Találatok: 73 hír

Világszerte tombol a családon belüli erőszak, életmentő információkkal segítene egy magyar kezdeményezés

Nonprofit online magazint indít egy honlap- és keresőoptimalizálásban jártas marketingszakemberekből álló csapat, hogy a családon belüli, a munkahelyi és az iskolai erőszak áldozatait segítse. A magazin gördülékeny működéséhez szakértők, áldozatok, pszichológusok és jogászok jelentkezését várják.

Többször annyi áldozatot szedhetett a koronavírus Kínában, mint amennyit hivatalosan elismernek

Qubit
-
  Ma 17:43 Tudomány

Kínában a koronavírus elleni győzelmet ünneplik, hivatalosan már csak külföldről érkező betegeknél azonosították a COVID-19-et. A helyiek szerint azonban az eddig közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak, és tíz-hússzor annyi halottja lehet a járványnak, mint amennyit az ország elismer.

Nagyon súlyos biztonsági problémák vannak a Zoommal, amit most a fél világ kénytelen használni

Qubit
-
  Ma 17:18 Infotech

Amerika első számú videókonferencia-szolgáltatója néhány nap alatt otthonok millióiba nyert bebocsátást. Az alkalmazás felhasználóbarát, viszont cserébe kifejezetten könnyen hekkelhető, ráadásul a cég nem mond igazat a titkosításról.

Így áll a techbiznisz a járványkorszak hajnalán

Qubit
-
  Ma 16:29 Infotech

Hogyan vizsgáznak a globális járvány idején a kriptopénzek és a hakniszektor? Mit érzünk az internet iránt most, hogy azért omlik össze minden, mert kedvenc sorozatunkat nézzük? Vagy nem is omlik össze minden? Drótos/fótos trendriport a tech világából.

Heti ötnapos okoskaranténnal tartanák talpon a gazdaságot izraeli kutatók

Qubit
-
  Ma 15:26 Gazdaság

A Weizmann intézet modellje szerint heti 2 nap munkával és 5 nap karanténnal kibekkelhető lehet a járvány úgy, hogy közben a gazdaság se omoljon össze.

Kifejezetten zárkózottnak számítanak a magyar 65 év felettiek, ezért most különösen veszélyeztetettek

Társadalomkutatók a járvány és a közösségi elkülönülés szempontjából vizsgálták a magyarországi időseket: a többségnek elenyészőek a szociális kapcsolatai, és sokan közülük nem ismerik az internetet, ezért most teljesen bezárulhat számukra a világ.

A koronavírus-járvány miatt több földrengést érzékelnek a műszerek

Qubit
-
  Ma 13:27 Tudomány

A koronavírusjárvány nem jó az emberek többségének, de a földtani jelenségeket kutató tudósoknak jól jön: a sűrűn lakott területeken olyan mértékben nőtt a földkéreg háttérzaja, hogy lényegesen több adatot lehet nyerni a szeizmográfokból.

Idén lenne 250 éves a magyarországi tisztiorvosi szolgálat, ha nem darálják be 5 évvel ezelőtt

Qubit
-
  Ma 11:52 Gazdaság

„Mi Mária Terézia, gondoskodásaink között, amellyel országaink és örökös tartományaink épsége fölött őrködünk, legfőbb gondunk alattvalóink egészségének megőrzése” – írta a magyar királynő 1770-ben. A tisztiorvosi rendszer 245 évig működött, egészen addig, amíg 2015. április 1-én a területi intézetek egy kormányrendelettel be nem kerültek…

ENSZ-főtitkár: A világjárvány a legnagyobb fenyegetés az emberiségre a második világháború óta

Qubit
-
  Ma 11:38 Gazdaság

Antonio Guterres bemutatta a szervezet új koronavírus-jelentését, három világszervezet vezetője pedig az élelmiszerhiány veszélyére és elkerülésére figyelmeztetett.

Amerikában ráállnak a tömeges szerológiai tesztelésre az új kétperces teszttel

Qubit
-
  Ma 10:27 Tudomány

Nemcsak az aktuális fertőzötteket kimutató vírusteszteket, hanem a fertőzésen már átesetteket detektáló szerológiai teszteket is tízezreken kellene elvégezni, hogy kiderüljön, hol tart a járvány, és milyen intézkedések lennének a leghatékonyabbak a lakosság és a gazdaság védelmében.

Meddig bénítja meg a világot a járvány, és lesz-e Magyarországon is második hullám?

Qubit
-
  Ma 07:03 Tudomány

Hogy nem túl rózsásak a kilátásaink a koronavírus elleni küzdelemben, az nem kifejezés: ha nem sikerül kifejleszteni a vakcinát a SARS-CoV-2 ellen, és a nyájimmunitás sem alakul ki, még sokáig velünk élő járványügyi intézkedésekkel kell számolnunk a hétköznapjainkban.

Indiától Mexikóig ész nélkül locsolják a fertőtlenítőt az utcára, de van ennek értelme?

Qubit
-
  Tegnap 18:01 Állatvilág

Kétségkívül látványos, ahogy szkafanderes emberek locsolják literszámra a vírusölő folyadékot, de a WHO infektológusa szerint nem ez a leghatékonyabb módja a vírus elleni védekezésnek. A fertőtlenítés persze fontos, de nem mindegy, mit fertőtlenítenek.

Fotelben, pizsamában ültem végig az egyhetes edzőtábort

Qubit
-
  Tegnap 17:32 Életmód

A koronavírus-járvány miatt a legjobb magyar női sakkozók a múlt héten a szokásos helyszín, a Falk Miksa utcai sakkszövetség épülete helyett az interneten rendezték meg évi edzőtáborukat. Gara Tícia háromszoros magyar női bajnok kalandjai a fotelből.

Az EU negyedik legolcsóbb munkaerejével megy neki a válságnak Magyarország

A magyarországi átlagos óránkénti munkaerőköltség kevesebb mint egyharmada az ausztriainak. Csak a bolgár, a román és a litván munkaerő olcsóbb a magyarnál.

Tömeges tragédiákat okozhat a koronavírus a börtönökben

Qubit
-
  Tegnap 15:58 Tudomány

Az amerikai rabok között több COVID-19-cel megfertőzött beteget találtak, az epidemiológusok szerint a börtönökben megállíthatatlanul terjedhet el a kór, ráadásul ezeken a helyeken az ajánlott távolság megtartására sincs lehetőség. Az őrök és a fogvatartottak is aggódnak, a probléma az egész világon fennáll.