Találatok: 42 hír

Íme 30 nagyváros, ahol már csökken a szén-dioxid-kibocsátás

Koppenhágának egészen elképesztő mértékben, 61 százalékkal sikerült visszafognia a kibocsátást, de a hatékonyan zöldülő városok között van Athén és Varsó is.

A technológia megkönnyíti ugyan a háborúzást, de embertelenné teszi az embert

Qubit
-
  Ma 07:32 Infotech

Minél távolabbról tud ölni az ember, annál jobban mosódnak el az erkölcsi határok. Ezt állítja Anthony Swofford, a Bőrnyakúak öbölháborús veterán szerzője, és erről beszélt már 1993-ban Bruce Sterling, a cyberpunk-irodalom legendás szerzője is.

A Curiosity 3 milliárd éves kőzetmintáiból megérthetjük, hogyan lett a Mars kék bolygóból száraz sivatag

Qubit
-
  Tegnap 16:30 Tudomány

A 3.5 milliárd éves kőzetmintákból kiderült, hogy a korábbi, nagy kiterjedésű édesvízi tavat sós, sekély pocsolyák váltották, ahogy a Mars egyre szárazabb lett.

Hogyan lehet kiimádkozni egy műanyagpohárból egy vonakodó bébipolipot?

Qubit
-
  Tegnap 15:49 Állatvilág

A műanyagszennyezés hatásairól ennél kedvesebb videó nem létezik, ráadásul happy enddel zárul!

A bébiételek 95 százaléka nehézfémmel szennyezett az USA-ban

Qubit
-
  Tegnap 14:46 Tudomány

A 168 vizsgált termékből alig akadt, amelyik nem tartalmazott ólmot, higanyt, kadmiumot vagy arzént. A minták legdurvább 25 százalékában mind a négy nehézfémet megtalálták. Az elmúlt évek vizsgálati eredményei alapján különösen a rizsalapú termékek kerülendők.

Kanadában feltalálták a láthatatlanná tévő ernyőt

Qubit
-
  Tegnap 13:08 Infotech

Sok a rejtély a forradalmi technológia körül, amit állítólag egy kanadai feltaláló jegyez. Mivel a hadiiparban lehet jelentősége, nem akar technikai részleteket elárulni, de a demonstrációs videókon működni látszik a dolog.

Magyarországon a népesség ötödét fenyegeti szegénység

Qubit
-
  Tegnap 12:25 Gazdaság

Október 17-e a szegénység napja, ebből az alkalomból sokatmondó statisztikákat tett közzé az Eurostat. Magyarországon javul a helyzet: ami a szegénységet illeti, valamivel jobban állunk, mint az uniós átlag. Az élvonaltól azét még messze járunk.

Hamarosan két nő lép ki az űrbe a Nemzetközi Űrállomásról, itt az élő közvetítés

Magyar idő szerint kora délután indul űrsétára Jessica Meir és Christina Koch. Egy meghibásodott teljesítményvezérlőt kell kicserélniük.

Fűt-fát ígért a kampányban, de valóban környezetbarátabb és zöldebb lesz Budapest Karácsony Gergely alatt?

Qubit
-
  Tegnap 10:01 Gazdaság

Még hivatalba sem lépett Budapest új főpolgármestere, legfontosabb kampányígéretei közül már kettő is veszélybe került. Úgy tűnik, a dugódíjat nem lesz olyan egyszerű bevezetni, mint elsőre tűnt, a Liget projekt építkezéseinek leállítása pedig elvben jól hangzott ugyan, de a gyakorlatban kivitelezhetetlennek bizonyulhat. Mit ígért Karácsony a…

Elképesztő csodalényt mutatnak be szombaton a párizsi állatkertben

Qubit
-
  19.10.17 18:59 Tudomány

A Physarum polycephalum nevű nyálkagomba a nevével ellentétben nem gomba, de nem is állat, mégis úgy viselkedik, ráadásul 720 neme van. Ha kettévágják, perceken belül gyógyítja magát, miközben az intelligencia jeleit mutatja, pedig még agya sincs neki.

Van akkora vihar, ami földrengést tud okozni

Qubit
-
  19.10.17 15:52 Tudomány

Kiderült, hogy a hurrikán és a földrengés kéz a kézben járnak. A jó hír, hogy ettől nem lesz sokkal rosszabb átélni egy ilyen vihart, ugyanis csak a tengerfenék reng tőle.

Sehogy sem akar eljönni az autómentes forradalom

Qubit
-
  19.10.17 15:31 Infotech

Az Uber és a Lyft azt ígérte, hogy majd forradalmasítják a közlekedést, és nem lesz többé szükségünk saját autóra, ennek ellenére egyre többen vásárolnak kocsit. Szakértők szerint az emberek egyszerűen túlságosan szeretnek autót birtokolni, de idővel ez is változhat.

A klímakatasztrófa is egy biznisz, ami tökéletesen illeszkedik a kapitalizmus logikájába

Qubit
-
  19.10.17 13:09 Gazdaság

Azzal, hogy az éghajlatváltozás kiváltóiként az államközi testületek és a média is következetesen az emberiség egészére mutogat, nemcsak a valódi felelősök ússzák meg, hanem a hatékony óvintézkedések is elmaradnak. Minél súlyosabb a klímaválság, annál inkább megéri a klímakatasztrófába befektetni – állítják magyar és külföldi…

Boris Johnson: Megvan a Brexit-megállapodás

A brit miniszterelnök szerint már csak a brit és az európai parlamentnek kell jóváhagynia az egyezséget. Az északír DUP szerint azért nem eszik olyan forrón a kását.

Palkovics kihirdette a magyar nemzeti AI-stratégiát

Qubit
-
  19.10.17 12:20 Tudomány

Az új mesterségesintelligencia-stratégia szerint 2020 végéig százezer embert küldenek online alapozó kurzusra, és lesz majd Nemzeti Adatvagyon Ügynökség is.