Találatok: 104 hír

Összeakaszkodik-e Trump és Thunberg, a madárinfluenza miatt drágul a hús?

Több aktuális téma is szóba került a Trend FM Reggeli monitor című műsorában, ahol kollégánk Király Béla volt a szakértő. Terítékre került, hogy a múlt héten ismertté vált madárinfluenzás eseteknek milyen következménye lehet a fogyasztók esetében, ahogy arról is volt szó, hogy az amerikai-kínai egyezmény aláírását követően mire készülhet…

Már 3,3 millió forint az átlagfizetés az NBI-ben

Az elmúlt néhány évben olyan ütemben növekedtek a focista fizetések idehaza, hogy azok megfelelnek a régiós szintnek. Sőt, könnyen előfordulhat, hogy 2019-ben már a top20 európai klubok táborát fogja gyarapítani Magyarország a bérkiadások alapján.

A nap képe: melankolikus fotó a szomorúság világnapján

Ma van a Blue Monday, január harmadik hétfője, ami állítólag az év legdepressziósabb napja.

Orbán Viktor Indonéziába utazik

A miniszterelnök a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) tanácskozásán vesz részt a hét közepén.

Kiállt a palesztinok mellett egy vezető uniós politikus

Az Európai Uniónak erős jelzést kell küldenie a kétállami megoldás érdekében az izraeli-palesztin konfliktusban, jelentette ki Jean Asselborn Brüsszelben. A luxemburgi külügyminiszter szerint a palesztinoknak is joguk van saját államra, ezt azonban fizikailag is ellehetetleníti az izraeli telepes-politika. Brüsszel és a Trump-kormány ebben a…

Kína is hadat üzen az egyszer használatos műanyagoknak

A nejlonzacskókra és a szívószálakra is nemet mondanak. 2020 végére minden nagyvárosban életbe lép a tilalom, 2022-re pedig a kisebb városaikban is.

Nem szűnik a nyomás a forinton, 338 lesz a teteje vagy 340?

A forint történelmi mélypontját teszteli, fillérekre van az eddigi rekordtól. A brókercégek inkább a gyengülő trend folytatását valószínűsítik. Az OTP végre életjeleket mutat. A részvénypiacok eléggé csendesek, de a héten még nagy események készülnek.

Még tovább bírt drágulni a budapesti albérletpiac

A fővárosban 10, a megyeszékhelyeken pedig 11 százalékos volt az éves növekedés üteme. Évtizedes távlatban a magyarországi bérleti díjak emelkedése nemzetközi szinten is kiugró: több mint 60 százalékkal nőttek 2007 és 2019 között.

Putyin Izraelben – az USA Irán elleni nukleáris válaszcsapást szimulált

Az új izraeli védelmi miniszter elkötelezett abban, hogy teljesen véget vessen az iráni katonai jelenlétnek Szíriában. Az USA 2016-ban szimulálta a nukleáris válaszcsapást arra az esetre, ha Irán elsüllyesztene egy amerikai anyahajót, vagy vegyi fegyvert használna az amerikai csapatok ellen. Káncz Csaba jegyzete.

Az Axiom Alapkezelő alapja is beköszönt a legjobbak között

Interjú Schuszter Péterrel az Axiom Alapkezelő vezérigazgatójával és Koncz Péterrel az Axiom Alapkezelő vezető portfolió managerével

Máris kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját

Andrew Peek tavaly novemberben kezdett ebben a pozícióban, most biztonsági vizsgálat folyik ellene.

Egyre többen adják ingatlanozásra a fejüket

Dübörög a lakáspiac, szóval nem is csoda.

Metánkibocsátás: nyerésre áll az amerikai energialobbi

A légkörben a metánszint 2007 óta folyamatosan emelkedik, ráadásul olyan okok miatt, amelyek a mai napig nem teljesen tisztázottak. A New York Times mostani felfedezése abba az irányba mutat, hogy az amerikai földgázipar komolyan ludas lehet ebben a történetben.

Ilyen cége még nem volt Mészáros Lőrincnek - alapított is egyet

Eddig inkább cégek felvásárlásával bővült a felcsúti milliárdos birodalma, most azonban inkább teljesen újakat hoz létre. A jelek szerint 2020-at a legrégebbi cégeinek bővítésével indítja.