Találatok: 65 hír

Magyar cégvilág: tovább esett a hazai vállalatok száma

Nőtt a cégalapítások száma és kevesebb vállalkozás szűnt meg, de ez sem volt elég, hogy 2019-ben megforduljon a hazai cégek számának évek óta megfigyelhető csökkenése. 2019 során mindössze két ágazatban és három megyében nem csökkent a cégek száma.

Az izraeli védelmi piacon próbál szerencsét egy magyar startup

Percek alatt szerelés nélkül összecsukható és nyitható konténerekkel lép az izraeli védelmi piacra a Continest Technologies Zrt.

Míg a gazdagok félelmetesen gyorsan gazdagodnak, milliárdok élnek szegénységben

A világ milliárdosainak a száma az elmúlt évtizedben megduplázódott, a 2153 milliárdos vagyona a Föld 4,6 milliárd legszegényebb ember vagyonával egyenlő - hívta fel a figyelmet az Oxfam nemzetközi civil szervezet.

Kína is betiltja az egyszer használatos műanyagokat

A világ egyik legnagyobb műanyag-felhasználója bejelentette, hogy a tervek szerint 2020 végére nagyvárosaiban, 2022-re pedig minden városában betiltja a nem lebomló műanyagzacskókat. A kínai vendéglátóhelyeken az egyszer használatos műanyag szívószálak használatát is megtiltják.

Új korszak kezdődött a magyar Suzukinál

Tavaly decemberben megkezdték a hibrid járművek sorozatgyártását az esztergomi üzemben, idén pedig kizárólag hibrid meghajtású személygépkocsikat terveznek előállítani az Európai Uniós piacra. A hazai gyártású Vitara és SX4 S-CROSS január végétől válnak elérhetővé a Suzuki teljes értékesítési hálózatában, országszerte és az Európai Unió…

A vendéglátóipar legfőbb gondja a munkaerőhiány

Segíthet a duális szakképzés felgyorsítása. A vállalkozások számára nagyon fontos, hogy ismerjék a játékteret, ahol fociznak, de a kkv-k többségének nincs sem kellő szaktudása, sem anyagi forrása arra, hogy piackutatást végezzen, kérdőíves kutatást készítsen.

Brexit után: mi lesz a Magyarországon dolgozó britek társadalombiztosításával?

Az Egyesült Királyság kilépése az Európai Unióból hatással lesz a nálunk dolgozó brit állampolgárok társadalombiztosítására. Február elseje után két lehetséges forgatókönyv jöhet szóba, attól függően, hogy január 31-ig a britek aláírják a kilépési megállapodást az Európai Unióval vagy sem.  Aláírás esetén, 2020 végéig az EU jogát kell alkalmazni…

Van még hová fejlődni: így ismerkednek a magyarok a bankolás jövőjével

A PSD2 szabályozásról a banki ügyfelek negyede hallott, ennél többen, minden harmadik banki ügyfél hajlandó is lenne megosztani banki adatait kézzelfogható kedvezmények érdekében, harmadik szolgáltatóval.

Kiégés, hivatástudat, és jobb fizetés – miért változtatunk pályát?

Piac és Profit
-
  Tegnap 17:17 Gazdaság

A felgyorsult világunkban, ahol évről-évre jönnek létre olyan munkakörök, amelyek azelőtt nem léteztek, és fordítva, szűnnek meg olyan munkák, amelyekre azelőtt emberek egy életet építettek fel szükségesnek látszik, hogy gyorsan tudjunk reagálni az új trendekre – írják közleményükben a Karrier-újratervezés workshop és előadás szervezői.

Kiállt a német belügyminiszter a Huawei mellett

Ellenzi a kínai Huawei Technologies mobil távközlési berendezés gyártó vállalat kizárását a németországi hálózatfejlesztési projektekből Horst Seehofer német szövetségi belügyminiszter a Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent interjú alapján.

Könnyebb lesz bejárni Európát – 16 éve nem láttunk hasonlót

Ismét közvetlen éjszakai vonatközlekedés indul Brüsszel és Európa több nagyvárosa között. Tizenhat év után a belga fővárosba tartó első nemzetközi éjszakai szerelvény Bécsből indul vasárnap este - közölte a helyi sajtó vasárnap.

Életbe lépett az új irányelv – nagy változások jöhetnek a cégek életében

Piac és Profit
-
  Tegnap 14:37 Gazdaság

Új EU-s irányelv lépett hatályba 2020. január 1-jén a vállalatok határokon átnyúló átalakulásáról, egyesüléséről és szétválásáról.

Hiába kapnak észre egyre többen, még mindig magyarok tízezreinek járna pluszpénz

Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő.

Mentené a turizmust az ausztrál kormány a pusztítás után

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette, hogy kormánya 76 millió ausztrál dolláros (15 milliárd forint) pénzcsomagot állított össze a bozóttüzek miatt alaposan visszaesett idegenforgalom újraélesztésére.