúnynevéről neveztek el

Rakéta
-
  20.07.08 20:37 Tudomány

A CAREN Act lényege, hogy törvényen kívül helyezze a rasszista indíttatású segélyhívásokat.

A pentagyémánt a világ legkeményebb gyémántja

Rakéta
-
  20.07.08 17:55 Infotech

A gyémánt örök - reménykedik minden házasságkötő a nagy pillanatban, bár már jó ideje nem a legkeményebb anyag, amit ismerünk. A wurtzit-bórnitrid tizennyolc, a lonsdaleit pedig ötvennyolc százalékkal keményebb a gyémántnál, igaz, ezekhez grafittartalmú meteorit becsapódás vagy vulkánkitörés is kell, és bár állítólag mindkettő…

Változhat a gyalogátkelőhelyek szabályozása, hogy kevesebb legyen a gázolás

Rakéta
-
  20.07.08 16:11 Autó-motor

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága is beállt Székely Sándor független képviselő „Zebraminimum” nevű kezdeményezése mögé. Ez a jelenlegi jogi szabályozás felülvizsgálatát, valamint a KRESZ módosítását is okozhatja.