Találatok: 54 hír

Indul a Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjainak 2025-ig tartó tudományos vizsgálata

Antropológusok és régészek közreműködésével megkezdődik a Mohácsi Nemzeti Emlékhely tömegsírjainak 2025-ig tartó tudományos vizsgálata - tájékoztatta a területet kezelő és az emlékhelyet fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága (DDNPI) az MTI-t.

Régiségkereskedőnek adta ki magát, átvert egy pécsi nyugdíjast is a fővárosi férfi

A Pécsi Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat a férfi ellen. Nem ez volt az első ilyen ügye.

Ónos esőt hozhat a péntek Baranyára

PécsiStop
-
  Ma 08:34 Megyei

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint számítani lehet némi gyenge ónos esőre pénteken, elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki a megyére.

Benke: "a szakszervezet fontos feladata az érdekvédelem mellett a munkahelyek megtartása"

PécsiStop
-
  Ma 07:35 Megyei

Egy évvel a "rabszolgatörvény" elfogadása után Pécsen egy cégnél mégis bevezették a hároméves munkaidőkeretet, és ehhez a szakszervezet is csatlakozott - a munkavállalók érdekében. Az okokról, és hogy mi változott a túlóratörvény bevezetése óta, Benke Norbert, a Vasas Szakszervezet régiós titkára beszélt. 

Csúcstechnológiás eszközökkel javíthatják a gerincvelő sérültek életkörülményeit Pécsett

Sci-fi-filmekből ismerős exoskeletonokkal végez nemzetközi szinten is fontos kutatást a Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinika és a Biomedical Engineering Projekt közös kutatócsoportja.

Fekete maszkban tiltakozott az ellenzék az új kulturális törvény ellen

PécsiStop
-
  Tegnap 13:04 MegyeiSzínház

115 igennel, 53 nem és 3 tartózkodás ellenében átnyomta szerdán a kétharmad a kormány nagy felháborodást kiváltó törvénycsomagját, melynek értelmében a jövőben minden önkormányzati színháznak egyedi megállapodást kell kötnie a kormánnyal, ha központi állami támogatásra is igényt tart. A pécsi városvezetésnek nem tetszik az új törvény…

Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a bőnyi rendőrgyilkos 

Jogerősen is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte Győrkös Istvánt hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt szerdán a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla.

Idén sem zárja el a vizet karácsonykor a Tettye Forrásház

PécsiStop
-
  Tegnap 09:14 MegyeiPécs

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is önkéntes moratóriumot vállal az ünnepek idejére a Tettye Forrásház Zrt. - írta közleményében a pécsi vízszolgáltató. A cég felfüggeszti az esedékes korlátozásokat, ezzel igyekszik megkönnyíteni ezt az időszakot a nehéz helyzetben lévő ügyfelei számára.

Meghalt dr. Bödő László, aki mindent tudott Pécs és Baranya sportéletéről

PécsiStop
-
  Tegnap 09:08 MegyeiElhunytPécs

Rövid szenvedés után, 86 éves korában otthonában elhunyt a sporttal, sporttörténettel aktívan foglakozó dr. Bödő László. Temetéséről később intézkednek.

Alaposan bekavarhat a pedagógiai szakszolgálatok életébe egy törvényjavaslat

PécsiStop
-
  Tegnap 08:57 BelföldBörtön

Két területhez, az oktatáshoz és az egészségügyhöz tartozik a pszichoterápia, ilyen foglalkozásokat a pedagógiai szakszolgálatoknál is végeznek a pszichológusok. Ám egy nemrég benyújtott törvényjavaslat bezavarna a képbe, és börtönt is kockáztatna az, aki ilyesfajta terápiákat tartana megfelelő végzettség nélkül a pedagógiai…

Nyilatkozatban tiltakozik a bodai atomtemető és az uránbánya ellen a pécsi közgyűlés

PécsiStop
-
  Tegnap 08:25 MegyeiPécs

A pécsi uránbánya újranyitását és a szomszédos Bodára tervezett végleges atomhulladék-tárolót ellenző nyilatkozatot fogadott el a pécsi közgyűlés, melynek szünetében az előterjesztést benyújtó LMP-s Kóbor József tartott sajtótájékoztatót a témában.

Kétmilliárdos projekttel gondolná újra Pécs a régi Bóbita épületét

Közvetlenül az EU-hoz nyújt be pályázatot a pécsi önkormányzat, mely ha sikeres, kétmilliárd forintból változtathatják zenei innovációs központtá az egykor szebb napokat is látott régi Bóbita bábszínházat.

Bizalomvesztésre hivatkozva kirúgták a pécsi vagyonhasznosító vezérigazgatóját

PécsiStop
-
  19.12.10 11:42 MegyeiPécsBaranya

Azonnali hatállyal visszahívta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot a pécsi közgyűlés december 10-én, erről zárt ülésen döntött a grémium

Fizetésemelés, új cégvezetők, atomtemető elleni nyilatkozat - véget ért a decemberi közgyűlés

PécsiStop
-
  19.12.10 07:05 MegyeiPécs

41 nyílt és 5 zárt napirendi ponttal vágott neki a pécsi képviselő-testület a decemberi közgyűlésnek, amelyen több városi cég vezetőjének utódlásáról is döntöttek. De a mecseki uránbánya újranyitása és a Bodára tervezett atomtemető is téma volt, mint ahogy a képviselők bérének kismértékű emelése is.