Találatok: 309 hír

Putyin ellenzi a korlátlan elnöki ciklust

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette szombaton, hogy ellenzi azt az elképzelést, hogy az ország vezetője korlátlan ideig maradhasson tisztségben, ahogyan az egykor a Szovjetunióban volt.

Kipróbált fegyveréhez nyúlna Németország, hogy megmentse az autóipari dolgozók munkahelyeit

Portfolio
-
  Tegnap 19:20 Gazdaság

Az elmúlt hónapokban sokat lehetett hallani arról, hogy a globális autópiac lassulása, az elektromos autók előretörése és az új technológiákra történő átállás miatt rengeteg munkahely szűnhet meg a német autóiparban. A probléma nagyságát jól mutatja, hogy a héten sor került egy találkozóra a német kormány, valamint az ország vezető autóipari…

Idén is fizeti a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgáját

Portfolio
-
  Tegnap 18:05 Gazdaság

Idén is biztosítja a kormány a  35 év alatti fiatalok nyelvvizsgadíjához szükséges támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Mintegy 100 embert rúg ki a nagybank, főként Európában

Nagyjából 100, elsősorban részvénypiaci területen dolgozó embert rúg ki az HSBC, a kirúgások zöme európai munkahelyeket érint majd – számol be a hírről az ügyre rálátó forrásokra hivatkozva a Reuters.

Jöhet a négynapos munkahét? - Van olyan magyar cég, ahol már bevezették

Portfolio
-
  Tegnap 16:00 Gazdaság

Két évvel ezelőtt Pócsik László, egy hernádi autórestauráló-műhely ügyvezetője úgy gondolta, megérett a helyzet arra, hogy bevezesse a négynapos munkahetet. A miértre prózai a válasz: Hernád Kecskemét és Budapest között fekszik félúton, mind a két településnek jelentős munkaerő-elszívó hatása van. „A kkv-szektor nehezen tud versenyezni egy…

Hová tűnik az emberek pénze, amikor beüt a válság?

Portfolio
-
  Tegnap 13:20 Gazdaság

Rendszeresen visszatérő kérdés, hogy mégis hová tűnik az a temérdek pénzügyi vagyon, amit az emberek elvesztenek a válságok során, ki nyeri azt meg? A kérdésben rejlő félreértés abból ered, hogy azt gondoljuk, mindig van egy nyertes a piacon: ha valaki rosszul jár egy ügylettel, akkor azon a másik biztosan nyer. De a valóság ennél…

Csődhullám söpör végig Európa égboltján - Egymás után hullanak el a légitársaságok

Portfolio
-
  Tegnap 11:50 Gazdaság

Több európai légitársaság is nehéz helyzetbe jutott az elmúlt években, a kormányok igyekeznek megfékezni a csődöket, kevés sikerrel. Legutóbb a Flybe került a csőd szélére, a brit kormányzat mindent megtesz azért, hogy elkerüljék a légitársaság összeomlását, ennek azonban a versenytársak nem örülnek.

Varga Mihály: még háromszázezer embert be lehet vonni a magyar munkaerőpiacra

A kormány újabb szerkezetátalakító, beruházás- és foglalkoztatás-ösztönző, adócsökkentő, az otthonteremtést és a lakásfelújításokat támogató lépésekre készül – mondta el Varga Mihály a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A pénzügyminiszter elárulta azt is, hogy óvatosan optimista várakozásai szerint, a tavalyihoz hasonlóan az idei is jó éve lesz…

Gondoltad volna, hogy van már biztosítás UFO-támadásra, Krisztus eljövetelére és viccekre is?

Portfolio
-
  Tegnap 10:20 Pénzügy

Bármikor adódhat egy váratlan, tragikus esemény, amikor jól jön, ha az embernek van biztosítása, de vajon ki gondolná, hogy néhány biztosító nyújt fedezetet szellemjárásra, UFO-támadásra és Krisztus második eljövetelére is? Pedig láthatóan van ilyen termékekre lakossági igény: csak az UFO-któl több mint 30 ezer ember retteg annyira, hogy…

A kormány emeli a kormányhivatali dolgozók bérét

Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban - közölte a Miniszterelnökség.

Gigantikus városfejlesztési projekt indul a magyarok kedvenc nyaralóhelyén

Portfolio
-
  Tegnap 09:25 Gazdaság

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank is beszáll a legnagyobb görögországi városfejlesztési projektbe. A korábbi athéni repülőtér területére tervezett 6,2 négyzetkilométeres fejlesztés keretében új lakó, kereskedelmi és turisztikai negyedet hoznának létre, összesen 8 milliárd euróból.

Kiszámolták, mekkora hatása volt a McDonald'snak a magyar GDP-re

A KPMG hatástanulmánya szerint a magyarországi McDonald's teljes GDP-hatása 2014 és 2018 között elérte a 153,4 milliárd forintot. Különböző adók és járulékok formájában 2009 és 2018 között a vállalat és franchise partnerei 82,6 milliárd forintot fizettek be a magyar államháztartásba, miközben több mint 27 milliárd forint értékben végeztek…

Londonban hatalmas bulit csapnak a Brexit napján

Fényjátékokkal, London belvárosának fellobogózásával és külön erre az alkalomra tervezett pénzérme kibocsátásával készül a brit kormány a Brexitre, vagyis az Egyesült Királyság EU-tagságának két hét múlva esedékes megszűnésére.

Újabb szoftverhibát találtak a Boeing 737 MAX gépeken

Portfolio
-
  Tegnap 08:20 Külföld

Újabb szoftverhibát talált a Boeing vállalat a 737 MAX típusú gépein, amelyeket tavaly márciusban kivontak átmenetileg forgalomból két ilyen utasszállító katasztrófája után.

Bérleti díjak és lakásárak az EU-ban: hol járnak jól a bérlők és hol a befektetők?

Portfolio
-
  Tegnap 07:45 Gazdaság

A lakásárak és a bérleti díjak összefüggésében közölt elemzést az Eurostat, ami megmutatja, hogy az egyes országokban a 2007 és 2019 harmadik negyedéve közötti 12 év során hogyan alakultak egymáshoz képest a lakásárak és a bérleti díjak.