Találatok: 14 hír

Kigyulladt a város jelképe, a híres István malom

Egy járókelő vette észre a tüzet az István malomnál - ő értesítette a tűzoltókat. Kedden délután teljes terjedelmében lángolt Békéscsaba ipari műemléke.

Ha fáj valami, először az interneten keresgélünk, – de mire figyeljünk ilyenkor?

Országkép
-
  19.05.21 18:18 Egészség

Ugye, neked is volt már olyan, hogy fájt valamid, de nem mentél orvoshoz, hanem interneten diagnosztizáltad magad? És jó helyen keresgéltél? Vagy átvertek?

Árhullám a Dunán és a Tiszán

Országkép
-
  19.05.21 17:42 Színes

Néhány hónapja még alig volt víz a Dunában. Budapesten az Ínség-szikla nyár óta látszódott. Most viszont a sok eső miatt áradás várható.

Tihany madártávlatból

Országkép
-
  19.05.20 07:00 Színes

Csodálatos drónfotók a Tihanyi apátságról és a tájról.

Marad az esős idő a héten, de nem lesz hideg

A hét közepéig marad az esős idő, és erős lehet a szél is. De szerencsére nem lesz már olyan hideg, mint néhány nappal ezelőtt volt.

Ilyen volt a Jánoska-eresztés Baján

Országkép
-
  19.05.19 19:08 Kultúra

Varázslatos volt a mécsesekkel kivilágított kishajók, csónakok és ladikok felvonulása Baján a Duna és a Sugovica találkozásánál - ez volt a Jánoska-eresztés.

Gulyáslevest, a halászlevet és a Dobos-tortát kóstolnak Sanghajban

Országkép
-
  19.05.18 14:04 Recept

A magyar nevezetességek iránt érdeklődők két héten át kóstolhatják a magyar séfek és cukrászok kínálatát Sanghajban, a Magyar Gasztronómiai Napokon.

Tönkretette az időjárás az akácméztermés felét

Országkép
-
  19.05.18 11:53 SzínesMéhDarázs

A 10 ezer tonnás éves akácméztermés fele már biztosan odaveszett. A fagyok, majd az esős-hűvös idő miatt szinte alig tudtak nektárt gyűjteni a méhek.

Rágcsálóirtó miatt pusztult el az ürömi uhu költőpár

Országkép
-
  19.05.18 11:38 Színes

Az egyik uhu tetemét egy helyi lakos találta meg. Értesítette a nemzeti parkot, amelynek őrei nem sokkal később a másik elhullott madarat is megtalálták.

Különös időjárás: a köd füstként gomolygott a völgyben

Országkép
-
  19.05.18 11:16 Színes

Az biztos, hogy különös az időjárás az elmúlt hetekben. A hideg, esős napok után most jobb az idő,és Zalában furcsa ködfelhők szálltak a völgyben.

Nemcsak a test, hanem a lélek is gyógyul ebben a kórházban

Országkép
-
  19.05.18 11:02 Egészség

Kápolnát szenteltek fel a Siófoki Kórházban. Itt erőt gyűjthetnek a betegek műtétek előtt. A főigazgató azt mondta: a hit ereje gyógyít.

Megvan a magyar targoncabajnok

Országkép
-
  19.05.17 21:31 Színes

Németországban bizonyíthat Bozsó Balázs a Nemzetközi Targoncakupán. Ő képviseli majd Magyarországot a rangos targonca-ügyességi versenyen.

Egy nap alatt két földrengés volt Magyarországon

Csütörtökön Móron észleltek földrengést délután fél egy körül, pénteken reggel pedig Nagykovácsiban rengett a föld. Károkról nem érkezett bejelentés.

Ez lett az év fagyija a Balatonnál

Országkép
-
  19.05.17 18:00 SzínesBalatonSomogy

Már jártunk a gyenesdiási Bringatanyán, és meg is kóstoltuk a fagyikat. Most az egyik új fagylaltjuk, az Illatos Izabella lett az év fagyija a Balatonnál.