Találatok: 198 hír

Részleges holdfogyatkozás lesz ma este

A jelenséget Magyarországról is meg lehet figyelni este 10 órától - mondta Kiss László csillagász az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Csongrád megyére is kiterjesztették a munkaerőpiaci reformprogramot

Békés, Somogy, Baranya, valamint Csongrád megyére is kiterjesztette a kormány július 1-jétől a munkaügyi hivatalok hatékonyságát növelő reformprogramot, amely a foglalkoztatási osztályok és a munkaadók, illetve az álláskeresők közötti szorosabb együttműködésen alapul - közölte a Pénzügyminisztérium foglalkoztatáspolitikáért és…

Megválasztották Ursula von der Leyent: a baloldal nem támogatta, a jobboldal megszavazta

Orbán Viktor és V4-ek által is támogatott Ursula von der Leyent választotta meg az Európai Parlament többsége a következő öt évre az Európai Bizottság élére.

Több vállalkozás működik Vásárhelyen, mint tavaly

Promenad
-
  Tegnap 19:02 Megyei

Növekedtek az idén Hódmezővásárhely iparűzési adóbevételei. Ez annak köszönhető, hogy egyre több vállalkozó van a városban.

Szanyi Tibor már nem az MSZP alelnöke

Visszahívta MSZP-alelnöki tisztségéből a párt országos etikai és egyeztető bizottsága Szanyi Tibort - közölte a szocialista párt kedden az MTI-vel.

Élményekben gazdag tábor határon át

Az idei évben közös tábort szervez a zentai Történelmi Levéltár és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark. A tábor az Interreg-IPA CBC Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz kapcsolódó „Élő archívumok – A közös kulturális örökség ereklyéi” (HUSRB/1602/32/0218) c. pályázat keretében, az Európai Unió és a…

Tovább nőhet a sertéshús ára

Tovább nőhet a sertéshús és a belőle készülő készítmények ára az elkövetkező hónapokban, mivel a sertések felvásárlási ára szárnyal az afrikai sertéspestis miatt - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel.

Minden eddiginél szélesebb körben indul a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program

Promenad
-
  Tegnap 16:14 Színes

Idén minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezi meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a MAGOSZ a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot. A jótékonysági kezdeményezés célja, hogy a Kárpát-medence segítőkész magyar gazdái búzájuk egy részét nemzeti…

Üljön be Ön is Lázár János mellé a Lada Nivába! (videó)

Sokan jelezték felém, hogy szívesen kipróbálnák a Mezőhegyesi Ménesbirtok méltán “híres” autóját, a Lada Nivát! Most itt a lehetőség, hogy beüljenek mellém és közben beszélgessünk! – tette közzé Lázár János a Facebookon.

Keringési rendszeri betegségekben hal meg a legtöbb ember az unióban

Elsősorban szívrohamban vagy agyvérzésben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióban, a második leggyakoribb halálok a különféle rákos megbetegedés - írta keddi értékelésében az EU statisztikai hivatala (Eurostat).

Egy tucat migránst fogtak Szegeden

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

Hatályba lépett a sokat vitatott ukrán nyelvtörvény

Promenad
-
  Tegnap 13:14 Külföld

Hatályba lépett kedden a kisebbségek által bírált ukrán nyelvtörvény, amely előírja, hogy miden állampolgár köteles beszélni az ukránt mint állama hivatalos nyelvét.

Ez a Fidesz-KDNP 3 legfontosabb elvárása az Európai Bizottság új elnökétől

Az Európai Parlament Strasbourgan hallgatja meg az Európai Bizottság új elnökének jelölt Ursula Von Der Leyent. A vitában Deutsch Tamás szólalt fel az Európai Néppárt magyar delegációjának nevében.

Von der Leyen: többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében

Az Európai Unióban többet kell tenni az illegális bevándorlás csökkentése érdekében, küzdeni kell a szervezett bűnözői csoportok által működtetett embercsempészet ellen, védeni kell a menedékjogot, és támogatni kell a menekülteket például humanitárius folyosók kiépítésével - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöki…

Megint rongáltak a Damjanich utcai játszótéren – adományt kapott a Tiszta Szívvel a felújításra

Hatszámjegyű összeget adományozott a vásárhelyi Komplex Dance Stúdió a Tiszta Szívvel Egyesületnek, ami a Damjanich utcai játszótér helyreállítására fordítja a pénzt. Vannak ugyanis, akik szánt szándékkal tönkreteszik a kisgyermekek játékait a közterületeken.