Találatok: 30 hír

Túl nagy falat volt a Metro a cseh milliárdosnak

Piac és Profit
-
  Tegnap 15:40 Gazdaság

Daniel Kretinsky, a cseh milliárdos kudarcot vallott kísérletével, hogy megszerezze a Metro konszern többségi tulajdonát.

Kaliforniában kerül árverésre Porsche első versenygépe

Piac és Profit
-
  Tegnap 10:26 Gazdaság

Húsz millió dollárért kelhet el egy kaliforniai aukción Ferdinand Porsche első, a 30-as évek végén készült versenyautója, az egyetlen 64-es típus, amely az elsőkből megmaradt.

Kispórolják a mentőcsónakot is az óceánjárókról

Piac és Profit
-
  19.08.17 17:53 Gazdaság

A nagy személyhajózási társaságok nem törődnek sem a biztonsággal, a környezet védelmével, sem a hajók személyzetével, fő céljuk a haszon maximalizálása, állítja egy volt kapitány.

Ezzel a módszerrel megkönnyítheti az online vásárlást

Piac és Profit
-
  19.08.17 14:43 Gazdaság

A vezető német mobiltársaságok Mobile Connect néven közös szolgáltatást indítanak, amelynek segítségével e-mail-cím és jelszó megadása nélkül, a telefonszámmal lehet portálokra csatlakozni, ami megkönnyítheti az internetes vásárlást.

Furcsa beruházás Zuglóban: az önkormányzat előre lemondott minden majdani követeléséről

Piac és Profit
-
  19.08.17 08:25 Gazdaság

Több százmillió forintról, az önkormányzatot megillető kötbér háromnegyedéről mondott le Zugló  annak reményében, hogy végre meginduljon az építkezés a Bosnyák tér mögötti egykori Mundo-területen. De azóta se történt semmi.

Bécsben már tudják, mi válthatja le az okostelefonokat

Piac és Profit
-
  19.08.16 17:49 Infotech

Pusztán a szemmozgások vezérlik azt az adatszemüveget, amelynek gyártása októberben indul Bécsben. A szemkövetést és kevert valóságot ötvöző eszköz sok területen nyithat új perspektívát és akár az okostelefonokat is leválthatja.

Kitiltanák Bukarest belvárosából a szennyező autókat

Kitiltaná a belvárosból az Euro 3-asnál rosszabb besorolású, környezetszennyező autókat a bukaresti főpolgármester.

Kína korrupt gigaberuházásai Kampalától Budapestig 

Piac és Profit
-
  19.08.16 13:33 Gazdaság

Peking megveszi kilóra a helyi eliteket és masszívan túlárazott infrastrukturális projekteket nyom le az országok torkán. Egy ugandai és egy magyar projektet veszünk górcső alá. A jelek szerint a fekete-afrikai országban még működik független Állami Számvevőszék.

Ráengednék a buszsávra az e-rollereket

Piac és Profit
-
  19.08.16 11:55 Színes

A tervezett új német KRESZ megengedné a buszsávok használatát az e-rollereknek és azoknak a személyautóknak, amelyeknek legalább három utasa van – ugyanakkor fokozottan védené a kerékpárosokat.

Jobban megy a munka, ha nem írják elő, mit vegyünk fel

Piac és Profit
-
  19.08.16 08:10 Gazdaság

A magyar munkahelyek több mint fele előírja, hogyan öltözzenek dolgozói. Sok helyen a kánikulában sem lazíthatnak az öltözékükön

Ki kicsoda a jogászok között – kitől kérjek tanácsot?

Piac és Profit
-
  19.08.15 14:35 Gazdaság

Minden jogász adhat jogi tanácsot? Mi a különbség az ügyvéd, jogász, bíró, bojtár között?

A klinikai halál állapotában a reklámadó

A 2019-es nyári adócsomag részeként a jogalkotó határozott időre felfüggesztette a reklámadó rendelkezéseinek alkalmazását – méghozzá év közben –, ugyanakkor magát a szabályrendszert érintetlenül hagyta. Hogyan hat mindez a reklámok megrendelőire? Ezt foglalja össze a MAZARS.

A kkv soha nem nyaral

Piac és Profit
-
  19.08.14 16:15 Gazdaság

A hazai vállalkozásokra szinte egyáltalán nem jellemző az időszakos leállás. Ha mégis beiktatnak egy kis szünetet, az jellemzően maximum egy hétig tart, és többnyire az egész céget érinti.

Hatezer liftet ki kéne cserélni az országban

A magyarországi személyfelvonók húsz százaléka cserére szorul, ez mintegy hatezer liftet jelent - írta a Világgazdaság szerdai számában a Magyar Felvonó Szövetség közlésére hivatkozva.

A kínai hadiipar akkora már, mint a teljes európai

Piac és Profit
-
  19.08.14 08:15 Színes

2018-ban nyolc kínai hadiipari cég került be a világ 100 legnagyobbjai közé, összesítve 97 milliárd dollár nyereséggel. Így már közel azonos potenciált képviselnek, mint valamennyi európai hadiipari vállalat együtt (100 milliárd dollár).