Találatok: 180 hír

Újabb 15 rejtélyes, vásárhelyi haláleset látott napvilágot

Promenad
-
  Tegnap 20:04 Megyei

Péntek délután a Németh László Városi Könyvtárban bemutatták Herczeg Sándor legújabb könyvét, ami újabb 15 vásárhely bűntényt tár az olvasók elé.

Emmi: a baloldal ne riogasson, a magyar egészségügy felkészült!

Promenad
-
  Tegnap 19:30 Megyei

A baloldal hazug állításaival, riogatásával ellentétben, a magyar egészségügy felkészült a koronavírus-járvány második hullámának kezelésére - tartalmazza az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye.

A kormány nem hagyja cserben a turizmust, új támogatás jöhet

Az őszi határzárás után elérte eddigi történetének mélypontját, és soha nem tapasztalt pesszimizmus lett úrrá az előző években rekord forgalmakat, és például több rangos nemzetközi elismerést felmutató magyarországi turizmusban. Szeptember közepén viszont már látszik a fény az alagút végén, amelyre a szakmai szervezetek hívták fel a…

Belga vagy szerb csapat lehet a Fehérvár ellenfele az EL-ben

A belga Standard Liege vagy a szerb FK Vojvodina csapatával játszik idegenben a Mol Fehérvár FC a labdarúgó Európa-liga csoportkörébe kerülésért, amennyiben előzőleg túljut a Stade de Reims csapatán.

Az Európai Bizottság újabb megállapodást kötött oltóanyaggyártó cégekkel

Az Európai Bizottság pénteken újabb megállapodást kötött a Sanofi-GSK gyógyszercégekkel, 300 millió adag, hatékonynak ígérkező, koronavírus elleni oltóanyag felvásárlására.

Az EU 150 millió eurót biztosít az alapvető fontosságú egészségügyi termékek szállítására

Az Európai Unió 150 millió euró (mintegy 52,5 milliárd forint) összegű pénzügyi támogatást nyújt a tagállamoknak és az Egyesült Királyságnak az alapvető fontosságú orvosi termékek, felszerelések, az egészségügyi személyzet és a betegek európai szállításához - közölte az Európai Bizottság pénteken.

Hétfőtől életbe lépnek a már bejelentett, új védelmi intézkedések

Promenad
-
  Tegnap 15:42 Színes

Az országnak működnie kell, úgy, hogy közben fegyelmezetten, a szabályokat betartva védekezünk, ezért hétfőtől lépnek életbe az újabb, már bejelentett védelmi intézkedések - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ pénteken az MTI-vel. A részleteket a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletek tartalmazzák.

Díjátadót tartott a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete

Megtartotta a májusban, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott díszünnepségét a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete. Ilyenkor ismerjük el azok tevékenységét, akik áldozatos munkájukkal sokat tettek közösségünkért a maguk területén. A Szegeden megrendezett ünnepségen összesen 24-en vehették át a Vöröskereszt elismeréseit.

Szlovéniában újabb rekordot döntött, Horvátországban stagnál az új fertőzöttek száma

Szlovéniában újabb rekordot döntött, Horvátországban pedig stagnál az új koronavírussal fertőzöttek száma - derült ki a válságstábok pénteki jelentéséből.

Novák: minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készülök

Promenad
-
  Tegnap 14:06 Megyei

Minden idők legnagyobb otthonteremtési programjára készülök, az erről szóló javaslatot rövidesen a kormány elé terjesztem – jelentette be Novák Katalin az Országgyűlés népjóléti bizottságának pénteki ülésén.

Hollik: a baloldal ismét bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani a vírus elleni küzdelemben

Promenad
-
  Tegnap 13:27 Megyei

A baloldal újra és újra bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani a koronavírus elleni küzdelemben - mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Márki-Zay kontakt lehet, második tesztjére vár

Második tesztjére vár Vásárhely polgármestere, ugyanis egy koronavírus-fertőzöttel tartózkodott egy helyiségben.

Varga Mihály: a gazdaság újraindulása most a tét

Promenad
-
  Tegnap 12:31 Megyei

A gazdaság érdekében most az a legfontosabb, hogy a működőképesség fenntartása mellett a legtöbb ágazatban megtörténhessen az újraindulás - mondta a pénzügyminiszter az Integrál Élelmiszeripari és Kereskedelmi Zrt. Baromfifeldolgozó új vágóüzemének átadásán pénteken Kiskunfélegyházán.

Maszkot kapnak a 65 év felettiek Székkutason

A koronavírus második hulláma miatt kialakult helyzetre való tekintettel Székkutas Község Önkormányzata gondoskodik a településen élő idősebb korosztályról: 500 maszkot osztanak szét az idősek közt.

Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik húzóágazata

Az élelmiszer-szektorhoz tartozó vállalkozások a járványügyi veszélyhelyzetben is megállták a helyüket. Hogy az ágazat a jövőben is sikeres legyen, beruházásokra és fejlesztésekre van szükség, ezért az agrártárca támogatja a kistermelőket, illetve együttműködik a nagyvállalatokkal.