Találatok: 6 hír

Itt a Core, az ingyenes kódnélküli játékfejlesztő játék Unreal alapokon

Prog
-
 Tegnap 07:30InfotechEpic Games

Az Epic Games csütörtökön jelentette be, hogy boltjában mindenki számára elérhetővé vált a Manticore által készített Core játékfejlesztő platform. A közel egy év óta zárt körben tesztelt eszközkód írása nélkül, gyakorlatilag egy játékot képező környezetben teszi lehetővé saját játékok kidolgozását, terjesztését és értékesítését a felhasználók számá

Logica: SQL-gyilkos adatlekérdező nyelvet adott ki a Google

Prog
-
 21.04.15 08:00Infotech

A Google a hét elején egy olyan új programozási nyelv kiadását jelentette be, ami ha sikeres lesz, az SQL használatának drasztikus visszaszorulását jelentheti. A Logica egy logikai programozási nyelv, ami jelentős mértékben egyszerűsíti a nagy adathalmazokon végzett összetett lekérdezések megkonstruálását.

A jövő gyártásvégrehajtó rendszereit mutatja be az Accenture következő meetupja

Prog
-
 21.04.15 07:00Infotech

Jövő hétre újabb szakmai meetupot szervez az Accenture fejlesztők részére. A téma ezúttal a jövő, immár a felhővel is összekapcsolt gyártásvégrehajtó rendszerei (MES) lesznek.

Végre OpenCL 3.0 kompatibilisek lettek az Nvidia meghajtói

Prog
-
 21.04.13 07:00Infotech

Az Nvidia a héten örömmel jelentette be, hogy sokévnyi szünet és várakozás után végre sikerült egy jelentős előrelépést tennie videókártyái OpenCL támogatása terén. A cég által a közelmúltban kiadott új R465 meghajtó telepítő után ugyanis végre a szóban forgó adaptereken is használhatóvá válik az OpenCL 3.0 verziója.

Váratlanul durván emelkedni kezdett a FORTRAN népszerűsége

Prog
-
 21.04.12 08:00Infotech

Furcsa trendek látszanak megjelenni a programozási nyelvek területén napjainkban. Nem elég, hogy az IBM éppen most jelentette be egy, már letűntnek tartott nyelvhez, a COBOL-hoz készült új fordító kiadását, de kiderült, hogy egy másik, szintén elavultnak tartott társa, a FORTRAN népszerűsége is rakéta módjára lőtt ki a közelmúltban.

Hazai kézből a világpiacra – Pillantson be a robotikai fejlesztések kulisszái mögé!

[OnRobot] Néhány évvel ezelőtt két egyetemi mérnök kifejlesztett egy szenzort, ami napjainkban is világújdonságnak számít a robotikában. Az egyetemi kutatásból előbb szabadalmaztatott ipari innováció, majd egy sikeres nemzetközi cég terméke lett. A felvásárló dán vállalat, az OnRobot a magyar szaktudásra építve nem csak hogy megőrizte,…