Találatok: 33 hír

400 ezer helyett egymillió kínai vakcina érkezik április végéig

Az egyoltásos nyugati koronavírus-vakcina kiesése miatt az április végéig esedékes 400 ezer kínai oltóanyag helyett egymillió érkezik Magyarországra, jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Gigantikus marihuána-ültetvényeket hoznak létre Ausztráliában

Két, orvosi marihuánával foglalkozó vállalat gyorsított tempóban tervezi felhúzni a hatalmas marihuána-ültetvényét az ausztrál állam, Queensland egyik városa mellett, ami az állam jobboldali-konzervatív központjának számít.

Részvényenként 225 forint osztalékot fizet a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. részvényenként 225 forint osztalékot fizet a 2020-as év után, erről döntött az április 15-i éves rendes közgyűlés, közölte a gyógyszeripari társaság.

Egyedi méltányosság alapján kapható meg az SMA-gyógyszer

Az SMA-ban szenvedő magyar betegek számára kulcsfontosságú megállapodást kötött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), közli Facebook-oldalán Kásler Miklós.

Dél-Koreából is jöhet majd a Szputnyik

Havonta százmillió dózis Szputnyik V orosz vakcinát fog gyártani a koronavírus ellen a Huons Global dél-koreai vállalat vezette konzorcium, írja az MTI nyomán a hvg.hu.

Megmenekült a neogótikus patikabelső

PharmaOnline
-
 Tegnap 06:30Gazdaság

Az 1932 óta az István út 31. aljában lévő neogótikus bútorzatról kiderült, hogy az eredetileg 1899-ben, egy Margit körúti patikában kapott helyet, írja a berendezés történetéről a 24.hu.

Magyar Kémiaoktatásért díj 2021

Általános iskolai, középiskolai, valamint középfokú szakképzésben résztvevő kémiatanárok részére ír ki pályázatot a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma.

Európai immunizációs hét: a védőoltások fontosságáról

PharmaOnline
-
 Tegnap 05:31Gazdaság

Isabel de la Mata, az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatóságának főtanácsadója szerint a Covid rávilágított a védőoltások alapvető szerepére a betegségekkel szembeni védekezésben.

Szemcsepp egyes gyártási tételeit hívják vissza

PharmaOnline
-
 21.04.15 11:57Egészség

Egy szemcsepp egyes gyártási tételeinek forgalomból történő kivonásáról és szolgáltatóktól történő visszagyűjtéséről döntött az OGYÉI minőségi hiba miatt.

Rendkívül alacsony a gyógyszerszennyezettség a csapvízben

A parti szűrésű kutakból származó csapvizekben kimutatható, rendkívül alacsony gyógyszer-koncentrációnak nincs humánegészségügyi kockázata Budapesten és környékén.

Gyorsabban szállít a Pfizer az Európai Unióba

Az Európai Bizottság megállapodást kötött a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal a koronavírus elleni oltóanyagok szállításának gyorsításáról, jelentette be az uniós bizottság elnöke Brüsszelben.

Átvállalja a horvát kormány a gyógyszertárak adósságának egy részét

Megállapodott szerdán a horvát kormány a gyógyszer-nagykereskedőkkel a kórházak és gyógyszertárak fennálló adóssága egy részének kifizetéséről, közölte a helyi sajtó.

Folytatódik a Johnson & Johnson vakcinája és a vérrögképződéses esetek vizsgálata

Az Európai Gyógyszerügynökség folytatja a Janssen koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek közötti esetleges összefüggés vizsgálatát.

Nem okoz vérrögképződési problémákat CanSinoBIO vakcinája

A Cansino Biologics Inc (CanSinoBIO) kínai gyártó szerdai közlése szerint a virálisvektor-technológiára épülő koronavírus elleni vakcinája nem okozott vérrögképződési problémákat.

A Moderna-vakcina fél év után is véd az összes variáns ellen

A Moderna vakcinája fél év után is jól véd az összes vírusvariáns ellen, a hányados legalább 90 százalékos, a súlyos megbetegedéseket pedig minimum 95 százalékban akadályozza meg, írja az ATV.