Találatok: 500 hír

Új egészségügyi szolgáltatások indulnak Zalaegerszegen

Elsősorban a 60 év feletti korosztály és a gyerekek esetében a betegségmegelőzést és a szűrést, továbbá a lelki egészség támogatását biztosító programot indít újabb két zalaegerszegi háziorvosi praxisközösség, aminek révén a város és környéke lakóinak kétharmadát érik el a prevenciós szolgáltatások.

Rendszeresen kidöntik a KRESZ-táblát az imrei postánál

„Nemes – Kölcsey kereszteződésében, az imrei postánál rendszeresen kidöntik ezt a KRESZ-táblát. Gyanítom, hogy nem a feldühített gyalogosok” – írta a fotó mellé olvasónk. Tényleg olyan nehéz észrevenni azt a táblát?

Vizeletes palackok hevernek az utcán?

„Minden reggel, eltérő darabszámú, vizeletet tartalmazó palack található a Kormányhivatal és az orvosi rendelő közötti területen. Undorító” – írta olvasónk, aki a fotókat is mellékelte. Szerinte a palackokat a házból hajigálják ki, amit a közfoglalkoztatottak szednek össze nap mint nap.

Padló felújítás fóliával

Joy
-
  Ma 00:44 Életmód

Otthonunk felújítása nem könnyű feladat. Költséges, felfordulással jár, néha menet közben jövünk rá, hogy a választott szín vagy minta nem is illik a lakásunkba.

Kihalt galápagosi óriásteknősfajok rokonainak felkutatására indul expedíció

ma.hu
-
  Ma 00:30 TudományEcuador

Mára 11 óriásteknősfaj maradt a Galápagos-szigeteken.

Szerb Antal – „Tudós az írók között, és író a tudósok között”

75 éve halt meg Szerb Antal – Nyolc évvel ezelőtt tisztelői, barátai, tanítványai igényes Emlékkönyvvel köszöntötték az akkor 80 éves Fülöp Lajos nyelvészt és etnográfust. Az ünnepeltnek a leánya is írt a kötetbe, de ő már nem érhette meg a megjelenését. Fülöp Zsuzsanna figyelemre méltó, immár posztumusz tanulmánya „Szerb Antal és a brit…

Boris Johnson szerint elérhető a szabadkereskedelmi megállapodás az átmeneti időszakban

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint elérhető az Európai Unióval tervezett szabadkereskedelmi megállapodás a brit EU-tagság pénteki megszűnése (Brexit) után kezdődő nem egészen egyévi átmeneti időszakban.

Ugye? – Malonyai Péter jegyzete

NSO
-
  Ma 00:16 Vízilabda

 Tegnap, ma, póló póló hátán itt a 2. oldalon, de hát, emberek, nagy hirtelenjében két éremmel gazdagodott a magyar vízilabda: a fiúk aranya és...

Megkezdi működését a kispesti antikorrupciós bizottság

A tavalyi önkormányzati választások előtt kirobbant Lackner-botrányt vizsgálja a most létrehozott bizottság. Az előterjesztést benyújtó Ferenczi István LMP-s képviselő azt szerette volna, hogy a bizottság nyilvánosan dolgozzon és legalább 6 hónapig vizsgálhassa az elhíresült hang- és videófelvételen elhangzottak valóságtartalmát. A képviselő-testül

Zsidó gyermekek oktatása és az Ipolysági Izraelita Népiskola

Köztudott, hogy Ipolyságnak egykor jelentős számú zsidósága volt. Ám az itteni hitközségek történetét összefoglaló egyes publikációk olykor egymásnak ellentmondó, nem eléggé pontos adatokat közölnek, elsősorban a templomokat, imaházakat, valamint az oktatási intézményt illetően. A Magyar Zsidó Lexikonban témánkkal kapcsolatban az…

Stekovics Jánost Sachsen-Anhalt tartomány érdemérmével tüntették ki

Vaskarika
-
  Ma 00:10 Kultúra

A fotós, a szerző és a kiadó Stekovics János Magdeburgban a Sachsen-Anhalt tartomány tiszteletbeli kitüntetését kapta. Rainer Robra tartományi- és kulturális miniszter adta át a díjat, amit a művész a tartomány kultúrájáról és történelméről szóló számos publikációjáért kapott.

Szubtrópusi éghajlatú országgá válunk?

Annak ellenére, hogy a klímaváltozás tényét sokan megkérdőjelezik, vagy legalábbis alábecsülik, neves tudósok meg vannak győződve róla, hogy bolygónk ebben az évszázadban meghatározó éghajlati és időjárási változások elé néz, hiszen az utóbbi 65 millió év leggyorsabb ütemű klímaváltozását tapasztaljuk. Az átlaghőmérséklet…

Ugrásszerűen nőtt a kistermelői piacok száma

A helyi termelői piacok száma hét év alatt a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett - mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön. Nagy István szerint ez a vidék saját erőforrásainak fokozott használatát és munkaerő megtartó erejét jelenti. A kistermelők között is kiemelt fontossággal bír a hazai méztermelők helyzete. 

Megalázta a keresztényeket Gyurcsány embere

A DK alelnökének, Niedermüller Péternek sikerült még Gyurcsány Ferencet is alulmúlnia. Rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat. A kerülete ügyeivel vajmi keveset törődő erzsébetvárosi polgármester ismét bebizonyította: az ellenzéki gyűlölködés az átlagnak szól. 

Nem hozott levelet a postás

Csaknem 24 ezer kézbesítetlen küldeményt halmozott fel Tokióhoz közeli otthonában egy japán postás. Álláspontja szerint túl sok vesződséggel járt a munkája, ezért két évig szüneteltette azt. A férfit mostanra elbocsátottak állásából és jelenleg nyomozás folyik ellene.