Találatok: 17 hír

A lakosság egészségi állapotához kell igazítani a gyógyszerkasszát

A Világgazdaságnak adott interjút Greskovits Dávid, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének további három évre megválasztott elnöke.

Hiány van a rotavírus elleni védőoltásból (Frissítve!)

PharmaOnline
-
  Tegnap 07:39 Egészség

Országos hiány van az egyik rotavírus elleni védőoltásból, június 17-ig, gyártási gond miatt – derült ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adatbázisából.

Trendszemle a gyógyszeriparban

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:03 Gazdaság

Precíziós gyógyszerek, mesterséges intelligencia, módosuló finanszírozási modellek és erősödő konszolidáció – ezek a legfontosabb tendenciák, amelyek a MarketingPirula szerint.a gyógyszeripar következő egy-két évét jellemezhetik.

A sztatinok csökkenthetik a glaukóma rizikóját

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:39 Egészség

A magas koleszterinszint fokozza a glaukóma kialakulásának kockázatát. A sztatinok szedése szignifikánsan csökkentheti a zöldhályog rizikóját.

Nemzetközi Klinikai Vizsgálatok Napja

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) a Nemzetközi Klinikai Vizsgálatok Napja alkalmából fontosnak tartja ismét felhívni a figyelmet a Magyarországon több tízezer beteg számára új esélyt jelentő klinikai kutatások értékteremtő hatására.

Vénykötelessé válik néhány ibuprofén tartalmú gyógyszer

Azon készítmények maradhatnak továbbra is vény nélkül kaphatók, amelyek akut fájdalom- és lázcsillapításra javasoltak és a megengedett legmagasabb napi adagjuk 1200 mg.

Magyar Kémiaoktatásért Díj 2019

PharmaOnline
-
  19.05.17 09:57 Gazdaság

Általános, közép- és szakközépiskolai, valamint szakgimnáziumi tanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma, idén 21. alkalommal.

Házhoz rendelt gyógyszerek

PharmaOnline
-
  19.05.17 06:45 Karrier

A webes gyógyszerbeszerzés általánosnak még egyáltalán nem nevezhető, de számokban már abszolút mérhető súlya, derül ki a MarketingPirula összeállításából.

Orrspray orrdugulás, orrszárazság és pollenek ellen

Dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológust, a Fül-orr-gégeközpont orvosát arról kérdeztük, hogy milyen orrspray-ket érdemes használni a nátha, allergia tünetei ellen.

Fejlődési rendellenességet okozhat a modafinil

PharmaOnline
-
  19.05.17 05:45 Egészség

A narkolepszia kezelésében használható hatóanyag, a modafinil terhesség alatti szedése súlyos fejlődési rendellenességekkel hozható kapcsolatba.

Szélmalomharc az átverések elleni küzdelem?

A hiszékenység vámszedői ma már nem edénykészletben, hanem egészségben utaznak.

Kihívások a gyógyszeriparban

Greskovits Dávid, a MAGYOSZ újraválasztott elnöke az ágazatról, a kihívásokról, és a befogadási rendszerről is beszélt az InfoRádiónak adott interjúban.

Tovább javul a gyógyszerek hozzáférése a V4 országokban

PharmaOnline
-
  19.05.16 06:15 Gazdaság

A „Tisztességes gyógyszer-árképzésre és a megfizethető hatékony gyógyszerekhez való hozzáférés javítására” irányuló regionális együttműködés 2017 márciusában indult.

Weben rendelhető egészség: HPV teszt otthon

Egy új, hazai teszt segítségével otthon is nyakon csíphető a rákot okozó HPV vírus.

Ezeket a hibákat találta a NAV a gyógyszertáraknál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétette a 2018-ban az ellenőrzések során tapasztalt jellemző hibákat. A revizorok számos gyógyszertárban is jártak.