Találatok: 74 hír

Közel húsz fok is lehet jövő héten

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, de keleten lehetnek hosszabb erősen felhős időszakok is. Csapadék nem várható. A déli szelet többfelé élénk, a Dunántúl északi felén helyenként erős lökések kísérik – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A levegő 5 és 12 fok…

Mosóczi László: az új vasúti menetrend kedvező változást hoz az utasoknak

Az új vasúti menetrend számos kedvező változást hoz az utasok számára, bővül a választható vonatok száma, minősége, javul a szolgáltatási színvonal – mondta Mosóczi László vasárnap sajtótájékoztatón, Budapesten.

Harmadszor adták át az „Az év tűzoltója” díjat Kőbányán

OrientPress
-
  Tegnap 14:00 Belföld

Immár harmadik alkalommal adták át „Az év tűzoltója” díjat a főváros X. kerületében. Idén Halasi István tűzoltó törzszászlós kapta a Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány elismerését.

Több mint 30 ezer vasutas kap többletjuttatást

Még az ünnepek előtt, december 18-áig év végi egyszeri juttatásban részesül több mint 30 ezer vasutas – közölte a Máv Zrt. szombaton az MTI-vel.

Jövő nyáron is Alsóörsön a helye a zene és a motorozás szerelmeseinek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja, az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben. Mint ahogy az elmúlt 20 évben, úgy 2020-ban is Alsóörsre zarándokolnak a zene és a motorozás szerelmesei. A környéken lakóknak is fontos nyárindító esemény a hagyományokhoz híven június…

Egész hónapban ellenőrzi a karácsonyi vásárokat a Nébih

A téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés első hetében országszerte az adventi és karácsonyi vásárokra, ünnepi rendezvényekre és azok portékáira fókuszáltak az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek. Eddig főként kisebb, az élelmiszer-biztonságot kevésbé veszélyeztető, zömében azonnal orvosolható problémák kerültek felszínre.

Ezen a hétvégén is módosul a közlekedési rend a vasúton

A hétvégén a munkanap-áthelyezés miatt változik a vonatok közlekedési rendje. December 13-án a munkanapra, 14-én pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok a szombati munkanap miatt.

Megemelik jövőre a szakképzésben dolgozó pedagógusok bérét

A szakképzés erősítése részeként a kormány kiemelt megbecsülést és kiemelt bérezést kíván biztosítani a szakképzésben dolgozó pedagógusoknak. Ezért jövő júliustól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére.

Von der Leyen: kihívásokkal teli időszak lesz a Brexit-tárgyalások folyamata

Nagyon nehéz, kihívásokkal teli időszak lesz az Európai Unió és Nagy-Britannia előtt a brit EU-tagság január végén esedékes megszűnését (Brexit) követő, jövő év december végéig tartó tárgyalási folyamat – jelentette ki az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozót követően pénteken.

Megnyílt a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség moszkvai képviselete

OrientPress
-
  19.12.13 14:00 KülföldKínaJapán

A külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg pénteken a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (Hepa) moszkvai képviseletét. A magyar kormánynak az dolga, hogy a nagy nyugat-európai országokhoz hasonlóan segítse a magyar vállalatok sikereit Oroszország piacán – jelentette ki Szijjártó Péter.

Aerosmith-koncert: rohamtempóban fogynak a jegyek

Ma 11 órakor megkezdődött a budapesti Aerosmith-koncert belépőinek teljeskörű értékesítése, és ahogyan már az elmúlt két napban a regisztrált Live Nation tagok elővásárlásaiból is sejteni lehetett, ma megindult az igazi roham, és az első óra után már vannak olyan szektorok, ahol csak pár darab belépő elérhető, illetve a kiemelt…

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban

Magyar Kulturális Intézet nyílt Szöulban csütörtökön. A megnyitón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: 30 évvel ezelőtt új Európa született azzal, hogy a közép-európai országok visszanyerték szabadságukat.

Több mint 71 ezer kilogramm adományt gyűjtött a Vöröskereszt

OrientPress
-
  19.12.13 12:00 BelföldAdomány

Több mint 71 ezer kilogramm tartósélelmiszer- és tisztítószer-adományt gyűjtött a Magyar Vöröskereszt december 6-án és 7-én országszerte.

2025-ig szóló felügyeleti stratégiát hirdetett meg az MNB

OrientPress
-
  19.12.13 11:20 GazdaságMNB

Új, az elkövetkező hat évre szóló felügyeleti stratégiát tett közzé az MNB. A dokumentum – amelynek kiemelt értékei a stabilitás és a bizalom – egyrészt a fejlődő, versenyző, egészséges pénzügyi szektor, másrészt a támogató, formáló, hatékonyan felügyelő Mnb további fejlődése érdekében tűz ki stratégiai feladatokat.

Tovább ösztönözné a halfogyasztást az agrártárca

Nőtt a magyarországi halfogyasztás az utóbbi tíz évben, de még mindig messze az európai uniós átlag alatt van; az agrártárca azon dolgozik, hogy az egy főre jutó éves 5,7 kilogrammos átlag megduplázódjon Magyarországon – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a halfogyasztást népszerűsítő…