Találatok: 140 hír

Az arany vásárlását javasolja egy liechtensteini tanulmány

A 350 oldalas jelentés hitelesen érvel az arany, mint befektetési eszköz mellett. A monetáris politika normalizációja világszerte lekerült az asztalról, miközben a történelem folyamán békeidőben még soha nem nőttek olyan ütemben az adósságok, mint idén. Káncz Csaba jegyzete.

Begurult Trump: megszakítja a kapcsolatokat a WHO-val

Az Egyesült Államok szakít az Egészségügyi Világszervezettel, visszavonja Hongkong különleges kereskedelmi státusát, és felfüggeszti a kínai állampolgárok amerikai beutazásának engedélyezését.

Zuhan a gazdaság, ki tudja, hol áll meg – A hét videója

Privátbankár
-
  Tegnap 20:11 Gazdaság

Egyre több gazdasági adat mutat abba az irányba, hogy a korábban vártnál mélyebb recesszió sújthatja a világgazdaságot, és emiatt a kilábalás is lassabb lehet a korábban reméltnél. Kollégánk összegzi az utóbbi napok gazdasági adatait és az abból leszűrhető következtetéseket.

Hivatalos: bevette Debrecent a BMW

Privátbankár
-
  Tegnap 19:59 CégvilágBMW

A BMW Group átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan tulajdonjogát megszerezte.

Nem lesz itt semmiféle V alakú kilábalás?

A tőzsdék hangulata ma rossz, bár az amerikai technológiai papírok nagy átlagban tudtak egy kicsit emelkedni. A piacok arra várnak, mit talál ki Donald Trump elnök Kína megzabolázására, és ez mennyiben fogja érinteni a gazdaságot, a részvényeket. A BUX index is a többi európai mutatóhoz hasonlóan esett az OTP vezetésével, de a forint…

Történelmi nap: alapjövedelmet igényelhetnek a spanyolok június közepétől

A koronavírus-járvány súlyosbította a szegények helyzetét, ezért felgyorsították az alapjövedelem bevezetését.

Három cégéből 20 milliárdos osztalék hullott Mészáros Lőrinc ölébe

A felcsúti polgármester három nagyobb építő- és vasútipari cége hozta a kötelezőt. Sőt, a zászlóshajónak is tekinthető Mészáros és Mészáros Kft. még várakozáson felül is teljesített.

Változásokat jelentettek be a bértámogatási programnál

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatójára visszatért Müller Cecília országos tisztifőorvos, az ITM államtitkára pedig a bértámogatási program kisebb kiigazításáról árult el részleteket.

Trump mai sajtótájékoztatójától reszketnek a tőzsdék

Privátbankár
-
  Tegnap 12:02 Pénzügy

Rossz ma a hangulat a világ tőzsdéin, sokan attól tartanak, hogy az amerikai-kínai viszony nagyon elmérgesedik, és új kereskedelmi háborúba torkollik. A gazdasági adatok vegyesek voltak, de a vállalati szektorból leépítésekről, termelés-csökkentésről, szolgáltatások törléséről jöttek hírek. Az OTP húzza le a BUX-ot, de még bőven tízezer felett jár.

1,658 milliárd euró volt a szolgáltatások külkereskedelmének többlete az első negyedévben

Privátbankár
-
  Tegnap 10:44 Gazdaság

A szolgáltatások euróban számított exportja 6,9 százalékkal, importja 3,9 százalékkal csökkent egy év alatt.

Új rendelet élesedett, koncertezhet hétvégén a Tankcsapda

A kormány áldását adta arra, hogy péntektől vasárnapig autós könnyűzenei koncerteket lehet tartani.

Így nőtt a magyar gazdaság az első negyedévben

A statisztikai hivatal második becslése megerősítette az elsőként közölt, 2 százalékos, szezonálisan és naptárhatással kiigazított növekedést.

Hirtelen megugrott a koronavírusos halálesetek száma Moszkvában

Az orosz fővárosban több mint kétszer annyian haltak meg koronavírus miatt áprilisban, mint eddig gondolták. A járvány lakosságszámra vetített halálozási rátája Belgiumban a legmagasabb a világon.