Találatok: 20 hír

Saját részvényeit vásárolta a Richter

December 10-én 9000 darab saját részvényt vett a Richter, ezzel az egymilliót közelíti a cégnél lévő mennyiség – közölte a Portfolio szerint a gyógyszergyártó a BÉT honlapján.

Karácsony diabétesszel: mit nassolhat és ihat a cukorbeteg?

PharmaOnline
-
  Ma 06:02 Egészség

A cukorbetegek kénytelenek sajátos életmódot élni a mindennapokban, ám a karácsony és a többi ünnep felborítja a napirendet, ráadásul több finomság kerül az asztalra.

Több a vírusos fertőzés a PPI-k szedése alatt

PharmaOnline
-
  Ma 05:34 Egészség

A protonpumpagátló (PPI) hatóanyagok hosszú távú alkalmazása nem csak a bakteriális, de a vírusos gasztrointesztinális infekciók gyakoriságát is emeli.

Könnyítettek a meghatalmazással történő receptkiváltáson

Január 1-jétől lehetőség lesz arra, hogy a kiskorú gyermekek, nehezen mozgó vagy mozgásképtelen betegek e-receptjeit ne csak papír alapú felírási igazolás alapján válthassák ki a hozzátartozók.

Karbantartják az EESZT-t

PharmaOnline
-
  Tegnap 10:17 KarrierEESZT

Csütörtökön este 20-22 óra között üzemszünet várható, a szolgáltatások, portálfelületek csak korlátozottan érhetőek majd el, értesült a Weborvos.

Klimax és fogamzásgátlás

PharmaOnline
-
  Tegnap 06:01 Egészség

A klimax sokak számára egyet jelent a terméketlenséggel, és úgy gondolják, ekkor már nincs is szükség fogamzásgátlásra. Pedig amíg nem áll le teljesen a peteérés, teherbe is lehet esni.

A HIV-fertőzött nők felét túl későn diagnosztizálják Európában

PharmaOnline
-
  Tegnap 05:33 Belföld

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) tavalyi adatai szerint túl későn diagnosztizálják Európában a HIV-fertőzött nőket, különösen a 40 éves korosztályba tartozókat.

Az egészség a jóléti gazdaság meghatározó pillére

Az egészség a jóléti gazdaság meghatározó pillére, egyben a fenntartható gazdasági fejlődés és a demográfiai fordulat kulcseleme, jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

Ezért húzódhat el a köhögés

A makacs köhögés sokakat érintő panasz az őszi-téli időszakban. Gyakori velejárója a légúti betegségeknek, de akár súlyos egészségügyi problémákra is felhívhatja a figyelmet.

Szívinfarktus után véd a köszvényellenes szer

PharmaOnline
-
  19.12.10 05:36 Egészség

A kis dózisban adagolt köszvény elleni szer csökkenti a kardiovaszkuláris események rizikóját szívinfarktuson átesett betegeknél.

Tisztújítás a kamarában: ismét Hankó Zoltán az elnök

PharmaOnline
-
  19.12.09 14:16 Gazdaság

A IX. Gyógyszerész Köztestületi Napok programjának utolsó eseményeként tartották a Magyar Gyógyszerészi Kamara választói küldöttközgyűlését Budapesten, december 7-én.

Mennyit ér a világ legdrágább gyógyszere?

PharmaOnline
-
  19.12.09 06:41 Egészség

A Magyar Egészség-gazdaságtani Társaság (META) szakmai összefoglalója a gyógyszerek értékalapú árazásáról, külön tekintettel a ritka betegségek terápiáira.

Anyatejjel a kisgyermekkori tejfehérje-allergia ellen

PharmaOnline
-
  19.12.09 06:02 Egészség

A csak anyatejjel táplált csecsemőknél jóval ritkábban, míg az ekcémás bőrbetegségben szenvedő gyermekeknél sokkal gyakrabban jelentkezik a tejfehérje-allergia.

Sikerágazat a gyógyszeripar, de rémálom a szerializáció

A gyógyszeripar a magyar gazdaság egyik sikerágazata – derült ki a Nézőpont Intézet és a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) közös felméréséből.

Havi adagolású fogamzásgátlót fejlesztenek

Havi egyet kell bevenni abból a fogamzásgátló tablettából, amelyet egy amerikai orvoscsoport fejlesztett ki, a szert egyelőre állatokon tesztelték,  írta a BBC hírportálja.