Találatok: 95 hír

Európai régiók: ki jött ki a válságból a legjobban?

Közép-Európa, valamint Európa keleti és délkeleti régiói gazdaságilag sokkal jobban át tudták vészelni a koronavírus-válságot mint Nyugat-Európa a bécsi WIIW gazdaságkutató intézet tanulmánya szerint.

Hatékonyabbak a vakcinák, mint a gyártók ígérték – miről volt szó a mai Kormányinfón?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a járványhelyzetről és a kormánydöntésekről szokásos Kormányinfóján számolt be. 

Gépjárműadó: ma lejár a határidő a szankciómentes befizetésre

Az idei év rendkívüli abban az értelemben is, hogy változtak egyes adózási határidők is, így egy hónap haladékot kaptak a gépjármű-tulajdonosok.

Amíg ön aludt, milliárdokat csoportosított át a kormány

A "szokásos" átcsoportosítás mellett ezúttal egy korábbi költségvetési átrendezés újrarendezéséról is döntött a kormány.

Indul az új program: a közfoglalkoztatottak kérhetnek támogatást

Akár meg is háromszorozhatják eddigi keresetüket a Gazdaságvédelmi Alap forrásaiból csütörtökön induló "Közfoglalkoztatásból versenyszférába" program résztvevői - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára az ITM közleménye szerint.

Koronavírus: meghalt 256 beteg

Ezúttal 5307 új fertőzöttet találtak.

Milyen könnyítésekkel élhetnek most a bajba került vállalkozások?

Áprilisban is érvényben marad több, a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozásokra vonatkozó kedvezmény.

Koronavírus: milyen kérdések tartják lázban a magyarokat?

A legtöbben a Szputnyik V oltás esetleges mellékhatásaira kerestek rá az utóbbi hetekben az interneten, a kínai vakcina iránti általános érdeklődés viszont lanyhult a februári hullám után.

Fontos bejelentést tett Orbán Viktor

A miniszterelnök Facebookon tett bejelentést az újraindítás következő szakaszáról.

Közös kilábalási stratégián dolgozik a BKIK és a fővárosi önkormányzat

Közös fővárosi gazdasági kilábalási stratégián dolgozik együtt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a fővárosi önkormányzat - jelentették be a szervezetek vezetői a KKVHÁZ Zrt. és a BKIK közös online konferenciáján.

Még mindig nagy az igény a bértámogatásra – ennyit már kifizettek

Újabb számokat közölt az ITM a bértámogatásról.

Késik, de nem marad el: mikor érkezik a boltokba spárgatermés?

Idén később kerül a boltokba a magyar spárga, de a héten már jelentős mennyiségre számíthatnak a vásárlók – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Méretes kölcsönökből finanszírozná az EU a helyreállítási alapot

Az Európai Bizottság évente átlagosan 150 milliárd euró kölcsönt venne fel a tőkepiacokról 2026-ig, a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságot ellensúlyozni hivatott Next Generation EU (NGEU) néven meghirdetett 750 milliárd eurós helyreállítási alap finanszírozásához - jelentette be sajtótájékoztatóján a brüsszeli testület.

Miről beszélt az operatív törzs szerdán? Részletek

Külföldről való hazatéréskor nem elég a védettségi igazolvány, második negatív PCR-tesztre is szükség van a hazatérés után - közölte az operatív törzs szerdán.

Szijjártó bejelentette: most erre ad 30 milliárdot a kormány

Újabb 30 milliárd forintos keretösszeggel folytatja a kormány a versenyképesség növeléséhez szükséges programot - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.