Találatok: 59 hír

Az óriásteknősök gyorsan tanulnak, DNS-ük pedig a hosszú élet titkát őrizheti

Rakéta
-
  Ma 20:00 Infotech

Elképesztően tanulékonyak és kiemelkedő hosszú távú memóriával áldotta meg az élet az óriásteknősöket, ám igazán gyorsan csoportban fejlődnek. Mindemellett különleges genetikai variánsokkal rendelkeznek, amik a DNS-javítással, az immunválasszal, a rák elnyomásával, így ezáltal a hosszú élet titkával is kapcsolatba hozhatók.  

Tesla tapsolna: elektromos repülőgépek Kanada légterében

Rakéta
-
  Ma 19:15 Infotech

Sikeres tesztrepülést végzett Kanada első tervezett elektromos kereskedelmi repülőjárata Vancouverben. A cég egyenesen az „Elektromos repülés korszakának” kezdetéről beszél.

Mi történik, ha megpróbálod kinyitni a repülőgép ajtaját menet közben?

Rakéta
-
  Ma 17:31 Infotech

A médiában időről-időre felbukkannak olyan hírek, hogy egy utas menet közben próbálta meg kinyitni egy repülőgép ajtaját, és csak másodperceken múlt, hogy ne történjen végzetes tragédia. Hollywoodi filmeken nevelkedettek lelki szemei előtt egy ilyen hír hallatán azonnal meg is jelenik a kép, ahogy a halálra rémült utasok az ülésükbe szíjazva…

A The Pirate Bay streaming funkcióval bővülhet

Rakéta
-
  Ma 16:00 Infotech

A The Pirate Bay nevű kalózoldal leglényege sokáig a letöltés volt. Legyen szó klasszikus irodalomról, mozifilmről, frissen megjelent játékról vagy pornóról, a kalózhajós oldalon mindezt jó eséllyel megtalálhatta az ember az aranykorban. Az idők változnak, és a halálfejes zászló számára sem biztos, hogy a jövő kizárólag a letöltést jelölő mágnes.

Hamarosan érkezik a Jézus szimulátor

Rakéta
-
  Ma 14:00 Infotech

Az I am Jesus Christ híre túljutott a szokásos játékos híroldalakon, és már a fővonalas sajtóba is utat talált magának. Ez érthető is, hiszen egyrészt közeleg a karácsony, másrészt érzékeny témáról van szó. Ráadásul az már a trailerből is kiderül, hogy a készítők nagyon nem a négy evangelista elbeszéléseit vették alapul.

Kamikaze robotkukás fogja megoldani az űrszemét problémáját

Rakéta
-
  Ma 12:00 Tudomány

A robot négy karjával magához öleli az űrben keringő szemetet, majd együtt elégnek a Föld atmoszférájában.

Merülő robot fedezte fel az egyik leghíresebb első világháborús hajóroncsot

Rakéta
-
  Ma 11:00 Infotech

A Falkland-szigetek közelében azonosították az egyik legismertebb első világháborús német hajó roncsát, ahol több mint száz évvel ezelőtt a britekkel vívott csatában elsüllyedt. Mivel a támadás váratlanul érte a legénységet, a Scharnhorst nyolc másik német hajóval együtt a hullámok martalékává vált.

Kína szép új világában épül a Skynet, a legalaposabb megfigyelőrendszer a történelemben

Rakéta
-
  Ma 09:00 Tudomány

Kína leckét adhat belőle, hogyan tudja egy kormány a modern technikát a lakosság totális megfigyelésére használni. Hszincsiang tartományban pedig elsősorban az ujgur kisebbség áll a kamerák kereszttüzében.

A Waymo taxijában nincs sofőr

Rakéta
-
  Ma 08:00 Autó-motor

A Waymo a Googlehoz kapcsolódó önvezető autós vállalkozás, megkezdte önállóan működő taxiszolgáltatását anélkül, hogy a kormány mögött emberek ülnének.

Európában született meg az első Green New Deal

Az Európai Bizottság ma ismertette a tervét, mellyel a klímaváltozás ellen fog küzdeni az elkövetkező harminc évben, és mely az évszázad közepére karbonsemlegessé tenné a kontinenst. Ursula von der Leyen hogy a terv jelentőségét érzékeltesse, egyenesen a holdra szálláshoz hasonlította azt. Hozzátette azt is, hogy a végső cél az európaiak…

Greta Thunberg lett az "Év Embere" a Time magazinnál

A globális klímaváltozás hatásait ma már csak érdekből vagy tudatlanságból lehet tagadni, több ezer ijesztőnél ijesztőbb kutatás bizonyítja, és még az optimista forgatókönyvek szerint is nehéz idők előtt állnak a mai fiatalok. Greta Thunberg a klíma-aktivizmus Jeanne d'Arcjaként az apátia, a pragmatizmus, és a rossz politikai alkuk ellen harcol.

Ez a weboldal megmondja, mennyi az esélye, hogy egy robot a jövőben kitessékel munkahelyünkről

Rakéta
-
  Tegnap 18:48 Tudomány

A technika rohamos fejlődése az élet számos területén megkönnyíti életünket, vannak azonban olyan szegmensei, melyektől vészjósló érzéseink támadnak. Mert mi történik, ha a fejlettség idővel megüti azt a szintet, hogy a robotok szó szerint kiváltják az embereket, így munkaerőnk feleslegessé válik?

Öt technológiai újítás, ami meghatározta az elmúlt évtizedet

Rakéta
-
  Tegnap 16:20 Mobiltech

Vajon ki emlékszik még rá, milyen volt az élet tíz évvel ezelőtt? Valószínűleg erre sokan tudnának válaszolni, elvégre egy évtized nem olyan hosszú idő. De ha úgy tennénk fel a kérdést, hogy ki emlékszik még rá, milyen volt az élet Instagram és Lime nélkül? A technológiai újítások sokszor szinte észrevétlenül válnak az életünk szerves részévé, és f

A nagyi-hatás segíti a gyilkos bálna borjak túlélését

Rakéta
-
  Tegnap 15:19 Infotech

Egy új tanulmány szerint a gyilkos bálna (vagy másként: kardszárnyú delfin) nagymamák kimutathatóan javítják unokáik túlélési esélyeit. Ez a hatás pedig még jelentősebb, ha az idős nőstény túljutott a menopauzán.

Egyszerű, de nagyszerű az ok, amiért télen sem kockára fagyott üdítőt kapunk az italautomatákból

Rakéta
-
  Tegnap 12:00 Infotech

Sokaknak már bizonyára feltűnt, hogy a kültéri automaták évszaktól függetlenül nagyjából egyforma hőmérsékletű üdítőket adnak, így például mínusz tíz fokban is tartják három-négy fokos hőmérsékletüket. De miért nem fagynak bele palackjukba?