Találatok: 15 hír

Élen a szegedi Gyógyszerésztudományi Kar

A nemzetközileg elismert Academic Ranking of World Universities listán az SZTE GYTK első helyen található a magyarországi gyógyszerészkarok közül.

Állami kitüntetések – 2019. 08. 20. (Bővítve!)

Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Új gyógyszerek segíthetnek az ebolásokon

PharmaOnline
-
  19.08.16 11:19 EgészségVálság

Akár kilencvenszázalékos túlélési arány is elérhető az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által az ebola ellen kiválasztott két új gyógyszerrel, mondta Szlávik János infektológus.

Súlyos gyógyszerválságot hozhat a rendezetlen Brexit

Súlyos gyógyszerhiányt okozhat Európában, ha Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból, írja a Reuters nyomán a Kitekintő.hu.

A túlsúlyosak és elhízottak gyógyszerelésének kérdései

Arra vonatkozóan, hogy az elhízás és az azzal járó szervezetbeni változások miként befolyásolják a gyógyszerek farmakodinámiás és farmakokinetikai sajátosságait, napjainkban is csak mindössze néhány vizsgálati eredmény áll rendelkezésre.

Oltás nélkül nincs iskola Ukrajnában

Nem látogathatják Ukrajnában az iskolákat és az óvodákat azok a gyerekek, akik nem kapták meg időben a kötelező védőoltásokat.

Drága és sokszor hiánycikk az adrenalininjekció

Nagyjából 25 ezer forintba kerül az életmentő adrenalin, de az RTL Híradó által felkeresett gyógyszertárban nem volt kapható az injekció, írja az Index.

Grépfrútmagkivonat: jó, ha keserű és alkoholos

PharmaOnline
-
  19.08.15 05:25 Egészség

A grépfrút az élelmiszeripari felhasználásán túl a gyógyászatban is helyet kap: a belőle nyert grépfrútmagkivonat belsőlegesen és külsőlegesen egyaránt használható.

Kórházi-klinikai gyógyszerészek pécsi szakmai hétvégéje 2019

PharmaOnline
-
  19.08.14 06:00 Belföld

A PTE GyTK Gyógyszerészeti Intézete és a MGYT Kórházi Gyógyszerészi Szervezetének Ifjúsági Állandó Bizottsága 2019-ben nyolcadik alkalommal rendezi meg közkedvelt szakmai rendezvényét.

Azitromicin-rezisztens Neisseria gonorrhoeae már Németországban is

PharmaOnline
-
  19.08.14 05:25 Egészség

Egyre több a kankós beteg, miközben egyre több országban számolnak be azitromicin-rezisztens N. gonorrhoeae-ról.

Onkológiai betegek gyógyszerészi gondozása

PharmaOnline
-
  19.08.13 06:00 Belföld

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság továbbképzést szervez az onkológiai betegek gyógyszerészi gondozása témakörében.

A szolgáltatási díjtól az EESZT meghatalmazási rendszeréig

PharmaOnline
-
  19.08.13 05:48 Karrier

Számos közérdeklődésre számot tartó téma szerepelt a Magyar Gyógyszerészi Kamara legutóbbi elnökségi ülésén, amelyekről az mgyk.hu számol be.

Helytelen gyógyszerhasználat és halláskárosodás

Az 50 év alatti, halláskárosodással élő embereknél jóval nagyobb a helytelen alkohol- és gyógyszerhasználat előfordulása, írja a Napidoktor.hu.

Új HR stratégiával erősít az Egis

PharmaOnline
-
  19.08.12 06:00 Gazdaság

Az Egis az a cég akar lenni, ahol az emberek szeretnek dolgozni. Az Egis csoport HR igazgatója dr. András Klára, az új szervezetet pedig 5 főosztályvezető irányítja.

Tanulmányi központ lett a miskolci kórház gyógyszertára

PharmaOnline
-
  19.08.12 05:39 Gazdaság

A patikában a legmodernebb technológiával, az országban egyedülálló módon készítik és adagolják a betegek gyógyszereit, közli a Hír TV alapján a Weborvos.