Találatok: 15 hír

Gyógyszerész az áltudományok ellen

PharmaOnline
-
  Ma 07:49 Egészség

Felháborító, ha súlyos beteg embereket gyógyulással kecsegtetnek, álinformációkkal csapnak be, nyilatkozta a Növekedés.hu-nak Csupor Dezső szakgyógyszerész, a Szegedi Tudományegyetem oktatója.

Covid-19 vakcina: 300 millió adagra szerződött az Unió

PharmaOnline
-
  Ma 06:42 Gazdaság

Az Európai Bizottság bejelentette pénteken, hogy lekötött a Sanofi francia gyógyszergyártónál 300 millió adag koronavírus elleni vakcinát a tagállamok részére, írja a Portfolio.

Várakozás felett nőtt a Richter árbevétele és nyeresége

Az elemzői várakozásokat meghaladóan nőtt a Richter árbevétele és nyeresége idén a második negyedévben, a vállalat konszolidáltan 32,2 milliárd forint adózott nyereséget ért el.

Moszkva októberre ígéri a tömeges oltás elkezdését

Októberre ígérte a tömeges és ingyenes koronavírus elleni oltás oroszországi megkezdését Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter a TASZSZ hírügynökségnek nyilatkozva.

Szakmai továbbképzések az OGYÉI-nél

PharmaOnline
-
  20.07.31 06:00 Belföld

Az OGYÉI térítésmentes továbbképzéseket szervez az EFOP-1.8.10-VEKOP-17-2017-00001 számú, „Komplex egészségvédelem és szemléletfejlesztés a táplálkozás és gyógyszerfogyasztás területén” című kiemelt projekt fejlesztéseiről.

Az Európai Bizottság szerződést írt alá a Gilead gyógyszercéggel

Az EB szerződést írt alá Gilead gyógyszeripari vállalattal a remdesivir hatóanyagú gyógyszer terápiás kiszereléseinek biztosításáról.

Az év végén megkezdődhet a vakcina tömeggyártása Oroszországban

Az év végén vagy 2021 elején kezdődhet meg az orosz Vektor kutatóközpont által a Covid-19 ellen kifejlesztett vakcina tömeggyártása, jelentette ki azÁllami Virológiai és Biotechnológiai Vektor Intézet vezetője.

Felnőtt korban is egészségesebb, akit anyatejjel tápláltak

Már az előtej is kiemelten fontos, mert védőréteget képez a csecsemők bélrendszerében, ezzel is védve őket a vírusos és bakteriális fertőzésektől – hívta fel a figyelmet az augusztus 1-ei Anyatejes táplálás világnapja apropóján dr. Sassi Lilla.

Elhunyt Juranovicsné Dr. Nagy Valéria

PharmaOnline
-
  20.07.29 06:00 Gazdaság

A Győr-Moson-Sopron megyei ÁNTSZ volt megyei tiszti főgyógyszerésze életének 73. évében, gyógyíthatatlan betegségben, 2020. július 16-án hunyt el, közli a kamara honlapja.

Hogyan készülhetünk fel a koronavírus-járvány második hullámára?

PharmaOnline
-
  20.07.29 05:23 Gazdaság

A tavaszi koronavírus-járvány az életmódunkra is jelentős hatással volt, állapította meg egy reprezentatív hazai kutatás. Az eredmények azonban abban is segítenek, hogyan készíthetjük fel szervezetünket és háztartásunkat az ősszel várható következő hullámra.

Binocrit-kivonás

Az OGYÉI kivonta a forgalomból a Binocrit 30000 NE/0,75 ml oldatos injekció előretöltött fecskendőben (EU/1/07/410/049) elnevezésű gyógyszer 1905280024 gyártási számú tételét.

A GVH megtiltotta a C-peptid termékek reklámozását

A Max-Immun Kft. a Vargapeptide termék népszerűsítése során azt állította, hogy a proinzulin C-peptidet tartalmazó kozmetikai bőrápoló spray  pl. a koronavírus gyógyítására is alkalmas.

Aranyáron mérik a gyógyszert és a vérplazmát

Az eddig legkelendőbbnek tartott áruk forgalma jelentősen visszaeshet, ha nem esett vissza már most, a gyógyszert és a vérplazmát viszont aranyáron mérik, írja a 24.hu.

Orvosi ragtapasz: barát vagy ellenség?

PharmaOnline
-
  20.07.28 05:26 Egészség

A kórházi kezelések során sok esetben kerül az orvosi ragtapaszok valamely fajtája a beteg bőrére, hogy ott akár napokig rögzítsen eszközt vagy kötszert.

Direkt orális antikoagulánsok a vizsgálatokban és a klinikai gyakorlatban

PharmaOnline
-
  20.07.27 05:19 Belföld

A pitvarfibrilláció egyre nagyobb betegcsoportot érintő ritmuszavar, amely jelentősen növeli a betegek mortalitását és morbiditását, ezen belül is különösen a stroke, a szívelégtelenség és a demencia kockázatát.