Találatok: 388 hír

Elkezdett szaporodni Magyarországon a veszélyes szúnyogfaj - A kutatók a lakosság segítségét kérik

A lakosság segítségét kérik ökológuskutatók több megyében a tigrisszúnyogok szaporodásának feltérképezéséhez, hogy célzottan monitorozni tudják őket és szűrni vírusokra. Ezen információk alapján hozhatják meg az illetékesek a döntést a gyérítési programról.

Merkely Béla elmondta, mit kell tenni a veszélyeztetett emberekkel, ha jön a koronavírus második hulláma

A koronavírus-járvány második hulláma jó eséllyel enyhébb lehet, mint az első, hiszen a kutatók már jobban ismerik a vírust. Ugyanakkor ehhez szükség van a lakosság józan óvatosságára is – mondta a Heteknek adott interjújában Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora.

Védi a gazdaságot a kormány: két nap alatt óriási összeget szórt ki a költségvetésből

Portfolio
-
  Ma 18:19 Gazdaság

Az elmúlt napokban két olyan kormányhatározat is megjelent, amelyekkel a kormány összesen 155 milliárd forintot csoportosított át a gazdaságvédelmi alap terhére. Ezzel már a teljes költés 1400 milliárd forint felett jár.

Ezek az új épületek dobják fel az adott környék értékét és Budapest arculatát

A járvány kitörésekor talán azt hittük, hogy ebben az évben nagyon sok projekt és építkezés leáll, erre azonban rácáfoltak az irodafejlesztők: 106 ezer négyzetméternyi irodaterület készülhet még ebben az évben, amennyiben senki nem ütemezi át a projektjét 2021 elejére. Nézzük hát hol, és milyen irodaházak épülnek most Budapesten!

Különleges tervvel készülnek az iskolakezdésre a szomszédban

Portfolio
-
  Ma 17:09 Gazdaság

Szeptember 14-én kezdődik az iskola Romániában és már össze is állt, hogyan indulhat újra az élet az oktatási intézményekben. Az adott településen jegyzett új fertőzöttek száma alapján zöld, sárga vagy vörös forgatókönyv lép majd érvénybe.

Svédország többé már nem kirívó koronavírus-eset - Mi történt?

Portfolio
-
  Ma 16:51 Gazdaság

Svédország már nem annyira kirívó a koronavírus-helyzet tekintetében, mint korábban. A skandináv országnál már vannak olyan helyek Európában, ahol kevésbé korlátozzák az életet és már a halálesetek tekintetében sem áll az élen - írja a Financial Times.

Mi ütött Elon Muskba? Botrányok egész sorozatát ontja az internetre

Portfolio
-
  Ma 15:22 Gazdaság

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX milliárdos vezérigazgatója saját bevallása szerint is „mindig is őrült volt Twitteren,” de valahogy az elmúlt néhány hónapban sikerült kifejezetten nagy vihart kavarnia a közösségi platformon tett kijelentéseivel. Musk Twitter-aktivitása a befektetői közt, illetve egészségügyi, felügyeleti és politikai oldalon is felk

Koronavírus: 3 belga tengerparti város is kitiltotta az egy napra érkező strandolókat

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében a belga tengerpart három népszerű városa, Oostende, Knokke és Blankenberge vezetése úgy döntött, hogy vasárnaptól nem engedi területére lépni az egy napra érkező fürdőzőket - közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió internetes oldalán vasárnap.

Változásokra készülhetnek az autósok Budapest belvárosában: parkolási lehetőségek szűnnek meg, sebességkorlátozá…

A Fővárosi Önkormányzat Belső-Erzsébetvárosban a Budapesti Közlekedési Központ, valamint a VI. és a VII. kerületi önkormányzatok közreműködésével augusztusban ideiglenes forgalmi rendet vezet be a forgalomcsillapítási mintaprojekt részeként. A három hónapos tesztidőszak keretein belül több helyen parkolási korlátozásokkal, a…

Beváltotta fenyegetését Trump, újabb rendeleteket írt alá

A gazdasági helyzet kezelésére négy rendeletet írt alá Donald Trump amerikai elnök szombaton, beváltva azt a fenyegetését, hogy saját hatáskörében cselekszik, ha a kongresszus nem fogadja el koronavírus-járvány által megtépázott gazdaság ösztönzését célzó új csomagtervet.

Ennél melegebb már nem lesz idén nyáron Magyarországon - Állítják szakértők

Az idei nyár eddigi legmagasabb hőmérsékletét, 36,7 Celsius-fokot mérték szombaton Budakalászon, a szakemberek szerint valószínűleg ez lesz az idei hőmérsékleti csúcs.

Koronavírus-válság: álomszerű V-alakot vár Olaszország

Portfolio
-
  Ma 11:37 Gazdaság

Olaszország a 3. negyedévben közel 15%-os gazdasági növekedést fog produkálni - nyilatkozta Roberto Gualtieri pénzügyminiszter. Amennyiben a várakozás bejön, a koronavírus által egyik legnagyobb mértékben sújtott európai gazdaság gyorsan ledolgozza a járvány sokkját.

Aggasztó jóslat érkezett: lehet, hogy soha nem lesz igazán hatékony vakcina a koronavírus ellen

Portfolio
-
  Ma 11:32 Gazdaság

Anthony Fauci, a Fehér Ház járványügyi főtanácsadója szerint kicsi az esély arra, hogy sikerül egy olyan nagymértékben hatékony vakcinát előállítani a koronavírusra, ami legalább 98 százalékos garanciát nyújt a fertőzés ellen.

Megmutatjuk, amit kevesen értenek: tulajdonképpen kik irányítják az EU-t?

Portfolio
-
  Ma 11:00 Gazdaság

A koronavírus-válság kapcsán a közvélemény fókuszába került az Európai Unió és annak válságkezelési eszközei. Több kritika érte az EU-t a lassú reakció miatt, a valóban kicsit késve meghozott döntéseit viszont esszenciális jelentőségűnek tekinthetjük. Az intézkedések nem véletlenül születtek meg ilyen lassan, és az sem meglepő, hogy végül…

Nem csak a Microsoft, a Twitter is szemet vetett a TikTokra

Nem csak a Microsoft, de a Twitter is megkörnyékezte a TikTok anyavállalatát, a ByteDance-t felvásárlás céljából, a Twitter szintén a videómegosztó amerikai tevékenységei iránt érdeklődik – írja a Reuters az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva. Szakértők szerint azonban kérdéses, hogy a Twitter miből finanszírozna egy ekkora akvizíciót.