Találatok: 176 hír

Olaszországban már nem csak pörkölik, de termesztik is a kávét

Privátbankár
-
  Tegnap 20:17 Gazdaság

A globális klímaváltozás miatt 2050-re a kávétermesztésre alkalmas helyek a trópusi területeken a jelenlegi felére csökkenhetnek, ezért Kaliforniában, Ausztráliában és Szaúd-Arábiában, de még Olaszországban is, mely országok amúgy kívül esnek a hagyományos kávétermesztési övezeten, már próbálkoznak a kávébab meghonosításával.

Uniós vizsgálat készül a gödi Samsung állami támogatása ügyében

Az Európai Bizottság vizsgálatot indít a Samsung magyarországi üzeme számára javasolt állami támogatás ügyében.

Úgy tűnik, mégsem akkora Trump alkuja, mint ahogy mondja

Privátbankár
-
  Tegnap 18:55 Pénzügy

Több szakértő is úgy látja, hogy az amerikai elnök megint kicsit túltolta a tervezett kereskedelmi megállapodás kapcsán a kommunikációt. Ha a Washington és Peking között létrejön valóban egy megállapodás, akkor részletek ismeretében érdemes a befektetőknek venniük, vagy eladniuk.

Ha munkád van, tovább élsz

A munkanélküliség megduplázza az elhalálozás kockázatát, az alacsony fizetés pedig súlyos veszélyeztető tényező – áll egy németországi kutatásban.

Tüntetők blokkolják a barcelonai repteret

Tüntetők akadályozzák a barcelonai El Prat repülőtér elérését, hogy így tiltakozzanak a spanyol legfelsőbb bíróság hétfői, katalán függetlenségi vezetőkkel szemben hozott ítélete ellen.

Most kell csak felgyűrni az ingujjakat

Nekem a sorsom az, hogy a következő öt évben Budapest főpolgármestere legyek – jelentette ki tegnap éjjel kissé drámai felhanggal Karácsony Gergely összellenzéki főpolgármester győzelmi beszédében. Majd rögtön hozzá is tette: a kampány véget ért, most a munka következik.

Matolcsy 10 pontja, benne a Budapest-megújítási program

A Szégyenfoltok eltüntetése című, a Növekedés.hu-n megjelent írásában a jegybankelnök tíz pontban foglalja össze a tennivalókat. A tizedik pont érdekes módon Budapesttel foglalkozik „Ne hagyjuk, hogy a főváros fejlődése megakadjon!” címmel.

Újraszámlálást kezdeményez a győri ellenzék

Borkai és Glázer között mindössze 641 szavazatnyi különbség volt, míg az érvénytelen szavazatok száma 1381.

Újabb nemzetközi elfogatóparancs a volt katalán elnök ellen

Carles Puigdemont ellen a spanyol legfelsőbb bíróság azután hozta meg a döntést, hogy előtte kilenc katalán függetlenségi vezetőt ítéltek maratoni hosszúságú börtönbüntetésre.

Lázár János: csak az egyik szemünk nevethet

Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter nyert vasárnap, így Lázár János városa maradt ellenzéki irányítás alatt. A fideszes országgyűlési képviselő csak hétfő délután kommentálta Facebook-oldalán a vasárnapi eredményt.

Idehaza is fontos dátum október 31-e

Mondhatni, magától értetődő, hogy pont a Takarékossági Világnapon zárul le a takarékok integrációja. Az már kevésbé logikus, hogy ugyaneddig a napig kell a pénzintézeti ügyfeleknek egyeztetniük az adataikat a szolgáltatójukkal. Hol tartunk most ezekben az ügyekben? – ezek foglalkoztatták kollégánkat hétfő reggel. No meg az, hogy hány cég…

A nap képe: csinos nőt fogadott Macron az elnöki palotában

Privátbankár
-
  Tegnap 15:10 Gazdaság

Aki egyébként az Európai Bizottság jövendőbeli elnöke.

EU-s fegyverembargó Törökországgal szemben

Az Európai Unió tagállamai megállapodtak abban, hogy egyetlen ország sem szállít fegyvereket Törökországnak.

A benzin ára csökken, a dízelé nő szerdától

Szerdától eltérően változik a benzin és a gázolaj ára a hazai kutakon.

Programot hirdetett a régi-új brit kormány

A brit kormány szabadkereskedelmi kapcsolatrendszert kíván kialakítani az EU-val a Brexit után, és törvényt alkot az Egyesült Királyságban élő külföldi EU-állampolgárok jogosultságainak biztosításáról.