Találatok: 7 hír

Kutatók új, baktérium alapú gyógyszerhordozó rendszert fejlesztettek ki

Pharmindex
-
  19.07.20 00:00 Egészség

Amerikai kutatók olyan új gyógyszerhordozó rendszert alkottak meg, amely forradalmasíthatja a daganatellenes kezelési lehetőségek körét.

Az elhízott gyermekeknél nagyobb a szklerózis multiplex kockázata

Nagyobb a szklerózis multiplex betegség kialakulásának a kockázata az elhízott gyermekeknél, akik ráadásul rosszul reagálnak a betegség kezelésére német kutatók szerint.

Kötelező lesz Németországban a kanyaró elleni védőoltás

Kötelező lesz a kanyaró elleni védőoltás Németországban, miután a kormány szerdai ülésén jóváhagyta az erre vonatkozó törvényjavaslatot - jelentette az ARD német közszolgálati televízió.

A nők között több az Alzheimer-kóros, mint a férfiak között

Több az Alzheimer-kóros a nők között, mint a férfiak között. Az okok feltárásában új kutatások hoztak eredményt - adta hírül a BBC News szerdán.

Immunsejtekkel kapcsolatos új felfedezés hozhat áttörést az endometriózis kezelésében

Pharmindex
-
  19.07.16 14:56 Egészség

A warwicki egyetem kutatói felfedezték, hogy a makrofágok lényeges szerepet játszanak az endometriózis fájdalom kialakulásában, ami potenciálisan új fájdalomcsillapítási lehetőségek előtt nyithatja meg az utat az endometriózis kezelésében.

Keringési rendszeri betegségekben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióban

Keringési rendszeri betegségekben, elsősorban szívrohamban vagy agyvérzésben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióban, a második leggyakoribb halálok a különféle rákos megbetegedés - írta keddi értékelésében az EU statisztikai hivatala (Eurostat).

Genetikai okai is vannak az anorexiának egy új kutatás szerint

Pharmindex
-
  19.07.16 00:00 Egészség

Egy új kutatás szerint az anorexiások DNS-ében az anyagcserét irányító részekben is vannak elváltozások, amelyek feltárása új terápiás módszerek kidolgozásához járulhat hozzá.