Találatok: 23 hír

A GVH koronavírus elleni termékek internetes árusítását vizsgálta

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a COVID-19 járványra tekintettel 2020. március 19-20-án átfésülte a vírusellenesnek hirdetett termékeket, valamint védőmaszkokat kínáló webshopokat.

Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) többek között azt is cáfolja, hogy a hideg elpusztítja a vírust, és hogy antibiotikummal gyógyítható a betegség.

Klorokin és azitromicin: „game changer” vagy veszélyes kombináció?

PharmaOnline
-
  Ma 05:22 Egészség

A hidroxi-klorokin és azitromicin kombináció CoVid-19 kezelésében mutatott hatásossága egyelőre még nem bizonyított, de már tudott, hogy a kombinációnál a kardiovaszkuláris mellékhatásokkal számolni kell.

Szlávik: Egyelőre csak kísérleti szerek vannak a koronavírus ellen

Valódi gyógyszer a koronavírus ellen egyelőre csak kísérleti stádiumban létezik, mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán.

Nagy a teher a kórházi gyógyszerészeken

A kórházi gyógyszerészeken is nagy teher van a koronavírus-járvány miatt – mondta az InfoRádiónak Süle András, az MGYK Kórházi-Klinikai Területi Szervezetének elnöke.

Abbahagyják-e az asztmások a szteroid-használatot a CoVid-19 veszélye miatt?

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:34 Egészség

Az asztmás betegek ne függesszék fel az inhalációs szteroidos kezelésüket a SARS-CoV-2-vel való megfertőződés esetlegesen magasabb, egyelőre tudományosan meg nem alapozott kockázatára hivatkozva!

A fővárosban is ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a budapesti közösségi közlekedés járatain is, közölte a Budapesti Közlekedési központ (BKK).

Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Minden egészségügyi dolgozó ingyen és korlátlanul  használhatja a helyközi közösségi közlekedési járatokat – hangzott el a többi közt az operatív törzs szombati tájékoztatóján.

Itt a nyári időszámítás!

Március 29-én hajnali 2 órakor 3 órára kell előre állítani az órákat. A téli időszámításhoz képest egy órával kevesebbet alhatunk.

A hidroxi-klorokin-szulfát hatékonynak tűnik a betegség kezelésében

A kezdeti eredmények szerint a hidroxi-klorokin-szulfát más gyógyszerekkel együtt hatékonynak mutatkozik a koronavírusos betegek kezelésében.

OGYÉI: csillapodott a gyógyszervásárlási láz

Csillapodott a gyógyszervásárlási láz az elmúlt pár hét óriási fogyasztásbővülése után, mondta Szentiványi Mátyás, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója pénteken az M1-en.

Orbán: kijárási korlátozást vezetnek be

Kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között, közölte a miniszterelnök. A 65 év felettiek 9 és 12 óra között látogathatják az élelmiszerboltokat, drogériákat, patikákat. Hétfő reggeltől minden kórház élén megjelennek az egyenruhás "kórházparancsnokok".

Az asztmások ne hagyják abba a gyógyszerszedést!

A jelenlegi járványügyi helyzet nem indokolja, hogy az asztmás betegek felfüggesszék vagy csökkentsék a kezelőorvos által korábban felírt gyógyszeradagot.

Újabb 6,6 millió szájmaszkot gyárt a büntetés-végrehajtás

További 6,6 millió szájmaszk gyártását kezdik meg a büntetés-végrehajtási (bv-) intézetekben, miután Törökországból nyolc tonna alapanyag érkezett, tájékoztatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) csütörtökön az MTI-t.

Gyógyszerészi kamara: biztosított a gyógyszerek utánpótlása

PharmaOnline
-
  20.03.26 06:00 KarrierGyógyszer

Biztosított a gyógyszerek folyamatos utánpótlása, ezért nem fontos, hogy azokat több hónapra előre kiváltsák, hívta fel a figyelmet a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerdán, a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában.