Találatok: 500 hír

V. Országos ifjúvezetői találkozó – 1978.

???? A fotóalbum címe: V. Országos ifjúvezetői találkozó – 1978. ???? A fotókat Lucz Ferenc készítette. ???? Negatív sorszáma: 117. ???? A képen látható személyek: Bálint Eleonóra, Berkecz Ágnes, Bihari Anna, Gajda Éva, Gajda Éva, Ivanov Ágnes, Kovács Lajos, Ludányi István, Mészáros Jánosné, Pintér Erzsébet, Putnoki Éva, Salánki Anna,…

Az antarktiszi jégtakaró olvadása magasabbra emeli a tengerszintet az eddig becsültnél egy új kutatás szerint

A Harvard Egyetem kutatói szerint az eddigi kutatások jelentősen alábecsülték a nyugat-antarktiszi jégmező összeomlásával járó globális tengerszint-emelkedés mértékét.

A szülés után megnő a pszichózis kockázata, de nem mindenkinél

A Northwestern Medicine című lap nemrégiben tett közzé egy tanulmányt arról, hogy azoknál a terhes nőknél, akik bipoláris zavarral küzdenek, megnő az esélye a szülés utáni pszichózis kialakulásának, ezért ilyen esetekben a családtagok és a kezelőorvosok részéről is különös figyelemre és segítségre van szükség.

Kötélhúzás a sportpályán – 1978.

???? A fotóalbum címe: Kötélhúzás a sportpályán – 1978. ???? A fotókat Lucz Ferenc készítette. ???? Negatív sorszáma: 116. ???? A képen látható személyek: Bárány Veronika, Bozsik János, Csurgó Imre, Farkas Sándor, Gémes László, Hajzler Mihály, Halál József, Kovács Kálmán, Kőrösi Lajos, Kukovecz Sándor, Lévai György, Magyar…

A Chelsea legyőzte a Realt, angol házidöntő lesz a BL-ben

A Manchester City után a Chelsea jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján 2-0-ra legyőzte a vendég Real Madridot.

A Magyarságkutató Intézet is megválik Gulyás László egyetemi tanártól

„A Magyarságkutató Intézet világos értékrendjére való tekintettel mi sem tudunk közösséget vállalni a magát vállalhatatlan megnyilvánulásokra ragadtató egyetemi tanárral, ezért a mai napon kezdeményeztem munkaviszonyának megszüntetését”

Amikor helyrekerülnek a dolgok

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 év folyamán jegyeztem fel.

Így látja a hitelminősítő a régiós országok kilátásait

Adósosztályzati szempontból viszonylag jól átvészelték a koronavírus-járvány okozta sokkot Közép- és Kelet-Európa, valamint az egykori szovjet térség gazdaságai, de az osztályzati kilátásokat megterhelték a térség köz- és külső finanszírozási mutatóira gyakorolt járványhatások - áll a Fitch Ratings szerdán Londonban ismertetett térségi…

Már az ókori Egyiptomban is létezett fogászat

Liner
-
 Ma 23:08Kultúra

A Ré-templom ajtónállójának, Osirmose múmiájának virtuális boncolása számos orvosi beavatkozást tárt fel a száj területén, amelyek valószínűleg még Osirmose életében történtek.

Bajnokok Ligája – Továbbjutott a Chelsea, angol házidöntő lesz

A Manchester City után a Chelsea jutott a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel az elődöntő szerdai visszavágóján 2-0-ra legyőzte a vendég Real Madridot.     A Lőw Zsolt személyében magyar másodedzőt foglalkoztató londoniak találatait Timo Werner és Mason Mount szerezte. Az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult.     A két…

Fotók a tanácsházból – 1978.

???? A fotóalbum címe: Fotók a tanácsházból – 1978. ???? A fotókat Lucz Ferenc készítette. ???? Negatív sorszáma: 116. ???? A képen látható személyek: Baráth Anna, Bozsik Zoltán, Bozsik Zsuzsanna, Gajda Ilona, Gila Csaba, Murányi Hajnalka, ???? Ez a fotóalbum a „Szegvári képek, szegvári emlékek” Facebook csoportban itt található…

Orbán: „Én harcolok a liberálisokkal szemben a szabadságért”

A miniszterelnök egy szlovák hírportálnak adott interjúban egyebek mellett arról beszélt: a „levegőben van” az a lehetőség, hogy akár Marine Le Pennel is szövetkeznének Brüsszel megváltoztatása érdekében.

Forog az Erőss Zsolt özvegyéről szóló mozifilm

Erőss Zsolt hegymászó özvegyéről készül film. Csoma Sándor Sterczer Hildáról szóló, Magasságok és mélységek munkacímű mozijának munkálatai április végén kezdődtek. A Forog az Erőss Zsolt özvegyéről szóló mozifilm.... Mozi, Film Online Magazin - MoziNéző jelent meg.

Lézerrel és hangsugárral azonosíthatóak az agresszív daganatok

Liner
-
 Ma 23:06Tudomány

A világon elsőként alkalmaztak ultraszonikus szkennelési módszert rákos páciensek diagnosztizálására, mellyel új dimenzió kapui nyílhatnak meg az onkológus szakemberek előtt.

Tuchel nem tud veszíteni a Real ellen, vagyis a Chelsea jutott a Bl-döntőbe

A madridi iksz után Londonban viszonylag egyértelműen elintézte a Chelsea a Realt. Jöhet az angol házidöntő.