Találatok: 27 hír

Első a tető, aztán az ablak – így hőszigetelünk mi

Piac és Profit
-
  Tegnap 18:35 Tudomány

Friss felmérés szerint a hőszigetelő anyagok között a polisztirol és a kőzetgyapot a legnépszerűbb, legtöbben a tető és a homlokzat szigetelésére áldoztak vagy áldoznának, és egyre többen kacsintgatnak a megújuló energiaforrások felé.

Horizont 2020 – Horizont Európa Fórum és értékelői workshop a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalba…

Piac és Profit
-
  Tegnap 17:20 Gazdaság

Mit tartogat még a Horizont 2020? Hogyan készülhetünk fel a következő kutatási és innovációs keretprogram pályázataira? A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2019. július 4-én értékelői workshoppal kiegészített újabb szakmai fórumot szervez, amelynek célja, hogy bemutassa, hogyan válhatnak sikeresebbé a magyarországi…

Így lehet még jobb a munkateljesítmény

A virtuális valóság a fehér gallérosok munkáját segítheti a jövőben, miközben az Y és X generáció esetében a munkáltatóknak meg kell barátkozniuk a munkakörnyezet játékosításával, azaz a gamificationnal is.

A vagyonvédelem a legfertőzöttebb iparág

Piac és Profit
-
  Tegnap 10:35 Gazdaság

Egy nemrég napvilágot látott NAV tájékoztató tételes listát ad azon körülményekről, amelyekből arra lehet következtetni, hogy egy vagyonvédelmi cég áfacsalásban vesz részt. 

Az állami támogatás mellett lakáshitelre is szükség van

Bővülnek az állami támogatások, még többen vennének lakást, de a többségnek hitelre is szükségük lesz. A lakáshitel-igénylést tervezők többsége tudatosan választ, 71 százalékuk összevetné egymással a bankok ajánlatait.

Jó világ jöhet a vállalkozásokra

Globálisan megnőtt a vállalati kötvénypiac jelentősége, a nettó kibocsátás mértékében és a kibocsátó vállalatok számában is. Itthon is teljesen átalakíthatja a cégek forrásbevonási szerkezetét a Magyar Nemzeti Bank 2019. július 1-jén induló Növekedési Kötvényprogramja.

Így lehet megkerülni a Google szabályozását

Az ESET szakemberei olyan hamis kriptovaluta alkalmazásokat fedeztek fel, amelyek eddig még nem látott technikával játsszák ki az SMS-alapú kétfaktoros azonosítást (2FA), megkerülve a Google nemrégiben életbelépett korlátozásait.

Veszélyes is lehet az Instagramon cukiskodni

Piac és Profit
-
  19.06.23 07:30 Infotech

A Facebook mellett, vagy talán már azt maga mögött hagyva pörög az Instagram, a világ egyik legnagyobb képmegosztó közösségi média felülete. A celebeknek már szinte kötelező a jelenlét, de nem csak ők akarják megmutatni magukat a világnak. Nincs ezzel baj addig, míg csak olyan kép tárul a világ szeme elé, melyhez az érintett is…

Van visszaút a munkához

Piac és Profit
-
  19.06.22 15:38 Gazdaság

Több éves kihagyás után is van visszaút a munkához: kismamák, karrierváltók is csatlakoztak a „Return to Work” programhoz. ennek célja, hogy olyan álláskeresőknek segítsen, akik legalább 2 év kihagyás után szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra.

Teljes a bizonytalanság a tao körül

Piac és Profit
-
  19.06.22 07:30 Gazdaság

A jövő évi adócsomagban eltörlésre kerül a Társasági adó (tao) feltöltési kötelezettsége, amelynek kapcsán felmerül az abból való támogatás lehetőségének megszűnése is, így ennek procedúrája most még teljesen bizonytalan, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.

Nagy lyukak vannak a mobilok védelménél

Piac és Profit
-
  19.06.21 18:27 Infotech

A digitalizáció kényelmesebbé, egyszerűbbé, gyorsabbá teszi számos tevékenységünket, azonban az online tér számos veszélyt is rejthet, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak, elég csak az adathalász kísérletekre vagy hackertámadásokra gondolnunk.

Uniós támogatással segítik piacra jutni a kkv-kat

Piac és Profit
-
  19.06.21 15:35 Gazdaság

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram segíti a kkv-kat a külföldi piacra jutásban, hogy beszállítóként vagy exportőrként bekapcsolódhassanak a nemzetközi munkamegosztásba.

Ismét Siófok a Marketing Fővárosa

Piac és Profit
-
  19.06.21 12:16 Gazdaság

Zsinórban másodszor, 2019-ben is Siófok nyerte el a Marketing Fővárosa címet a Magyar Marketing Szövetség Országos Városmarketing pályázatán.

Várakozáson felül kilőtt a GDP

Piac és Profit
-
  19.06.21 10:35 Gazdaság

A magyar gazdaság 2019 első negyedévében a várakozásoktól eltérően nem kezdett el lassulni, sőt rekordsebességűre gyorsult. Ennek alapján a GKI márciusi előrejelzéséhez képest emelte GDP-növekedési, beruházási és fogyasztási előrejelzését.

Mikor kaphat cserelakást a távozó bérlő?

Piac és Profit
-
  19.06.21 07:30 Gazdaság

A lakásbérleti szerződések egyik gyakran felmerülő kérdése, hogy a szerződés megszűnése esetén a bérlő cserelakásra tarthat-e igényt. A Marketing Ügyvédi Iroda összegyűjtötte ennek feltételeit.