Találatok: 137 hír

Megtudtuk a német kormánytól, mit gondol Orbán Viktor vétójáról

A német kormány egyik szóvivője a Privátbankár.hu-nak megerősítette: Angela Merkel szerint az ősszel elfogadott jogállamisági mechanizmus nagyon jó kompromisszum. A magyar és a lengyel kormány múlt héten a mechanizmus miatt vétózta meg az uniós költségvetési csomagot, és továbbra is elutasítja azt.

Operatív törzs: ne vegyünk csalóktól koronavírus-gyógyszereket!

A mai tájékoztatón szó esett arról, hogy 10 napra bezártak egy üzletet Tatabányán, mert sem az alkalmazottak, sem a tulajdonos nem viselt maszkot.

Jön végre az elektromos népautó?

Szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, itthon a Richter és a Mol tud emelkedni. A Ford és a Volkswagen is új elektromos modellt tervez, az utóbbi valóságos népautó lehet 20 ezer eurós kezdő árával. Az Apple és a Foxconn elköltözteti a gyártást Kínából, a Tesla viszont újabb gyárat kezd építeni ugyanott.

Vírusválság: újabb gigahitelt vesz fel a német állam

A 180 milliárd eurós hitel a második legnagyobb kölcsön a köztársaság történetében. A legnagyobbat szintén a vírusválság miatt vette fel a német állam. 

Covid-hatás: ismét rengeteg magyar kivonult a munkaerőpiacról

Miközben csökkent a munkanélküliek száma szeptemberhez képest, addig a foglalkoztatottak is kevesebben lettek. Ez pedig csak egy dolgot jelenthet.

Koronavírus itthon: megdőlt a napi halálozási rekord

Mára virradóra 135-en hunytak el itthon a Covid-19-el összefüggésben.

Hazai síszezon: az osztrák mintát követjük itt is

Lassan itt a magyarországi síszezon, a pályáinknál pedig ugyanazok a korlátozások várhatók, mint amiket a nyugati szomszédaink alkalmaztak a sajátjaikon.

Orbán Viktor: 8-10 nap múlva döntünk a karácsonyi szabályokról

Az uniós viták mellett a szokásos péntek reggeli rádióinterjú másik nagy témája a koronavírus-járvány hazai helyzete volt.

Ismét súlyos milliárdokat költött el a kormány egyetlen határozattal

Újabb jelentős összeg átcsoportosításáról szóló kormányhatározat jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben. 

Gyengén muzsikál Habony Árpád és Rogán Antal grúz barátainak vállalkozása

A két éve alapított MikroCredit Zrt. több mint 1,2 milliárd forintos negatív eredményt ért el 2019-ben, ez még a 2018-asnál is 200 millióval nagyobb. Miközben a tulajdonosok folyamatosan kölcsönöket és tőkét pumpálnak a társaságba, az Union Vienna Insurance Group függő közvetítője lett, hogy hitelfedezeti biztosítás nyújtásával csökkentse a…

30 ezer autót hív vissza a Mercedes, alulteljesített a Mol

A hálaadás-nap és a fekete péntek a szokásosnál visszafogottabb ugyan, de így is komoly következményekkel járhat a kiskereskedelemben és a vírus terjedésében. Az európai indexek és a BUX nyugodtak voltak, Pesten a Mol húzta vissza a mutatót. Károsanyag-kibocsátásuk miatt hívja vissza járműveit a Mercedes.

Eladta szlovák leánybankját az OTP

Lezárult a tranzakció, az OTP Banka Slovensko részvényeinek 99,44 százaléka a belgiumi székhelyű KBC Csoport tulajdonába került.  

Még a járvány is növelheti a korrupciós kockázatokat

Éppen ezért minden korábbinál időszerűbb a társadalmi összefogás a közélet tisztaságáért – szögezték le Magyarország állami szerveinek vezetői a IX. Integritás Kerekasztalon.

Egyre gyűlnek a viharfellegek az AstraZeneca-féle Covid-vakcina körül

Az oltóanyag hatékonyságának bejelentése óta kiderült, hogy a szérum adagolásánál hibát vétettek, és csak ennek a véletlennek köszönhetően mérhettek 90 százalék körüli eredményességet az egyik al-tesztcsoportnál. A tesztalanyok többsége az eredetileg szándékolt dózist kapta, az viszont jelentősen gyengébb eredményeket produkált. A…